ned maj 08, 2016 1:12 pm
E čuj ljudi igraju protiv nas kao da im je zadnja. Pa što naši ne igraju kao da im je zadnja, a Edis ih je spremao po priči kao da na Žuć udaraju.
Drugo, kao strani treneri ne poznaju našu ligu. Šta ima tu da se poznaje. Ovdje se igra jedan od najjadnijih fudbala u Evropi. Od pravog majstora svog posla svaki posao bježi pa čak i onaj koji neznalicama izgleda nemoguća misija. Evo mi sad imamo igrače od kojih su pola igrala po Evropi i njima nije strano kako samo tamo radi i kakva se disciplina traži. Samo kod nas treneri pričaju kako svi moraju dati maksimum, kako će igrači ginuti za svaku loptu i ostale gluposti.
Pravom majstoru koji zna fudbal je dovoljno da pogleda par naših tekmi i da vidi da veze s vezom ništa nije poredano kako treba. Ništa bolje nije ni kod drugih ekipa. Kone još i gore od nas, Zrinjski ste vidjeli ništa posebno, Sloboda po meni najbolja kao ekipa jer Husref nešto i zna itd.
Treće vezano za Edisa. Većini nam je ok recimo da mladi Midžić (uzimam ga samo za primjer) ode u drugoligaša da se kali jer je tek izašao iz juniora. Što bi bio problem da jedan Edis ili Ado odu da se kale u nekom drugoligašu jer su tek postali zvanično treneri. Meni nije normalno da iz omladinskog pogona sa friškom tubom (a počeli su i bez tube) uskačeš na klupu najvećeg kluba u državi. To je ili kokuzluk ili improvizacija, ali nikako pravilo u ozbiljnim klubovima.
Uglavnom, na vrijeme se je ovo desilo. Ne treba sad žuriti, sezona završava svima, bit će trenera. Pametno ovo odraditi, krenuti malo ranije sa pripremama nego što je uobičajeno pa čak ne bi bilo loše ako dođe novi trener praviti se kao da i mi Igramo Evropu pa sparingovati ekipama koje se spremaju za istu, čisto da bi novi trener što prije vidio sa čim raspolaže odnosno kome se od igrača zahvaliti, a koje pozicije dodatno ojačati. A sve ovo u cilju napada na ligu 12, a u njoj sa Grbavice više ne smije biti rasprodaje bodova. Ko dadne go treba da bude sretan. Puno bodova smo prodali, gol razlika očajna itd. Bit će ovo dobro ako Bog da.