Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

plavi_sokak
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon avg 06, 2018 12:06 am

Prelijepa noć, baš se čovjek napunio za radnu sedmicu. Flešbek nekih minulih vremena, nadam se da je ovo znak da se i u jedinom segmentu koji je kočio lagano kreće naprijed. Ipak ni podrša a niti oprez ne smiju prestati. Idemo utakmicu po utakmicu.

gavran
Kontakt:

pon avg 06, 2018 12:08 am

Sramota reflektor nije ofarban.
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

samo_plavo
Osvajač prvog S1 kupa
Kontakt:

pon avg 06, 2018 12:10 am

Prelijepa noć, odlična utakmica, fina atmosfera i PRAVI ŽELJEZNIČAR kakvog svi želimo da gledamo. Ja sam oduševljen večerašnjom trkom, borbom, srčanost ogromna kod svih, igrom... Ovo je ono što svi hoćemo da gledamo od Želje. Ovo je pravi Željo! Svi su odigrali odlično, nikome se nema šta zamjeriti. Ja glasove u anketi dajem Siniši i Paviću. Razmišljao sam i o Krpi ili Ivanu, ali nakupiće oni od drugih. :D
Bilo je još kandidata, mada kome god da dam zaslužio je.
Pavić i Siniša ovaj put.
Sve za čiste desetke večeras. Samo naprijed! Puno srce kad ponovo vidim Odovića na Grbavici na poziciji trenera. Samo naprijed! Ne treba nas ova pobjeda dići u nebesa. Ostati na zemlji, boriti se, igrati i dalje kao danas... NI MILIMETRA! Volim te Željo!

PS
Gledaj i na forumu lijepe atmosfere. Sve se poklopilo. :)
MOJA PRVA LJUBAV BIO JE ŽELJO!

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pon avg 06, 2018 12:11 am

Nije lose. Bez euforije.
Imaju dva dana odmora

Charlie Sheen
Kontakt:

pon avg 06, 2018 12:11 am

Puna dusa i srce.Volim te Zeljo.Oda majstore

Plava Porodica
Kontakt:

pon avg 06, 2018 12:12 am

Sve savršeno kad se stvari postave na mjesto. Nisam uzalud pisao da ovi igrači u normalnoj formaciji, su najbolji u BiH. Takav skup različitih profila, bez prevelikih zvijezda, čine tim. Čine rotaciju, podjednaku kvalitetu, trku i agresivnost kroz utakmicu. Neki će reći da nikad Želju borbenijeg nisu vidjeli, da su na svaku loptu bukvalno glavom išli, ali to se vidi samo kad ide. A kad ne ide, kaže se nisu se borili. Oni su dušu ispustili u obje utakmice protiv apollona, ali džabe kad je previše igrača sličnih profila igralo, koji trkom nisu mogli parirati tehnički jačim kipranima. I dalje stojim pri riječima da se u prvoj utakmici igralo u ovakvoj formaciji, da ne bi izašli poraženi. I dalje stojim pri riječima da je protiv narve očaj bio. I pored pobjede očaj.
Zaista je tužno da smo opet pokušali eksperimentisati sa osobama za koje sve statistike, svi podaci kažu da su mnogo veće šanse promašaja nego uspjeha.
I opet jedne pripreme bačene niz vodu, i opet moramo čekati period gdje će sigurno biti oscilacija dok Oda do ne dovede u optimalnu i konstantnu formu. Nadam se da to neće biti prekasno, jer je sve ove godine na našoj strani.
Dotakao bih se i atmosfere, energije, pozitive i neopisive sreće, zajedništva dok Željo igra onako kako samo možemo da zamišljamo. Pa prozivka Ode, jasna poruka svima, pa parola na Jugu, pa vođenje grupe od pravog momka.
Ono negativno je brojka. I neka je. Neka pate euro navijači, kasnoterminaši, tv stručnjaci što nisu mogli večeras sa nama da uživaju. Neka ih grize, ja ću za inat na sva usta hvaliti današnju igru, današnji osjećaj pripadnosti. Nek dobro razmisle sljedeći put za koju opciju će se odlučiti.

Da se dotaknem tima.
Visoki izlazak, jak presing, agresivnost su bile važne karike za pobjedu. Pisao sam da mi na Grbavici jednostavno moramo rizikovati protiv svakog protivnika,i da moramo visoko izlaziti kao što je to bilo protiv apollona gdje su se i tako jaki igrači gubili. E pa taj rizik nas je danas mogao skupo koštati u dvije situacije, na početku utakmice kada je Rodin ispao, i prije prvog gola kada je Siniša ispao. Ali, Bog nagrađuje hrabre i odlučne. Danas nas je nagradio. Pa smo tako napravili šijaset šansi "iz ničega", na poklone. Gdje tehnički najjača ekipa prvenstva se gubila.
Kako će neki Čelik na ovo odgovoriti?
Ali ključni faktor današnje pobjede je bio, bar po meni, što nam se nevjerovatno svaka lopta lijepila za nogu. Prosto je nemoguće da je Krpić uzeo svaki duel i svaku loptu, ma koliko teška bila, primio i proslijedio dalje. Pa kako smo se lako riješavali pritiska, kroz par pasova izbacivali zrinjski totalno, publika je svaki put to nagradila. Izgledali smo kao apollon u prvoj protiv nas, gdje su nam kroz par pasova dolazili do viška i šansi.

Individualno.
Veca - nijednu loptu nije boksovao, svaku je uhvatio, ostao sam naprosto iznenađen. Skinuo je onu dobro u drugom poluvremenu.
Siniša - osim ispadanja kod one šanse Zrinjskog, gdje je lopta prošla malo pored stative, savršena utakmica. Definitivno je kralj klizećih, čak je i na kraju utakmice u ulozi štopera dva puta uzeo skok duele i očistio situaciju. Kretnja kod prvog gola idealna.
Rodin - i on je jednom ispao, ali ostatak utakmice perfektno.
Bogičević - ja ti vala nakon danas sve halalim. Koji si ti doktor. Sve što je bilo, čovjek je pokupio. Ama baš sve. Najbolja partija u Želji u ovom mandatu.
Pavić - nije to još to, ali sasvim sasvim dobro. Od borbenosti, do ubačaja. Zamjerka ide što obavezno mora da stane pri ubačaju, mora uvježbati ubačaj iz trka, te sporo vraćanje gdje zna ostaviti dulum zemlje.
Blagojević - ćelavi majstore. Onakva lopta za Jazvića se samo od tebe može vidjeti. Ali do sad neviđena trka Blagojevića. Do sada neviđeno preko 10 klizećih startova "na glavu". Do sada neviđeno da u 86. minuti ganja loptu i vrši presing ko da je finale Lige Šampiona.
Hajdarević - nema igrača koji će se pored tebe naigrati. Toliko. Kapa dole Hare.
Čurjurić - Teško je danas izabrati igrača utakmice između Ivana i Krpića. Samo mogu zaželiti Ramoviću što prije povratak na teren, i da naprosto uživam u inteligenciji i lakoći igre tria Blagojević-Čurjurić-Ramović. Kakva si ti igračina, boljeg nismo doveli od Ramovića.
Zec - I dalje stojim da je on naš najbolji ofanzivac. I po treninzima, i po utakmicama. Jako se brzo snalazi sa loptom, brzo razmišlja, i današnja predasistencija za Sinišu je jasna slika koliko ovaj momak ima šlifa za moderan fudbal.
Veselinović - specifično dobar. Konstantno. Protiv narve asistencija, protiv Apollona pokrenuo akciju kod gola, danas izborio penal. Specifičan igrač, jedini u ekipi koji ulazi u sredinu, sa vrhunskim samopouzdanjem, i čini se nezaustavljiv u tim situacijama. To je najbolje radio u Slobodi. Kod nas, izgleda, nastavlja.
Krpić - bez izgubljenog duela. Pretrčao 100 kilometara. Davno rečeno da ti ni Ivan ni Vojo neće biti ravni. Možda sa golgeterskim učinkom ne budeš na tom nivou, ali koliko koristiš timu, mogao bi ti opet do Aika dogurati. Bez problema.
Od izmjena još komentar za Jazvića. Frajer je ko gazela. Korak da te Bog mili sačuva...

Još bih spomenuo da ovaj teren apsolutno nama sada odgovara. Brza i prodorna krila, a tehnički jak vezni red. Danas maksimalno iskorišteni svi resursi.

Utakmica zaboravljena. Apsolvirana. Idemo dalje. 30. kola još. U svih 30. želim da vidim ovo od danas. Pristup. Jasno Vam je sve. Više zajebancije nema. Ponovite ovo, neka vam pređe u naviku. Slavit ćemo titulu 7. kola prije kraja. U pamet. Hrabro. Ko pravi Željini vojnici. Srcem.

Laku noć, radi se ujutro rano.

Volim te Željo!
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

gavran
Kontakt:

Hadzijalagic je napisao/la:
ned avg 05, 2018 11:56 pm
Onaj pomocni na istoku je neki teski korumpirani retard..

Poslano sa mog SM-J710F koristeći Tapatalk
Moj je bio.Sanjace me
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

djoxxx1921
Kontakt:

pon avg 06, 2018 12:17 am

Cuki joj sve zna, sta je ono, doktorski

Fanzi
Kontakt:

pon avg 06, 2018 12:18 am

Poslije najteze utakmice u sezoni na Kipru, odigrali smo utakmicu protiv nominalno najteze ekipe u prvenstvu i aktuelnog prvaka. Ni 4 dana nakon utakmice pod, za nase klubove nemogucih uslova, odigrali smo nesto sto navijaci zovu najljepsom partijom plavih u posljednje tri godine.
Napredak je vidljiv, ali nisam jos uvijek odusevljen, jer znam da nas ceka jos puno utakmica.
Da vam ne bih kvario stimung, rado bih da pisem o upravi koja veze nema o sportskom segmentu.
Lijepo je sto su tribine Grbavice ispunjene rezantnim Oda majstore. Docekale Odu nakon zvizduka kojim su ga ispratile.

blueman-TM87
Kontakt:

sajo10 je napisao/la:
ned avg 05, 2018 11:54 pm
Kruze price mali najnoviji pitarski picic bio na tekmi... Propao daBogda.
Ko brate?

sajo10
Kontakt:

pon avg 06, 2018 12:19 am

blueman-TM87 je napisao/la:
sajo10 je napisao/la:
Ko brate?
Hasanovic

LARSSON
Kontakt:

pon avg 06, 2018 12:20 am

blueman-TM87 je napisao/la:
sajo10 je napisao/la:
Ko brate?
Hasanovic

Yebo njega, bio i njemac tu :D

Masinovodja
Kontakt:

pon avg 06, 2018 12:22 am

Plava Porodica je napisao/la:
Sve savršeno kad se stvari postave na mjesto. Nisam uzalud pisao da ovi igrači u normalnoj formaciji, su najbolji u BiH. Takav skup različitih profila, bez prevelikih zvijezda, čine tim. Čine rotaciju, podjednaku kvalitetu, trku i agresivnost kroz utakmicu. Neki će reći da nikad Želju borbenijeg nisu vidjeli, da su na svaku loptu bukvalno glavom išli, ali to se vidi samo kad ide. A kad ne ide, kaže se nisu se borili. Oni su dušu ispustili u obje utakmice protiv apollona, ali džabe kad je previše igrača sličnih profila igralo, koji trkom nisu mogli parirati tehnički jačim kipranima. I dalje stojim pri riječima da se u prvoj utakmici igralo u ovakvoj formaciji, da ne bi izašli poraženi. I dalje stojim pri riječima da je protiv narve očaj bio. I pored pobjede očaj.
Zaista je tužno da smo opet pokušali eksperimentisati sa osobama za koje sve statistike, svi podaci kažu da su mnogo veće šanse promašaja nego uspjeha.
I opet jedne pripreme bačene niz vodu, i opet moramo čekati period gdje će sigurno biti oscilacija dok Oda do ne dovede u optimalnu i konstantnu formu. Nadam se da to neće biti prekasno, jer je sve ove godine na našoj strani.
Dotakao bih se i atmosfere, energije, pozitive i neopisive sreće, zajedništva dok Željo igra onako kako samo možemo da zamišljamo. Pa prozivka Ode, jasna poruka svima, pa parola na Jugu, pa vođenje grupe od pravog momka.
Ono negativno je brojka. I neka je. Neka pate euro navijači, kasnoterminaši, tv stručnjaci što nisu mogli večeras sa nama da uživaju. Neka ih grize, ja ću za inat na sva usta hvaliti današnju igru, današnji osjećaj pripadnosti. Nek dobro razmisle sljedeći put za koju opciju će se odlučiti.

Da se dotaknem tima.
Visoki izlazak, jak presing, agresivnost su bile važne karike za pobjedu. Pisao sam da mi na Grbavici jednostavno moramo rizikovati protiv svakog protivnika,i da moramo visoko izlaziti kao što je to bilo protiv apollona gdje su se i tako jaki igrači gubili. E pa taj rizik nas je danas mogao skupo koštati u dvije situacije, na početku utakmice kada je Rodin ispao, i prije prvog gola kada je Siniša ispao. Ali, Bog nagrađuje hrabre i odlučne. Danas nas je nagradio. Pa smo tako napravili šijaset šansi "iz ničega", na poklone. Gdje tehnički najjača ekipa prvenstva se gubila.
Kako će neki Čelik na ovo odgovoriti?
Ali ključni faktor današnje pobjede je bio, bar po meni, što nam se nevjerovatno svaka lopta lijepila za nogu. Prosto je nemoguće da je Krpić uzeo svaki duel i svaku loptu, ma koliko teška bila, primio i proslijedio dalje. Pa kako smo se lako riješavali pritiska, kroz par pasova izbacivali zrinjski totalno, publika je svaki put to nagradila. Izgledali smo kao apollon u prvoj protiv nas, gdje su nam kroz par pasova dolazili do viška i šansi.

Individualno.
Veca - nijednu loptu nije boksovao, svaku je uhvatio, ostao sam naprosto iznenađen. Skinuo je onu dobro u drugom poluvremenu.
Siniša - osim ispadanja kod one šanse Zrinjskog, gdje je lopta prošla malo pored stative, savršena utakmica. Definitivno je kralj klizećih, čak je i na kraju utakmice u ulozi štopera dva puta uzeo skok duele i očistio situaciju. Kretnja kod prvog gola idealna.
Rodin - i on je jednom ispao, ali ostatak utakmice perfektno.
Bogičević - ja ti vala nakon danas sve halalim. Koji si ti doktor. Sve što je bilo, čovjek je pokupio. Ama baš sve. Najbolja partija u Želji u ovom mandatu.
Pavić - nije to još to, ali sasvim sasvim dobro. Od borbenosti, do ubačaja. Zamjerka ide što obavezno mora da stane pri ubačaju, mora uvježbati ubačaj iz trka, te sporo vraćanje gdje zna ostaviti dulum zemlje.
Blagojević - ćelavi majstore. Onakva lopta za Jazvića se samo od tebe može vidjeti. Ali do sad neviđena trka Blagojevića. Do sada neviđeno preko 10 klizećih startova "na glavu". Do sada neviđeno da u 86. minuti ganja loptu i vrši presing ko da je finale Lige Šampiona.
Hajdarević - nema igrača koji će se pored tebe naigrati. Toliko. Kapa dole Hare.
Čurjurić - Teško je danas izabrati igrača utakmice između Ivana i Krpića. Samo mogu zaželiti Ramoviću što prije povratak na teren, i da naprosto uživam u inteligenciji i lakoći igre tria Blagojević-Čurjurić-Ramović. Kakva si ti igračina, boljeg nismo doveli od Ramovića.
Zec - I dalje stojim da je on naš najbolji ofanzivac. I po treninzima, i po utakmicama. Jako se brzo snalazi sa loptom, brzo razmišlja, i današnja predasistencija za Sinišu je jasna slika koliko ovaj momak ima šlifa za moderan fudbal.
Veselinović - specifično dobar. Konstantno. Protiv narve asistencija, protiv Apollona pokrenuo akciju kod gola, danas izborio penal. Specifičan igrač, jedini u ekipi koji ulazi u sredinu, sa vrhunskim samopouzdanjem, i čini se nezaustavljiv u tim situacijama. To je najbolje radio u Slobodi. Kod nas, izgleda, nastavlja.
Krpić - bez izgubljenog duela. Pretrčao 100 kilometara. Davno rečeno da ti ni Ivan ni Vojo neće biti ravni. Možda sa golgeterskim učinkom ne budeš na tom nivou, ali koliko koristiš timu, mogao bi ti opet do Aika dogurati. Bez problema.
Od izmjena još komentar za Jazvića. Frajer je ko gazela. Korak da te Bog mili sačuva...

Još bih spomenuo da ovaj teren apsolutno nama sada odgovara. Brza i prodorna krila, a tehnički jak vezni red. Danas maksimalno iskorišteni svi resursi.

Utakmica zaboravljena. Apsolvirana. Idemo dalje. 30. kola još. U svih 30. želim da vidim ovo od danas. Pristup. Jasno Vam je sve. Više zajebancije nema. Ponovite ovo, neka vam pređe u naviku. Slavit ćemo titulu 7. kola prije kraja. U pamet. Hrabro. Ko pravi Željini vojnici. Srcem.

Laku noć, radi se ujutro rano.

Volim te Željo!
Bravo!

LARSSON
Kontakt:

pon avg 06, 2018 12:25 am

@PP Mislim da je bogi ispao kod prilike Jovića, treba to provjeriti :D

Veseli može biti dosta koristan, eto danas dvije asistencije, protiv Apollona je nakon greške solidno odigrao, onda u prvoj kad je ušao od njega je i krenula akcija za gol.

Samo nahvatat jednog kapitalca u napadu da nam Krpa ne crkne :D

plavi kanarinac
Kontakt:

pon avg 06, 2018 12:27 am

Može li mi neko napisati šta pisa na toj paroli, jel moguce da nisam to upratio ?
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

igla
Kontakt:

pon avg 06, 2018 12:29 am

Sve je lakse kad se skupe muda i pocne igrat po zemlji. Bar 10 lopti koje bi neko nerezonski nabio prije, veceras su iznijeli na pravi nacin.

Kad tako im prodju 2, treca prolazi na samopouzdanje i sve ide lakse.

shzna
Kontakt:

pon avg 06, 2018 12:31 am

Hajdarevic Haris igrac utakmice!

Prelijepa fudbalska noc na Grbavici.
1987

LARSSON
Kontakt:

pon avg 06, 2018 12:31 am

plavi kanarinac je napisao/la:
pon avg 06, 2018 12:27 am
Može li mi neko napisati šta pisa na toj paroli, jel moguce da nisam to upratio ?
Na jednoj je pisalo u fazonu sada kada imate sve da vidimo kako igrate ili tako nešto :D

Nakon Mehremica i Veca nas pozdravlja :D

slika

Fanzi
Kontakt:

pon avg 06, 2018 12:32 am

Pozrtvovanost, trcanje, otvaranje u prostoru, saradnja krila i bekova, cvrsta odbrana, Vedran koji ne ispucava vise loptu protivniku... Napredovalo se. Kako nije...

Bergeron
Kontakt:

pon avg 06, 2018 12:32 am

Zna se ko je najzasluzniji za ovo veceras. Otac ove igre - stalozen, hladan, fokusiran... :kafa:
Spoiler:
slika

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Prijava