Izgleda da se obistinilo ono što sam već negdje pisao, ali i ono što je tema u mojoj ekipi...nismo imali para za ono što smo htjeli, ali niti oni nisu bili zainteresovani pretjerano za dolazak ovdje. Na žalost. Ovo rješenje je neka sredina, ali da je u njemu mnogo rizika, iskreno jeste. ONO ŠTO NE ZNAM je kakvi su nam dometi sa ovim trenerom, koliko možemo napraviti, kako će se on uklopiti, kako će ga igrači prihvatititi, hoće li moći fizički i mentalno ispoštovati ono što on traži, kakvu ćemo igru imati i šta će biti rezultat svega toga....mnogo pitanja i nepoznanica. O tome možemo ne prije polusezone kada ćemo moći rezimirati njegov stil rada, igre, pristupa i rezultata. ONO ŠTO ZNAM je da nisam želio nikoga od trenera iz premijer lige, kao ni povratak Amara, koji su mnogi priželjkivali. Mislim da je došlo vrijeme da pokušamo nešto novo, nešto drukčije, pa vidjećemo jesmo li bili u pravu.
Sviđa mi se da će biti fokusa na mlađim igračima i na omladinskom pogonu, jer definitivno ne vidim druge opcije za stalne izvore finansiranja u budućnosti osim razvoja i prodaje igrača iz vlastite škole, ili eventualno vraćanja u život igrača koji imaju izazova u karijeri (primjer Stevanović, Zaha, Lendrić).
Kao najbitnije stvari našeg daljnjeg razvoja u budućnosti vidim jakog kondicionog trenera, sportskog direktora, i odnose prema, i u savezu. Mislim da bez ove tri stvari nemamo šanse za titulu. Sam kvalitet ekipe nije dovoljan, ali nadam se da su ljudi u upravi kluba svjesni svega ovoga. Za kraj, ja bi bio zadovoljan i plasmanom u Europu prve godine lige 12, a titula bi bila izvrsna...kup me iskreno ne zanima, i tu bi šansu dao mlađim i manje korištenim igračima...