http://fkzeljeznicar.ba/podaci-o-utrosk ... aja/20622/" target="_blank
Dobro je sto imamo i ovih manjih sponorskih ugovora
Plavi orkestar je napisao/la:http://fkzeljeznicar.ba/podaci-o-utrosk ... aja/20622/
...Ukoliko uzmemo u obzir i vrijednost radova koji su izvršeni u februaru mjesecu 2016. godine u iznosu od 139.595,81 KM, ukupna vrijednost izvršenih radova u 2016. godini iznosi 563.858,57 KM.
Svaka cast na uradjenom i na objavljivanju ovih podataka!![]()
![]()
![]()
zasto nece,po kojoj logici ??? mi da svake godine ulozimo 500 hiljada za par godina bi stadion bio nov novcat...ko nam je kriv pa su nam prosle uprave bile kriminalne i nisu marke ulozile u stadion....evo ovo je nacin....svake godine se nesto moze uraditi ...Blueworld21 je napisao/la:Tek kad vidim ove iznose počinjem biti svjestan koliko ustvari ovo sve mnogo košta. Trebamo malo biti realni i zadovoljni sa svakim urađenim korakom. Jer bez nekog investitora ozbiljnog kojem će se ponuditi ili zemlja ili prostori nikad se stadion neće napraviti u cjelosti. Svaka čast na ovom svemu do sada
zavisi kako gledas....moj rodjak je narpavio kucu za 20 milja 3 sprata ali je 40 ljudi radilo na mobuRodom s mejtaša je napisao/la:Nemojte me krivo shvatiti, ali ne mogu da ne napišem da su meni ove neke cifre astronomske. Nisam ove struke, pišem onako kao obični građanin. Ne bi ga meni u kući po ovim cijenama niko radio. Sa ovakvim cijenama teško ćemo mi daleko dogurati što se tiče radova. Opet kažem, ko se u ovo razumije možda mu je ovo normalno, ali meni kao laiku je ovo astronomija. Neće nama ni 50 miliona biti dovoljno da se napravi stadion prema onom prijektu. Skupa je ovo zaje.ban.cija.
Siguran samOmar500 je napisao/la:Ma jeste, ali bilo je tu dosta radova, i vecina troskova je otisla na zapadnu tribinu jbg. Nece ti niko nista dzaba raditi, a sve cifre su na svom mjestu kada skontas neke stvari. Valjalo je sve to osposobiti za euro utakmice, a kada skontamo, dobit je ogromna, mozemo igrati euro utakmice u europi, a sve se to uradilo u pola godine![]()
Eh, da nam je kakva opstina i drzava, kapalo bi sa svih strana pomalo i ovo bi jos brze islo, ovako moramo sami, bar ove inicijalne korake. Najteze je poceti, a mi smo to uradili, svi zajedno, i uprava, i navijaci, jer ovaj odziv sve pokazuje. U dvadeset godina, da se svake godine izdvajalo za stadion, sada bi vec imali odlicno stanje, pa i prije jos. Ovako, valja popravit sve sto je propadalo godinama. Milioni maraka su otisli iz Zeljeznicara u tudje dzepove, sada su se napokon neke stvari promijenile. Ponosan sam na nasu Grbavicu, a ne sumnjam da ce se jos raditi na njoj. Zelja mi je jos da posjecenost bude bolja, bez ozbira na utakmicu, a to je do navijaca i simpatizera, jer se cine svi koraci od strane uprave da zadovolje bas nas, navijace. Mnogo bolji uslovi na stadionu, imamo dobre igrace, doveo se perspektivan trener, stvarno ne znam sta bi se jos moralo uraditi.
I da, nesto mislim da ne bi uprava najavljivala radove za istocnu tribinu da racunaju na ovih 200 hiljada iz opstine, jer to nikad nije sigurno. Imaju oni sigurno neku rezervu i ne bi se zalijetali, profesionalci su to.
Ma ljudi grubo racunaju te stvari, moras uzet u obzir teren koji nije pogodan za gradnju, evo primjer istoka, moras srusit onaj stari beton, iskopat svu zemlju, pa problemi s 2 platoa razlicite visine itd itd, zamislite koliko ce tek tesko biti srusiti jug, pa sama priprema terena ce biti jednako skupa i teska kao izgradnja nove tribine..cala je napisao/la:Sta vam je ba ljudi, nije gradnja jeftina. Culi ste Siljka da treba 88.000KM samo za FARBANJE REFLEKTORA.
Izgradnja stadiona nije jeftina a samo skontajte da je ovo minimum minimuma za evropske utakmice. Sa PRVOM FAZOM istoka ova cifra ide na milion. Znaci prva faza, donja etaza beton i stolice. Zamislite koliko ce trebati za drugu fazu gdje ce trebati vise materijala i plus krov (a sjetite se da je ono malo krova na zapadu kostalo ~50k).
A neko govorio moze se za 10 miliona stadion napraviti