Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

11plavih'92
Prijatelj foruma
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon jun 13, 2016 10:11 pm

Citam ovo oko nove opreme. Pominje se neki plasticni zivi zid. Suhveli mi ovo pravo. Ko zna koliko smo to platili. A moj komsija Sakib stolar vam takav. Mogao je skovati od daske colarice zivi zid po mjeri. Zlatne ruke ima. A njegov mali u njega sa kistom cuda radi. Oslikao bi te daske da bismo pomislili da je zid fakat ziv.
A tek suplementi onog pitara Seferovica. Zar nisu mogli brati neke travuljine kad budu na Kupresu i pred spavanje izgrgoljati one otrove od nargile.

Bogami dali smo povod expertima za stolarstvo i nadrimedicinu za sljedecu epizodu Mreze
5. - 7. Okt 1992.

Leon_Professional
Kontakt:

pon jun 13, 2016 10:12 pm

FKZ1921, upravu si ti sve ako posmatramo Evropu i kompariramo se s njima, ali ako posmatramo ono sto smo do sad imali onda ovo je veliki napredak ili bar dobar korak da bude napredak. Sto se mene tice, nit letim visoko nit najavljujem neka prekucavanja, ali da se radujem ovom radujem se i nista me vise nije obradovalo od ovog da smo 30 milja dali na te razne sprave i pomagala. Nemoguc je "ozbiljan" rad bez toga i sto prije pocemo tako raditi to bolje za nas.
mula je napisao/la:Memisevic dolazi u Zelju 90% aBd, poslije evropskih utakmica
Lijep pozz :DD: :kafa:
Nadam se da hoce, pravo bi nam valjao. Mada do sad se pokazalo da skoro niko nije pogodio sa novim igracima, uprava to radi u tajnosti i drago mi je zbog toga. Neko kaze, dolaze nam Slovenac i bivsi reprezentativac, neko kaze dolazi nam Talijan i Grk, neko Kinez i Jahic :r
Ja ne ocekujem nista prije tekme s Olimpicom. :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

FKZ1921
Kontakt:

pon jun 13, 2016 10:12 pm

Blueworld21 je napisao/la:A gdje se nećeš zaletit kad je do juče hidic kao kondicioni trener neke vježbe fudbalske pokazivao i nadgledao... Niko nije rekao da ćemo sa ovim biti prvaci svemira, ne naprotiv puno je posla ispred, drugi način takmičenja i svašta nešto, ali da su se konačno stekli uslovi za napredak makar u trenaznom procesu to moramo priznati...
Vidi,sa Hidicem kao kondicionim trenerom smo osvojili barem dva trofeja.
Hidic je magistar sporta,magistrirao na javnom univerzitetu u Sarajevu,nije u Travniku niti kod nadrealista,predavac na edukacijskom centru NS...Vrijedan,skroman,korektan i strucan momak. Sigurno ce uvijek imati posla u svojoj struci. Kao sto ga je odmah nakon odlaska od nas,pronasao u Kini.
Nemojte olako omalovazavati ljude,njihov rad,diplome iza kojih stoji neko znanje...pogotovo ako ih ne poznajete.

Izlija
Moderator
Kontakt:

pon jun 13, 2016 10:13 pm

Sretna je raja pa u veselju kao ribari malo povećaju ribu. Nije da je dosada Željo trenirao napamet i sirotinjski ali oprema koja im je bila dostupna samo na pripremama negdje vani im je sada svakodnevni alat kojim će imati priliku da u kontinuitetu poboljšavaju svoje vještine. Prilika im se i ogleda kroz trenersko znanje trenera koji je naučio da dobro prenosi osnovno evropsko fudbalsko znanje koje je falilo našim nogometašima, možda će to nekim biti šok i neće moći ispratiti tempo i to će se vrlo brzo pokazati ali svakako moramo ekipu srezati pa ukoliko kvalitet odlučuje ja sam kao navijač miran i to mi donosi nadu da bih mogao da gledam malo bolji fudbal nego do sada. Nisam idealista pa znam da takva igra neće doći odmah i da je objektivno očekivati maksimalan efekat ovog slaganja ekipe tek na proljeće kada poslje zimskih priprema izađemo pojačani i igrački kao i iskustvom, sa novom energijom koja bi nas trebala odvesti do titule i pravih euro tekmi. Do tada nam možda i dom bude još izgrađeniji i reprezentativniji pa opet doživimo neki uspjeh na njemu. Nije liga ni počela a ja titulu slavim, eto koliko malo lijepih dešavanja nama navijačima Želje treba da pustimo maštu i kujemo planove.
イビチャ・オシム

Jaozinho22

pon jun 13, 2016 10:13 pm

Ima zarez poslije golman a nabraja znaci golman nije Kinez :DD:
@Leone prvo sto je Gospodin Kostić na pregovorima tražio jeste "Improve Training Facilities" :ganja:
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Neandertalac

pon jun 13, 2016 10:17 pm

storm_raider je napisao/la:
iggy2377 je napisao/la:
Blueworld21 je napisao/la:Bio sam i jutros i maloprije na treningu. Ovo je neka nova dimenzija izgleda kluba, treninga i konačno profesionalizma. Najbitnije je da igrači shvate da sa ovakvim načinom treniranja mogu da napreduju i nesto novo nauče jer se danas vidilo da neke vježbe prvi put vide a pogotovo ovi naši koji su prošli omladinski pogon. I Kosta i Lesnik dovoljno autoritetni, studiozni i bas sam pozitivno iznenadjen. Uglavnom gledajući onu novu opremu za trening drugačiji vid treninga i zahtjeve za nabavku iste i suplementa dobro smo mi ikad ikome u Evropi i GO dali a kamol dobili... Bit će ovo beton
Drug ovo je 15 dimenzija jutros trening i popodne nasi kao da su prvi put vidjeli loptu nemogu da vjerujem hajd ovi nasi iz bih vec ovi sto su vani bili.Meni ovo izgleda kao da djete od godinu dana ucis da hoda. A ovo je milina gledati trening jos kad pofataju nasi i naravno prihvate bit ce ovo extra.
Sto ce reci da su i oni dosadasnji nekakvi rezultati, od Newcasle-a, do Serifa bili na cisti talenat, inspiraciju ili inat. Tek sada se moze vidjeti, kako se radi u prosjecnom europskom klubu, a sudeci po svemu - tek cemo vidjeti.
Storm@
Sramota je ovo sto si napisao. U dvije recenice si degradirao sve one ljude koji su dali svoj doprinos u tim navedenim utakmicama i uspjesima koji su ostali iza njih. Uspjesima, nesto sto sadasnji `profesionalci` tek trebaju da ostvare.
Eureka, topla voda.
Morao sam replicirati, kao Zeljovac i kao covjek.
Željeznicar za život cijeli!

zubanovic89
Kontakt:

pon jun 13, 2016 10:22 pm

Bitno je dozirati ove pozitivne stvari koje se desavaju tako da ima neki kontinuitet, pa makar i prividni, to ce drzati raju, podizati atmosferu i na kraju ce se odraziti na samu posjetu, prodaju clanskih i slicno. Tako bih ja za par dana na zvanicnoj bacio clanak o ovoj opremi ko da smo Ronalda doveli. Stranci vani od svake sitnice naprave atrakciju i uzmu pare, trebamo se i mi sluziti tim marketing metodama i dizati popularnost i interest za klubom. Odusevljen sam danasnjim treningom, nastupom novog strucnog staba, mislim da su zacepili usta svima koji su govorili da smo doveli levata za trenera.

Leon_Professional
Kontakt:

pon jun 13, 2016 10:22 pm

Jaozinho22 je napisao/la:Ima zarez poslije golman a nabraja znaci golman nije Kinez :DD:
@Leone prvo sto je Gospodin Kostić na pregovorima tražio jeste "Improve Training Facilities" :ganja:
:rofl: :rofl: :rofl: Odobrio mu Vukotic 30 milja i da se zavrsi za 2 sedmice :ganja:

storm_raider
Kontakt:

pon jun 13, 2016 10:27 pm

Neandertalac je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:
iggy2377 je napisao/la: Drug ovo je 15 dimenzija jutros trening i popodne nasi kao da su prvi put vidjeli loptu nemogu da vjerujem hajd ovi nasi iz bih vec ovi sto su vani bili.Meni ovo izgleda kao da djete od godinu dana ucis da hoda. A ovo je milina gledati trening jos kad pofataju nasi i naravno prihvate bit ce ovo extra.
Sto ce reci da su i oni dosadasnji nekakvi rezultati, od Newcasle-a, do Serifa bili na cisti talenat, inspiraciju ili inat. Tek sada se moze vidjeti, kako se radi u prosjecnom europskom klubu, a sudeci po svemu - tek cemo vidjeti.
Storm@
Sramota je ovo sto si napisao. U dvije recenice si degradirao sve one ljude koji su dali svoj doprinos u tim navedenim utakmicama i uspjesima koji su ostali iza njih. Uspjesima, nesto sto sadasnji `profesionalci` tek trebaju da ostvare.
Eureka, topla voda.
Morao sam replicirati, kao Zeljovac i kao covjek.
Nemam obicaj da se pravdam, znas to, ali sam duzan da odgovorim, cisto da ne budem pogresno shvacen, jer evidentno da jesam. Degradirao? Bas suprotno prijatelju. Ne mogu ja, niti ti, niti bilo, degradirati ikoga ko je dao svoj doprinos. Njihov uspjeh govori o njima samima. To su heroji i kao takve ih treba i pamtiti. Poenta mog posta je da zalim za nekim talentovanijim generacijama i time sto bih volio da su oni imali neke modernije (kao danas) uslove i da sam siguran da bi ostvarili i bolje rezultate.

Cak ne vidim da je sramota to sto sam napisao, obzirom da sam napisao da je u pitanju bio i cisti talenat, sto znaci da im dajem posebno priznanje (sto bi i svi trebali), obzirom da je danas mnoge zdravije okruzenje. Siguran sam da ces se sloziti druze. Pa samim tim njihov uspjeh i jeste veci. To je jedina poenta tog posta, ali shvatam zasto i kako moze biti shvacen drugacije. Ponavljam, ti ljudi su za mene heroji i takve cu ih uvijek pamtiti. :)
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

LARSSON
Kontakt:

pon jun 13, 2016 10:33 pm

Zar imaju kinezi igrača da zna igrati osim yao minga

Blueworld21
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

FKZ1921 je napisao/la:
Blueworld21 je napisao/la:A gdje se nećeš zaletit kad je do juče hidic kao kondicioni trener neke vježbe fudbalske pokazivao i nadgledao... Niko nije rekao da ćemo sa ovim biti prvaci svemira, ne naprotiv puno je posla ispred, drugi način takmičenja i svašta nešto, ali da su se konačno stekli uslovi za napredak makar u trenaznom procesu to moramo priznati...
Hidic je magistar sporta,magistrirao na javnom univerzitetu u Sarajevu,nije u Travniku niti kod nadrealista,predavac na edukacijskom centru NS...Vrijedan,skroman,korektan i strucan momak. Sigurno ce uvijek imati posla u svojoj struci. Kao sto ga je odmah nakon odlaska od nas,pronasao u Kini.
Nemojte olako omalovazavati ljude,njihov rad,diplome iza kojih stoji neko znanje...pogotovo ako ih ne poznajete.
Ma sve ok, dobar je momak, samo se kod nekih trenera malo vise bavio drugim poslom nego svojim. Nisam sa svojim postom htio njega da ocrnim nego samo mi je poslužio kao primjer da neke stvari u prošlosti meni kao navijaču su bole oči...

ChWilla
Kontakt:

poslije newcastlea mi smo do zadnjeg minuta bili u igri za prolaz protiv malage. sa sve našim igračima, bez ikakvih bombastičnih pojačanja čak i za naše uslove. neku internacionalnu karijeru van želje možeš reći da je hasagić napravio, ostalo manje-više niko. a bilo je i totalno opskurnih likova koji su za nekoliko godina od toga završili sa tacnom ili u poluamaterskim ekipama. ali tad to nije bilo slučajno, jer nisi mogao slučajno zaredom glat izbaciti prvaka norveške, fino odigrati protiv newcastlea i imati šansu u sudijskom revanša da prođeš malagu. tad je to moglo.

ne trebam govoriti koliko je to nezamislivo 2010., 2012. ili danas. jer u međuvremenu od tada, mi smo naprosto stajali u mjestu ili nazadovali, dok su svi ostali napredovali. ne samo željo, nego svi. ne samo fudbal, jer sam fudbal ne može ni praviti stadione, kampove i dvorane...
gradi željo boli te *****

exbabilon
Kontakt:

pon jun 13, 2016 10:45 pm

Ma Zahovic je iritantan lik, ali je upravu kada je rekao kako je zapadno shvatanje fudbala jos uvijek daleko od Bosne, a Ivica Osim je o tome pricao u onoj analizi 2006., samo tada generalno za ove prostore. Mi zivimo od slobodnog udarca, individualne tehnike, pojedinacnih akcija..prvo gledamo sta igrac moze individualno, a tek onda koliko moze pomoci kolektivu i koliko se uklapa u neku formaciju... sve je to ovako nabacano i moglo bi se nabrajati jos dugo. Isto tako nama su i Husic i Kramaric i Subic lijevi bekovi, a ustavi 3 sasvim razlicita igraca, razlicitih osobina i ekipi mogu razlicito doprinjeti... uglavnom, drago mi je sto je dosao Slovenac sa pomocnikom, sto je kondicioni neko ko prati zapadne trendove, pa mozda i nisu najbolji u svom poslu, ali sam nacin razmisljanja je sigurno ispravniji od onog koji vlada u okruzenju. Tek s ovim profilom ljudi, prvenstveno obrazovanih i skolovanih, mozemo ocekivati da tih 10 godina koliko kasnimo za zapadom stizemo malo po malo..dug put je pred nama. I mi navijaci se moramo edukovati, mijenjati nacin shvatanja fudbala, podrzati te zapadne ideje iako mozda nece donijeti instant uspjeh, ali su dugorocno jedino rjesenje ako zelimo Zelju gledati u evropskim takmicenjima u iducih 10 godina..

iggy2377

pon jun 13, 2016 10:49 pm

FKZ1921 je napisao/la:

IvanOsim
Kontakt:

pon jun 13, 2016 10:50 pm

FKZ1921 je napisao/la:
Ne vrednujemo dovoljno, apsolutno. Npr. sa Bogdanovicem, nismo nimalo vrednovali sto nam je momak drzao zadnju liniju u evropi.. ferencvarosovi igraci pored njeg spori i bebe.. njegove karakteristike brzine i skoka malo ko ima u nasoj ligi...itd itb... nismo se mogli sa njim dogovoriti, sad trazimo nekakve grke, italijane, oni ce nam biti kao jeftiniji...

Hidic je osvojio 4 trofeja, to je istina, ali od mogucih 10-12... i kod njeg nije problem sa znanjem, vec sa autoritetom..bar po meni... vjeruj mi da na difu imas u svakoj generaciji bar po jednog momka koji ima veci potencijal.... da ne govorimo o ovim sto su vec zavrsili...

FKZ1921
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon jun 13, 2016 10:55 pm

Blueworld21 je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la:
Ma sve ok, dobar je momak, samo se kod nekih trenera malo vise bavio drugim poslom nego svojim. Nisam sa svojim postom htio njega da ocrnim nego samo mi je poslužio kao primjer da neke stvari u prošlosti meni kao navijaču su bole oči...
Ok,ok...Na drugo citanje sam skontao da si se njim posluzio da kazes nesta drugo. U pravu si.

ChWilla
Kontakt:

pon jun 13, 2016 10:56 pm

bilo je ono i kad je hidić igrao na treningu, ne tako davno, pisalo i na oficijelnoj...
gradi željo boli te *****

1921.ba
Kontakt:

pon jun 13, 2016 10:57 pm

Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

storm_raider
Kontakt:

pon jun 13, 2016 11:02 pm

slika

Ma kakva slika... :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Veteran1965
Kontakt:

pon jun 13, 2016 11:05 pm

FKZ1921 je napisao/la:
Ja ne znam gdje je on magistrirao, ali znam da mi nismo mogli hodati poslije 60 minute...kakve god on diplome imao, i gdje god radio...
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

Prijava