Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

delinjo
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned maj 29, 2016 2:56 am

Plava Porodica je napisao/la:Žeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeljoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

Ajdee živjeli mii familijo. :pivo: :pivo: :pivo: :pivo: :pivo:
jesi ga i ti mahno malo,priznaj ? :ganja:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

LARSSON
Kontakt:

ned maj 29, 2016 2:57 am

slika

dojava

Plava Porodica
Kontakt:

ned maj 29, 2016 2:58 am

delinjo je napisao/la:
Plava Porodica je napisao/la:Žeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeljoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

Ajdee živjeli mii familijo. :pivo: :pivo: :pivo: :pivo: :pivo:
jesi ga i ti mahno malo,priznaj ? :ganja:
Dobio si odgovor na podforumu chat.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

delinjo
Kontakt:

ned maj 29, 2016 3:01 am

LARS1921 je napisao/la:slika

dojava
sto se mene tice sutra poslije 10 odmah digni pare....da ne cekas
...kruha mi :ganja:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

AnelZ
Kontakt:

ned maj 29, 2016 4:35 am

Zuka brat jeste pisao na 1921.ba forumu za trecu kategoriju, no samo mogu procijeniti sta nam jos nedostaje pa cu kratko napisati, a vi me ispravite ako sam pogrijesio :)

Moja pretpostavka za stvari koje nam nedostaju za trecu kategoriju koja je dovoljna za sva pretkola LE i LP osim play-off LP. Znaci razmatram samo zahtjeve za trecu kategoriju jer idem od pretpostavke da smo zahtjeve za drugu kategoriju vec sve pokrenuli i da cemo do pocetka sezone ih ispuniti kao i da smo ispunili sve generalne zahtjeve koji se odnose na sve kategorije:

- svlacionica za suce od najmanje 20m2 sa najmanje dva tusa, jednim individualnim sjedecim WC-om te sest stolica i jedan stol (zaista nikada nisam imao priliku da vidim svlacionicu za suce na Grbavici, je li se i ona radila u onim radovima na zimu 2014/15? Naspram drugoj kategoriji, treca kategorija zahtjeva jedan dodatni tus i jednu dodatnu stolicu + ima definisanu minimalnu kvadraturu)
- rasvjeta 1200 lux prema fiksnim kamerama, 800 prema mobilnim kamerama (nisam upucen u jacinu nase rasvjete, za drugu kategoriju je potrebno 800 i 500 lux sto je zvanican rekla da ispunjavamo) + rezervni sistem za napajanje u slucaju nestanka el. energije koji moze obezbjediti najmanje 2/3 propisane jacine rasvjete (ovo je potrebno i za drugu kategoriju ali mislim da nismo jos nabavili)
- 100 VIP parking mjesta u sigurnom i zasticenom prostoru (mi smo izgradili za 50 VIP mjesta u sigurnom i zasticenom prostoru + 10 parking mjesta u neposrednoj blizini stadiona za sluzbene osobe i dva autobusa koja su dodatnih zahtjev pored ovih 100 VIP parking mjesta)
- 250 VIP sjedala od cega 50 za gotujucu momcad na glavnoj tribini, natkriveno i sto blize sredisnjoj crti (prema clanku na zvanicnoj, mi smo nabavili 120 VIP sjedala. Druga kategorija zahtjeva 100 VIP sjedala)
- Osigurati prostor za najmanje 15 fotoreportera, pozeljno u odvojenom i u potpunosti opremljenom prostoru u sklopu glavne tribine te blizini ostalih medijskih prostorija (ovo je zahtjev koji nepostoji za drugu kategoriju tako da da sam siguran da nemam ovu prostoriju, a ukoliko bi ih "strpali" sa ostalim predstavnicima medija onda nam umjesto 100 m2 za tu prostoriju koju smo izgradili treba sigurno 130-150+ m2)
- Press loza sa 50 natkrivenih mjesta od cega 25 za stolom na glavnoj tribini i sto blize sredisnjoj crti te sa nesmetanim pogledom na citav teren za igru (zvanicna je rekla da ispunjavamo za drugu kategoriju za koju je potrebno 20 ovih mjesta od cega 10 za stolom, tako da nam nedostaje maksimum 30 ovih mjesta od cega 15 za stolom)
- Pet TV i radio kometatorskih pozicija. Moraju biti na glavnoj tribini, natkriveno i sto blize sredisnjoj crti te imati nesmetan pogled na citav teren za igru. Jedna TV i radio komentatorska pozicija sadrzi mjesta za tri osobe i jedan stol (prema zvanicnoj ispunjavamo uslove za drugu kategoriju koja zahtjeva tri TV i radio komentatorske pozicije).
- Sva ova medijska mjesta za stolovima na glavoj tribini (press loza, komentatorske pozicije i sl.) moraju imati pristup el. energiji (uticnice) i brzopojasnom internetu dok stolovi moraju biti dovoljen velicine da se moze na njih spustiti laptop i notes. Prostorije za medije u sklopu stadiona moraju biti opremljene stolovima, el. energijom (uticnicama) i brzopojasnim internetom.
- Prostorija za press konferenciju ili odvojeni prostor u radnom podrucju za medije (sto znaci da se plavi salon ne moze koristiti kao podrucje za rad predstavnika medija) sa najmanje 50 sjedala za predstavnike medija (druga kategorija zahtjeva najmanje 30 sjedala, a prema ovim slikama sto su jucer izasle prostorija ima 48 sjedala tako da nam fale dva sjedala :DD: )

Pored ovog imaju jos neke sitnice kao sto su prilazi, ulazi, numerisanje sjedala, podjela na sektore, sanitarni objekti (ovo na zvanicnoj pise da se ispunjava te je zbog toga u ovim sitnicama iako je veoma bitna stvar), prostor za osobe sa invaliditetom, oznacavanje objekata (osvjeteljenje, znakovi, putokazi, piktogrami, bojenje u specificne boje i sl., a sve u skladu sa zakonom, medjunarodnim propisima i pozitivnim praksama), razglas (unutar ali i van stadiona te da je neovisan o nestanku glavnog napajanja el. energije), sistem rasvjete za slucajeve nuzde, sektor za gostujuce navijace (5% od kapaciteta kao odvojeno podrucje stadiona), objekti koji nude hranu i pice u svakom sektoru stadiona, veoma dobro osvjetljene tribine i sl. Ovo su vise neke organizacijske stvari koje ne zahtjevaju veliku kolicinu fizickih radova te sam ih stoga samo nabrojao jer ni sam nemam pregled sta od ovoga vec zaista imamo + su vezani vise za pripremu osoblja.

http://media.fkzeljeznicar.ba/2016/03/S ... ova-01.jpg" target="_blank

Neandertalac

ned maj 29, 2016 5:52 am

Vukomanovic najvjerovatnije novi trener, uprkos prijetnjama preko smsa za claanove upravnog odbora. Bilo je malo razilazenja, vrucih glava, nadam se da je to iza njih.
Ko god da bude, neka to bude i nas izbor. Kao jedan od glavnih kriticara, onih pravih, kazem vam da idemo u pozitivnom pravcu, a sda, grijese svi, pa ljudi smo, zar ne...
Željeznicar za život cijeli!

LARSSON
Kontakt:

ned maj 29, 2016 8:04 am

Veteran1965
Kontakt:

ned maj 29, 2016 9:13 am

Neandertalac je napisao/la:Vukomanovic najvjerovatnije novi trener, uprkos prijetnjama preko smsa za claanove upravnog odbora. Bilo je malo razilazenja, vrucih glava, nadam se da je to iza njih.
Ko god da bude, neka to bude i nas izbor. Kao jedan od glavnih kriticara, onih pravih, kazem vam da idemo u pozitivnom pravcu, a sda, grijese svi, pa ljudi smo, zar ne...
Pa nadam se da nećemo pogriješiti, da je Ivan najbolji izbor, mada sam ja nekako očekivao bolje kandidate ukupno. Nisam bio za instant trenere iz naše lige, niti za jednog. Nisam bio niti za Simu Krunića, kao niti za povratak Amara. Treba nam neko nov, neko svjež, sa malo drukčijom vizijom, pristupom, iskustvima i pogledima na loptu. Nadam se da ćemo imati i sreće i da je to taj čovjek.
Takođe bi se osvrnuo i na izbor sportskog direktora. Kako je dolazak trenera iz vana jedna stepenica više u razvoju i organizaciji Želje, takođe smatram da je neizbor sportskog direktora u ovakvoj situaciji korak nazad. Možda sa tom pozicijom ne moramo žuriti kao sa trenerom, ali po meni do početka sezone bi i tu funkciju trebali "zatvoriti" nekim ozbiljnim poznavaocem nogometne igre, uz to dobrim pregovaračem, "jakim" imenom bar u našim okvirima. Znam da nije lako naći takve ljude, pada mi nekoliko imena na pamet, ali isto tako znam da ljudi neće da se prihvate toga. Svakako se nadam da će upravni odbor i u tom segmentu pronaći neko kvalitetno rješenje.
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

LARSSON
Kontakt:

ned maj 29, 2016 9:25 am

[video]https://www.youtube.com/watch?v=nh5w6-O6EiI[/video]

Kome nije mrsko gledati :ganja:

Neandertalac

ned maj 29, 2016 9:41 am

Veteran je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Vukomanovic najvjerovatnije novi trener, uprkos prijetnjama preko smsa za claanove upravnog odbora. Bilo je malo razilazenja, vrucih glava, nadam se da je to iza njih.
Pa nadam se da nećemo pogriješiti, da je Ivan najbolji izbor, mada sam ja nekako očekivao bolje kandidate ukupno. Nisam bio za instant trenere iz naše lige, niti za jednog. Nisam bio niti za Simu Krunića, kao niti za povratak Amara. Treba nam neko nov, neko svjež, sa malo drukčijom vizijom, pristupom, iskustvima i pogledima na loptu. Nadam se da ćemo imati i sreće i da je to taj čovjek.
Takođe bi se osvrnuo i na izbor sportskog direktora. Kako je dolazak trenera iz vana jedna stepenica više u razvoju i organizaciji Želje, takođe smatram da je neizbor sportskog direktora u ovakvoj situaciji korak nazad. Možda sa tom pozicijom ne moramo žuriti kao sa trenerom, ali po meni do početka sezone bi i tu funkciju trebali "zatvoriti" nekim ozbiljnim poznavaocem nogometne igre, uz to dobrim pregovaračem, "jakim" imenom bar u našim okvirima. Znam da nije lako naći takve ljude, pada mi nekoliko imena na pamet, ali isto tako znam da ljudi neće da se prihvate toga. Svakako se nadam da će upravni odbor i u tom segmentu pronaći neko kvalitetno rješenje.
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Ja sam bas, nekako tiho, navijao za Krunica. Izmedju ovih ponudjenih, samo sto nije uspio uci u drugi krug, a ne znam razlog, iskreno volio bi znati pa ako neko zna od provjerenih, neka kaze, moze i pp.
Mislim da je on kao trener, definitivno sazrio. Jedan fin cova sa kojim sam jedne prilike bacio vrlo dobrih sat vremena price, o svemu, Zelji, Jagodini, trenerima, fudbalu. Ima nekako taj tihi, istrajni stih, taman trener da mu se da nesto ovako ozbiljno, da uvede svoj sistem i metodologiju.
Tada u prvom svom mandatu na klupi Zelje, jednostavno bio je predodredjen za prosjek ili neuspjeh, jednostavno uslovi su diktirali njegov rezultat. Malo sastav, malo neiskustvo, ponesto liga i neizbjezni Delimustafic koji mu je u toba diktirao mnoge stvari.
Sada, par godina kasnije, dosao bi kao trener koji je radio u ligi slicnoj nasoj, po nekim parametrima, i ligi u kojoj je osvojio trofej sa malim klubom pored velikana Zvezde i Partizana sto nikako, ali nikako nije za potcijenit. Takodje, prateci Jelen super ligi preko AS i njohovih opsirnih i studioznih pregleda, u par navrata sam se mogao uvjeriti o kako ozbiljnom strucnjaku je rijec.
Ali Boze moj, svi imamo neke svoje zelje, i moja prva nije bio Krunic, vec Amar, ali od ponudjenih imena koja su bila u opticaju, od `domacih`, on mi je imao najbolje reference i mogao sam ga nekako zamisliti u toj ulozi.

Sta je tu je, idemo dalje sa onim sto imamo, idemo dalje u nove avanture ;)

O buducem, bar ovom kojeg sam ja spomenuo, ne znam skoro nista. Nesto malo iz rijetkih narpisa o njemu te par statistickih podataka. Po meni, vaznije su njegove ambicije i volja da se uhvati sa itekako zahtjevnim, te nadasve stresnim zadatkom.
Željeznicar za život cijeli!

Dominic
Kontakt:

ned maj 29, 2016 9:41 am

AnelZ je napisao/la:Zuka brat jeste pisao na 1921.ba forumu za trecu kategoriju, no samo mogu procijeniti sta nam jos nedostaje pa cu kratko napisati, a vi me ispravite ako sam pogrijesio :)

Moja pretpostavka za stvari koje nam nedostaju za trecu kategoriju koja je dovoljna za sva pretkola LE i LP osim play-off LP. Znaci razmatram samo zahtjeve za trecu kategoriju jer idem od pretpostavke da smo zahtjeve za drugu kategoriju vec sve pokrenuli i da cemo do pocetka sezone ih ispuniti kao i da smo ispunili sve generalne zahtjeve koji se odnose na sve kategorije:

- svlacionica za suce od najmanje 20m2 sa najmanje dva tusa, jednim individualnim sjedecim WC-om te sest stolica i jedan stol (zaista nikada nisam imao priliku da vidim svlacionicu za suce na Grbavici, je li se i ona radila u onim radovima na zimu 2014/15? Naspram drugoj kategoriji, treca kategorija zahtjeva jedan dodatni tus i jednu dodatnu stolicu + ima definisanu minimalnu kvadraturu)
- rasvjeta 1200 lux prema fiksnim kamerama, 800 prema mobilnim kamerama (nisam upucen u jacinu nase rasvjete, za drugu kategoriju je potrebno 800 i 500 lux sto je zvanican rekla da ispunjavamo) + rezervni sistem za napajanje u slucaju nestanka el. energije koji moze obezbjediti najmanje 2/3 propisane jacine rasvjete (ovo je potrebno i za drugu kategoriju ali mislim da nismo jos nabavili)
- 100 VIP parking mjesta u sigurnom i zasticenom prostoru (mi smo izgradili za 50 VIP mjesta u sigurnom i zasticenom prostoru + 10 parking mjesta u neposrednoj blizini stadiona za sluzbene osobe i dva autobusa koja su dodatnih zahtjev pored ovih 100 VIP parking mjesta)
- 250 VIP sjedala od cega 50 za gotujucu momcad na glavnoj tribini, natkriveno i sto blize sredisnjoj crti (prema clanku na zvanicnoj, mi smo nabavili 120 VIP sjedala. Druga kategorija zahtjeva 100 VIP sjedala)
- Osigurati prostor za najmanje 15 fotoreportera, pozeljno u odvojenom i u potpunosti opremljenom prostoru u sklopu glavne tribine te blizini ostalih medijskih prostorija (ovo je zahtjev koji nepostoji za drugu kategoriju tako da da sam siguran da nemam ovu prostoriju, a ukoliko bi ih "strpali" sa ostalim predstavnicima medija onda nam umjesto 100 m2 za tu prostoriju koju smo izgradili treba sigurno 130-150+ m2)
- Press loza sa 50 natkrivenih mjesta od cega 25 za stolom na glavnoj tribini i sto blize sredisnjoj crti te sa nesmetanim pogledom na citav teren za igru (zvanicna je rekla da ispunjavamo za drugu kategoriju za koju je potrebno 20 ovih mjesta od cega 10 za stolom, tako da nam nedostaje maksimum 30 ovih mjesta od cega 15 za stolom)
- Pet TV i radio kometatorskih pozicija. Moraju biti na glavnoj tribini, natkriveno i sto blize sredisnjoj crti te imati nesmetan pogled na citav teren za igru. Jedna TV i radio komentatorska pozicija sadrzi mjesta za tri osobe i jedan stol (prema zvanicnoj ispunjavamo uslove za drugu kategoriju koja zahtjeva tri TV i radio komentatorske pozicije).
- Sva ova medijska mjesta za stolovima na glavoj tribini (press loza, komentatorske pozicije i sl.) moraju imati pristup el. energiji (uticnice) i brzopojasnom internetu dok stolovi moraju biti dovoljen velicine da se moze na njih spustiti laptop i notes. Prostorije za medije u sklopu stadiona moraju biti opremljene stolovima, el. energijom (uticnicama) i brzopojasnim internetom.
- Prostorija za press konferenciju ili odvojeni prostor u radnom podrucju za medije (sto znaci da se plavi salon ne moze koristiti kao podrucje za rad predstavnika medija) sa najmanje 50 sjedala za predstavnike medija (druga kategorija zahtjeva najmanje 30 sjedala, a prema ovim slikama sto su jucer izasle prostorija ima 48 sjedala tako da nam fale dva sjedala :DD: )

Pored ovog imaju jos neke sitnice kao sto su prilazi, ulazi, numerisanje sjedala, podjela na sektore, sanitarni objekti (ovo na zvanicnoj pise da se ispunjava te je zbog toga u ovim sitnicama iako je veoma bitna stvar), prostor za osobe sa invaliditetom, oznacavanje objekata (osvjeteljenje, znakovi, putokazi, piktogrami, bojenje u specificne boje i sl., a sve u skladu sa zakonom, medjunarodnim propisima i pozitivnim praksama), razglas (unutar ali i van stadiona te da je neovisan o nestanku glavnog napajanja el. energije), sistem rasvjete za slucajeve nuzde, sektor za gostujuce navijace (5% od kapaciteta kao odvojeno podrucje stadiona), objekti koji nude hranu i pice u svakom sektoru stadiona, veoma dobro osvjetljene tribine i sl. Ovo su vise neke organizacijske stvari koje ne zahtjevaju veliku kolicinu fizickih radova te sam ih stoga samo nabrojao jer ni sam nemam pregled sta od ovoga vec zaista imamo + su vezani vise za pripremu osoblja.

http://media.fkzeljeznicar.ba/2016/03/S ... ova-01.jpg" target="_blank
Ocigledno je da osim navedenih uslova koje smo ispunili da bismo igrali dva pretkola LP i EL tesko da mozemo ici na visi level prije svega zbog prostornih kapaciteta. I tako ce biti sve dok se ozbiljnije ne zakopa Grbavica.

MrRiccoli
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned maj 29, 2016 9:50 am

Izlija je napisao/la:Pa dobro Riccoli, moramo imati mjesto i za Ligatu.
Doduse kako da ru novinarsku velicinu zaboravimo

Sent from my C5303 using Tapatalk

Neandertalac

ned maj 29, 2016 9:56 am

Da se malo nadovezem na post o novom treneru, ma ko on bio.
Jako je vazno da ga mi navijaci u prvim danima ostavimo na miru, to naravno vazi i za upravu koja je koliko sam shvatio spremna prepustiti sportski segment u buducem periodu.
Zasto ovo kazem?
Pa zato, jer ce dovoljno izazova biti pred njim, dovoljno dusmana koji ce ku raditi o glavi, te mu je prevashodno potreban mir da nametne nesto svoje, da se u pravom smislu rijeci oproba i pokusa provesti zamisljeni plan u djelo.
Ostaviti na miru znaci, prije svega postovanje prema njegovom liku i dosadasnjem radu, povjerenje koje mora osjetiti te ne mijesanje u izbor tima i svega sto se tima tice.
Igraci koji su dosli, koji su tu, on odlucuje o njima, koliko mu ko treba i to je stavka koja se kora jasno definirati, jos jednom ponavljam, apsolutno nebitno, ko god da bude.
Tu krizaljku treba prepustiti njemu, a mi koliko mozemo da damo podrsku.
Trebat ce vremena da se osjeti to i koliko god ga malo imali, mudrije bi se bilo jos malo strpiti, neka radi covjek.
Toliko :-)

ChWilla
Kontakt:

ned maj 29, 2016 10:13 am

pozivaju na okupljanja, te obračunom.
gradi željo boli te *****

chile
Kontakt:

ned maj 29, 2016 10:25 am

A zasto uopce obracate paznju na tu fb stranicu, citate i kopirate sta pisu. Time im bespotrebno dajete na znacaju. Da vi ovdje ne prenosite njihovo skrabanje vjerovatno niko nebi ni znao za postojanje iste pa mi se cini da bi mogao i tvorac iste biti tu na forumu jer revise im se daje na znacaju (DANAN ne mislim na tebe da ne bude zabune).
Stavite ih jednostavno na ignor ne citajte sta pisu to ce ih najvise zaboliti, ovako ispunjavate cilj postojanja te grupe.
Obicni, prosjecni navijac niti je cuo za njih niti ga interesuju. S tim se glupostima zamaraju samo forumasi i sto je opasno mogu prenijeti i van okvira foruma.
Moj prvi i zadnji post o toj gamadi i nadam se da bar ovdje vise necu citati o njihovom skrabanju. ;)

Sent from my Plavo Sokocalo
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

Jaozinho22

ned maj 29, 2016 10:40 am

Nastave li blatiti svetinju ja sam za da ih zaspemo komentarima i ugasimo! :ganja:
Općenito mislim da ima dosta ljudi koji veze nemaju a navijaju za Zelju tačnije nisu upućeni u administrativne poslove uprave i ovi moroni ih mogu okrenut na pogrešan pravac. :psujem:
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

cikazubo
Kontakt:

ned maj 29, 2016 10:46 am

Jaozinho22 je napisao/la:Nastave li blatiti svetinju ja sam za da ih zaspemo komentarima i ugasimo! :ganja:
Općenito mislim da ima dosta ljudi koji veze nemaju a navijaju za Zelju tačnije nisu upućeni u administrativne poslove uprave i ovi moroni ih mogu okrenut na pogrešan pravac. :psujem:
Znam da im ne treba pridodavati paznju, ali bar prijavite svi tu stranicu, il sto kaze joazinho napravit ofanzivu komentarima :ganja:

IvanOsim
Kontakt:

ned maj 29, 2016 10:47 am

Ni rjeci vise ovdje postaviti o tome, jer im je ovdje bolja reklama, nego tamo....

smurf_
Kontakt:

ned maj 29, 2016 10:47 am

Jaozinho22 je napisao/la:Nastave li blatiti svetinju ja sam za da ih zaspemo komentarima i ugasimo! :ganja:
Pa zbog takvih ljudi neki su ovdje dobili pare od Siljka. Da stite upravu od onih koji zele otkriti istinu. Vidim i tebi ne daju da otvoris oci :rofl:

storm_raider
Kontakt:

ned maj 29, 2016 11:01 am

Ja Manijake pamtim oduvijek kao simbol za jedinstvo, ali ovo posljednjih par mjeseci je nesto posebno. Nevjerovatno ujedinjenje na svim sferama navijanja. Zeljo nije samo klub, Zeljo je nacin ponasanja i mi nosimo tu obavezu da u najljepsem svjetlu svojim ponasanjem dajemo primjer ostalima sta je Zeljeznicar, sta je ljubav prema plavoj boji i zasto te zmarci prodju svaki put kada se priblizavas Grbavici.

Interesantno je to - pisao sam jucer o ljubavi, a danas cu o zaljubljenosti. Kazu da zaljubljenost obicno traje 2 godine, a nakon toga, ili preraste u ljubav, ili se "ohladis". Ipak vjerujem da je najljepse kada si zaljubljen u ljubavi i dok neko mjeri to minutama i sekundama, ja cu da mjerim tu zaljubljenost evo 96 godina. Znate kada na sastanku sa djevojkom osjetite te leptirice u stomaku? E pa mi osjetimo to svaki put kada se priblizavamo tom stadionu, svakim hukom koji cujemo i svakim korakom prozivljavamo u sebi tu zaljubljenost kako evoluira, kako raste i razvija se u nesto potpuno novo.

I znate sto je najbolje od svega? Svaki put. Svaki put ispocetka, bez roka trajanja, bez granicne dobi. Od najmladjeg do najstarijeg, od najmanjeg do najveceg, svi istim zurnim korakom, sa leptiricima u stomaku, zurimo na novi sastanak sa Zeljom. Na starom mjestu, na Grbavici. U Dolini Cupova Zeljo uvijek ceka i pruza nove radosti.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.

Prijava