Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

manijak_do_kraja
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jun 15, 2016 12:08 pm

nikad_izvini je napisao/la:
teteac8684 je napisao/la:
Ma neeeeee, on je slunto kome se iza leđa radi, kako možeš tako i pomisliti...Inače bi došao ovdje da mu Nikolić, Misimović ili ko sve ne mešetare i rade iza leđa... :shisha:
Postavljaš stvari kao da su crne i bijele, a one su u suštini sive :mrgreen:

Kostić, raspitivao sam se, je zajeban igrač, autoritativan, zna šta hoće. Ali.....recimo da je nezadovoljan našim bekovima ( pa kako može biti nezadovoljan, vidi koliko smo doveli bekova ) :shock: i kaže dovedite mi beka, a naši dovedu Lazića. Kontaš ?

0 ljudi iz naše uprave ima realno sportsko znanje. Neka se ne bave s tim. Pravimo sami sebi problem.

Nema veze hoćemo li uzeti titulu. To niko normalan ne može garantovati. Dese se pehovi i jebiga. Nije to problem, po meni. Bitno je da svako radi svoj dio posla, iz struke, ili volonterski, al da nosa stolice aka fizika.

@arctg :palacgore: :palacgore:
Pa Lazicu je primarna pozicija lijevo krilo, samo sto je u Radniku u par utakmica odigao mozda kao desni krilo il lijevu bek. Husicu je primarna pozicija lijevi bek, s tim da moze odigrati i kao lijevo krilo. :D njega kao primjer navodim.
Mi smo Željini, Željo je naš!

TheSvenderMan
Kontakt:

sri jun 15, 2016 12:14 pm

Evo sad s treninga stigoh na posao. Stvarno mi se svidja kako ih milos tjera da komuniciraju. Rade oko stapova i moraju se derat "sam" i "ledja". Vidi se da im nije bila navika cim se onoliko dere na njih. Spanac ima super prizemni pas, onako tacan, brz, ne skakuce. Lendric radi sa 300% snage. Jadan kramaric ne moze primit loptu kolko je ovaj nabije i do kraja vjezbe zamo grize. Milos je autoritet!

Sent from my iPhone using Tapatalk

nikad_izvini
Kontakt:

sri jun 15, 2016 12:16 pm

Koliko znam on je dešnjak i može igrati beka i krilo. Al nebitno. Uzeo sam za primjer, jer je ovaj prilično nepoznat meni koji gledam utakmice, a ne slovencu koji je ovdje manje od heftu dana.

Ono što znam sigurno, Kostić je nezadovoljan bekovima ;)
Zadnja izmjena: nikad_izvini, dana/u sri jun 15, 2016 12:16 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Neandertalac

sri jun 15, 2016 12:16 pm

Manijak do kraja@
Nije u tome stvar. Pokusava objasniti da se nekompetentni ljudi bave tim stvarima.
Fino je napisao sinoc, da li bi iko iz uprave u svojim firmama na neko mjesto od vaznosti zaposlio amatera diletanta. To je sva poenta.

Kao onda kada sam ja pisao glede Tomica. Nasa strana pregovaraci se postave ultimativno i arogantno i sa tim stavom direktno ostete Zelju za nekih 250 milja maraka.
A u svojim firmama bi kumili, molili, lobirali, pregovarali, lizali guzice za te pare.
Željeznicar za život cijeli!

Ajzea
Kontakt:

sri jun 15, 2016 12:19 pm

TheSvenderMan je napisao/la:Evo sad s treninga stigoh na posao. Stvarno mi se svidja kako ih milos tjera da komuniciraju. Rade oko stapova i moraju se derat "sam" i "ledja". Vidi se da im nije bila navika cim se onoliko dere na njih. Spanac ima super prizemni pas, onako tacan, brz, ne skakuce. Lendric radi sa 300% snage. Jadan kramaric ne moze primit loptu kolko je ovaj nabije i do kraja vjezbe zamo grize. Milos je autoritet!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Koja je ono zvijer jebena, dao bih mu da sam sebi sastavi ugovor. Spomenik u prirodnoj velicini podici onome ko je njega doveo.

neroazzuro
Kontakt:

sri jun 15, 2016 12:30 pm

Neandertalac je napisao/la:Pokusava objasniti da se nekompetentni ljudi bave tim stvarima.
Vidi nešto, dosta ljudi vidi to što vidiš i ti i slaže se da to nedostaje. Doduše, ostali nisu toliko ters kao ti ali Bože moj.
Prvo, "pozitivna" stvar je to što ni konkurencija nema organizovan sistem kao ni mi u tom segmentu. Kod svih je, na našu sreću, sve na ho-ruk i ovisi od političke podrške. Zna se na koga tu mislim.
Drugo, evo, da ja tebe pitam kontra pitanjem, koga bi ti postavio na poziciju sportskog direktora kod nas? Znamo da Amar neće, bar ne još.
Koga? I, šta ako taj neko ne želi doći u ovu, još uvijek, najgoru ligu Evrope?
Hoću da kažem, u pravu si oko detekcije problema ali problem je u rješenju.
Evo ljudi kažu da su momci u upravi svjesni ovog nedostatka. Al šta sad da se radi? JA, recimo, prvi smatram da je bolje dati više prostora Radinoviću pa i Šećeroviću da nešto pokažu, njima će Željo sigurno biti veći izazov nego Zahiroviću. A sigurno koštaju manje nego on.
Meni je važno samo da se svjesno problema, a rješenje (mislim na mjesto SD) će se prije ili kasnije nać.

fanaticZeljin
Kontakt:

sri jun 15, 2016 12:35 pm

Insajder zakazali... Djermanovic sljedeci out, tako pisu..
Srcu draga, boja PLAVA !

LARSSON
Kontakt:

sri jun 15, 2016 12:36 pm

Whisperer

sri jun 15, 2016 12:41 pm

fanaticZeljin je napisao/la:Insajder zakazali... Djermanovic sljedeci out, tako pisu..
pa juce je ovde pisano da djerma ide , beganovic , il sadikovic pa cak hodzurda , danas ce bit prestavljanje dresova i + novi igrac :zeljeznicar1:
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Brkoo
Kontakt:

sri jun 15, 2016 12:46 pm

Gotovo svi ljudi koji rade u klubu su finansijski neovisni, ozbiljni i uspjesni u svojim poslovima. Vec je na zvanicnoj stranici kluba objasnjena citava procedura oko dovodenja igraca i nacin na koji se to radi i za svakog igraca ima se na papiru detaljno obrazlozenje zbog cega se trener odlucio da ga dovede itd. Klub je toliko transparentan da se kao clan kluba mozete najaviti i otici u klub da vam daju odgovore na sve sto vas zanima i to je javno receno. Gospoda Misimovic i Nikolic izdvajaju svoje vrijeme i vrse pregovore sa igracima, znaci pregovore za igrace za koje trener procijeni da mu trebaju, ne dovode oni treneru igrace. Maliciozno je pisati da se Miske i Dejo igraju menadzera, kakva je njihova korist od toga, sta time postizu, zasto bi oni dovodili treneru igrace? Indirektno se optuzuju da se ugradjuju u transfere igraca, zamisli jedan multimilioner se ugradjuje u ugovor Secerovica koji iznosi 2200 KM, a uz to se placaju i svi doprinosi.

Ljudi misle da ce se dolaskom sportskog direktora stvari promijeniti, necemo imati fula sa transferima, svaki igrac koji dodje ce biti pojacanje itd. Kod transfera igraca nikad nema garancije, vidjeli smo sa Jocom kako je bilo, svrsavali na njega kad je dosao a on promasaj, obrnuta stvar sa Blagojevicem koji je usao tiho i postao alfa i omega ekipe. Imena koja se predlazu za sportskog direktora su smijesna, Sergej Barbarez, Muhamed Konjic, sta oni znaju o pregovaranju, skautingu igraca i svemu ostalom sto sportski direktor treba znati? To je jako odgovorna pozicija i tu ulogu ne mogu prepustiti svakome..

I jos jedna stvar nisu ljudi iz kluba krivi za ono sto se desilo u slucaju Tomic. Najveci krivac je Tomic koji nije prihvatio uslove Ceskog kluba i tako je taj transfer propao, a Zeljo ostao bez novca od tog transfera. Kasnije se nije pojavio na pregovorima oko novog ugovora, za razliku od Kvesica i onda je u saradnji sa menadzerom cekao kraj ugovora kako bi dzaba presao u Grcku..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

irfo

sri jun 15, 2016 12:55 pm

Trening zavrsio sad se ceka zvanicna :shisha:

Elegant
Kontakt:

sri jun 15, 2016 12:56 pm

Don Juan je napisao/la:
fanaticZeljin je napisao/la:Insajder zakazali... Djermanovic sljedeci out, tako pisu..
pa juce je ovde pisano da djerma ide , beganovic , il sadikovic pa cak hodzurda , danas ce bit prestavljanje dresova i + novi igrac :zeljeznicar1:
Ocekivano je da idu Hodzurda, Sadikovici (oba), meni je zao Beganovica i Djerme jer itekako imaju sta da pokazu. Za sve je kriv Edis i njegovi glupi potezi.

Cekamo nove igrace i da vidimo dresove.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

mula
Kontakt:

sri jun 15, 2016 12:59 pm

Samo da krepani Ibricic ne zavrsi kod nas
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

Kapiten
Kontakt:

sri jun 15, 2016 1:01 pm

nikad_izvini je napisao/la:Koliko znam on je dešnjak i može igrati beka i krilo. Al nebitno. Uzeo sam za primjer, jer je ovaj prilično nepoznat meni koji gledam utakmice, a ne slovencu koji je ovdje manje od heftu dana.

Tu pricu sto potencirate vi, da je Kostic tu par dana i da je nemoguce da je on pratio neke igrace i zatrazio njihov angazman je glupa.
Sta mislite vi da je on radio kada je saznao da je kandidat za trenera, a tome ima sigurno 30 dana ? Drko ***** kuci, lezo, ceko da ga nazovu da vidi jel trener il nije ? Po vasoj prici, cak ni to nije sve, nego je cekao prozivku da pocne analizirati momke u ekipi i traziti eventualna pojacanja.

Svaki profesionalac se priprema za taj posao za koji je kandidat, a nema sumnje da je Milos profesionalac. Kao i Lesnik. A imali su dovoljno vremena.

Sportskog direktora je jako tesko naci. Toj osobi bi trebao prepustiti sve sto se tice tog segmenta i dati mu odrijesene ruke. U potpunosti se osloniti na njega. Zamislite koliko je ovdje tesko naci takvog covjeka. Zamisli da ti dodje neki diletant, taldzija, dovodi neke igrace s kojim je u talu, unisti ti ekipu, uzme pare i pokupi se. Sta bi onda rekli ?
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri jun 15, 2016 1:06 pm

Ne moš ti našim ljudima objasnit. Pa sam čovjek je rekao da je u prezentaciji analiziro svakog igrača posebno, kad se birao trener. Al hajde, najvažnije je srat bez ikakvog valjanog dokaza :)
Željezničar ante portas !

ublehas
Kontakt:

sri jun 15, 2016 1:07 pm

Elegant je napisao/la:
Don Juan je napisao/la:
Ocekivano je da idu Hodzurda, Sadikovici (oba), meni je zao Beganovica i Djerme jer itekako imaju sta da pokazu. Za sve je kriv Edis i njegovi glupi potezi.

Cekamo nove igrace i da vidimo dresove.
Ne znam zašto je očekivano da idu Sadikovići i Beganović. Hodžurda ok, ako se dovedu još 2 stopera, a Djermanović, ako će se davati više prostora Mujagiću. Nadam se da će Dado, Enis i Dženis ostati.

Whisperer

sri jun 15, 2016 1:07 pm

mula je napisao/la:Samo da krepani Ibricic ne zavrsi kod nas
Senaid bi bio dobar Marketinski potez uprave, privuko bi sigurno jos 3 milje navijaca na stadion , samo iznosim svoje misljenje , nije moja zelja al et kazem onako... ;)
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

teteac8684
Kontakt:

sri jun 15, 2016 1:09 pm

Kapiten je napisao/la:
nikad_izvini je napisao/la:Koliko znam on je dešnjak i može igrati beka i krilo. Al nebitno. Uzeo sam za primjer, jer je ovaj prilično nepoznat meni koji gledam utakmice, a ne slovencu koji je ovdje manje od heftu dana.

Tu pricu sto potencirate vi, da je Kostic tu par dana i da je nemoguce da je on pratio neke igrace i zatrazio njihov angazman je glupa.
Sta mislite vi da je on radio kada je saznao da je kandidat za trenera, a tome ima sigurno 30 dana ? Drko ***** kuci, lezo, ceko da ga nazovu da vidi jel trener il nije ? Po vasoj prici, cak ni to nije sve, nego je cekao prozivku da pocne analizirati momke u ekipi i traziti eventualna pojacanja.

Svaki profesionalac se priprema za taj posao za koji je kandidat, a nema sumnje da je Milos profesionalac. Kao i Lesnik. A imali su dovoljno vremena.

Sportskog direktora je jako tesko naci. Toj osobi bi trebao prepustiti sve sto se tice tog segmenta i dati mu odrijesene ruke. U potpunosti se osloniti na njega. Zamislite koliko je ovdje tesko naci takvog covjeka. Zamisli da ti dodje neki diletant, taldzija, dovodi neke igrace s kojim je u talu, unisti ti ekipu, uzme pare i pokupi se. Sta bi onda rekli ?
+1

Brkoo
Kontakt:

sri jun 15, 2016 1:11 pm

AsharaK je napisao/la:Ne moš ti našim ljudima objasnit. Pa sam čovjek je rekao da je u prezentaciji analiziro svakog igrača posebno, kad se birao trener. Al hajde, najvažnije je srat bez ikakvog valjanog dokaza :)
:palacgore: :zeljeznicar1:
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

manijak_do_kraja
Kontakt:

sri jun 15, 2016 1:12 pm

Mislim i ja da je desnjak, pisao sam u nekom od ranijih postova da bih volio da se dovede lijevo krilo koje igra lijevom nogom, pa da se mogu neke kombinacije praviti, jer da imamo dva desnjaka na dva krila meni bi ti bilo bezveze, ali nebitno nije to sada "tema". Shvatio sam ja sta ti hoces da kazes, samo sam mislio da si pogresno procitao za Lazica koju poziciju igra, ali opet nebitno.
U neku ruku se svi slazemo sa istim, tj da treba neko biti u upravi ko je strucan po pitanju dovodjenja igraca. Samo je problem sto svi nekako na svoj nacin predocimo to, pa ispade skoro se niko ne slaze ni s kim.

U svakom slucajno morat cemo sacekati pocetak lige, pa da vidimo na sta ce to liciti. Ima vas ovdje koji nesto znate oko uprave tj. eto to sto je Kostic nezadovoljan bekovima i takve stvari, ja sam ovdje kao "obicni navijac" tj. nemam pojma o tim stvarima gledam utakmice i sto cujem i procitam ovako s foruma, tako da si vjerovatno ti u pravu sto se tice nekih stvari.
Mi smo Željini, Željo je naš!

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 11 gostiju.

Prijava