Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

smurf_
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto apr 26, 2016 3:16 pm

Ma nek on samo nastavi trenirati i raditi, malo da poradi na onim istrcavanjima (da ne budu precesta, nego samo kad ima potrebe za njima), talent vec ima i aBd vidjet cemo ga u nekoj jacoj evropskoj ligi. Nadam se za par godina, nikako uskoro. Dugo je cekao svoje vrijeme u Zelji, ne mislim dq ce otici tako lako

Elegant
Kontakt:

uto apr 26, 2016 3:18 pm

Iskreno ne bih volio da na kraju sezone ostanemo bez Vedrana radi 400.000 € a on ce u Turskoj vjerovatno propasti.

A svi znamo kako cemo tesko naci dobrog golmana.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Okolele
Kontakt:

uto apr 26, 2016 3:20 pm

Sad nesta kontam ove dvije pjesme sto pjevamo sarajevska jalija i ooo hajde Željo zabi gol napravljene su na isti ritam..Moglo bi se protiv Zrinjskog to iskombinovati i napraviti kao jedna pjesma i uraditi na fazon popaja ali bez onog sjedenja tako da se na onim stepenicama iznad postolja napravi razmak i npr dio prema istoku prvo pjeva sarajevsku jaliju a dio prema zapadu ovu drugu kad ovi zavrse i tako 3-4 kruga i onda poput popaja komplet tribina zagrmi obadvije jednu za drugom..Naravno sto je vrlo bitno bubanj mora rasturiti..Mislim da bi se na taj nacin moglo napraviti odlicna atmosfera.. :zeljeznicar1:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

sajo10
Kontakt:

uto apr 26, 2016 3:22 pm

Elegant je napisao/la:Iskreno ne bih volio da na kraju sezone ostanemo bez Vedrana radi 400.000 € a on ce u Turskoj vjerovatno propasti.

Ma kakvi, Vedran nek ostane 2-3 godine jos i taman kad bude bio spreman za odlzazak vratimo Sehica :D Doduse tu je i Cutahija... Tradicija se nastavlja :P

delinjo
Kontakt:

uto apr 26, 2016 3:24 pm

Elegant je napisao/la:Iskreno ne bih volio da na kraju sezone ostanemo bez Vedrana radi 400.000 € a on ce u Turskoj vjerovatno propasti.

a sta ja znam brate to bi moglo biti dobro a i ne mora ...haj znaj ...golmani nisu na cijeni sad nekoj aman zaman...pa sad Veca moze napredovati kod nas fantasticno jer ima sve kvalitete za jednog golmana ali u takvom slucaju ne mozes bas prevelike pare uzeti jer je golman prije svega ...nije isto prodati spica i golmana :D ....a druga stvar moze se desiti da zbog ovih zajebancija moze postati kiks golman,primati neke pacerske golove i da mu padne cijena da ne mozemo uzeti ni tih 400 milja....haj mu znaj ako mozemo uzeti toliko to ne bi bilo lose...nemam pojma vala sta da mislim o tome :ganja:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Hrasno1921'

uto apr 26, 2016 3:29 pm

Citam zadnjih par postova o Edisu i tacno me bude stid naseg mentaliteta i odnosa prema nekim stvarima, i to ne kao navijaca vec opcenito kao ljudi, naroda i nacije, po svemu pljujemo, po svemu gazimo, sve zivo omalovazavamo i podanistavamo, nista ne cijenimo i nista nam nije sveto, a mi gle cuda eksperti za sve i svasta ....
Prvi sam ja nakon prve utakmice KUP-a sa Slobodom pisao kako Edis nije neki poseban strucnjak, kako nema iskustva, kako se gubi sa taktikom i sl. a i dalje stojim pri tome i od toga ne bjezim, ali niko ama bas niko mu ne moze uzeti ili omalovazavati uspjehe koje ima kao trener Zelje pocev od niza 12.pobjeda u ligi pa do duple pobjede u derbiju gdje se autom. upisao u zlatnu historiju kluba rame u rame sa velikanima poput Milana Ribara, Mise Smajlovica i Amara Osima i to sve postigao za nesto vise od pola godine koliko sjedi na klupi.

Nekima nedovoljno !?

Odlaskom Amara sa klupe, Edis je trener No2. po uspjesnosti u klubu zadnjih 6.-7. godina, daleko je ispred jednog Dzurbuzovica, Adzema, Odovica i Capljica i to se ne smije i ne moze zaboraviti, prije derbija smo ovdje svi molili boga i kukali sta ako ne uzmemo?, sta ako bez Evrope ostanemo?, na kraju covjek uze i drugi derbi u sezoni, 11.pobjedu za redom u ligi, i pored svega opet ista prica, nekada se i Amar tjerao iz kluba nakon poraza od Heartsa jer pobogu smatralo se to tada neuspjehom, kako ces ispasti od ekipe koja je pet puta skuplja od tvoje, ima budzet 15.puta veci i sl. i iskreno se bojim da sa Edisom idemo u pravcu u kojem su pojedinci 2003. isli sa Amarom, mozda ne igramo leprsavo kao Barcelona, mozda bi neki voljeli vidjati po pet sest golova u mrezi protivnika ili tika - taka fudbal, ali opet ljudi dragi kako god da okrenemo mi imamo uspjeh, pa bolan da smo imali Edisa i ovakvu ekipu od samog prvog kola ja se kunem da bi vec sada cetiri kola prije kraja bili sampioni, nije ovo nikakva fraza, vec cisto logicko razmisljanje, Edis je digao ekipu, podigao moral igracima, psihicki ojacao tim, gdje smo bili pred kraj decembra a gdje smo danas?

Sa druge strane da nismo ispali iz KUP-a covjek bi imao 100% uspjeh, svi bi ga ukivali u zvijezde, neki bi ga poredili sa Amarom i sl., a zar zbog dvije utakmice da popljujemo covjeka? Neka, ja prvi necu niti zelim koliko god minusa ili gresaka imao, nakon derbija kada je prisao jugu i zaplakao prvi ja nisam znao sta cu dal da i ja zaplacem ili se radujem pobjedi, i onda skontam kako cu pred djetetom zaplakati rece dijete puk'o tajo totalno.
Edis je Zeljino dijete, Zeljin vojnik, igrao je za Zelju i ginuo za dres, radio je kao trener u omladinskom pogonu kada su plate kasnile i po tri mjeseca, a zvali su ga iz privatnih fudbalskih skola da kod njih predje ali on nije htio, tempramentan je i voli Zelju kao pravi fanatik i ovo sto sada dozivljava kao trener to mu je vrhunac nekog njegovog odnosa prema Zelji do sada.
Da nam treba iskusniji i kvalitetniji trener od Edisa treba, nije tajna i to ne treba kriti ali pri tome Edisa ne treba jednostavno i ne smije se pljuvati ili omalovazavati, jednostavno tek je zavrsio za profi licencu, nikada nije vodio prvi tim, covjek nema iskustva i to je sve.
Ako klub pred kraj sezone odluci da dovede novog trenera, Edisa po svim pravilima bi trebalo postaviti za prvog asistenta, bez ikakve dvojbe.

Ne zaboravite da je ovo forum, da je otvoreno sve i da svako ko zeli moze procitati svaki post, nemojte misliti da igraci ili Edis ne citaju ovo, a da ne govorim o novinarima, pisanjem ovdje i na sl. forumima vi kao forumasi oblikujete javno mijenje u pogledu na desavanje i stanje u i oko FK Zeljeznicar, dokaz tome jeste da je jednom Sinanu Sinanvicu glavni izvor informacija jesu upravo forumi i po tome pise svoje clanke i daje info. u javnost, ili jednom Ligati koji sve negativno kupi sa foruma i sa time konfrontira Edisa i stvari plasira u javnost.

I jos nesto sto sam primjetio jeste animozitet par pojedinaca na forumu, sto je meni neshvatljivo, zbog koga ste vi ovdje? zbog sebe, mene?
Ovdje bi svi trebali biti za jedno a to je Zeljo, pustite se ljudi prepucavanja i nepotrebnih rasprava, vjerujem da pojedinci to cine vise nesvjesno nego svjesno, ovdje zmi zvi zbog jednog a to je FK. Zeljeznicar :!:

:zeljeznicar1:
1921' :zeljeznicar1:

KOLDZO LOPOVE !!!!! J**** TI SVE !!!

diego1921
Kontakt:

uto apr 26, 2016 3:30 pm

Pise 800 milja , ne znam kako ste shvatili da je to km , a ne znam sto se zamarate tim novinama, sinan cirkusant obicni..ako izborimo evropu i jos vise napredujemo, svaki naredni transfer bice sigurno preko 500 milja eura !!

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto apr 26, 2016 3:41 pm

Koliko ima istine da je sa Salihovicem dogovoreno da nas pojaca na ljeto. Zna li neko nesto vise?
Alea iacta est!

Dolina
Kontakt:

uto apr 26, 2016 3:44 pm

Hrasno1921' je napisao/la:Citam zadnjih par postova o Edisu i tacno me bude stid naseg mentaliteta i odnosa prema nekim stvarima, i to ne kao navijaca vec opcenito kao ljudi, naroda i nacije, po svemu pljujemo, po svemu gazimo, sve zivo omalovazavamo i podanistavamo, nista ne cijenimo i nista nam nije sveto, a mi gle cuda eksperti za sve i svasta ....
Prvi sam ja nakon prve utakmice KUP-a sa Slobodom pisao kako Edis nije neki poseban strucnjak, kako nema iskustva, kako se gubi sa taktikom i sl. a i dalje stojim pri tome i od toga ne bjezim, ali niko ama bas niko mu ne moze uzeti ili omalovazavati uspjehe koje ima kao trener Zelje pocev od niza 12.pobjeda u ligi pa do duple pobjede u derbiju gdje se autom. upisao u zlatnu historiju kluba rame u rame sa velikanima poput Milana Ribara, Mise Smajlovica i Amara Osima i to sve postigao za nesto vise od pola godine koliko sjedi na klupi.

Nekima nedovoljno !?

Odlaskom Amara sa klupe, Edis je trener No2. po uspjesnosti u klubu zadnjih 6.-7. godina, daleko je ispred jednog Dzurbuzovica, Adzema, Odovica i Capljica i to se ne smije i ne moze zaboraviti, prije derbija smo ovdje svi molili boga i kukali sta ako ne uzmemo?, sta ako bez Evrope ostanemo?, na kraju covjek uze i drugi derbi u sezoni, 11.pobjedu za redom u ligi, i pored svega opet ista prica, nekada se i Amar tjerao iz kluba nakon poraza od Heartsa jer pobogu smatralo se to tada neuspjehom, kako ces ispasti od ekipe koja je pet puta skuplja od tvoje, ima budzet 15.puta veci i sl. i iskreno se bojim da sa Edisom idemo u pravcu u kojem su pojedinci 2003. isli sa Amarom, mozda ne igramo leprsavo kao Barcelona, mozda bi neki voljeli vidjati po pet sest golova u mrezi protivnika ili tika - taka fudbal, ali opet ljudi dragi kako god da okrenemo mi imamo uspjeh, pa bolan da smo imali Edisa i ovakvu ekipu od samog prvog kola ja se kunem da bi vec sada cetiri kola prije kraja bili sampioni, nije ovo nikakva fraza, vec cisto logicko razmisljanje, Edis je digao ekipu, podigao moral igracima, psihicki ojacao tim, gdje smo bili pred kraj decembra a gdje smo danas?

Sa druge strane da nismo ispali iz KUP-a covjek bi imao 100% uspjeh, svi bi ga ukivali u zvijezde, neki bi ga poredili sa Amarom i sl., a zar zbog dvije utakmice da popljujemo covjeka? Neka, ja prvi necu niti zelim koliko god minusa ili gresaka imao, nakon derbija kada je prisao jugu i zaplakao prvi ja nisam znao sta cu dal da i ja zaplacem ili se radujem pobjedi, i onda skontam kako cu pred djetetom zaplakati rece dijete puk'o tajo totalno.
Edis je Zeljino dijete, Zeljin vojnik, igrao je za Zelju i ginuo za dres, radio je kao trener u omladinskom pogonu kada su plate kasnile i po tri mjeseca, a zvali su ga iz privatnih fudbalskih skola da kod njih predje ali on nije htio, tempramentan je i voli Zelju kao pravi fanatik i ovo sto sada dozivljava kao trener to mu je vrhunac nekog njegovog odnosa prema Zelji do sada.
Da nam treba iskusniji i kvalitetniji trener od Edisa treba, nije tajna i to ne treba kriti ali pri tome Edisa ne treba jednostavno i ne smije se pljuvati ili omalovazavati, jednostavno tek je zavrsio za profi licencu, nikada nije vodio prvi tim, covjek nema iskustva i to je sve.
Ako klub pred kraj sezone odluci da dovede novog trenera, Edisa po svim pravilima bi trebalo postaviti za prvog asistenta, bez ikakve dvojbe.

Ne zaboravite da je ovo forum, da je otvoreno sve i da svako ko zeli moze procitati svaki post, nemojte misliti da igraci ili Edis ne citaju ovo, a da ne govorim o novinarima, pisanjem ovdje i na sl. forumima vi kao forumasi oblikujete javno mijenje u pogledu na desavanje i stanje u i oko FK Zeljeznicar, dokaz tome jeste da je jednom Sinanu Sinanvicu glavni izvor informacija jesu upravo forumi i po tome pise svoje clanke i daje info. u javnost, ili jednom Ligati koji sve negativno kupi sa foruma i sa time konfrontira Edisa i stvari plasira u javnost.

I jos nesto sto sam primjetio jeste animozitet par pojedinaca na forumu, sto je meni neshvatljivo, zbog koga ste vi ovdje? zbog sebe, mene?
Ovdje bi svi trebali biti za jedno a to je Zeljo, pustite se ljudi prepucavanja i nepotrebnih rasprava, vjerujem da pojedinci to cine vise nesvjesno nego svjesno, ovdje zmi zvi zbog jednog a to je FK. Zeljeznicar :!:

Upravo tako. Ovdje niko ne tjera, Edisa samo drugačije gledamo na njega kao trenera. Ja želju gledam 35 godina i normalno je da ja iz drugačije perspektive gledam na kompletnu situaciju u klubu za razliku nekog drugog koji istu prati puno manje ali na kraju svi isto želimo ali pristupamo drugačije. ;)
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

FaraonTM
Kontakt:

uto apr 26, 2016 3:50 pm

cipiripi je napisao/la:Koliko ima istine da je sa Salihovicem dogovoreno da nas pojaca na ljeto. Zna li neko nesto vise?
Garant će on iz Kine gdje igra za enormnu svotu novca doći u Želju, da mu je do fudbala i dan danas bi igrao u Bundesligi.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

irfo

uto apr 26, 2016 3:50 pm

Kako nam se blizi kraj sezone, volio bih cuti koga bi smo proglasili za igraca sezone? Mislim da to jocitos lagano uzima :geek:

sergejevic

uto apr 26, 2016 3:51 pm

Cinjenice: Edis ima rezultate. To niko ne moze osporiti, ne moze se raspravljati o tome jer je sve jasno. Postoji tabela, postoje utakmice i bodovi. Imas bodove ili ih nemas. Prosto. Edis ima podrsku navijaca, uprave, pa i samih igraca. Edisa niko nece otjerati. Neka bude jasno. Bio on trener, pomocnik, ekonom ili sta vec Edisa niko nece otjerati iz Zelje. Nema potrebe da se raspravlja o tome. Moze neko sada napisati da je Edis najgori trener na svijetu i sta s tim. Svi ce zaboraviti sto covjek ima deset pobjeda u nizu i reci eto nisi vise trener Zelje neko te tjera na nekom forumu. Nece se desiti.

Ono o cemu se pise ovdje jesu stvari koje svako dozivljava subjektivno. Da li se odredjenoj individui svidja kako ekipa igra, da li se svijda pristup, da li se svidja formacija koja se forsira, da li se nekome svidja Edisova frizura, brada, patike i tako dalje. Edis je javna licnost i sef strucnog staba najveceg kluba u drzavi i kao takav je na raspolaganju javnosti da iznosi misljenje o njemu.

Ono sto vecina pise ovdje jeste da nam su nam potrebna pojacanja u strucnom stabu, mozda i vise nego na terenu. To je jasno svima, upravi, pa i samom Edisu i vjerovatno ce se naci rijesenje za to. Ne znam zasto prozivate raju koja raspravlja sasvim normalno o utakmicama? Nekome se nesto svidja, a nesto ne svidja i ljudi to normalno napisu ovdje. Zasto to nekima predstavlja problem i neku uvredu kad i sam Edis djeli misljenje tih ljudi ?

Okolele
Kontakt:

uto apr 26, 2016 3:52 pm

irfo je napisao/la:Kako nam se blizi kraj sezone, volio bih cuti koga bi smo proglasili za igraca sezone? Mislim da to jocitos lagano uzima :geek:
Koske definitivno..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

mula
Kontakt:

uto apr 26, 2016 3:55 pm

Dolina je napisao/la:
Hrasno1921' je napisao/la:Citam zadnjih par postova o Edisu i tacno me bude stid naseg mentaliteta i odnosa prema nekim stvarima, i to ne kao navijaca vec opcenito kao ljudi, naroda i nacije, po svemu pljujemo, po svemu gazimo, sve zivo omalovazavamo i podanistavamo, nista ne cijenimo i nista nam nije sveto, a mi gle cuda eksperti za sve i svasta ....

Nekima nedovoljno !?

Upravo tako. Ovdje niko ne tjera, Edisa samo drugačije gledamo na njega kao trenera. Ja želju gledam 35 godina i normalno je da ja iz drugačije perspektive gledam na kompletnu situaciju u klubu za razliku nekog drugog koji istu prati puno manje ali na kraju svi isto želimo ali pristupamo drugačije. ;)
Dobro napisan tekst, svaka cast!
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

mula
Kontakt:

uto apr 26, 2016 3:56 pm

Okolele je napisao/la:
irfo je napisao/la:Kako nam se blizi kraj sezone, volio bih cuti koga bi smo proglasili za igraca sezone? Mislim da to jocitos lagano uzima :geek:
Koske definitivno..
Blagojevic
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

uto apr 26, 2016 4:01 pm

Po meni izbor bi pao na tri igraca. Kjosevski, Kosoric ili Blagojevic :palacgore:

cala
Kontakt:

uto apr 26, 2016 4:04 pm

Dan 2, pitari jos kukaju zbog Jakupovica.

Ajzea
Kontakt:

uto apr 26, 2016 4:05 pm

Livaja

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

uto apr 26, 2016 4:06 pm

cala je napisao/la:Dan 2, pitari jos kukaju zbog Jakupovica.
bilo bi najbolje da smo mi izasli na preskonferencijom kako je edin nas ali i njih ostetio, jer cinjenica jest da je oba tima ostetio... zamisli te face tamo u fks, kad bi se mi zalili na sudjenje i pritom ih uzeli :ganja:
100/94/37/34 - i to je to!

Hadzijalagic
Kontakt:

uto apr 26, 2016 4:14 pm

Zna li neko sto ne pocinju radovi na istoku? Moze i u pp odgovor..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 19 gostiju.

Prijava