Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

fk1921
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet jun 16, 2016 6:05 pm

Krenuli ka modernizaciji stadiona a vi bi grafite gore :cry: hajd kako zelite...ne bi nama niko udovoljio
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

Hurmasica
Kontakt:

čet jun 16, 2016 6:05 pm

Lijepa ideja svakako i bilo bi lijepo da se nešto odradi, pa makar da se prefarba taj zid. Nego kad smo kod tog dijela, kada će doći nova ograda iznad juga?
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

mkulaglic
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

čet jun 16, 2016 6:08 pm

FKZ1921 je napisao/la:Mi smo cudo od navijaca...Cudo od naroda,nacije.
Daj nam covjeka sa strane i samo je bitno da je sa strane...Apriori je daobar,sve sto kaze i radi nema potrebe dovoditi u pitanje,a kamoli osporavati. I svi smo u pet deka...Mi,pitari...Sad kad citam nase komentare o novom treneru,ko prepisani komentari pitara o Jesicu...General,red,rad,disciplina,treninzi,vjezbe,svlacionica provjetrena,cista,ni po babu ni po stricevima...I uvijek iznova,i uvijek ko ovce i nikad da naucimo nesta,da sazrijevamo,da rastemo...
Nas novi trener...Klub ga je izabrao i trebamo ga podrzati. Prema informacijama koje imamo,prema onom kako prica i kako se ponasa od kako je nas trener,imamo nekih osnova biti optimisticni...Realno,mozemo ocekivati odredjeni napredak u odnosu na predhodnih par sezona,a posebno u odnosu na predhodnu. I to je to,za sad,dok ne pocne igra na terenu. Sve vise od toga je nepotrebno, neozbiljno,nezrelo...Sve manje od toga je nekorektno prema klubu,prema covjeku koji je izabran za trenera,prema onima koji su ga izabrali.
Ali,mi smo cudo...nasa duhovna hrana je nesta sasvim drugo...Prejudicirati,mistificirati,mastati,lagati,konstruisati,...
Hahahaha i poslije tri kola hebo ga otac slovenački i ko ga dovede. Ma mi smo čudo, al dok god se mahalaski ponašamo nema nama napretka

Sent from my C5303 using Tapatalk

Izlija
Moderator
Kontakt:

čet jun 16, 2016 6:08 pm

Prijedlog je odličan, malo si pobrkao način izvođenja i koštovnik radova ali bez obzira na sve prijedlog je odličan. Bljesnulo bi iznad juga i daleko bi vedrije okolina izgledala, ja bih podržao ovakvu ideju ali moram da budem realan prilikom kalkulacija. Za izvođenje nečeg ovakvog 5-6.ooo KM je malo i sumljam da bi moglo zaklopiti potrebne radove da bi ovaj posao ostao trajno i da se nebi ofucao za par godina. :palacgore:
イビチャ・オシム

amelaga
Kontakt:

čet jun 16, 2016 6:09 pm

fk1921 je napisao/la:Krenuli ka modernizaciji stadiona a vi bi grafite gore :cry: hajd kako zelite...ne bi nama niko udovoljio
ciganluk :(

Neandertalac

čet jun 16, 2016 6:10 pm

manijak_do_kraja je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:Vecina stavlja Hervasa u prvu, kao sto su kone Cesara pa covjek nije meča odigrao kako treba :D
Imamo dvije opcije.

Da cemo svi prisustvovati jednoj novoj dimenziji fudbala na nasim stadionima. Igrac koji, ako dostigne nekih 70_80 % svoje forme iz vremena kada su ga pratili velikani Spanskog fudbala, mi cemo dobiti igraca ciji bi nam potezi oduzimali dah.
Dominirat ce ligom kao najbolji veznjak.

Druga opcija je da on nije u bas najboljoj formi i kako nema motiva da se trudi. Tada bi dobili igraca koji ne pokazuje ocekivano, nije timski nastrojen, nase strpljenje zbog petioda adaptacije ce se iduziti a on nece uspjevati da se adaptira i pomogne timu.
Vrlo brzo bi zbog visine primanja ugovor bio raskinut i mi dobili jedan skupi promasaj.

Vecina ce igraca naravno, odgovarati slicnom uzorku ali ce on kao najskuplji u istoriji biti pod posebnom lupom.
U sustini il cemo dobiti novog Zahirovica ili novog Miroslava. :D
Cini mi se da ce razlika u kvaliteti, koji ce pokazati on a kou su pokazali oni, biti puno izrazenija.
On ce biti ili bas top, ili bas flop.

Nasi se i nekako sakriju, malo nesto odrade da ne budu bas ofirni jer poznaju nas fudbal dovoljno, a on taj luxuz nema.
Željeznicar za život cijeli!

Plava Porodica
Kontakt:

čet jun 16, 2016 6:11 pm

Koliko je sad onaj zid u mogućnosti da se nešto uradi? Dug je,visok..ok
Ali ima li kakvih drugih mana..koliko sam ja upratio ima.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

rios
Kontakt:

čet jun 16, 2016 6:14 pm

Meni je ideja o oslikavanju zida iznad juga dobra :palacgore: Mogu se tu uraditi,npr.,murali legendi od nastanka do danas - Dimitrijevic,Domorocki,Osim,Skija,Bukal,Zuban,Amar,pa dodati svakako i navijacke legende Djildu,Anera,Mirzu..Da ostanu ti likovi za sva vremena..Ili npr. onaj citat nek je svetinja koja na srcu stoji vaznija od prezimena kojeg na ledjima nosis..Dajem prijedloge samo,pa eto..

Inace,nisu mi danas jasna stavljanja Halvadzica u prvih 11,momak je za pola sezone odigro 30 min protiv Borca ( i mene nije nesto dojmio vala al slazem se da je to malo vremena ) a nesto ne vjerujem i da ga je Sablja drzao namjerno na klupi a on razvaljivao sa formom..Polahko,vjerujem da je momak potencijal,ali treba to dokazati.
Kao i Hervas,fino je gore napisao Neandertalac,obzirom kakvu reputaciju donosi u PL,on mora biti vise od prosjeka i u praksi,na bolje naravno.
Zadnja izmjena: rios, dana/u čet jun 16, 2016 6:19 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!!

Miralem Pjanic !!

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

MrRiccoli
Kontakt:

čet jun 16, 2016 6:18 pm

Elegant je napisao/la:slika

:klanjase2:

Ako se dobro sjecam neko je pisao da ce se nabaviti nove klupe za rezerve, klupe za delegate i novi tunel, da li se radi na tome ?
vidimo da je zapad dignut za 3-4 reda medjutim tu blize sredini nije znali se zbog cega je ostavljen taj prostor tako jel ce tu novinari ili sta, posto da bi ispunili uslove za evropske utakmice i to smo morali poboljsavati. Ako neko zna da odgovori bio bih mu zahvalan

Leon_Professional
Kontakt:

čet jun 16, 2016 6:21 pm

LARS1921 je napisao/la:Vecina stavlja Hervasa u prvu, kao sto su kone Cesara pa covjek nije meča odigrao kako treba :D
Po vasoj prici onda nikog ko je dosao ne treba stavljati u 1. dok se ne pokazu da su pojacanja. Onda ni Husica, ni Grka, ni Radinovica, ni Secerovica ne treba stavljati u prvu. Valjda su ljudi dovedeni da budu pojacanja, da li ce biti to niko ziv ne zna.

Neandertalac

čet jun 16, 2016 6:28 pm

Smijem li ja malo pozitvno ;)

Mi u iducoj sezoni.

Gledacu samo dobre stvari koje nam se mogu desiti.
Stize novi trener, zeljan rada, zeljan dokazivanja, iza njega je period u zivotu kada je uglavnom radio kao pomocnik i sada pokusava da izdradi sopstveni reputaciju.
Dolazi u njemu relativno poznatu ligu, ima nekih informacija osnovnih a na prvi kontakt sa nama pocinje se detaljnije upoznavati.
Stize u klub koji je velikan u nasoj zemlji, koja istini za volju ne kotira u europi ali i koji sad za prvi cilj ima domaci trofej tako da to i nije toliko bitno.
Uopznava se prvo sa ljudima koji vode klub a onda i ingrastrikturom a posle i sa navijacima. Dobija prve utiske i konacno jednu siru sliku.
Sa dosta autonomije krece u rad. Odmah na staru namece autorite i jedan novi, strozili, inovativniji rad na treninzima. Ima tim dosta jak za zajednicki cilj a sa malo ulaganja na prava mjesta, t koji ce dobiti kompaktnost i snagu za njegove vizije. Mislim da je bezralozan strah za njegovu adaptaciju i reakciju na eventualne pritiske, jer kao covjek sa misijom nece tome pridavati puno paznje. Podrsku ima.
Za vrhunse rezultate taj tim ne smije imati slabih tacki, mora biti jako uigran, fizicki dominantan i `strasno nilosrdan`, sklon brutalnom demoliranju protivnika. Demonstracije sile. Potrebno je da tim radi kao jedan, da igraca na klupi koji adekvatno odgovaraju ocekivanjima i zadatcima, te sa dvije klase zbog kojih ce drhtati protivnicke odbrane.
Jedan od kojig ocekujem `boom` je Hervas a drugog mozemo potraziti, po meni u nekom nasem mladom igracu, koji ce dostojno predstaviti i nasu skolu, rad, znanje.
Necu se baviti sa prvih jedanaest, ne znamo kostur jos uvijek.
Neki moj scenario za potrebni uspjeh
Sretno nam.

kb80
Kontakt:

čet jun 16, 2016 6:29 pm

strpljenje i pozitivna energija je ono što nama treba, pa i kada krene sezona treba biti strpljiv i uopšte vidjeti na šta ce da lici igra, igraci i naravno mi navijaci...
navijaci, simpatizeri koji dođu na utakmicu šire energiju, pozitivnu ili negativnu i takvu je prenose na igrace, a nama je potrebna pozitivna, ali ne pozitivna 60 min, pa pljuvanje, nego par mjeseci minimun...

prva sezona amara u drugom mandatu je bila pozitivna, malo vise euforična nego sto nam sada treba, ali tada je nosila igrace i pobjeđivali smo utakmice u 89-tim min sa "Delvekiom" i tada niko nije (jeste ali mali broj neuroznih) pljuvao i psovao igracima najmilije, nego je slavio titulu na kraju :titula:

sta je sada drugacije, nema amara, navikli smo na trofeje, mi smo veliki (u BiH), ali istina je da smo mi najmanji ako na terenu i na tribinama to ne dokazemo, zato molim za strpljenje i odbijanje napada od pakasa do konacnog cilja
:titula: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: europa na grbavici i abd trofej ...
pozz iskrenim i dobronamjernim bolesnicima ovdje :D :D

SWRA_1921
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

čet jun 16, 2016 6:29 pm

Izlija je napisao/la:Prijedlog je odličan, malo si pobrkao način izvođenja i koštovnik radova ali bez obzira na sve prijedlog je odličan. Bljesnulo bi iznad juga i daleko bi vedrije okolina izgledala, ja bih podržao ovakvu ideju ali moram da budem realan prilikom kalkulacija. Za izvođenje nečeg ovakvog 5-6.ooo KM je malo i sumljam da bi moglo zaklopiti potrebne radove da bi ovaj posao ostao trajno i da se nebi ofucao za par godina. :palacgore:
Sigurno je da ondje treba pofino para (200 m2 betona koji se prvo mora srediti malo, zagletovati pa onda i ofarbati, ali navijaci koji to rade imaju iskustva sa tim), zato kazem da se to moze probati srediti kroz donaciju farbe i rad manijaka, a da sve bude jedna kompaktna cjelina, sto neko rece legende kluba, lokomotiva, zastava i sl. Mozda i nesto kao ona vrh slika na 1921.ba stranici. To bi dalo dimenziju jugu a sve bi se moglo uraditi za 15 dana, das tim navijacima godisnje, njih 10,20-ak i eto... Tom donatoru (a samo u nasoj zemlji tih firmi imas koliko hoces) das i zahvalnicu, reklamu na stadionu, zvanicnoj, bla bla, a dobijes prelijepo sredjen jug, sa tom sredjenom travom ispod zida,,zid oslikan da razbije sivilo, a i plus ce ostati i kad se napravi stadion.

Poslano izravno iz mozga

kb80
Kontakt:

čet jun 16, 2016 6:35 pm

[quote="rios"]Meni je ideja o oslikavanju zida iznad juga dobra :palacgore: Mogu se tu uraditi,npr.,murali legendi od nastanka do danas - Dimitrijevic,Domorocki,Osim,Skija,Bukal,Zuban,Amar,pa dodati svakako i navijacke legende Djildu,Anera,Mirzu..Da ostanu ti likovi za sva vremena..Ili npr. onaj citat nek je svetinja koja na srcu stoji vaznija od prezimena kojeg na ledjima nosis..Dajem prijedloge samo,pa eto..

odlicna ideja, ovo mi se svidja, legende kluba to je prava stvar...
ali to bi po mom skromnom misljenju trebalo da se uradi na kraju, kada se :klanjase2: :klanjase2: napravi juzna tribina ili bar dio, ali ne sada ....

nikad_izvini
Kontakt:

čet jun 16, 2016 6:37 pm

manijak_do_kraja je napisao/la:Cuj ne petljaj se gdje ti nije mjesto. Samo predlaze ideju koja ce uljepsati stadion, nista nije lose mislio.

Sto ne mogu ovih sto pokusavaju preko interneta biti huligani i pokusavaju "ismijavati" ovdje nekoga.
Vodili udruženje navijača ( Srcu draga boja plave majice i stadion Grbavica majice ), blindirali udruženje, sredili donji dio Juga, organizovali onaj veliki turnir na pomoćnom terenu, čišćenje Grbavice od snijega, da ne pričam ostale, navijačke, stvari, i dalje na tribini...

Bas tako, ne laprdaj i ne petljaj se gdje ti nije mjesto.

Ideja dobra, da ponovim

Neandertalac

čet jun 16, 2016 6:40 pm

Evo jedan prijedlog.
Cemu je okrenut fudbal vani?
Profitu, profitu, i samo profitu.
Kako kazu Englezi na kraju dana sve se svodi na pare.
Eh sada, oni to cine na razne nacine. Sami stadioni vani nisu samo igralista, nego su ogromni centri, masine za pravljenje para. Ciljana grupe su razne pa tako razni sadrzaji imaju svoje korisnike.
Jedna od najprofitabilnijih grupa su porodicni i stariji ljudi. Vec situirani sa novcem koji su spremni `uloziti` u svoj klub troseci ga na stadionu, ljudi sa osjecajem pripadnosti i ljudi cija se ljubav sa ponosom prenosi na mladje narastaje.

Poenta je da mi nikakvu ponudu na stadionu skoro da nemamo za mladju raju, za djecu. Da otac povede svog malog, da bez ikakvog straha ili osjecaja nelagode pogledaju utakmicu i da se dijete zabavi.
Jednostavan trik je unajmljivanje nekih zabavljaca, madjionicara ili maskote, klovna ili tete koja ce dijeliti balone.
Znaci ponuda se siri, kao otac znam sta znaci da te dijete ne pegla i da je sretno na stadionu a meni nije zao dati extra dinar za njegovu srecu.

Stadion puniji, vise para, siri se baza konzumenata.

Ovu ideju moze neko kompetentniji od vas razraditi pa nam ovde malo detaljnije i ljepse prezentirati.

Dzezvar
Kontakt:

čet jun 16, 2016 6:43 pm

Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

smurf_
Kontakt:

čet jun 16, 2016 6:44 pm

nikad_izvini je napisao/la:
manijak_do_kraja je napisao/la:Cuj ne petljaj se gdje ti nije mjesto. Samo predlaze ideju koja ce uljepsati stadion, nista nije lose mislio.

Sto ne mogu ovih sto pokusavaju preko interneta biti huligani i pokusavaju "ismijavati" ovdje nekoga.
Vodili udruženje navijača ( Srcu draga boja plave majice i stadion Grbavica majice ), blindirali udruženje, sredili donji dio Juga, organizovali onaj veliki turnir na pomoćnom terenu, čišćenje Grbavice od snijega, da ne pričam ostale, navijačke, stvari, i dalje na tribini...

Bas tako, ne laprdaj i ne petljaj se gdje ti nije mjesto.

Ideja dobra, da ponovim
A zasto mu nije mjesto, nevezano za ideju? Znam da se po forumima ne bi trebalo o grupi pa mozes i na pp odgovoriti. Sve i da nije aktivan toliko, zar ne moze postati ili moras biti nesto poseban da bi ti bilo mjesto?

plava pruga
Kontakt:

čet jun 16, 2016 6:59 pm

Neandertalac je napisao/la:Evo jedan prijedlog.
Cemu je okrenut fudbal vani?
Profitu, profitu, i samo profitu.
Kako kazu Englezi na kraju dana sve se svodi na pare.
Eh sada, oni to cine na razne nacine. Sami stadioni vani nisu samo igralista, nego su ogromni centri, masine za pravljenje para. Ciljana grupe su razne pa tako razni sadrzaji imaju svoje korisnike.
Jedna od najprofitabilnijih grupa su porodicni i stariji ljudi. Vec situirani sa novcem koji su spremni `uloziti` u svoj klub troseci ga na stadionu, ljudi sa osjecajem pripadnosti i ljudi cija se ljubav sa ponosom prenosi na mladje narastaje.

Poenta je da mi nikakvu ponudu na stadionu skoro da nemamo za mladju raju, za djecu. Da otac povede svog malog, da bez ikakvog straha ili osjecaja nelagode pogledaju utakmicu i da se dijete zabavi.
Jednostavan trik je unajmljivanje nekih zabavljaca, madjionicara ili maskote, klovna ili tete koja ce dijeliti balone.
Znaci ponuda se siri, kao otac znam sta znaci da te dijete ne pegla i da je sretno na stadionu a meni nije zao dati extra dinar za njegovu srecu.

Stadion puniji, vise para, siri se baza konzumenata.

Ovu ideju moze neko kompetentniji od vas razraditi pa nam ovde malo detaljnije i ljepse prezentirati.
Najbolje bi bilo kad se istok napravi,da to bude tribina za porodice Ali da klub izadje u susret sa nekim porodicnim paketom tj jeftinije ulaznice,mozda nebi lose bilo da se postavi neki kiosk kod istoka,koji bi prodavao sendvice,sokove,slatkise mozda i neke sitnije stvari iz fan sopa. Znas kako ide kad dijete nesto hoce moras mu kupiti. Super ti je ideja Mora se osvjeziti ponuda na stadionu,tj. Teziti za necim novim.

kb80
Kontakt:

čet jun 16, 2016 7:00 pm

starigrad je napisao/la:
kb80 je napisao/la:
rios je napisao/la:Meni je ideja o oslikavanju zida iznad juga dobra :palacgore: Mogu se tu uraditi,npr.,murali legendi od nastanka do danas - Dimitrijevic,Domorocki,Osim,Skija,Bukal,Zuban,Amar,pa dodati svakako i navijacke legende Djildu,Anera,Mirzu..Da ostanu ti likovi za sva vremena..Ili npr. onaj citat nek je svetinja koja na srcu stoji vaznija od prezimena kojeg na ledjima nosis..Dajem prijedloge samo,pa eto..

odlicna ideja, ovo mi se svidja, legende kluba to je prava stvar...
ali to bi po mom skromnom misljenju trebalo da se uradi na kraju, kada se :klanjase2: :klanjase2: napravi juzna tribina ili bar dio, ali ne sada ....
ne kazem da je ideja losa i neizvodljiva, cak sta vise. ali, kada jug bude izgradjen do kraja, taj zid se nikako nece moci vidjeti sa stadiona.
u pravu si, definitivno...

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 17 gostiju.

Prijava