pon apr 16, 2018 6:23 am
I onu, jednu od najbitnijih karika tima smo počeli gubiti.
Jesenas, može se reći, da su naša dva dragulja imali skoro pa podijeljenu minutažu. Odlično odvagano, i prilagođivano kvalitetu protivnika, odnosno njegovom stilu igre, te kvaliteti terena. Pa je tako Haris Hajdarević igrao derbi, pa je isto tako Anel Šabanadžović igrao na Pecari. I koga god da staviš, znaš da ne možeš pogriješiti i da će svojim kvalitetama unijeti nešto novo u igru.
Mi smo prvu utakmicu nakon Goška u prvom kolu, odigrali na jako visokom nivou i jako gledljivu utakmicu, na Grbavici, protiv Krupe. Ako se ne varam to je bila prva utakmica Hajdarevića. Sveukupan skor nakon te utakmice, je i više nego dobar. I rezultatski i na oko. Ali Hare nije bio konstanta u prvom timu. Bio je Jovan Blagojević, kojem se najlakše prilagoditi bilo kojem saigraču ako isti ima kvalitet. Pa su se rotirali, i vraćam se na priču od početka, onako kako su nam uslovi te igra protivnika odgovarali.
Ove polusezone jedan je klupiran, možda početak polusezone radi njegovog zdravlja prvenstveno je to bio dobar potez, ali sveukupno dva ili tri ulaska sa klupe kada se zatvara utakmica, te jedna utakmica od početka u kupu sa kolegom koji je imao debitantski nastup je i više nego premalo za nekoga na kome planiramo zaraditi milion eura.
Vjerovatno o ovome bi se slabije pisalo da rezultat trpi i lošije igre, ali ne trpi.
Jučerašnja partija Hajdarevića je za mrvu, ali mrvu, bolja od one Markovićeve u Krupi za titulu. Ta mrva je prije svega korist u defanzivi gdje je bio solidan. Njegova aktivnost u građenju napada,čak i onda kada je imao i prostora i vremena da nešto uradi je, nažalost, katastrofalna. Toliko je panično reagovao na svaku loptu koju je dobio na našoj polovini da sam se baš zaprepastio i samo sam čekao kad će puknut. U svoj toj panici birao je najlakša moguća rješenja i vraćao loptu najbližem do sebe, pa čak i kada taj igrač se nalazio u teškoj poziciji. Bukvalno se po prijemu lopte iste oslobađao, u fazonu samo je goni da ide što dalje od mene da nešto ne zayebem.
Ja ni trunkice ne krivim Hareta za to.. ama baš ni toliko. I on i Šaban će sigurno postati odličnk fudbaleri.
Ja za to krivim Adžema. On je dozvolio da Hare uđe u ovakav ritam utakmica, gdje nema odmora i da se uklopi u sivilo ekipe. Juče se vidjelo koliko mu je samopouzdanje na niskom nivou kad se tako riješavao lopte.
Sada trenutno imamo i jednog i drugog igrača van optimalne forme. Prvi radi tereta i pritiska, drugi radi netakmičarske forme. Totalno van pogona.
Ovakvim dešavanjima klub je općenito u deficitu. Prvenstveno igrački, rezultatski, a na kraju i finansijski, jer ovakvim stvarima i jednom i drugom pada cijena.
Ziceraški pristup od 11.istih nas ponovo dolazi glave..
Babukini moleri !
AMAR AMAR OSIM OSIM !!!