Zuka brat jeste pisao na 1921.ba forumu za trecu kategoriju, no samo mogu procijeniti sta nam jos nedostaje pa cu kratko napisati, a vi me ispravite ako sam pogrijesio
Moja pretpostavka za stvari koje nam nedostaju za trecu kategoriju koja je dovoljna za sva pretkola LE i LP osim play-off LP. Znaci razmatram samo zahtjeve za trecu kategoriju jer idem od pretpostavke da smo zahtjeve za drugu kategoriju vec sve pokrenuli i da cemo do pocetka sezone ih ispuniti kao i da smo ispunili sve generalne zahtjeve koji se odnose na sve kategorije:
- svlacionica za suce od najmanje 20m2 sa najmanje dva tusa, jednim individualnim sjedecim WC-om te sest stolica i jedan stol (zaista nikada nisam imao priliku da vidim svlacionicu za suce na Grbavici, je li se i ona radila u onim radovima na zimu 2014/15? Naspram drugoj kategoriji, treca kategorija zahtjeva jedan dodatni tus i jednu dodatnu stolicu + ima definisanu minimalnu kvadraturu)
- rasvjeta 1200 lux prema fiksnim kamerama, 800 prema mobilnim kamerama (nisam upucen u jacinu nase rasvjete, za drugu kategoriju je potrebno 800 i 500 lux sto je zvanican rekla da ispunjavamo) + rezervni sistem za napajanje u slucaju nestanka el. energije koji moze obezbjediti najmanje 2/3 propisane jacine rasvjete (ovo je potrebno i za drugu kategoriju ali mislim da nismo jos nabavili)
- 100 VIP parking mjesta u sigurnom i zasticenom prostoru (mi smo izgradili za 50 VIP mjesta u sigurnom i zasticenom prostoru + 10 parking mjesta u neposrednoj blizini stadiona za sluzbene osobe i dva autobusa koja su dodatnih zahtjev pored ovih 100 VIP parking mjesta)
- 250 VIP sjedala od cega 50 za gotujucu momcad na glavnoj tribini, natkriveno i sto blize sredisnjoj crti (prema clanku na zvanicnoj, mi smo nabavili 120 VIP sjedala. Druga kategorija zahtjeva 100 VIP sjedala)
- Osigurati prostor za najmanje 15 fotoreportera, pozeljno u odvojenom i u potpunosti opremljenom prostoru u sklopu glavne tribine te blizini ostalih medijskih prostorija (ovo je zahtjev koji nepostoji za drugu kategoriju tako da da sam siguran da nemam ovu prostoriju, a ukoliko bi ih "strpali" sa ostalim predstavnicima medija onda nam umjesto 100 m2 za tu prostoriju koju smo izgradili treba sigurno 130-150+ m2)
- Press loza sa 50 natkrivenih mjesta od cega 25 za stolom na glavnoj tribini i sto blize sredisnjoj crti te sa nesmetanim pogledom na citav teren za igru (zvanicna je rekla da ispunjavamo za drugu kategoriju za koju je potrebno 20 ovih mjesta od cega 10 za stolom, tako da nam nedostaje maksimum 30 ovih mjesta od cega 15 za stolom)
- Pet TV i radio kometatorskih pozicija. Moraju biti na glavnoj tribini, natkriveno i sto blize sredisnjoj crti te imati nesmetan pogled na citav teren za igru. Jedna TV i radio komentatorska pozicija sadrzi mjesta za tri osobe i jedan stol (prema zvanicnoj ispunjavamo uslove za drugu kategoriju koja zahtjeva tri TV i radio komentatorske pozicije).
- Sva ova medijska mjesta za stolovima na glavoj tribini (press loza, komentatorske pozicije i sl.) moraju imati pristup el. energiji (uticnice) i brzopojasnom internetu dok stolovi moraju biti dovoljen velicine da se moze na njih spustiti laptop i notes. Prostorije za medije u sklopu stadiona moraju biti opremljene stolovima, el. energijom (uticnicama) i brzopojasnim internetom.
- Prostorija za press konferenciju ili odvojeni prostor u radnom podrucju za medije (sto znaci da se plavi salon ne moze koristiti kao podrucje za rad predstavnika medija) sa najmanje 50 sjedala za predstavnike medija (druga kategorija zahtjeva najmanje 30 sjedala, a prema ovim slikama sto su jucer izasle prostorija ima 48 sjedala tako da nam fale dva sjedala

)
Pored ovog imaju jos neke sitnice kao sto su prilazi, ulazi, numerisanje sjedala, podjela na sektore, sanitarni objekti (ovo na zvanicnoj pise da se ispunjava te je zbog toga u ovim sitnicama iako je veoma bitna stvar), prostor za osobe sa invaliditetom, oznacavanje objekata (osvjeteljenje, znakovi, putokazi, piktogrami, bojenje u specificne boje i sl., a sve u skladu sa zakonom, medjunarodnim propisima i pozitivnim praksama), razglas (unutar ali i van stadiona te da je neovisan o nestanku glavnog napajanja el. energije), sistem rasvjete za slucajeve nuzde, sektor za gostujuce navijace (5% od kapaciteta kao odvojeno podrucje stadiona), objekti koji nude hranu i pice u svakom sektoru stadiona, veoma dobro osvjetljene tribine i sl. Ovo su vise neke organizacijske stvari koje ne zahtjevaju veliku kolicinu fizickih radova te sam ih stoga samo nabrojao jer ni sam nemam pregled sta od ovoga vec zaista imamo + su vezani vise za pripremu osoblja.
http://media.fkzeljeznicar.ba/2016/03/S ... ova-01.jpg" target="_blank