Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

IvanOsim
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet jun 16, 2016 2:04 am

@z'21 pa jel poredimo trofeje il prelazni rok....

Mozemo i trofeje poredit nije problem... osim sa Realom 8-)

Plava Porodica
Kontakt:

čet jun 16, 2016 2:09 am

Kroševski -- Memija--Aco--famozni Grk--Husić----Blagoje--Šećer---Stevanović--Hervas--Halvadžić--Lendrić.
Ma pišaj po sirotinji :karanje: :karanje:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Neandertalac

čet jun 16, 2016 2:09 am

Swra, nema nista od tvojih konkretnih pitanja, ili da sacekam jos malo.
Željeznicar za život cijeli!

diego1921
Kontakt:

čet jun 16, 2016 2:10 am

delinjo je napisao/la:
Plavi orkestar je napisao/la:FK Zeljeznicar sada vraca dugove koje su napravile neke prethodne uprave.Znaci vraca i ne zaduzuje se a cak još ulaze u stadion.Para nema da se placaju obeštecenja za igrace i prinudjeni smo da dovodimo slobodne igrace.Slobodni su zato što im ne ide u zadnje vrijeme.Kad ga dovdeš on moze naci staru formu i bljesnuti a i ne mora i to se i kod nas dešava.Koliko para toliko muzike.Sa još neafirmisanim igracima je isti slucaj.Neki ce se uklopiti u novu sredinu i bljesnuti a neki ne.A ako ih ne dovedeš i ne probaš nikad i neceš saznati jel' od njega mogao nastati igrac vrhunskih kvaliteta koji ce klubu pomoci u ostvarivanja ciljeva a kojeg ceš nekad moci dobro unovciti.
tacno tako....dok se ne plati obestecenje bice lutanja i to je logika....podrska Kosticu ...
Delinjo brate platili smo za Ticu ,pa je bio veliki promasaj ! :ganja:
Nama je potreban stabilan klub,kad dodjemo na taj nivo jednog dana,tofeje cemo uzimati s lakocom ! Lako je nekim, dovedu igraca i dadnu mu 10 milja a prijave ga na 2 milje ! :kafa:
Zadnja izmjena: diego1921, dana/u čet jun 16, 2016 2:11 am, ukupno mijenjano 1 put.

ž'21
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

čet jun 16, 2016 2:13 am

SWRA_1921 je napisao/la:
ž'21 je napisao/la:Ova Uprava je napravila katastrofalne stvari sto se tice transfera. Uzmimo samo prošlu sezonu. Dosli su Livaja, Mladenovic, Diata, Blagojevic, Tiago i Stokic, na zimu su dosli Mailson, Djermanovic, Sinisa, Bogičević, Miroslav, Kramaric, Fejzic, Bekric, Zahirovic, Lendric, Stanic i Halvadzic. U nas klub u proteklu godinu dana je doslo 18 igraca. Devet ih je vec napustilo klub, znaci polovica njih. Nezadovoljni smo sa Bekricem i Stanicem, Kramaric je na izlaznim vratima, Fejzic je golman, Sinisa, Lendric i Miroslav su top pojacanja kao i Blagojevic sto govori da smo od 18 igraca pogodili sa cetvericom, pola nas je napustilo, jedan je na izlaznim vratima a sa dvojicom smo nezadovoljni. Za mene je ovo katastrofalno. Ne znam do kada cemo ovako jer se ovo vjerovatno u jednom trenutku nece moci izdrzati financijski.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Ovakvi postovi su mi najmrzi. Da li si sagledao okolnosti u kojima su ti igraci dovedeni? Zasto neko bude doveden, zasto bude otpusten?

Jebeni Livaja, Mladenovic, Kokot, Stokic (prije bio dobar igrac sa kojim se nije imalo srece jednostavno) su dovedeni jer si tada bio kokuz, imao Harisa tu, imao rezultat u Evropi sa kojim si mislio da ces i u ligi nesto napraviti, a na kraju se jednostavno ispostavilo da smo kita od ovce, da nemamo igru (morao se napraviti rez i otpustiti dobar trener Odovic da bi nekako trznuo ekipu jer smo bili u zoni ispadanja tada i nije jednostavno bilo nikakvog napretka na vidiku a ostalo je bilo jos do kraja polusezone), da su svi ti igraci vucibatine i normalno je da si na polusezoni, nakon sto su stigle pare od Evrope, Bajica, nakon sto se Dzeko prodao, doveo dosta boljih igraca da bi pokusao spasiti sezonu a te levate napucao nogom jer si ih iskoristio ono za sta su ti oni u tom momentu trebali i za koje si imao para. Gro tih igraca je i danas tu, otisli su samo Zahirovic, brazilci koji su bili maskote kluba (Neandertalac ce reci da su igrali za po 10 milja obojica), Bogicevic (svi smo se slozili da je star i spor stoper). Tada je i promijenjena ova procedura dovodjenja igraca (Misimovic i Nikolic) i ja ne vidim sta je to aman pogresno ucinjeno u posljednjem prelaznom roku, mi imamo strasnu ekipu i ovo su igraci koje zelim da gledam u Zelji.

Za mene je ovo sasvim normalno, kada igracu das platu 2,3 milje KM, pa si ga jos doveo kao slobodnog igraca, normalno je da ce se ispostaviti da neki i nisu za Zelju ili da ces traziti jos bolje a sa tim igracima pokusati raskinuti ugovor uz nekakav sporazum. Ako si doveo 2 napadaca, Lendrica i Đermanovica kao zamjenu (za koje si tada imao finansije i mogucnost da ih dovedes), pa zatim doveo Pozdera jer ti se otvorilo trziste, ispala prilika, kao jos bolju zamjenu Lendricu, logicno je onda da probas sporazumno raskinuti sa Đermanovicem koji nije pokazao nesto Bog zna, ali nije od Mulalica ni imao nikakvu priliku jer imamo Lendrica ubicu, Pozder nam pruza vise sirine u napadu, visok, jak napadac. Bekrica smo svi prizivali i svako bi rekao da su u upravi ludi kad njega ne bi doveli a imali mogucnost. To sto on nije pokazao da je onaj stari Bekric nije do uprave, nego do igraca, vidjecemo da li ce on sad kad prodje fino pripreme sa ovim trenerom, kondicionim, pa kad ima neko da ga zamjeni (Hervas koji je potpisao ugovor sa Sevillom 5 godina i koji je razvaljivao u Spanskoj 2 ligi), onda mozda i on bude bolji (mana je ugovor od 3,5 godine, ali mi opet nemamo pojma o detaljima tog ugovora, sta, kako i zasto). Cilj je nadogradjivati ekipu, sa svakim igracem mi pravimo odredjeni napredak, ja ni u jednom slucaju nisam vidio da smo nazadovali i uvijek se islo sa tim da se pokusa dovesti bolji igrac umjesto nekoga. Zato mi jako ide na K. kad ovdje neki porede nas i pitare. Kod njih su se AŠĆARE igraci dovodili da bi se uzele pare od Tana, dobijali su masne ugovore, samo ih navaljaj sto vise, pa otpustaj za pola godine i tali se kroz njihove plate, a sve preko lopovcina Ibrakovica, Jesica i njihove uprave.

Neko je vrlo dobro napisao, meni nikakav garant ne bi bilo dovodjene sportskog direktora, cak mislim da je bolje da se vise ljudi za to pita, da je tu glavni strucni stab koji ce u toku sezone pratiti 4,5 igraca sa kojima ce na pauzi probati nesto da se dogovori, tj. to ce pregovarati ljudi koji su i sada zaduzeni za to, prema opisanoj proceduri.
U pravu si za vecinu stvari ali tvoje subjektivno misljenje kako je ovaj bolji od onoga moras zadrzati za sebe u diskusijama i gledati objektivno na situaciju. Nekome je onaj bolji od ovoga i tako dodje do konfrontacije misljenja. Cinjenica je gore sto sam je naveo isto kao sto je cinjenica da su ovi na zimu bolji od ovih na ljeto ali i ovi na zimu se tjeraju jer dolaze novi na ljeto i tako se meni cini da smo usli u zacarani krug. Ne mozes vječno tjerati igrače poslije pola godine, ne ide. Nema nekog smisla a nije ni isplativo. Jedino sto tebi ide u prilog je ako su nekad tjerani Livaje i ostali, sad Đermanovici i ostali na ljeto ce bolji od njih slika Necemo vise truniti u ove kasne sate. Laku noc i prijatno. @IvanOsim ne poredim ja nista, ti si prvi poceo slika

storm_raider
Kontakt:

čet jun 16, 2016 2:16 am

Bojim se da tek trebamo da shvatimo, i to na tezi nacin, da sportski uspjeh uglavnom zavisi od finansijske stabilnosti kluba. U ovoj zemlji, koja je sve samo ne stabilna, to jos nije bio slucaj upravo zbog toga, ali u ligi 12 ce biti nesto drugacije. Stabilnost kluba nosi sa sobom i druge tsvari, a trofeji su samo posljedica upravo toga.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

ž'21
Kontakt:

čet jun 16, 2016 2:16 am

I jos samo da kazem da ovaj trener ima moju podrsku i imace je dok je svojim radom i strucnosti i zalaganjem na treninzima i utakmicama ne izgubi. Milose vrati nam titulu u Dolinu.

Jaozinho22

čet jun 16, 2016 2:18 am

Hljeba vam kakva vam je garancija da se plati igrač ?
Nikakva još više rizika. Platiš ga a on bude ala Stokić,tek bi tad bila pljuvanja,te platili ga te pretplatili ga te bolje da su djeca igrala te bolje da smo uzeli slobodnog umjesto njega...Nikakva garancija plus veći rizik za sabotažu i napadanje
@SWRA,konkretan zadnji post,pisao sam detaljno o tom prije par stranica,ispade da su svi igrači koji su dovedeni fula a kad se realno sagleda fula je Zaha jer je imao visoku platu i još veća očekivanja od nas i Tuce u jednu ruku,opet zbog naših očekivanja,njegova statistika kaze da nije fula,e sad što smo mi umislili da će Tuce uzet loptu protjerat je zadnjem veznom kroz noge rolingom izbacit protivničkom štopera i dodat je Lendri da ga zabije to je drugo,to je do nas,kao da smo mi Barca yebote pa nam niko ne valja.Igrači imaju mane,pa normalno da imaju mane,da ih nemaju bili bi u Unitedu a ne na našim livadama...
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

SWRA_1921
Kontakt:

Mi ne tjeramo najbolje igrace, najbolji su u svakom prelaznom ostali, odu oni koji se ne pokazu. Ne znam zasto pises, nije isplativo? Ti znas da su Mailson i Tiago dobili neke otpremnine? Zahirovic dobio otpremninu? Valjda je isplativo jer smo uspjeli sporazumno raskinuti ugovor sa njim, nije se pokazao vrijednim tih para, nama isto bolje da ne bacimo niz vjetar jos 180.000 KM do kraja ugovora, a rijesili smo se onoga koji ne doprinosi.

Da smo mi otjerali Blagojevica, Stevanovica, Lendrica i ja bih imao svasta reci, ali ovo je jednostavno prirodan proces dolazenja do dobre ekipe u ovom cmaru od drzave, u ovom kokuzluku gdje igracu nudis za godinu sto vani dobije za mjesec, bolje jednostavno ne moze.

Plavi orkestar
Kontakt:

diego1921 je napisao/la:
delinjo je napisao/la:
Plavi orkestar je napisao/la:FK Zeljeznicar sada vraca dugove koje su napravile neke prethodne uprave.Znaci vraca i ne zaduzuje se a cak još ulaze u stadion.Para nema da se placaju obeštecenja za igrace i prinudjeni smo da dovodimo slobodne igrace.Slobodni su zato što im ne ide u zadnje vrijeme.Kad ga dovdeš on moze naci staru formu i bljesnuti a i ne mora i to se i kod nas dešava.Koliko para toliko muzike.Sa još neafirmisanim igracima je isti slucaj.Neki ce se uklopiti u novu sredinu i bljesnuti a neki ne.A ako ih ne dovedeš i ne probaš nikad i neceš saznati jel' od njega mogao nastati igrac vrhunskih kvaliteta koji ce klubu pomoci u ostvarivanja ciljeva a kojeg ceš nekad moci dobro unovciti.
tacno tako....dok se ne plati obestecenje bice lutanja i to je logika....podrska Kosticu ...
Delinjo brate platili smo za Ticu ,pa je bio veliki promasaj ! :ganja:
Nama je potreban stabilan klub,kad dodjemo na taj nivo jednog dana,tofeje cemo uzimati s lakocom ! Lako je nekim, dovedu igraca i dadnu mu 10 milja a prijave ga na 2 milje ! :kafa:
Diego ja sam prezadovoljan upravo zbog toga što se krecemo u tom pravcu.Zaboravljaju neki da se mi nismo prodali nekom utrpanom,da smo svoji na svom.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Charlie Sheen
Kontakt:

čet jun 16, 2016 2:19 am

Kramaric,Stevanovic nisu promasaji sasvim solidni bekovi Blagojevic Stevanovic Lendric top igraci Bekric,Stanic 90% Zeljinih navijaca je zeljelo njih dvojicu jer znamo njihov kvalitet to sto su oni bili ispod nivoa ko je to mogao znati,imenom su definitivno pojacanja i svi smo svrsavali na njihov dolazak,Mirza kao mladi reprezentativac Svedske je morao dobiti vise minuta a nije,Bogi solidno odradio proljece,Zahirovic nije donio prevagu sto se ocekivalo od njega dovidjenja prijatno...Husic,Hervas,Pozder igrali u ligama koje su svemirski brod za ovu nasu,Secerovic i Lazic standardni bili u ovosezonskom osvajacu kupa...ne vidim razlog za ovoliko crnjacenje pojedinaca,vjerujem da cemo kostur ekipe zadrzati oni koji se nisu pokazali zamjenice se i to je to...sabura braco

storm_raider
Kontakt:

čet jun 16, 2016 2:23 am

@Neandertalac, @SWRA, ostavite ta pisanja za PP. Jednom sam prije 2 stranice lijepo zamolio.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

fk1921

čet jun 16, 2016 2:26 am

Puno vi berete brigu Bgm, opusteno ba, ja vjerujem Kosticu i vjerujem da uzimamo trofej ovu sezonu! Svi grijese pa i nasa uprava, sam vedran je to rekao da su grijesili a sa izborom milosa vjerujem da nisu jer su bili itekako oprezni. Sto se tice igraca dolasci odlasci mslm da ne gubimo puno, sa zahinim odlaskom smo u +, djermanovic isto tako dok je jedini upitnik sto se dolazaka tice pozder al hajd vidjet cemo kad krene sezona. Smirite tenzije mi smo braca volimo jedan klub treba da u miru diskutujemo a ne...
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

Omar500
Moderator
Kontakt:

čet jun 16, 2016 2:27 am

SWRA_1921 je napisao/la:Mi ne tjeramo najbolje igrace, najbolji su u svakom prelaznom ostali, odu oni koji se ne pokazu. Ne znam zasto pises, nije isplativo? Ti znas da su Mailson i Tiago dobili neke otpremnine? Zahirovic dobio otpremninu? Valjda je isplativo jer smo uspjeli sporazumno raskinuti ugovor sa njim, nije se pokazao vrijednim tih para, nama isto bolje da ne bacimo niz vjetar jos 180.000 KM do kraja ugovora, a rijesili smo se onoga koji ne doprinosi.

Da smo mi otjerali Blagojevica, Stevanovica, Lendrica i ja bih imao svasta reci, ali ovo je jednostavno prirodan proces dolazenja do dobre ekipe u ovom cmaru od drzave, u ovom kokuzluku gdje igracu nudis za godinu sto vani dobije za mjesec, bolje jednostavno ne moze.
Rekao si sto treba. Okosnica je ostala, nije otisao do sada niko zbog koga bi trebali ovdje suze pustati. Tu je Veca, tu je Aco, Boske, Blagoje, Lendra, tu su nasi igraci Memija, Beganovic, Sadikovic, Mujagic, Zera, Osmankovic od kojih mozemo ocekivati dobre igre, a bilo bi nam krivo da su oni otisli. Necemo gomilati igrace, ne ide. Rez se napravio samim tim sto se doveo Kostic. Ali, treba vremena, da se napravi ekipa, tako da je moguce i da sljedeci prelazni rok bude odlazaka dosta, ali onda, ako Kostic ostane (a mora, treba nam ta stabilnost) ce u sljedecem roku to biti malo stabilnije. Ne mozes sad preko noci prestati, ne bi nista postigao. Ostavi 35 nek bude igraca, to je i previse da imamo i B ekipu. Napravile su se greske u proslosti, ali s obzirom kakva je situacija bila i kakav se cudan splet okolnosti desio, ja ne bih panicario, jer je sve opet super ispalo, kada se bolje razmisli. Razumijem ja vas, ali opet, nije sve tako crno i ne treba govoriti da se desio krah u sportskom segmentu. Nije savrsen, ali takav bi splet okolnosti, tako nam grah pao. Pa ljudi, dobili smo ba Lendru, Blagoja i Bosketa, dobili Hervasa koji istina, treba da se dokaze, ali je pojacanje jbt. Pa isto tako mogu reci i za Husica koji mi se po onom sto sam vidio pravo svidja. Iako mi je krivo sto necu moci gledati Zelju u subotu, svidja mi se sto je maksimalno ozbiljan i posvecen Kostic oko slaganja ekipe.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

diego1921
Kontakt:

čet jun 16, 2016 2:28 am

Plavi orkestar isto razmisljam brate..Ova uprava ima moju podrsku bez obzira hocemo li uzeti titulu na kraju godine ! Nismo nikome prodali guzcu,ovi ljudi rade dobar posao,nisu tu da bi se bogatili,istina je da sportski dio malo zaostaje al doci ce i to na svoje, prije ili kasnije !
Ne mozes raditi sve po zakonu ,igrati posteno i ocekivati rezultat preko noci ! Da je nama docekati stabilan klub,bez dugova,lako cemo za trofeje ! Uzeti trofej ne znaci i stabilan klub,bar smo se u to uvjerili vise puta.Cinjenica je da se fudbal igra za trofeje al uvijek ima prece od preceg ! :zeljeznicar1:

LARSSON
Kontakt:

čet jun 16, 2016 2:29 am

Neko reče da se odbija lopta od Pozdera, ne znam, slično je bilo i sa Lendrićem na pripremnim tekmama, ja sam vidio da mu se vecina lopti ili odbije ili kad radi dupli pas ne uradi kako treba pa je trpao. Nek pozder isto uradi i eto pojačanja :D

fk1921

čet jun 16, 2016 2:31 am

LARS1921 je napisao/la:Neko reče da se odbija lopta od Pozdera, ne znam, slično je bilo i sa Lendrićem na pripremnim tekmama, ja sam vidio da mu se vecina lopti ili odbije ili kad radi dupli pas ne uradi kako treba pa je trpao. Nek pozder isto uradi i eto pojačanja :D
On je meni jedino upitnik sto se pojacanja tice. Neki ce reci a sta je sa Lazicem mslm okej al nije on meni toliko upitan ko pozder ipak on dolazi iz eu i sigurno je fino placen. Nadam se da ce biti tako larse :D
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

Plava Porodica
Kontakt:

čet jun 16, 2016 2:32 am

Plava Porodica je napisao/la:Kroševski -- Memija--Aco--famozni Grk--Husić----Blagoje--Šećer---Stevanović--Hervas--Halvadžić--Lendrić.
Šta kontate?Valja li ovo šta?
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Omar500
Moderator
Kontakt:

čet jun 16, 2016 2:34 am

LARS1921 je napisao/la:Neko reče da se odbija lopta od Pozdera, ne znam, slično je bilo i sa Lendrićem na pripremnim tekmama, ja sam vidio da mu se vecina lopti ili odbije ili kad radi dupli pas ne uradi kako treba pa je trpao. Nek pozder isto uradi i eto pojačanja :D
Bas tako, ni pripremne utakmice ne pokazu nekad pravo stanje. Sve cemo vidjeti u prvim utakmicama lige. Sto se Pozdera tice, za njega imam osjecaj da ce biti prava ubica po golove protivnika ili totalno suprotno :D . Sada imamo taman dovoljno napadaca, jer iako cemo igrati sa dva, sa Djermanovicem je konacni zbir istih bio prevelik, dok je ovako to oke. Nema gomilanja, sve se radi planski.

PS: Dobar ti avatar :DD:

@Plava Porodica
Iskreno pojma nemam kako ce nam vezni red izgledati, strasna je konkurencija u istom, a i igrat ce se nova formacija, tako da mi je sve to apsolutna nepoznanica. Ali imam osjecaj da cemo igrati pravo lijep i ucinkovit fudbal. :titula:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

fk1921

čet jun 16, 2016 2:35 am

Plava Porodica je napisao/la:
Plava Porodica je napisao/la:Kroševski -- Memija--Aco--famozni Grk--Husić----Blagoje--Šećer---Stevanović--Hervas--Halvadžić--Lendrić.
Šta kontate?Valja li ovo šta?
Samo jos da nadjemo provjereno krilo jer Lazic je za mene prinova jbg. Rekose da ce doci 2 provjerena stopera uskoro
04.03.2015

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 7 gostiju.

Prijava