Kao prvo ne bih nikoga od trenera iz naše lige iz dva razloga. Prvo mislim da nema kvaliteta tu za Želju, a drugo neke koje spominjete da su osvajali titule, i imaju rezultatskih uspjeha, stavljam upitnik na sva njihova ostvarenja, da ne idem dalje mislim da se razumijemo.
Kao drugo, u ozbiljnim klubovima i ozbiljnim ligama pojam trener kao jedna osoba odavno nije u funkciji. Iza najuspješnijih stoje timovi ljudi, zaduženih za razne segmente igre, taktika, odbrana, napad, skauting, snimanje protivnika, fizička priprema, medicinski i tretmani oporavka, nutricionisti..dakle jedna ozbiljna ekipa gdje je "trener" osoba koja sve informacije i procese skuplja u jedno, i donosi finalnu odluku,i ubire najveće zasluge za uspjehe, ali i za neuspjehe naravno.
Sada ne znam u kojem pravcu mi razmišljamo, ali dovesti samo trenera, a dati mu pomoćnike iz kluba, ili neke od svršenih studenata fakulteta za sport kao kondicione po meni nije rješenje, i neće nas unaprijediti, jer će se **** rasplinuti na više strana. E sada ne znam koliko smo mi spremni za ovakve iskorake, ali znam da ne možemo očekivati iskorake i u ligi a posebno u Europi bez ovakvog pristupa.