Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

godrina
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet maj 05, 2016 10:22 am

I koliko su im odbili od plate za ono trckaranje juce ?
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

FKZ1921
Kontakt:

čet maj 05, 2016 10:24 am

Stvari nisu crno-bijelo...A mi ih najčešće baš tako vidimo.
Niti je Edis ekstra trener,niti je lahko biti trener u situaciji u kojoj je on (dobiješ 13 igrača,za većinu od njih se misli da su klasa,startas sa minus 8 bodova u odnosu na treće mjesto a igraš 12 utakmica...).
Kad moraš,teško je...a ovo proljeće je sve bilo pod moranje. Možda bi neki drugi trener imao bolju igru,ali možda ne bi uzeo ovoliko bodova...
Lopta je čudo. Nisi zabio nešta što si zaslužio da zabijes(Slavija,Sloboda,Zrinjski,Radnik,...),ali li ti se vratilo ovog proljeća kad si zabio nešta što nisi zaslužio...
Šta je najbitnije? Da gledamo naprijed...
Vraćati se i očajavati zbog nečeg što se ne može popraviti,nema smisla. Popraviti se može sami ono što tek treba da se desi. Nama su to naredne dvije utakmice. Trebamo se skupiti i.pobijediti pa kako god.
Neizlazak u evropu...
Više puta sam pisao. Ne treba u sportu biti imperativa. Zašto? Zato što ne postoje pravila po kojima stvari funkcionisu na način da ih ispostujes i siguran je rezultat. Naprotiv.I kad uradiš sve kako treba,nemaš garancije ni za šta.
Neizlazak u evropu je jedan mali detalj u cijeloj priči oko razvoja kluba. Možda će za nijansu otežati neke stvari,možda će iznuditi neke odluke koje će imati pozitivne efekte i ubrzati neke stvari...U svakom slučaju,svi započeti procesi idu dalje bez imalo odstupanja od planiranog...

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

čet maj 05, 2016 10:26 am

Ajzea je napisao/la:
Izlija je napisao/la:Ma mi smo barem na gostovanjima uletali u teren na ovakva sranja i tukli se sa svima, da je ona ekipa bila tu na tribinama vidjela bi Zenica šta je ultra, evo nakon petog ili šestog puta kako gledam snimak sr*nja i nikako mi nije jasno da je naša tribina stajala i gledala ovo a nigdje drota ni živog zida ispred, jedan sam stoji ispred, životom vam se kunem ja sam svaki put gledanja ovog sr*nja poskočio malo na stolici i onosio se u monitor a da sam bio na tribini niko me nebi mogao zaustaviti.
Rahmet ti duši Anere !

Sad se zahvalimo Allahu dz.š. što nisi bio tamo, jer je ova gamad od njihove policije na sve spremna. Ne tako davno su izmaltretirali komšije, majku im sarajevsku psovali, drzali ko zna koliko dugo zavezena na tlu, govorili im da su gori od *****, etc.
@izlija
Pa vidis da nisi bio. Jer cim je incident krenuo specijalci su krenuli da nas suzbiju s jedne strane prema ogradi a i iznad nas su bili. Dosta je vise razbijenih glava a da se preko tastature pametuje kako i sta treba..

vrbanjusa
Kontakt:

čet maj 05, 2016 10:27 am

cipiripi je napisao/la:Svima nam je tesko i svi mo nadrkani ali hajmo malo spustiti lopticu.

Citajuci ostale forume tek sada do izrazaja dolazi zavist i ljubomora na sve ovo lijepo sto se desava oko naseg Kluba. Dame i gospodo pa jeste li vi svjesni da smo mi GENERALNI SPONZOR svog Kluba. To je presedan kakvog nigdje u Evropi nema. Na tu činjenicu trebamo biti PONOSNI i sada kao nikada trebamo ostati složni. Tu leži zavist i ljubomora svoih onih koji ne vole ikoji rade protiv naseg Zelje.

Svaki sportski kolektiv ima uspone i padove, ali da bi se nesto ostvarilo isto tako je potrebno vrijeme. Dajmo vremena nasoj Upravi i igracima, ne vole oni nista manje nas Klub od nas, jer mi smo svi jedna porodica. Ova sezona je "propala" ali su postavljeni zdravi temelji za narednu, i svaki dalji korak nase Uprave ulijeva nam optimizam da ce slijedeca sezona biti bolja, jer i sami su rekli da prave ekipu za ligu 12.

Doveli smo dva kvalitetna fudbalera imaju pripreme ispred sebe zato budimo slozni, jedinstveni i strpljivi dajmo nasim momcima vremena i potrebnog mira kako bi se sto bolje pripremili i napravili rezultate u slijedecoj sezoni.

Ova sezona kakva god da je donijela nam je vise radosti nego tuge. Igrali smo velike Evropske utakmice, prodali smo Bajica i Hadziahmetovica, doveli bivse reprezentativce, vratili publiku na stadion, mlatnuli pitare dva puta i na kraju krajeva postali smo GENERALNI SPONZOR nasšeg Kluba.

Navijam za Želju vise od 30 godina i vjerujte mi da je ovo jedna od najljepših prica koja se ispisuje a vezana je za naš Klub. Mi nikad nismo bili bogati finansijski, nismo bili drustvo jednog lica mi svo uvijek bili svoji i svaciji, zato i postoji parola MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ.

Napunimo Dolinu cupova u subotu i pokažimo dušmanima koliko volimo svoj Klub, jer dolaskom na utakmice direktno pomažemo svoj Klub.
:klanjase2: :klanjase2:

Idemo još jače, još bolje...

Odoh još jednu stolicu uplatiti!
21 10 4

Petrović Slavko

LARSSONN
Kontakt:

čet maj 05, 2016 10:28 am

Ma ništa, danas BUM očekujemo i to je to :D

Dolina
Kontakt:

čet maj 05, 2016 10:28 am

Kada se ne ispuni plan odnosno očekivanja prvi ide trener. Tu nema puno filozofije. Ne možeš otpustiti cijeli tim mada i oni snose dobar dio krivice. I Amar je tjeran kao i još x trenera. Edis nije ni prvi ni posljednji. Tu nema puno sentimentalnosti, samo interes kluba. Od njega se očekuje ma kako završila sezona da sam napusti poziciju trenera i to će vjerojatno i uraditi. Vjerojatno će i ostati u klubu jer je uvijek odan bio i tako i treba da bude.
Kako je sezona krenula iskreno nismo se ničemu nadali ali eto na kraju malo nam je falilo. Ako ništa ponovo smo vratili navijače na stadion i ponovo je Željo IN nakon puno vremena. Puno lijepih stvari se izdešavalo tako da ne treba radi jedne utakmice toliko očajavat. Napokon imamo upravo koja zna šta hoće i koliko može a može puno. To nikada nismo imali. Biće još puno radovanja ali i razočarenja, kao i u životu.
Naše je samo da punimo Grbavicu i dajemo podršku i rezultat će doći.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

Veteran1965
Kontakt:

čet maj 05, 2016 10:29 am

Sada lijepo protiv Rudara, početi operaciju liga 12. Sve igrače na njihove pozicije. Dakle, desni bočni Stevanović, Memija...ko je u boljoj formi igra. Lijevi bočni Kramamrić, jer nemamo drugok pick-a. Stoperi, Aco, Hodžurda, Osmanković, nek igraju djeca, nema više pritiska. Bogija skloniti odmah, nije za nas. Sredina...malog Žeru ili Dadu umjesto Tuceta, odmah ih guraj u vatru. Lijevo Halvadžić, Tiago...pa izaberi. Sigurni po meni za iduću sezonu Veca, Aco, Zaha, Blagoje, Boske i Lendrić. Ostalo ili se dokazati, ili dovesti pojačanja. Bogi, Stana, teško i klupa...Tuce moooožda za zadnjih 15-20 minuta....
Edise...toliko sam vjerovao u tebe, ali realno tebi koji si bio CAR discipline se igrači svađaju na terenu ko će izvesti slobodnjak...znaš to je slovo "A" u abecedi. Ako to ne funkcioniše mogu misliti kako ostale stvari stoje u ekipi i svlačionici. Nisu ovo ba djeca, kadeti i juniori, neiskvareni još uvijek sa kojima možeš neki jaranski i prisan odnos graditi...ovdje se igra za pare, i to za naše uslove odlične pare, i to se mora profesionalno i jako držati pod kontrolom. Kad zasluže pohvaliti i nagraditi, akada ne (kao juče) yebi im majku i odmah prijedlog upravi po džepu dobro da ih opale. Težimo profesionalizmu nekom a ponašamo se kao amateri zadnji....
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Josip Bukal
Kontakt:

čet maj 05, 2016 10:32 am

Odavno teži dan u životu, a bogami i noć, u životu nisam imao. Preživio sam sa mojim Željom svašta (jer sam malo stariji). Preživio sam kao dijete ispadanje u drugu ligu, gubitak finala kupa s Veležom, tragediju sa Videotonom. Ovaj poraz, koji vjerovatno znači gubitak Evrope, mi posebno teško pada najviše iz razloga što sam se ove godine nadao da ćemo se izdići iznad ostalih zahvaljujući našoj sjajnoj upravi.
Doveli su igrače za koje smo mislili da će biti prevaga, međutim, izgleda da smo se grdno prevarili.
Ne bih sada pametovao ni o Edisu ni o igračima. Oni su sami svjesni da su prokockali povjerenje uprave i Evropu i to im je dovoljna kazna. Vjerujem ovoj upravi da će smoći dodatne snage da nastavi započeti posao u stvaranju velikog Željezničara, bez obzira na trenutno stanje. Jedina utjeha bi mi bila da se trenutna situacija oko izgradnje stadiona riješi pozitivno i da uskoro vidimo kako niče novi istok a iduće godine i jug.
Rana bi se ublažila ...

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

čet maj 05, 2016 10:33 am

@veteran Po cemu je to Zaha zasluzio vise nego Memija, Sinisa ili Stanic da ostane u Zelji ?

Dolina
Kontakt:

čet maj 05, 2016 10:34 am

Zna li neko što Beganović ne igra, ne mogu vjerovati da je toliko pao da ne može ući zadnjih 20 minuta. Taj momak je grizao po terenu, sve nedostatke je uvijek trkom i borbenošću nadoknađivao. Često ga gledam na treninzima, uvijek je izgledao da ima malo viška ali na terenu to nikada nisam osjetio.

hardwell
Kontakt:

čet maj 05, 2016 10:34 am

Izgubili jesmo, idemo dalje.

Ovo je ipak najbolja sezona našeg kluba u zadnjih par godina. Dobili smo upravu kakvu smo uvijek željeli, uprava nam je osigurala igrački kadar, osigurat će nam i stadion koji želimo. Naše je samo da budemo uz Želju.

Što se igre tiče Edis je pokazao da NE ZNA da posloži 11 igrača i tu ide tačka. Ostavka i ništa više, od njegovog preuzimanja mi nemamo igru i ne znamo dati gol iz akcije. Golove dajemo iz glupih grešaka protivnika ili iz nekog prekida.

Volim te Željo.
Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja

Okolele
Kontakt:

čet maj 05, 2016 10:36 am

U igri su jos dva kola i nista nije gotovo..Europa se moze izboriti..A i da je ne izborimo nije smak svijeta,nece se nista raspasti,uprava radi odlican posao i bitno je da navijaci nastave tamo gdje su stali,da daju bezrezervnu podrsku KLUBU,da dolaze na domace utakmice kao sto su dolazili i na dosadasnjim utakmicama u drugom dijelu sezone i da nastave i dalje podrzavati projekat Evropske Grbavice..
Prava borba tek pocinje sve dosad su bile pripreme..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

godrina
Kontakt:

čet maj 05, 2016 10:38 am

Dolina je napisao/la:Zna li neko što Beganović ne igra, ne mogu vjerovati da je toliko pao da ne može ući zadnjih 20 minuta. Taj momak je grizao po terenu, sve nedostatke je uvijek trkom i borbenošću nadoknađivao. Često ga gledam na treninzima, uvijek je izgledao da ima malo viška ali na terenu to nikada nisam osjetio.
usao je juce, i nije mogao nista uradit kad niko nije ni igrao
na kraju smo eto kao nesto i pokusavali, jad i cemer
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

delinjo
Kontakt:

čet maj 05, 2016 10:43 am

prespavana noc nista nije donijela...opet neka gorcina...EDISE VRIJEME JE !!
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Dolina
Kontakt:

čet maj 05, 2016 10:52 am

godrina je napisao/la:
Dolina je napisao/la:Zna li neko što Beganović ne igra, ne mogu vjerovati da je toliko pao da ne može ući zadnjih 20 minuta. Taj momak je grizao po terenu, sve nedostatke je uvijek trkom i borbenošću nadoknađivao. Često ga gledam na treninzima, uvijek je izgledao da ima malo viška ali na terenu to nikada nisam osjetio.
To je sve na kašiku, nego uopšte, od čitave klupe on me jedini skoro nikada nije razočarao kada god da je igrao.

delinjo
Kontakt:

čet maj 05, 2016 10:56 am

Dolina je napisao/la:
godrina je napisao/la:
To je sve na kašiku, nego uopšte, od čitave klupe on me jedini skoro nikada nije razočarao kada god da je igrao.
a brate ima 104 kile ...gdje to ima u profesionalnom fudbalu ? :ganja:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

pile87
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

čet maj 05, 2016 11:08 am

FKZ1921 je napisao/la:Stvari nisu crno-bijelo...A mi ih najčešće baš tako vidimo.
Niti je Edis ekstra trener,niti je lahko biti trener u situaciji u kojoj je on (dobiješ 13 igrača,za većinu od njih se misli da su klasa,startas sa minus 8 bodova u odnosu na treće mjesto a igraš 12 utakmica...).
Kad moraš,teško je...a ovo proljeće je sve bilo pod moranje. Možda bi neki drugi trener imao bolju igru,ali možda ne bi uzeo ovoliko bodova...
Lopta je čudo. Nisi zabio nešta što si zaslužio da zabijes(Slavija,Sloboda,Zrinjski,Radnik,...),ali li ti se vratilo ovog proljeća kad si zabio nešta što nisi zaslužio...
Vraćati se i očajavati zbog nečeg što se ne može popraviti,nema smisla. Popraviti se može sami ono što tek treba da se desi. Nama su to naredne dvije utakmice. Trebamo se skupiti i.pobijediti pa kako god.
Neizlazak u evropu...
Više puta sam pisao. Ne treba u sportu biti imperativa. Zašto? Zato što ne postoje pravila po kojima stvari funkcionisu na način da ih ispostujes i siguran je rezultat. Naprotiv.I kad uradiš sve kako treba,nemaš garancije ni za šta.
Neizlazak u evropu je jedan mali detalj u cijeloj priči oko razvoja kluba. Možda će za nijansu otežati neke stvari,možda će iznuditi neke odluke koje će imati pozitivne efekte i ubrzati neke stvari...U svakom slučaju,svi započeti procesi idu dalje bez imalo odstupanja od planiranog...
Jedno je sigurno fudbal je nepredvidljiv. Ali postoji nesto sto se zove preduslov za dobar rezultat ustvari ima vise faktora koji uticu na to. Nasa ekipa nema uigran i uvjezbano nista pa mi se patimo da izvedemo aut o nekoj postavci igre necu ni da pricam jer je nemamo sve je stihiski nema plana u igri i to je posao trenera nije jos uspio dozvati ekipu od poraza u kupu protiv slobode. I zbog njega samog najbolje je da se sam povuce sansu je imao nijr je iskoritio.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Veteran1965
Kontakt:

čet maj 05, 2016 11:08 am

Minjore je napisao/la:@veteran Po cemu je to Zaha zasluzio vise nego Memija, Sinisa ili Stanic da ostane u Zelji ?
Prvo koga još imamo od zadjih veznih u ekipi, a čovjek nije ni pripreme sa ekipom prošao,odmah je uletio u ekipu, dakle treba dobiti šansu svakako; drugo nisam rekao da Memija ili Siniša treba da idu, nego da se bore za poziciju koja im je prirodna, pa ko bude bolji neka igra, bez izmišljanja pozicija; treće Stanić bar po meni nije igrač za Želje, zasićenost, godine, nepriridna pozicija...kako god može biti treći pick na desnom bočnom....treba li nam onda? Dosta je bilo guranja igrača na neprirodne pozicije. To je prva stvar koju moramo za ligu 12 riješiti.

Veteran1965
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

čet maj 05, 2016 11:11 am

pile87 je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la:Stvari nisu crno-bijelo...A mi ih najčešće baš tako vidimo.
Neizlazak u evropu...
Jedno je sigurno fudbal je nepredvidljiv. Ali postoji nesto sto se zove preduslov za dobar rezultat ustvari ima vise faktora koji uticu na to. Nasa ekipa nema uigran i uvjezbano nista pa mi se patimo da izvedemo aut o nekoj postavci igre necu ni da pricam jer je nemamo sve je stihiski nema plana u igri i to je posao trenera nije jos uspio dozvati ekipu od poraza u kupu protiv slobode. I zbog njega samog najbolje je da se sam povuce sansu je imao nijr je iskoritio.
Slažem se sa ovim, ali Edisu najviše zamjeram disciplinu u igri, i fizičku pripremljenost ekipe. Da smo kvalitetni u ta dva segmenta svima bi tricu uvalili, bez obzira na taktičke nedostatke.

fk1921

čet maj 05, 2016 11:12 am

LARSSON je napisao/la:Ma ništa, danas BUM očekujemo i to je to :D
Hvala ti LARSSONE na poruci, uljepsa mi dan! Pratite zvanicnu ljudi..
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 13 gostiju.

Prijava