O derbiju je sve rečeno, muški, u kost, po Edisovom receptu i to je to. U suštini, borba i zalaganje su i danas napravili razliku, a ne kvalitet, isto kao i prošli put. I biću malo bezobrazan, pa ću reći da su Zahirović i Mulalić danas mnogima začepili usta, prepoznajte se sami.
E sad, što se tabele tiče, tu smo napokon u povoljnoj situaciji. Nije ova pobjeda ništa riješila, imamo mi još mnogo posla, ali sad nam već odgovaraju i neke sitne kalkulacije, na koje do sad nismo mogli računati. Raspored nam je paklen, jedna izuzetno teška domaća utakmica (Zrinjski) i jedno teško gostovanje (Čelik), možda i dva, vidjećemo šta će biti sa Slavijom.
Nama je meč protiv Zrinjskog bukvalno meč lopta za Evropu. Ako pobijedimo mostarce, onda nam vjerovatno neće trebati sve pobjede do kraja. Imamo bolji međusobni skor u odnosu na Sarajevo i Široki, ali ako bi kojim slučajem imali isto bodova kao i oni, onda smo mi najslabija karika u toj mini tabeli i ispadamo. Pobjeda protiv Zrinjskog nam donosi paklenu utakmicu u predzadnjem kolu između Slobode i Sarajeva, gdje nam odgovara šta god da se desi, poraz Sarajeva, remi, pa čak i pobjeda Sarajeva, naravno mi u tom kolu moramo pobijediti Rudara. Remi bi nam najviše odgovarao jer bi se približili Slobodi, a Sarajevu bi odmakli za još dva boda.... Naravno postoji šansa da se i Široki oklizne protiv Olimpica ili Borca.
Da ponovim po treći put, pobjeda protiv Zrinjskok nas dovodi pred cilj, do situacije da ne moramo pobijediti u Zenici, do situacije da smo teoretski u igri za titulu do zadnjeg kola.
Zrinjski nam je utakmica sezone.
Pobijedili smo Široki, Slobodu, Sarajevo... niko od njih nam nije zabio gol... ovoj listi nedostaje samo Zrinjski i to je to.
E da, nedostaje i Radnik

"Joj ofirniji su od Maje koja je udaljena 2km od mene i zeli sex veceras.." by Minjore