Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Okolele
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet maj 12, 2016 2:20 pm

Za koliko je ono para otisao Višća..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

ž'21
Kontakt:

čet maj 12, 2016 2:22 pm

Ajzea je napisao/la:Mi nismo oni, niti cemo ikada biti. Ako su oni napravili gresku kakvu jesu, ne mora znaciti da svi moraju.
Naravno da nismo i nadam se da nećemo pogriješiti jer je ovo veoma zajebana situacija koja neodoljivo podsjeća na njih prije dvije-tri godine. I oni su imali pare od Evrope, pare od Cimirota zatim od Dupovca i Stojčeva, pa gdje su sad? Nema ih nigdje. Stoga molim ljude na ovom forumu da budu saburli i da ne pišaju po sirotinji samo zato što mi sada imamo nešto, a neko drugi nema jer sve se to vrati kad-tad, opet vidimo na njihovom primjeru.
pile87 je napisao/la:
ž'21 je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Jedno je sigurno. Vise nikada nece dobiti finansije na kamari kao u one dvije god. Ogroman novac je bio u opticaju a veliki dio istog je zavrsio u dzepovima clanova kluba i menagera.
Iducu sezonu idu sa mladim nadama, akademija folovi plus mozda neki povratnik cisto da smire strasti navijaca i kupe sebi jos vremena.

Ovo pisem samo iz razloga jer je trenutno kod nas slicna situacija, u neku ruku i ne bih volio da dozivimo slican scenario. Znas ono, niko ne bi uzeo dok mu se ne pruzi prilika, milion puta dokazano.
Baš čitam njihov forum kad su bili na 'vrhuncu'. Preslikano kao kod nas, za svakim igračem se okrećemo, pišamo po svima, *ebemo anamo one, vraćamo reprezentativce, osvajamo titule, maštamo o nekim trenerskim imenima itd. itd. itd. Samo se nadam da su naši pametniji od njihovih i da nećemo doživjeti ovo što su oni sad doživjeli.
A okrecu se navijaci sad kad bi mi doveli jos dvadeset igraca na forumu bi se to slavilo kako dobar potez slicno kao sto je bilo kod njih medjutim mi cemo dovesto objektivno jos najvise dva igraca i napustice nas 5-6 igraca sto znaci da ce sve biti opet u okviru ovoga do sad finansiski gledano a trebalo bi da imamo vise igraca koji konkurisu za igru u prvih 11 i nesto uigraniju ekipu nego je sad bio slucaj ako odradimo dobar posao sa strucnim stabom i neko ovo sve dobro poslozi ja sam jako zadovoljan.
To je jako pametan potez i nadam se da se razmišljanje u klubu ide u tom pravcu.

Kapiten
Kontakt:

čet maj 12, 2016 2:22 pm

DANAN je napisao/la: Kazu da Mailson zemlju grize.
Ja nesto kontam da ce on ostati sada :roll: A i zao bi mi bilo da nas napusti vec nakon pola godine. Na onim pripremnim utakmicama nije izgledao uopste toliko lose. Pogotovo onda kada je dosao na probu, tada je na treninzima bas izgledao dobro. Ja sam od njega ocekivao da "prešiša" i Tiaga...
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

Okolele
Kontakt:

čet maj 12, 2016 2:23 pm

Kapiten je napisao/la:
DANAN je napisao/la: Kazu da Mailson zemlju grize.
Ja nesto kontam da ce on ostati sada :roll: A i zao bi mi bilo da nas napusti vec nakon pola godine. Na onim pripremnim utakmicama nije izgledao uopste toliko lose. Pogotovo onda kada je dosao na probu, tada je na treninzima bas izgledao dobro. Ja sam od njega ocekivao da "prešiša" i Tiaga...
A tek kako je na malonogometnim punio :lol:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

cala
Kontakt:

čet maj 12, 2016 2:24 pm

Okolele je napisao/la:Za koliko je ono para otisao Višća..
Mislim da je bilo oko 300-400k

rios
Kontakt:

čet maj 12, 2016 2:26 pm

Minjore je napisao/la:
rios je napisao/la:Koliko i mene sjecanje sluzi mislim da mi imamo neki veci procenat od Visce u buducim transferima ugradjen u ugovor kad smo ga prodavali..Il sam nesto pomjesao!? Hajd bas ako ima neko ko je bolje upucen nek potvrdi ili demantuje :)
i ja evo dumam citavo jutro.. Dajte ljudi kakvu informaciju, obradujte mene i riosa :shisha:
Hajde,obradujete nas :shisha:

@Okolele
Evo ja nadjoh cifru od 900 hiljada km,pa sad jel tacna ne znam..
Zadnja izmjena: rios, dana/u čet maj 12, 2016 2:32 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!!

Miralem Pjanic !!

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

1921
Kontakt:

čet maj 12, 2016 2:27 pm

Kakav ba Mailson, noga 1/1
https://www.youtube.com/watch?v=OgV9z48a5f0

Kapiten
Kontakt:

čet maj 12, 2016 2:27 pm

rios je napisao/la:
@Okolokole
:ganja:
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

pile87
Kontakt:

čet maj 12, 2016 2:29 pm

1921 je napisao/la:Kakav ba Mailson, noga 1/1
To bi trebao odluciti novi trener koji dodje.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

rios
Kontakt:

čet maj 12, 2016 2:31 pm

Kapiten je napisao/la:
rios je napisao/la:
@Okolokole
:ganja:
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Izvinjavam se,Okolele,lapsus jbg,nije namjerno :palacgore:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!!

Miralem Pjanic !!

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

sergejevic

čet maj 12, 2016 2:31 pm

@pile zna li se ista za trenera, kad bi trebalo bit zavrseno ?

pile87
Kontakt:

čet maj 12, 2016 2:33 pm

sergejevic je napisao/la:@pile zna li se ista za trenera, kad bi trebalo bit zavrseno ?
Nakon kraja sezone ce se poceti raditi na tome sada su poznata samo imena onih koje zelimo.
Mi ćemo opet doći!
Što se već sada rađa.

1921.ba
Kontakt:

čet maj 12, 2016 2:37 pm

postavljaju se stolice, sad sam sa stadiona
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

tm8782
Kontakt:

čet maj 12, 2016 2:38 pm

ž'21 je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Jedno je sigurno. Vise nikada nece dobiti finansije na kamari kao u one dvije god. Ogroman novac je bio u opticaju a veliki dio istog je zavrsio u dzepovima clanova kluba i menagera.
Iducu sezonu idu sa mladim nadama, akademija folovi plus mozda neki povratnik cisto da smire strasti navijaca i kupe sebi jos vremena.

Ovo pisem samo iz razloga jer je trenutno kod nas slicna situacija, u neku ruku i ne bih volio da dozivimo slican scenario. Znas ono, niko ne bi uzeo dok mu se ne pruzi prilika, milion puta dokazano.
Baš čitam njihov forum kad su bili na 'vrhuncu'. Preslikano kao kod nas, za svakim igračem se okrećemo, pišamo po svima, *ebemo anamo one, vraćamo reprezentativce, osvajamo titule, maštamo o nekim trenerskim imenima itd. itd. itd. Samo se nadam da su naši pametniji od njihovih i da nećemo doživjeti ovo što su oni sad doživjeli.
Velika je razlika po pitanju finansija kod njih i kod nas. Kod nas sve se zavrsava preko racuna, znaći SVE. Kod njih se plata uplačivala u iznosu 475KM, a ostalo na ruke. Igrači su primali jako velike cifre na ruke(10 000, 15 000, 20 000, 30 000 i više km) platu, od toga je dio išao igraču a ostatak se vraćao 'nekim' ljudima. Kod nas igrač primi platu npr. 3000KM sa svim (topli obrok, karta, plata...) plati se porez na tu platu od 70% i sve je po propisima. Zbog toga mi ne možemo doći u tu situaciju. Zna se koliko ko ima platu, koliko imaš na računu. Razhodi i prihodi lijepo definisani. Što se tiče igrača kod nas ni jedan igrač (zvučno pojačanje) nije povrijeđen ili nije nikako zaigrao. Čak štaviše svi su zdravi i jako puno su doprinijeli igri i rezultatu. To što neke druge stvari nisu funkcionisale kako treba je nešto drugo. Sad se na tome intezivno radi i kad se to sve poklopi onda...aBd sve će da bude potaman. Poređenje njih i nas je nebo i zemlja po pitanju funkcionisanja kluba, a po pitanju navijača euforije ima, istina... Mi možemo tek dati sud nakon prve polusezone lige 12. To će biti mjerilo uprave, trenera i igrača. Tad ćemo biti kompaktni u svim segmentima. Sad tek predstoji, neću reći bitka/borba(da ne budem pogrešno protumačen), jasan 'putokaz' prema cilju...
Ovo je važan trenutak u historiji Kluba. Tribinu ne grade pojedinci. Tribinu gradi porodica Željo. Gradnja tribine neće biti po modelu javno privatnog partnerstva niti po modelu koncsesije. To će ... podrazumijevati vlasništvo Kluba nad tribinom

pile87
Kontakt:

čet maj 12, 2016 2:41 pm

tm8782 je napisao/la:Velika je razlika po pitanju finansija kod njih i kod nas. Kod nas sve se zavrsava preko racuna, znaći SVE. Kod njih se plata uplačivala u iznosu 475KM, a ostalo na ruke. Igrači su primali jako velike cifre na ruke(10 000, 15 000, 20 000, 30 000 i više km) platu, od toga je dio išao igraču a ostatak se vraćao 'nekim' ljudima. Kod nas igrač primi platu npr. 3000KM sa svim (topli obrok, karta, plata...) plati se porez na tu platu od 70% i sve je po propisima. Zbog toga mi ne možemo doći u tu situaciju. Zna se koliko ko ima platu, koliko imaš na računu. Razhodi i prihodi lijepo definisani. Što se tiče igrača kod nas ni jedan igrač (zvučno pojačanje) nije povrijeđen ili nije nikako zaigrao. Čak štaviše svi su zdravi i jako puno su doprinijeli igri i rezultatu. To što neke druge stvari nisu funkcionisale kako treba je nešto drugo. Sad se na tome intezivno radi i kad se to sve poklopi onda...aBd sve će da bude potaman. Poređenje njih i nas je nebo i zemlja po pitanju funkcionisanja kluba, a po pitanju navijača euforije ima, istina... Mi možemo tek dati sud nakon prve polusezone lige 12. To će biti mjerilo uprave, trenera i igrača. Tad ćemo biti kompaktni u svim segmentima. Sad tek predstoji, neću reći bitka/borba(da ne budem pogrešno protumačen), jasan 'putokaz' prema cilju...
Ubio si me sa ovim č ć ne znam sta ti bi...
Mi ćemo opet doći!
Što se već sada rađa.

tm8782
Kontakt:

čet maj 12, 2016 2:42 pm

pile87 je napisao/la:
tm8782 je napisao/la:Velika je razlika po pitanju finansija kod njih i kod nas. Kod nas sve se zavrsava preko racuna, znaći SVE. Kod njih se plata uplačivala u iznosu 475KM, a ostalo na ruke. Igrači su primali jako velike cifre na ruke(10 000, 15 000, 20 000, 30 000 i više km) platu, od toga je dio išao igraču a ostatak se vraćao 'nekim' ljudima. Kod nas igrač primi platu npr. 3000KM sa svim (topli obrok, karta, plata...) plati se porez na tu platu od 70% i sve je po propisima. Zbog toga mi ne možemo doći u tu situaciju. Zna se koliko ko ima platu, koliko imaš na računu. Razhodi i prihodi lijepo definisani. Što se tiče igrača kod nas ni jedan igrač (zvučno pojačanje) nije povrijeđen ili nije nikako zaigrao. Čak štaviše svi su zdravi i jako puno su doprinijeli igri i rezultatu. To što neke druge stvari nisu funkcionisale kako treba je nešto drugo. Sad se na tome intezivno radi i kad se to sve poklopi onda...aBd sve će da bude potaman. Poređenje njih i nas je nebo i zemlja po pitanju funkcionisanja kluba, a po pitanju navijača euforije ima, istina... Mi možemo tek dati sud nakon prve polusezone lige 12. To će biti mjerilo uprave, trenera i igrača. Tad ćemo biti kompaktni u svim segmentima. Sad tek predstoji, neću reći bitka/borba(da ne budem pogrešno protumačen), jasan 'putokaz' prema cilju...
Ubio si me sa ovim č ć ne znam sta ti bi...
Ne znam ni ja vala. Vidim da sam tipkao i na pogrešnim mjestima :D jb ga dešava se...

EDIT: Sve čitaj kao "C" :D
Zadnja izmjena: tm8782, dana/u čet maj 12, 2016 2:43 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Ovo je važan trenutak u historiji Kluba. Tribinu ne grade pojedinci. Tribinu gradi porodica Željo. Gradnja tribine neće biti po modelu javno privatnog partnerstva niti po modelu koncsesije. To će ... podrazumijevati vlasništvo Kluba nad tribinom

bianco blu
Kontakt:

čet maj 12, 2016 2:43 pm

šta je ovo tiho na forumu? Da nije neko zatišje pred buru?

''vazduh trepti kao da nebo gori, sprema se oluja''....

terabajt
Kontakt:

čet maj 12, 2016 2:43 pm

fedeltafrotta je napisao/la:postavljaju se stolice, sad sam sa stadiona
Jel i na zdenku ?

1921.ba
Kontakt:

čet maj 12, 2016 2:44 pm

terabajt je napisao/la:
Jel i na zdenku ?
da da :palacgore:
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

terabajt
Kontakt:

čet maj 12, 2016 2:45 pm

fedeltafrotta je napisao/la:
terabajt je napisao/la:
Jel i na zdenku ?
da da :palacgore:
Sve će biti spremno za evropu :rofl1: :rofl1:

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 3 gosta.

Prijava