I ja citam i bavim se ovim glupostima, Boze sacuvaj. Prema procitanom, ja zakljucujem da je
savez kao CESUS bio
nama duzan kao CEDENTU a da mi te pare proslijedjujemo
CESIONARU, što bi onda objasnilo zašto postoji ugovor sa Megamixom i zasto postoji ugovor sa Dautbasicem. Mi smo svoja potrazivanja od saveza ustupili onima kojima smo mi duzni od ranije i prema zakonu njima pripadaju i nastale kamate. Nekad prije smo posudili pare od Megamixa, a vjerovatno bili duzni i Dautbasicu. Tako ja vidim ovaj slucaj, a evo citiranog zakona:
Ugovorom o ustupu potraživanja ustupitelj (cedent) ustupa stjecatelju (cesionaru) svoje potraživanje koje on ima prema svom dužniku (cesusu). Cesionar je dužan obavijestiti dužnika (cesusa) o ovom ustupu, kako bi sebe deklarirao kao novog cesusovog vjerovnika. Dužnik (cesus), a nakon saznanja za ovaj ugovor, svoj dug više nije dužan (ali niti ovlašten) ispuniti “starom” vjerovniku (cedentu) nego ga je dužan ispuniti cesionaru, kao svom novom vjerovniku. Ugovor o cesiji je perfektan u trenutku postignute suglasnosti stranaka (cedenta i cesionara) slijedom cega ustup potraživanja stupa na snagu odmah te ustupljeno potraživanje istog toga trenutka
prelazi s ustupitelja na cesionara. Svoje potraživanje cedent ustupa cesionaru u cijelosti, dakle kako glavnicu tako i sporedna prava, od kojih sporednih prava ovaj clanak posebno elaborira samo kamatu
U linku je objasnjeno kako izgleda ugovor o CESIJI, koji izgleda identicno kao i nas potpisani.
http://www.kakovodstvo.com/2014/03/kako ... imjer.html" target="_blank
A ja sam jedna velika budala jer u pola 4 ujutro citam o ebenoj CESIJI.