Citam zadnjih par postova o Edisu i tacno me bude stid naseg mentaliteta i odnosa prema nekim stvarima, i to ne kao navijaca vec opcenito kao ljudi, naroda i nacije, po svemu pljujemo, po svemu gazimo, sve zivo omalovazavamo i podanistavamo, nista ne cijenimo i nista nam nije sveto, a mi gle cuda eksperti za sve i svasta ....
Prvi sam ja nakon prve utakmice KUP-a sa Slobodom pisao kako Edis nije neki poseban strucnjak, kako nema iskustva, kako se gubi sa taktikom i sl. a i dalje stojim pri tome i od toga ne bjezim, ali niko ama bas niko mu ne moze uzeti ili omalovazavati uspjehe koje ima kao trener Zelje pocev od niza 12.pobjeda u ligi pa do duple pobjede u derbiju gdje se autom. upisao u zlatnu historiju kluba rame u rame sa velikanima poput Milana Ribara, Mise Smajlovica i Amara Osima i to sve postigao za nesto vise od pola godine koliko sjedi na klupi.
Nekima nedovoljno !?
Odlaskom Amara sa klupe, Edis je trener No2. po uspjesnosti u klubu zadnjih 6.-7. godina, daleko je ispred jednog Dzurbuzovica, Adzema, Odovica i Capljica i to se ne smije i ne moze zaboraviti, prije derbija smo ovdje svi molili boga i kukali sta ako ne uzmemo?, sta ako bez Evrope ostanemo?, na kraju covjek uze i drugi derbi u sezoni, 11.pobjedu za redom u ligi, i pored svega opet ista prica, nekada se i Amar tjerao iz kluba nakon poraza od Heartsa jer pobogu smatralo se to tada neuspjehom, kako ces ispasti od ekipe koja je pet puta skuplja od tvoje, ima budzet 15.puta veci i sl. i iskreno se bojim da sa Edisom idemo u pravcu u kojem su pojedinci 2003. isli sa Amarom, mozda ne igramo leprsavo kao Barcelona, mozda bi neki voljeli vidjati po pet sest golova u mrezi protivnika ili tika - taka fudbal, ali opet ljudi dragi kako god da okrenemo mi imamo uspjeh, pa bolan da smo imali Edisa i ovakvu ekipu od samog prvog kola ja se kunem da bi vec sada cetiri kola prije kraja bili sampioni, nije ovo nikakva fraza, vec cisto logicko razmisljanje, Edis je digao ekipu, podigao moral igracima, psihicki ojacao tim, gdje smo bili pred kraj decembra a gdje smo danas?
Sa druge strane da nismo ispali iz KUP-a covjek bi imao 100% uspjeh, svi bi ga ukivali u zvijezde, neki bi ga poredili sa Amarom i sl., a zar zbog dvije utakmice da popljujemo covjeka? Neka, ja prvi necu niti zelim koliko god minusa ili gresaka imao, nakon derbija kada je prisao jugu i zaplakao prvi ja nisam znao sta cu dal da i ja zaplacem ili se radujem pobjedi, i onda skontam kako cu pred djetetom zaplakati rece dijete puk'o tajo totalno.
Edis je Zeljino dijete, Zeljin vojnik, igrao je za Zelju i ginuo za dres, radio je kao trener u omladinskom pogonu kada su plate kasnile i po tri mjeseca, a zvali su ga iz privatnih fudbalskih skola da kod njih predje ali on nije htio, tempramentan je i voli Zelju kao pravi fanatik i ovo sto sada dozivljava kao trener to mu je vrhunac nekog njegovog odnosa prema Zelji do sada.
Da nam treba iskusniji i kvalitetniji trener od Edisa treba, nije tajna i to ne treba kriti ali pri tome Edisa ne treba jednostavno i ne smije se pljuvati ili omalovazavati, jednostavno tek je zavrsio za profi licencu, nikada nije vodio prvi tim, covjek nema iskustva i to je sve.
Ako klub pred kraj sezone odluci da dovede novog trenera, Edisa po svim pravilima bi trebalo postaviti za prvog asistenta, bez ikakve dvojbe.
Ne zaboravite da je ovo forum, da je otvoreno sve i da svako ko zeli moze procitati svaki post, nemojte misliti da igraci ili Edis ne citaju ovo, a da ne govorim o novinarima, pisanjem ovdje i na sl. forumima vi kao forumasi oblikujete javno mijenje u pogledu na desavanje i stanje u i oko FK Zeljeznicar, dokaz tome jeste da je jednom Sinanu Sinanvicu glavni izvor informacija jesu upravo forumi i po tome pise svoje clanke i daje info. u javnost, ili jednom Ligati koji sve negativno kupi sa foruma i sa time konfrontira Edisa i stvari plasira u javnost.
I jos nesto sto sam primjetio jeste animozitet par pojedinaca na forumu, sto je meni neshvatljivo, zbog koga ste vi ovdje? zbog sebe, mene?
Ovdje bi svi trebali biti za jedno a to je Zeljo, pustite se ljudi prepucavanja i nepotrebnih rasprava, vjerujem da pojedinci to cine vise nesvjesno nego svjesno, ovdje zmi zvi zbog jednog a to je FK. Zeljeznicar