Gavrane, slazem se s tobom da nije potrebno hajcat ljude da dodju na Grbavicu. Karte ce planut. U to nema sumnje. Vecina tih povremenih vise nece doci, eventualno za neki konkurentni derbi.
Jednako kao sto nismo zanimljivi nasim povremenim posjetiocima, pozorisni paravan Grbavice i naseg fudbala zatvori i Evropa. Njih ne zanima nasa liga, dok smo prepusteni sudbini uhljebsko-nesposobnom i etnicki podijeljenom savezu.
Zato je ovo ta jedna prilika od njih premalo koje nam dolaze, da ukazemo na nas znacaj.
Dijametralno suprotno mi je ponasanje navijaca na tribinama od nasih zelja kakvi zelimo biti. Zbog par uvrijedjenih, necu spomenuti Hajduk i Zvezdu vise, premda znate da sam u pravu da moramo jos pure pojesti da ih stignemo (sto nije grijeh priznati sebi).
Kao navijaci, postigli smo par stvari:
1. letvica posjete skinuta (Newcastle, puna Grbavica)
2. letvica navijanja Grbavice na pocetku utakmice skinuta (poredjenje s YNWA Liverpoola)
Medjutim, jos uvijek nas loze neke stvari...
Evo jedan lijepi video...
https://www.youtube.com/watch?v=k8S3u81zc4U
Pazi ludih Argentinaca!
Ovo svako od nas zeli doziviti, svako dijete od nas koje je zadrhtalo pred masom juga i Grbavice, svako ko je jednom krocio na jug.
Da bi mi to postigli, treba puno stvari da se ispuni: zar u srcu, zelja... Gorljivost.
Mi to imamo duboko u sebi, samo nam ofirno ispoljiti.
Hajmo sada pokusat. Nek proba 300 ljudi, pratit ce ih jos 3000 drugih.
Potrebno je to Zelji, potrebno svima nama.
Samo me brine sutnja juga, ORG, vidjenijih navijaca na FB...