Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

GMAZ1921
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub jun 09, 2018 11:07 pm

avlami97 je napisao/la:
sub jun 09, 2018 10:14 pm
Brkoo je napisao/la:
sub jun 09, 2018 5:32 pm
Elegant je napisao/la:
sub jun 09, 2018 5:23 pm
Kljuc svega je u novcu preko kojeg zaposlis strucno osoblje od trenera, sd-a pa nadalje. A onda ce ti ljudi da proberu prave igrace i sastave ekipu kavu fudbaslki klub treba.

Sve ostalo je samo prica i mlacenje prazne slame, to je Misimovic nebrojeno puta objasnio preko infrastrukture kao generatora novca i kampa sve sa naglaskom stucnog osoblja.
Kljuc je u trosenju novca na prave stvari. Mi placamo godisnje samo za porez preko milion KM. Mi preplacujemo igrace. Vecina ne zasluzuje plate kakve imaju. Dovodimo Crnova, Zebu, Kajkuta, Mehremica, Projica itd, dajes im fine plate, doprinose, placas i porez na to sve..
Svaki navijač Želje treba da je ponosan na ovu cifru koju je Klub izdvojio na ime poreza. To pokazuje da se radi ispravno i zakonito. Ti @Brko ideš iz krajnosti u krajnost, Spominješ titule i stručan rad, a ne spominješ da smo samo Stanića imali prijavljenog na PIO MIO. Ne spominješ da je osoba/e odgovorna/e za dogovaranje plate levatila igrače za iste, Ne spominješ da su se ogromna sredstva na taj način utajila i djelila ko zna kako i kome. Uglavnom, ne onima kojima pripada (igračima, državi...) Imaju finansijski izvještaji iz tog period i pogledaj koliko se davalo na plate igrača, samo još dodaj na tu sumu 70% i vidjet ćeš jesu li i tada igrači bili preplaćenei , a uz to i izlevaćeni, k'o zadnji papci. Spominješ kako smo svi znali da su Graovac i Ramović pravi igrači i da će biti pojačanja, a eto nismo znali da će to biti i Zahirović ili Zeba (kojeg smo doveli kao zvanično najboljeg igrača lige). Ko to prošle sezone Miru Stevanovića ili ove godine Zakarića, kao zvanično najbolje igrače lige ne bi želio u svojim redovima. Poslije bitke najlakše biti general. Eto, ja sam znao da Goran Perak neće biti pojačanje, pa ni Gančev, jesam al' u qurcu, a love od Džekinog, Bekrićevog, Višćinog, Šehićevog transfera i konstantnog izlaska u Evropu na pretek. Gdje lova? Pojela maca? Ko to mora da vrati? Željo, naravno. Ko je dizao preko osmstotinahiljada KM na ime akontacije, iz klupske kase. Ko je imao ovlaštenja da to radi?

Na kraju krajeva popljuvali su mnogi i Zajmovića, pa je proigrao. Isto se desilo sa Mirom i Zakom na početku. Ko kaže da sutra taj Mehremić, Projić ili Hadžić neće proigrati. Ja nisam stručnjak i ne znam da li će se takvo što desiti, ali je bitno potencirati na onima koji nisu pokazali sve svoje znanje u svetom dresu. Ko zna, možda bi i ova sadašnja ganitura igrača sa 70% većim pltama na ruke igrala bolje. Tko zna, krhko je znanje..., ali znamo mi. :r
Ako pitas gdje lova,lova je u vitrinama,a da li su taj Perak i taj Gančev pojačanja bila,jesu.
Otisli kući sa medaljama.
REZULTAT JE TREND,IDEAL JE VJEČAN

ellaxaz
Kontakt:

sub jun 09, 2018 11:13 pm

Zenica ili Banja Luka,
pitanje je sad
i jos uvijek.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

avlami97
Kontakt:

sub jun 09, 2018 11:22 pm

GMAZ1921 je napisao/la:
sub jun 09, 2018 11:07 pm
avlami97 je napisao/la:
sub jun 09, 2018 10:14 pm
Brkoo je napisao/la:
sub jun 09, 2018 5:32 pm

Kljuc je u trosenju novca na prave stvari. Mi placamo godisnje samo za porez preko milion KM. Mi preplacujemo igrace. Vecina ne zasluzuje plate kakve imaju. Dovodimo Crnova, Zebu, Kajkuta, Mehremica, Projica itd, dajes im fine plate, doprinose, placas i porez na to sve..
Svaki navijač Želje treba da je ponosan na ovu cifru koju je Klub izdvojio na ime poreza. To pokazuje da se radi ispravno i zakonito. Ti @Brko ideš iz krajnosti u krajnost, Spominješ titule i stručan rad, a ne spominješ da smo samo Stanića imali prijavljenog na PIO MIO. Ne spominješ da je osoba/e odgovorna/e za dogovaranje plate levatila igrače za iste, Ne spominješ da su se ogromna sredstva na taj način utajila i djelila ko zna kako i kome. Uglavnom, ne onima kojima pripada (igračima, državi...) Imaju finansijski izvještaji iz tog period i pogledaj koliko se davalo na plate igrača, samo još dodaj na tu sumu 70% i vidjet ćeš jesu li i tada igrači bili preplaćenei , a uz to i izlevaćeni, k'o zadnji papci. Spominješ kako smo svi znali da su Graovac i Ramović pravi igrači i da će biti pojačanja, a eto nismo znali da će to biti i Zahirović ili Zeba (kojeg smo doveli kao zvanično najboljeg igrača lige). Ko to prošle sezone Miru Stevanovića ili ove godine Zakarića, kao zvanično najbolje igrače lige ne bi želio u svojim redovima. Poslije bitke najlakše biti general. Eto, ja sam znao da Goran Perak neće biti pojačanje, pa ni Gančev, jesam al' u qurcu, a love od Džekinog, Bekrićevog, Višćinog, Šehićevog transfera i konstantnog izlaska u Evropu na pretek. Gdje lova? Pojela maca? Ko to mora da vrati? Željo, naravno. Ko je dizao preko osmstotinahiljada KM na ime akontacije, iz klupske kase. Ko je imao ovlaštenja da to radi?

Na kraju krajeva popljuvali su mnogi i Zajmovića, pa je proigrao. Isto se desilo sa Mirom i Zakom na početku. Ko kaže da sutra taj Mehremić, Projić ili Hadžić neće proigrati. Ja nisam stručnjak i ne znam da li će se takvo što desiti, ali je bitno potencirati na onima koji nisu pokazali sve svoje znanje u svetom dresu. Ko zna, možda bi i ova sadašnja ganitura igrača sa 70% većim pltama na ruke igrala bolje. Tko zna, krhko je znanje..., ali znamo mi. :r
Ako pitas gdje lova,lova je u vitrinama,a da li su taj Perak i taj Gančev pojačanja bila,jesu.
Otisli kući sa medaljama.
Sada neka ti ljudi uzmu tu lovu iz vitrina i izmire višemilionske dugove koje su napravili, da Klub ne ispašta. Čist račun dug ljubav. Evo odmah mogu nazvati Elvira Čolića ili Vernesa Selimovića i dati im pare, a medalje su ionako ponijeli sa sobom. Neka svim igračima koji su prodefilovali u tom periodu kroz Želju uplate na stvarne iznose PIO. Zašto bi sutra ljudi prolkljinjali nekoga ko ih je zajebao za doprinose i time direktno pokrao njihovu buduću visinu penzije. A mogli bi i natkriti onu srušenu drvenu tribinu na zapadu, struhnuće drvo od vlage. Ionako su samo od Džekinog transfera u kalendarskoj 2012. godini prihodovali 1,8 miliona KM.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Zeljo
Kontakt:

sub jun 09, 2018 11:22 pm

ellaxaz je napisao/la:
sub jun 09, 2018 10:40 pm
SIMA_SIMAU je napisao/la:
sub jun 09, 2018 6:40 pm
Kazu neki nam iz Holandije dolazi, nadam se da nije opet Denis Pozder ahhaha

Treba vidjeti gdje je Vasilic pa ga dovesti
Da nije mozda
Van Forme.

:placeodsmijeha: :placeodsmijeha:
Zadnja izmjena: Zeljo, dana/u sub jun 09, 2018 11:23 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge.

Rambo_Amadeus
Kontakt:

sub jun 09, 2018 11:52 pm

Upoređivati rezultate od prije 15 godina i sad, nemoguće je. Htjeli neki to priznati ili ne liga je napredovala, u svakom segmentu. Nije više moguce ici po ''manjim'' ekipama i onako na prvi poziv im kupiti igrace. Svako ko se barem malo dokaze u ligi za nas postaje nedostižan dok ne zakaze negdje vani pa ga treba opet vratit u formu. Više je para u opticaju, klubovi su uređeniji, pogledajte samo Radnik, Krupu, svi potencijali su pod dužim ugovorima, skoro da su nam nedostižni, da ne govorimo o Širokom, Sarajevu, Zrinjskom, pa sad i Simin Han koji ce promijeniti skroz financijske odnose u ligi. Uz sve to manje više sve ekipe imaju rezultatski imperativ, što prije nije bio slucaj, imao si 2 kluba koji se mogu borit za titulu, jos 2,3 koja bi mogli dobit licencu za europu i to je to. Ne umanjujem ovim prijašnje uspjehe, valjalo se i u takvim situacijama snalaziti i boriti, ali porediti ulazne transfere od prije i sad, nije bas isto.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. Upravo bi to trebao biti cilj svih navijačkih grupa"

djoxxx1921
Kontakt:

ned jun 10, 2018 12:00 am

Ma dobre su nam uprave bile, nemojte zajebavat. Pa dodje do onog, ko zadnji izadje nek ugasi svjetlo... A i ruka bila na prekidacu, zamalo. I nakon svega toga, neko moze tjerati ovu strukturu ljudi? Ja takve svrstavam u dvije kategorije. Ili ne znaju gdje su suplji, ili ne vole ovaj klub. Ma ni milimetra!

ChWilla
Kontakt:

ned jun 10, 2018 12:04 am

liga je izjednačenija interno. međutim eksterno smo mi prije 15 godina mogli ravnopravno igrati s španskim ligašem iz gornjeg dijela tabele a danas...khm. ni 2012. kad smo izdominirali sve u našoj ligi to nije bilo baš tako. svi drugi su napredovali puno brže. a glavni razlozi za to su ipak na nivou država i društava.
gradi željo boli te *****

Dr. Adzem
Kontakt:

ned jun 10, 2018 12:10 am

Koje Nizozemac znali se koje?
Cuva Bog Zelju svog!

Leon_Professional
Kontakt:

ned jun 10, 2018 12:14 am

Van Rossom

AsharaK
Administrator
Kontakt:

ned jun 10, 2018 12:15 am

pa reko vam je čovjek van Forme :D
Željezničar ante portas !

Ajzea
Kontakt:

ned jun 10, 2018 12:19 am

Sem sto je istocna tribina "krivac" jer nismo osvojili titulu, imamo i novu.. Titule su krive jer je Zeljo u dugovima !

Leon_Professional
Kontakt:

ned jun 10, 2018 12:25 am

AsharaK je napisao/la:
ned jun 10, 2018 12:15 am
pa reko vam je čovjek van Forme :D
On ako je rekao Holandija, ispast ce da je Maroko :kafa:

ChWilla
Kontakt:

ned jun 10, 2018 12:28 am

bio bi dublje bez njih. jer klub nije koštao bitno manje ni kad se nisu uzimale - a zarađivao je bitno manje. ali da nisu optimalno iskorištene, nisu. to se pisalo i jako davno, s pravom.

samo treba paziti šta se želi, mi smo se i 2003. godinu dana nakon njukastla primili da je osvajanje samo kupa neuspjeh, a posjeta i ispadanje protiv hartsa ogledalo kako je klub nisko pao.
gradi željo boli te *****

Rambo_Amadeus
Kontakt:

ned jun 10, 2018 12:29 am

I Metalsi je iz Holandije... :kafa:
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. Upravo bi to trebao biti cilj svih navijačkih grupa"

Doa1996

ned jun 10, 2018 12:31 am

i Haris Medunjanin ima dvojno drzavljanstvo BiH i Holandije

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

ellaxaz
Kontakt:

ned jun 10, 2018 12:31 am

"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

odrodjenjamog
Kontakt:

ned jun 10, 2018 12:58 am

Pozdrav svima, nakon dugo vremena odlucih da se ukljucim u raspravu i iznesem mišljenje što se tiče trenutnih dešavanja...
Napredak kakav smo ostvarili predhodnih godina je nevjerovatan, pogotovo što se tiče uređenja kluba i infrastrukture.
U pravom trenutku smo dobili ljude koji su nas vratili prije nego smo spusteni u grob, sva dešava oko kluba i u vezi infrastrukture su nas razmazila i vise nego sto treba,
toliko da smo postali nesvjesni koliko brzo za nase uslove napredujemo. Na legalan nacin, koji ce se dugorocno isplatiti. Svaku pozitivnu stvar smo poceli shvatati i prihvatati
kao nesto sto je uobicajeno, dobro da, mozda u svijetu, ali kod nas u ovakvoj situacij u ovakvoj drzavi, sa dugovanjima.. izvanredno.
Normalno je da trebamo zahtjevati vise, imati vece ambicije, ali kratkorocno urađene stvari, kratkorocna slavlja ce nas vratiti na pocetak i na ono sto je neizbjezno.
Ima tu puno prostora za napredak, krenuvši od marketinga kome su ljudi ozbiljno pristupili, nadam se da ce ispasti sve kako treba.
S druge strane jako bitan segment u nasoj drzavi jeste odnos sa medijima i promovisanje kluba svakodnevno, dizanje istog na veci nivo i privlacenje publike,
nismo na pola svega sto mozemo da stvorimo iz price koja se trenutno odvija. Zašto to nije tako, ne znam, no svaki dan može biti neka nova stvar, intervju konkretno sad
toliko se razgovora moze obaviti oko terena, sa ljudima koji ucestvuju u gradnji, kratkih javljanja sa istog svakodnevno.. a sve moze uticati na posjetu.
Naša najveća mana jeste sportski segment u kojem je bilo blago receno dosta grešaka, ali ja vidim pomak u tom polju zadnju sezonu, sto i rezultat pokazuje
koliko god bili nezadovoljni radi izgubljene titule. Falilo nam je to nesto, falio nam je tim i zdravija atmosfera na tribinama za neki iskorak i u tom smislu.
Onda kada od nas ne ocekuju puno, tada najviše uradimo, s toga nadam se da ce iduca sezona biti ono sto smo svi cekali, poplocati put narednih godina titulama
a onda, a mozda i prije napraviti iskorak i uci u tu grupnu fazu uz određenu dozu sreće. Od novog šefa ocekujem puno, lijepo priča, ima svoje viđenje svega i zna sta nam fali
da li ce svoje rijeci pretvoriti u djela ostaje da vidimo. Moju podršku ima bez obzira sto nam je nepoznanica, kao sto bi mu svaki navijac Zelje istu trebao pruziti. A ne nadati se
da ce izdrzati koliko i slovenac na klupi kako bi izjavio 'rekoh' 'lutamo' 'uprava napolje'.
:zeljeznicar1:

Pompey
Kontakt:

ned jun 10, 2018 2:09 am

@Krajprice, kada kazes liga 5-ice... koja je ta peta liga?
Dakle Engleska, Njemacka, Spanska, Italija i koja je peta?
Nije to, nije to...
Čuva Bog Želju svog...

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

ned jun 10, 2018 2:14 am

Ma samo crncuge i brazilci. Karabag je bio prosjecan klub u azerbejdzanu dok nisu doveli 3 brazlica u vezni red i odjednom odskocili od lige. Kaze mi jedan susjed sto je igrao u Az. ligi da je jednom igrao 70 minute a loptu dotakao jednom i to kad je izasla u aut. I nama bi to valjalo, na spor sistem premijer lige, dovest tamnoputu desetku ili vam ga crncugu, i na krilo isto, a na stopera nekog iz Bosne ili srbije, radi lakseg sporazumjevanja.
Karic je ostavljen iskljucivo iz razloga sto odlicno radi skauting protivnika. Amar Osim je rekao za njega u onaj vakat da mu najbolje on odradio skauting protivnika...
Nego, zna li neko hoce li biti grijaci :D

plavi kanarinac
Kontakt:

ned jun 10, 2018 2:29 am

Samo hajc i interne šale... ništa konkretno...
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.

Prijava