Hahahaha i poslije tri kola hebo ga otac slovenački i ko ga dovede. Ma mi smo čudo, al dok god se mahalaski ponašamo nema nama napretkaFKZ1921 je napisao/la:Mi smo cudo od navijaca...Cudo od naroda,nacije.
Daj nam covjeka sa strane i samo je bitno da je sa strane...Apriori je daobar,sve sto kaze i radi nema potrebe dovoditi u pitanje,a kamoli osporavati. I svi smo u pet deka...Mi,pitari...Sad kad citam nase komentare o novom treneru,ko prepisani komentari pitara o Jesicu...General,red,rad,disciplina,treninzi,vjezbe,svlacionica provjetrena,cista,ni po babu ni po stricevima...I uvijek iznova,i uvijek ko ovce i nikad da naucimo nesta,da sazrijevamo,da rastemo...
Nas novi trener...Klub ga je izabrao i trebamo ga podrzati. Prema informacijama koje imamo,prema onom kako prica i kako se ponasa od kako je nas trener,imamo nekih osnova biti optimisticni...Realno,mozemo ocekivati odredjeni napredak u odnosu na predhodnih par sezona,a posebno u odnosu na predhodnu. I to je to,za sad,dok ne pocne igra na terenu. Sve vise od toga je nepotrebno, neozbiljno,nezrelo...Sve manje od toga je nekorektno prema klubu,prema covjeku koji je izabran za trenera,prema onima koji su ga izabrali.
Ali,mi smo cudo...nasa duhovna hrana je nesta sasvim drugo...Prejudicirati,mistificirati,mastati,lagati,konstruisati,...
ciganlukfk1921 je napisao/la:Krenuli ka modernizaciji stadiona a vi bi grafite gorehajd kako zelite...ne bi nama niko udovoljio
Cini mi se da ce razlika u kvaliteti, koji ce pokazati on a kou su pokazali oni, biti puno izrazenija.manijak_do_kraja je napisao/la:U sustini il cemo dobiti novog Zahirovica ili novog Miroslava.Neandertalac je napisao/la:Imamo dvije opcije.LARS1921 je napisao/la:Vecina stavlja Hervasa u prvu, kao sto su kone Cesara pa covjek nije meča odigrao kako treba
Da cemo svi prisustvovati jednoj novoj dimenziji fudbala na nasim stadionima. Igrac koji, ako dostigne nekih 70_80 % svoje forme iz vremena kada su ga pratili velikani Spanskog fudbala, mi cemo dobiti igraca ciji bi nam potezi oduzimali dah.
Dominirat ce ligom kao najbolji veznjak.
Druga opcija je da on nije u bas najboljoj formi i kako nema motiva da se trudi. Tada bi dobili igraca koji ne pokazuje ocekivano, nije timski nastrojen, nase strpljenje zbog petioda adaptacije ce se iduziti a on nece uspjevati da se adaptira i pomogne timu.
Vrlo brzo bi zbog visine primanja ugovor bio raskinut i mi dobili jedan skupi promasaj.
Vecina ce igraca naravno, odgovarati slicnom uzorku ali ce on kao najskuplji u istoriji biti pod posebnom lupom.
vidimo da je zapad dignut za 3-4 reda medjutim tu blize sredini nije znali se zbog cega je ostavljen taj prostor tako jel ce tu novinari ili sta, posto da bi ispunili uslove za evropske utakmice i to smo morali poboljsavati. Ako neko zna da odgovori bio bih mu zahvalanElegant je napisao/la:
![]()
Ako se dobro sjecam neko je pisao da ce se nabaviti nove klupe za rezerve, klupe za delegate i novi tunel, da li se radi na tome ?
Po vasoj prici onda nikog ko je dosao ne treba stavljati u 1. dok se ne pokazu da su pojacanja. Onda ni Husica, ni Grka, ni Radinovica, ni Secerovica ne treba stavljati u prvu. Valjda su ljudi dovedeni da budu pojacanja, da li ce biti to niko ziv ne zna.LARS1921 je napisao/la:Vecina stavlja Hervasa u prvu, kao sto su kone Cesara pa covjek nije meča odigrao kako treba
Sigurno je da ondje treba pofino para (200 m2 betona koji se prvo mora srediti malo, zagletovati pa onda i ofarbati, ali navijaci koji to rade imaju iskustva sa tim), zato kazem da se to moze probati srediti kroz donaciju farbe i rad manijaka, a da sve bude jedna kompaktna cjelina, sto neko rece legende kluba, lokomotiva, zastava i sl. Mozda i nesto kao ona vrh slika na 1921.ba stranici. To bi dalo dimenziju jugu a sve bi se moglo uraditi za 15 dana, das tim navijacima godisnje, njih 10,20-ak i eto... Tom donatoru (a samo u nasoj zemlji tih firmi imas koliko hoces) das i zahvalnicu, reklamu na stadionu, zvanicnoj, bla bla, a dobijes prelijepo sredjen jug, sa tom sredjenom travom ispod zida,,zid oslikan da razbije sivilo, a i plus ce ostati i kad se napravi stadion.Izlija je napisao/la:Prijedlog je odličan, malo si pobrkao način izvođenja i koštovnik radova ali bez obzira na sve prijedlog je odličan. Bljesnulo bi iznad juga i daleko bi vedrije okolina izgledala, ja bih podržao ovakvu ideju ali moram da budem realan prilikom kalkulacija. Za izvođenje nečeg ovakvog 5-6.ooo KM je malo i sumljam da bi moglo zaklopiti potrebne radove da bi ovaj posao ostao trajno i da se nebi ofucao za par godina.
Vodili udruženje navijača ( Srcu draga boja plave majice i stadion Grbavica majice ), blindirali udruženje, sredili donji dio Juga, organizovali onaj veliki turnir na pomoćnom terenu, čišćenje Grbavice od snijega, da ne pričam ostale, navijačke, stvari, i dalje na tribini...manijak_do_kraja je napisao/la:Cuj ne petljaj se gdje ti nije mjesto. Samo predlaze ideju koja ce uljepsati stadion, nista nije lose mislio.
Sto ne mogu ovih sto pokusavaju preko interneta biti huligani i pokusavaju "ismijavati" ovdje nekoga.
A zasto mu nije mjesto, nevezano za ideju? Znam da se po forumima ne bi trebalo o grupi pa mozes i na pp odgovoriti. Sve i da nije aktivan toliko, zar ne moze postati ili moras biti nesto poseban da bi ti bilo mjesto?nikad_izvini je napisao/la:Vodili udruženje navijača ( Srcu draga boja plave majice i stadion Grbavica majice ), blindirali udruženje, sredili donji dio Juga, organizovali onaj veliki turnir na pomoćnom terenu, čišćenje Grbavice od snijega, da ne pričam ostale, navijačke, stvari, i dalje na tribini...manijak_do_kraja je napisao/la:Cuj ne petljaj se gdje ti nije mjesto. Samo predlaze ideju koja ce uljepsati stadion, nista nije lose mislio.
Sto ne mogu ovih sto pokusavaju preko interneta biti huligani i pokusavaju "ismijavati" ovdje nekoga.
Bas tako, ne laprdaj i ne petljaj se gdje ti nije mjesto.
Ideja dobra, da ponovim
Najbolje bi bilo kad se istok napravi,da to bude tribina za porodice Ali da klub izadje u susret sa nekim porodicnim paketom tj jeftinije ulaznice,mozda nebi lose bilo da se postavi neki kiosk kod istoka,koji bi prodavao sendvice,sokove,slatkise mozda i neke sitnije stvari iz fan sopa. Znas kako ide kad dijete nesto hoce moras mu kupiti. Super ti je ideja Mora se osvjeziti ponuda na stadionu,tj. Teziti za necim novim.Neandertalac je napisao/la:Evo jedan prijedlog.
Cemu je okrenut fudbal vani?
Profitu, profitu, i samo profitu.
Kako kazu Englezi na kraju dana sve se svodi na pare.
Eh sada, oni to cine na razne nacine. Sami stadioni vani nisu samo igralista, nego su ogromni centri, masine za pravljenje para. Ciljana grupe su razne pa tako razni sadrzaji imaju svoje korisnike.
Jedna od najprofitabilnijih grupa su porodicni i stariji ljudi. Vec situirani sa novcem koji su spremni `uloziti` u svoj klub troseci ga na stadionu, ljudi sa osjecajem pripadnosti i ljudi cija se ljubav sa ponosom prenosi na mladje narastaje.
Poenta je da mi nikakvu ponudu na stadionu skoro da nemamo za mladju raju, za djecu. Da otac povede svog malog, da bez ikakvog straha ili osjecaja nelagode pogledaju utakmicu i da se dijete zabavi.
Jednostavan trik je unajmljivanje nekih zabavljaca, madjionicara ili maskote, klovna ili tete koja ce dijeliti balone.
Znaci ponuda se siri, kao otac znam sta znaci da te dijete ne pegla i da je sretno na stadionu a meni nije zao dati extra dinar za njegovu srecu.
Stadion puniji, vise para, siri se baza konzumenata.
Ovu ideju moze neko kompetentniji od vas razraditi pa nam ovde malo detaljnije i ljepse prezentirati.
u pravu si, definitivno...starigrad je napisao/la:ne kazem da je ideja losa i neizvodljiva, cak sta vise. ali, kada jug bude izgradjen do kraja, taj zid se nikako nece moci vidjeti sa stadiona.kb80 je napisao/la:rios je napisao/la:Meni je ideja o oslikavanju zida iznad juga dobraMogu se tu uraditi,npr.,murali legendi od nastanka do danas - Dimitrijevic,Domorocki,Osim,Skija,Bukal,Zuban,Amar,pa dodati svakako i navijacke legende Djildu,Anera,Mirzu..Da ostanu ti likovi za sva vremena..Ili npr. onaj citat nek je svetinja koja na srcu stoji vaznija od prezimena kojeg na ledjima nosis..Dajem prijedloge samo,pa eto..
odlicna ideja, ovo mi se svidja, legende kluba to je prava stvar...
ali to bi po mom skromnom misljenju trebalo da se uradi na kraju, kada se![]()
napravi juzna tribina ili bar dio, ali ne sada ....