Marketing nam je katastrofa, da je na Misketovom nivou imali bi najjaci marketing u drzavi.

@Asharak, kako nema logike, moze Nike dres bit djaba, zavisi od ugovora i zavisi kolko si " jak ". Ne kazem da ce nekad biti, ali zavisi od ugovora sigurno.
Baci nam par slika dresa.
Zec je samo jednu utakmicu kod nas poceo u spicu i tu utakmicu smo zavrsili sa 4 komada a radi se o utakmici sa Krupom 4-1.
Prvo ja sam student i ako sta zaradim 80 maraka dati na dres vjerovatno nije racionalno jer ima milion drugih stvari koje se time mogu zakrpiti. Doci kuci i reci spicko sam na dres 80, a otac ti... Nebitno hajd.CURVA je napisao/la: ↑sri jul 04, 2018 11:07 amBuraz hocemo europske utakmice na Grbavici ,hocemo Istok ,hocemo teren, hocemo bolji pomocni teren ,hocemo pojacanja,hocemo bolje dresove. hocemo da ofarbamo reflektore , hocemo bolje klupe za rezervne igrace ,nismo zadovoljni jer smo gradskog rivala pobjedili 3 puta nismo zadovoljni jer smo osvojili samo KUP ,hocemo bolji Fan shop ,hocemo da znamo gdje je svaki dinar potrosen ,hocemo generalnog sponzora znaci ne mogu ni da nabrojim sta su sve ljudi uradili za naseg Zelju i onda kad treba dati 80 KM e to je problem a niko nikoga ne tjera mozes ne mozes vozdra .Odes na utakmicu vecinom su momci u pitanju od 16 do 40 godina jedan dan nesto odradi i eto dresa ako ga toliko zelis .Mene bi bilo stid kukati sa 20 godina skupo ovo pa zaradi majka mu stara .Leon_Professional je napisao/la: ↑sri jul 04, 2018 10:49 amOvdje se proteze prica kao klub nije mogao ici jeftinije radi sebe. Kako ako je nabavna cijena ovog dresa manja nego onog proslog? A dres skuplji.
Zar nije cilj da sto vise navijaca ima taj dres. U krajnjem slucaju kolko klub zaradi od dresova pa da se time vodi? Ovdje se pisalo da klub ima nekih 30% od prodanog dresa. Nek je to 30Km, a kolko ih proda. Sigurno ni blizu 1000, al nek bude tako. To je 30 hiljada maraka. Jesu to neke ogromne pare bez kojih klub ne bi mogao zivjeti, je li klub ne bi mogao opstati kad bi zaradio 10-15 hiljada manje. Mozda bi opet isto zaradio al bi prodao vise i vise ljudi bi to imalo, a to je valjda krajnji cilj.
Nisam htio ponovno pokretati pricu, ali ne mogu ni masovnog "opravdavanja" samo da bi se opravdalo ( kao sto se inace sve opravdava ) a ne zna se nista, nego kako masa naginje.
1200 dresova ne bi prodali kad bi ih davali za marku na ulici. Prodace se 100-200 komada i to nogom u guzicu da se udaramo. Mi nemamo tu navijacku kulturu sto dokazuje posjeta na stadionu. A to dokazuju i komentari po fb i forumima, na pozitivnu stvar gledamo kao nesto normalno, a kad treba kritikovat stoje u redu. Mada to nije do Zelje nego do drustva u cjelini. Bosnji je sve skupo, bio dres 50, 70 ili 100 maraka skupo mu je. Taksista zaradi 3 milje maraka za mjesec oguli ove arape sto se vozaju pitaj ga kako je majstore imal posla reci ce evo jedva, skupo gorivo, skupi dijelovi.exbabilon je napisao/la: ↑sri jul 04, 2018 11:17 am1000*85KM=85 000KM
1200*65=78 000KM
Onako ofrlje, razlika od 7 milja klubu na ovom nivou ne znaci previse, vec u petom kolu cemo toliko platiti kaznu za baklje, a 200 navijaca bi eventualno imali priliku kupiti dres kluba, nositi ga negdje i tako mozda privuci jos nekog da kupi, bla bla. Uvijek sam bio ovog stava, bolje puna Grbavica po nizim, nego 10 milja po visim cijenama. Trenutno je problem da li mi imamo kriticnu masu da prodamo preko hiljadu dresova ili da napunimo 15 milja na Grbavici.
Bravo, time se i ja vodim.exbabilon je napisao/la: ↑sri jul 04, 2018 11:17 am1000*85KM=85 000KM
1200*65=78 000KM
Onako ofrlje, razlika od 7 milja klubu na ovom nivou ne znaci previse, vec u petom kolu cemo toliko platiti kaznu za baklje, a 200 navijaca bi eventualno imali priliku kupiti dres kluba, nositi ga negdje i tako mozda privuci jos nekog da kupi, bla bla. Uvijek sam bio ovog stava, bolje puna Grbavica po nizim, nego 10 milja po visim cijenama. Trenutno je problem da li mi imamo kriticnu masu da prodamo preko hiljadu dresova ili da napunimo 15 milja na Grbavici.
Tako je. Mi smo bili pred gasenjem prije 5 godina, Zrinjski je u medjuvremenu dobio podrsku cjelokupnog korpusa jednog naroda u BiH.Ajzea je napisao/la: ↑uto jun 26, 2018 9:29 amEvo jos malo statistike..ForzaLjoZe je napisao/la: ↑uto jun 26, 2018 9:17 amSvaka cast na postu. Statistika je neumoljiva.bogi je napisao/la: ↑uto jun 26, 2018 1:11 amPotaknut ovakvim člankom na fokusu želio sam da malo istražim nešto vezano oko dolazaka i odlazaka iz kluba. I to ne samo našeg Željezničara nego te famozne velike 4ke, statistiku ću ostaviti u spoilerima. Poražavajuća je činjenica da kroz naše klubove tako "defiliraju" mnogobrojni igrači.
Napomena statistika je uzeta sa TM i uzeto je u obzir samo zadnje 3 sezone, baš kao što je **** to uradio. Da vidimo koliko je to lošija transfer politika Željezničara od prvaka države Zrinjskog i od prvaka svemira Sarajeva.
Transfer politika našeg kluba ukoliko bude nekih nejasnoća replicirajte na post.Transfer politika prvaka države.Spoiler:Transfer politika prvaka svemira.Spoiler:Kao što vidite, baš kao što nam je i liga u "5 deka" ni transfer politika nam nije nešto puno različita s obzirom na to da se direktno vrši atak na naš klub jer jedino se nama, pritišće i govori kako imamo lošu politiku, a da isti igrač ode ili bude otpušten od ovdje pomenutih klubova, ne bi se ni članak napisao. Svjesni smo da vam donosimo klikove i zaradu, čak i po tom aspektu kao i po svakom drugom smo najveći klub u državi. Nadam se da će se sa stvaranjem jake i dobre scouting službe smanjiti broj prinova i odlazaka. Srdačan pozdrav.Spoiler:
Moze li neko napisati formulu kako da pobjedimo sve ekipe osim Zrinjskog, Sirokog i Sarajeva sa 3+ gol razlike, a i ovoj trojki da dozvolimo poneki remi na njihovom terenu?
Pitam zato sto se samo to trazi i ocekuje od Zelje u narednoj sezoni, kako bi bio mir u kuci?
Zrinjski je u proteklih pet godina osvojio cetiri titule prvaka a mi niti jednu.
Statistika je neumoljiva.
Mora nesto bit katastrofa uvijek