Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

LARSSON
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 30, 2016 9:09 am

terabajt je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:Zar ovaj faktor ima printano izdanje, lol
Ima ba.
Da sam danas umro a bogami i jucer ne bih znao. Pisat ih sve

Mirek11
Kontakt:

pon maj 30, 2016 9:12 am

ChWilla je napisao/la:i klix amka odmah zalijepio, a za radove na istoku je čekao tri i po dana. i tad napisao "nastavljaju se", a nije bio napisao da su počeli.
Neka pozitive, na kraju mi imao najvise koristi od uplate. A za objavu su sigurno pogurali i iz Amko koji se oglasava na ovim portalima, tako se lakse dolazi do PR objava.

Ja se nadam da cemo se sto prije bolje organizovati u sportskom segmetu pogotovo omladinskom pogonu i poceti organizovati ovakve kampove, za pocetak po BiH a sto da ne i u regiji.

http://sport1.ba/kamp-crvene-zvezde-ove ... -jahorini/" target="_blank
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Masinovodja
Kontakt:

pon maj 30, 2016 9:19 am

Izgleda da je i ona stranica napokon ugasena. :zeljeznicar1:

Hadzijalagic
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon maj 30, 2016 9:19 am

Leon_Professional je napisao/la:Amko donirao sredstva za Evropsku Grbavicu...
Neka doniraju milion pa cemo mi njima donirati kvadrate koje su pikirali..

Propaganda je cudo i najposjeceniji portali bas slucajno objavili ovu vijest haha..

@chwilla S obzirom na kolicinu uradjenih radova na istoku ispade da i niji bila neka bum vijest koji bi portali trebali staviti u prvi plan..
Zadnja izmjena: Hadzijalagic, dana/u pon maj 30, 2016 9:19 am, ukupno mijenjano 1 put.
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

vrbanjusa
Kontakt:

pon maj 30, 2016 9:21 am

Malo ću odužiti pa ako se kome da neka čita :mrgreen:
Mnogo toga ispisanog o aktuelnim temama u našem klubu.
Prvo oko Ivana, iako nije još zvanično trener a ne znamo hoće li uopšte biti. Ko god bio novi trener (a po pričama kandidati su Ivan, Kostić i Smajić) mislim da je to korak naprijed u struci.
Kako i dolikuje ozbiljnoj raspravi red je da dam argumente za moju tvrdnju.
Činjenica je da niti jedan naš trener (mislim sa bh prostora) nije napravio zavidnu karijeru negdje na zapadu (istok ne računamo). Bar u ovom poslijeratnom periodu. Zbog čega je to tako ima mnogo razloga. Kao prvi razlog se može navesti igračka karijera gdje se opet većina aktuelnih trenera bh klubova ne može nešto pohvaliti, posebno ovi mlađi. Dakle gdje je igrao Adžem, Mulalić, Beganović iz Čelika, Uščuplić, Hurtić. Ni ovi malo stariji iako sa solidnim igračkim karijerama nisu imali niti jedan strani angažman. Onda možemo shvatiti da nisu imali od koga nešto puno naučiti. I oni rijetki koji jesu imali od koga naučiti svoj trenerski zanat pekli su u BIH gdje opet imamo jedan zastario sistem koji očigledno ne daje rezultate. Ili se neki rezultat desi sporadično. Govorim o proizvodnji fudbalera, napretku u igri bilo kojeg kluba, uvođenja nekih novih standarda u klubove. Sve je nekako na ho ruk i bez ozbiljnijih iskoraka u fudbalskoj igri. Još jedan problem je licenciranje trenera gdje opet imamo problem kao i u kompletnom školstvu i obrazovanju u državi. Još jedna bitna stvar u odgoju dobrih trenera i dobrog kadra općeniti je stanje društva kao i struktura "upravnih odbora" klubova kao i struktura ljudi u savezu. Većina ih je fudbalskih anonimusa koji nisu, kako kaže Nikola Nikić, mačku s praga šutnuli a ne loptu. Ti fudbalski anonimusi upravljaju našim fudbalom. Vidimo šta je uradio Radnik Bijeljina sa samo 2 čovjeka koji znaju fudbal.
Sve ovo su razlozi zbog čega nemamo ozbiljnog trenera na našim terenima.
E sad argumenti što je neki od gore navedenih bolji od trenera koji su trenutno u bh klubovima.
Svi od njih su radili u ozbiljnim prije svega državama (Belgija, Slovenija, Švicarska) a odmah zatim u ozbiljnim savezima i klubovima. Ozbiljan savez/klub koje vode ljudi iz fudbala puno više ulaže u taj fudbal. Nije to samo dati pare i šta te briga (iako naš savez ni te pare ne daje) već puno toga što čini fudbal. Školovanje trenera, praksa trenera po velikim klubovima. Ne 1 mjesec već 6 mjeseci, godinu. Saradnja sa jačim savezima. Omladinski kampovi, ulaganje u infrastrukturu, kampove, terene, operemu itd. Samim tim, kada jedan trener koji realno ne mora biti puno pametniji od bilo kojeg našeg trenera radi u takvim uslovima, ima svu moguću infrastrukturu, opremu, savjete iskusnijih i boljih trenera, solidna primanja, stručan kadar oko sebe (koji se isto tako školovao u boljim školama) on ima dovoljno vremena da se usavršava i da bolje "ispeče" zanat. Dakle čim živiš i radiš u većoj, boljoj, bogatijoj zemlji moraš imati veće mogućnosti da se usavršiš.
Belgija trenutno ima najtalentovaniju gerneraciju fudbalera na svjetu, to mora nešto značiti. I u tom Standardu se radi kao i ostatku Belgije. Slovenija je miljama ispred BIH po svemu, Kostić je radio u Belgiji i vodio omladinske selekcije Slovenije (2 puna na velikim takmičenjima) a i znamo šta je Maribor uradio zadnjih godina, Smajić je radio u Švicarskoj i važio je za jednog odličnog i perspektivnog trenera.
Zbog svega mislim da će bilo koji od ove trojice biti bolji izbor od bilo kojeg trenera koji trenutno radi u BIH.
21 10 4

Petrović Slavko

terabajt
Kontakt:

pon maj 30, 2016 9:21 am

Mogu dobiti samo one kvadrate što nam vise :shisha:

SWRA_1921
Kontakt:

pon maj 30, 2016 9:32 am

Vukomanovic je jedini od ta 3 trenera od kojeg bi ocekivao zaista nesto...

Poslano izravno iz mozga

boju dao si nebu...
Kontakt:

pon maj 30, 2016 9:38 am

@vrbanjusa ponovo u sridu :palacgore:
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Rodom s mejtaša
Kontakt:

pon maj 30, 2016 9:40 am

vrbanjusa je napisao/la:Malo ću odužiti pa ako se kome da neka čita :mrgreen:
Mnogo toga ispisanog o aktuelnim temama u našem klubu.
Prvo oko Ivana, iako nije još zvanično trener a ne znamo hoće li uopšte biti. Ko god bio novi trener (a po pričama kandidati su Ivan, Kostić i Smajić) mislim da je to korak naprijed u struci.
Kako i dolikuje ozbiljnoj raspravi red je da dam argumente za moju tvrdnju.
Činjenica je da niti jedan naš trener (mislim sa bh prostora) nije napravio zavidnu karijeru negdje na zapadu (istok ne računamo). Bar u ovom poslijeratnom periodu. Zbog čega je to tako ima mnogo razloga. Kao prvi razlog se može navesti igračka karijera gdje se opet većina aktuelnih trenera bh klubova ne može nešto pohvaliti, posebno ovi mlađi. Dakle gdje je igrao Adžem, Mulalić, Beganović iz Čelika, Uščuplić, Hurtić. Ni ovi malo stariji iako sa solidnim igračkim karijerama nisu imali niti jedan strani angažman. Onda možemo shvatiti da nisu imali od koga nešto puno naučiti. I oni rijetki koji jesu imali od koga naučiti svoj trenerski zanat pekli su u BIH gdje opet imamo jedan zastario sistem koji očigledno ne daje rezultate. Ili se neki rezultat desi sporadično. Govorim o proizvodnji fudbalera, napretku u igri bilo kojeg kluba, uvođenja nekih novih standarda u klubove. Sve je nekako na ho ruk i bez ozbiljnijih iskoraka u fudbalskoj igri. Još jedan problem je licenciranje trenera gdje opet imamo problem kao i u kompletnom školstvu i obrazovanju u državi. Još jedna bitna stvar u odgoju dobrih trenera i dobrog kadra općeniti je stanje društva kao i struktura "upravnih odbora" klubova kao i struktura ljudi u savezu. Većina ih je fudbalskih anonimusa koji nisu, kako kaže Nikola Nikić, mačku s praga šutnuli a ne loptu. Ti fudbalski anonimusi upravljaju našim fudbalom. Vidimo šta je uradio Radnik Bijeljina sa samo 2 čovjeka koji znaju fudbal.
Sve ovo su razlozi zbog čega nemamo ozbiljnog trenera na našim terenima.
E sad argumenti što je neki od gore navedenih bolji od trenera koji su trenutno u bh klubovima.
Svi od njih su radili u ozbiljnim prije svega državama (Belgija, Slovenija, Švicarska) a odmah zatim u ozbiljnim savezima i klubovima. Ozbiljan savez/klub koje vode ljudi iz fudbala puno više ulaže u taj fudbal. Nije to samo dati pare i šta te briga (iako naš savez ni te pare ne daje) već puno toga što čini fudbal. Školovanje trenera, praksa trenera po velikim klubovima. Ne 1 mjesec već 6 mjeseci, godinu. Saradnja sa jačim savezima. Omladinski kampovi, ulaganje u infrastrukturu, kampove, terene, operemu itd. Samim tim, kada jedan trener koji realno ne mora biti puno pametniji od bilo kojeg našeg trenera radi u takvim uslovima, ima svu moguću infrastrukturu, opremu, savjete iskusnijih i boljih trenera, solidna primanja, stručan kadar oko sebe (koji se isto tako školovao u boljim školama) on ima dovoljno vremena da se usavršava i da bolje "ispeče" zanat. Dakle čim živiš i radiš u većoj, boljoj, bogatijoj zemlji moraš imati veće mogućnosti da se usavršiš.
Belgija trenutno ima najtalentovaniju gerneraciju fudbalera na svjetu, to mora nešto značiti. I u tom Standardu se radi kao i ostatku Belgije. Slovenija je miljama ispred BIH po svemu, Kostić je radio u Belgiji i vodio omladinske selekcije Slovenije (2 puna na velikim takmičenjima) a i znamo šta je Maribor uradio zadnjih godina, Smajić je radio u Švicarskoj i važio je za jednog odličnog i perspektivnog trenera.
Zbog svega mislim da će bilo koji od ove trojice biti bolji izbor od bilo kojeg trenera koji trenutno radi u BIH.
Kako ti se da. Lijepo i argumentovano za pročitati, ali koga to briga jer bolji su naši treneri :D

reks1
Kontakt:

pon maj 30, 2016 9:41 am

Rodom s mejtaša je napisao/la:
Izlija je napisao/la:Opra nas ba na ruke pa vrati na centrifugu. Bio sam legao da spavam pa me razbudi, sutra abd kad saznamo ko je trener pa ćemo tražiti od kluba da nas malo bolje upozna sa detaljima odluke. S obzirom na dosadašnju transparentnost nesumljam da će nas odgovor zadovoljiti sve.
Je ko ovaj delegat. Ovi plavobijeli nick-ovi su mi sumnjivi pravo, većinom se radi o konfekciji. Znamo li ga ili je ovo nekakav padobranac. Bojim se da ovo nema veze sa izborom trenera, ovo je klasična kontra sa zadnjom namjerom. Kad je ovako pametan i perspektivan forumaš ne znam šta će na ovom neafirmisanom forumu, trebao je otići negdje "vani". a ne praviti korak nazad u karijeri.
Samo da se nadovezem da ce medijska i svaka druga haranga na sve moguce nacune pa i putem foruma biti konstanta.Jaki su ,i ogrezli u moci i ne vole kad im nijet ne uspije,Ovi iz SD su vjerovatno trabanti i sredstvo sivoj eminenciji koja stoji iza svega.Bice tu jos svega.Evo vec je krenula diskreditacija potencijalnog kandidata itd.Sjajni su tekstovi koje mozemo procitati ,da ne izdvajam nikoga,jer je svaki pojedinacno vrijedan na svoj nacin ali se iskreno bojim da nam to nece biti dovoljno.Neophodno jedinstvo moramo pokazati i na druge ,demokratske i civilizovane nacine i to od sad pa nadalje i ubuduce ukljucujuci i jesen naravno.
I sto se mene tice Ftv i pomenuta firma koja je uplatila stolice je OUT

Hadzijalagic
Kontakt:

pon maj 30, 2016 9:41 am

Ja bih, do duse, volio da povede kakvog kodicionog iz Belgije..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

vrbanjusa
Kontakt:

pon maj 30, 2016 9:48 am

Želio sam samo da napišem kako je to vidim, sa argumentima. Ako se neko ne slaže, nije problem, prihvatam i to, samo neka napiše sa argumentima zašto je Adžem ili Edis bolji od Ivana ili Miloša. To je sve. Da ne bude jednoumlje, etiketiranje i šta se sve pominje.
Zaboravih napisati (a gdje i ne bih pored onolikog posta :mrgreen: ). Ovo oko konkursa za trenera golmana. Ne vidim problem, trener golmana će biti stalno zaposlen u klubu kao i npr Dino Pekić i bez obzira ko bio šef ovaj će biti pomoćnik. A ima tu puno omladinskih selekcija koje imaju golmane i koje trenutno trenira 1 trener golmana (Eso) i koji je pred penzijom.
Postoji i fazon oko ugovora, stalno zaposleni u instituciji tipa našeg kluba bi se trebali primati preko javnog konkursa (sve u cilju transparentnosti i prema zakonskim procedurama) a zaposleni na određeno (igrači, šef stručnog štaba) normalno da se mogu birati i bez konkursa.
Napisao sam i ranije, možda jeste neobično ali je sasvim normalno u poslovnom svjetu.
Haug, dosta od mene danas :ganja:
21 10 4

Petrović Slavko

exdomorocki
Kontakt:

pon maj 30, 2016 9:50 am

Hvala Ivanu sto je htio raditi uopste ovde sa ovim Budzetskim Balijama .
Sretno gdje god zavrsis
> JA IMAM JEDNOG BOGA A NA KLUPI SINA NJEGOVOGA <

Rodom s mejtaša
Kontakt:

pon maj 30, 2016 9:52 am

reks1 je napisao/la:
Rodom s mejtaša je napisao/la:
Izlija je napisao/la:Opra nas ba na ruke pa vrati na centrifugu. Bio sam legao da spavam pa me razbudi, sutra abd kad saznamo ko je trener pa ćemo tražiti od kluba da nas malo bolje upozna sa detaljima odluke. S obzirom na dosadašnju transparentnost nesumljam da će nas odgovor zadovoljiti sve.
Je ko ovaj delegat. Ovi plavobijeli nick-ovi su mi sumnjivi pravo, većinom se radi o konfekciji. Znamo li ga ili je ovo nekakav padobranac. Bojim se da ovo nema veze sa izborom trenera, ovo je klasična kontra sa zadnjom namjerom. Kad je ovako pametan i perspektivan forumaš ne znam šta će na ovom neafirmisanom forumu, trebao je otići negdje "vani". a ne praviti korak nazad u karijeri.
Samo da se nadovezem da ce medijska i svaka druga haranga na sve moguce nacune pa i putem foruma biti konstanta.Jaki su ,i ogrezli u moci i ne vole kad im nijet ne uspije,Ovi iz SD su vjerovatno trabanti i sredstvo sivoj eminenciji koja stoji iza svega.Bice tu jos svega.Evo vec je krenula diskreditacija potencijalnog kandidata itd.Sjajni su tekstovi koje mozemo procitati ,da ne izdvajam nikoga,jer je svaki pojedinacno vrijedan na svoj nacin ali se iskreno bojim da nam to nece biti dovoljno.Neophodno jedinstvo moramo pokazati i na druge ,demokratske i civilizovane nacine i to od sad pa nadalje i ubuduce ukljucujuci i jesen naravno.
I sto se mene tice Ftv i pomenuta firma koja je uplatila stolice je OUT
Najbolji lijek protiv dušmanluka su dobri rezultati i radovi na stadionu. Ovog prvog nema dok ne krene prvenstvo, a ovo drugo treba intezivirati po svaku cijenu.

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pon maj 30, 2016 9:53 am

@vrbanjusa
Javi gdje pijes jutarnju kafu vidim da je dobra. Objasnio sve :palacgore:

Rodom s mejtaša
Kontakt:

pon maj 30, 2016 9:55 am

exdomorocki je napisao/la:Hvala Ivanu sto je htio raditi uopste ovde sa ovim Budzetskim Balijama .
Sretno gdje god zavrsis
Znao sam, hoću reči imao sam intuiciju da nije nešto redu. Ne znam samo ko su te budžetske *****.
I šta sad?

LARSSON
Kontakt:

pon maj 30, 2016 9:58 am

Koliko sam skontao exa, govori da je dobro sto uopste pregovara sa nama, a ne da je otkazao

ako se sta nije promijenilo

Hurmasica
Kontakt:

pon maj 30, 2016 10:01 am

Šta bi trebala da znači ta rečenica? :roll:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Funk
Kontakt:

pon maj 30, 2016 10:05 am

Kad dodje lova svi misevi izadju iz rupa!

U nasoj drzavi gdje vecina samo kuka, gdje svi hoce pare preko noci I preko tudjih ledja, gdje malo ljudi zeli da zavrne rukave i uradi nesto korisno za sebe, za drustvo...vi radite!

Svaki potez je odmjeren!
Konacno smo dobili ljude koji hoce I koji mogu!

Svaka cast upravo!

Dusmane otjerajte radom! Svaki iskreni navijac Zelje to cijeni i svi cemo vas podrzati!
Zeljo se voli srcem!

SWRA_1921
Kontakt:

pon maj 30, 2016 10:08 am

Napise nesto i onda samo nestane. Ja se nadam predstavljanju trenera danas., tj. ocekujem.

Poslano izravno iz mozga

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.

Prijava