sub avg 11, 2018 1:21 pm
Kako me nervira sto nemamo nikakvog sistema u omladinskim kategorijama. Doduse, nikad ga nismo ni imali.
Milion miliona puta sam pisao o tome da ne moze Murinjo biti trener Barcelone. Totalno razlicite filozofije fudbala. Kakve veze ovaj primjer ima sa nama?
Nemamo nikakvu filozofiju kao klub, ni u omladinskim kategorijama a ni u seniorima. Od sezone do sezone se to mijenja, u zavisnosti ko je trener. Da imamo posjed i napadamo, da se branimo i pokusavamo iz kontri itd, sta zelimo? Svaki trener kad dodje nesto svoje donosi, pa ima li neko da kaze, mi smo Zeljo, mi igramo ovako, onda trazis trenere koji se uklapaju u tu koncepciju, od pionira do prvog tima, a ne da se u pionirima igra jedno, u kadetima nesto drugo a u juniorima skroz nesto trece.
Danas juniori poslije svakog gola se grcevito brane, umjesto da dovrse protivnika i napune mu mrezu koliko mogu, mi se branimo i umjesto pobjede jer smo kvalitetniji od pitara, mi prosipamo bodove i na kraju bude remi.
Sramota je da treneri poput Joldica budu treneri juniorske ekipe i da ti juniori ovako na kontre igraju. Sutra ce neki od njih biti prikljuceni prvoj ekipi i mislit ce da je to normalno, a onda cemo se mi navijaci cuditi sto je to tako.
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš!