sri mar 21, 2018 10:20 pm
Po trenutnoj formi, to su Vranjes, Stevanovic i Ubiparip. Blagojevic je odlican, u staru formu se vraca Zakaric, a Graovac je standardno dobar. Vedran je u padu forme, nesiguran je kod visokih lopti, ali po utakmici spasi barem jedan cist gol.
Vranjes je instant pojacanje, sto bi se reklo kapitalac. Na njega i njegovo proigravanje nismo trebali cekati. I jos cemo do njega dobrih stvari vidjeti. Stevanovic igra najbolji fudbal kako je u Zelji. Nazad nikad bolji, uvijek na mjestu, zna se ukljuciti i naprijed i sto je najbitnije, konstantno dobar. Ubiparipov ucinak na igru se najbolje vidi kada on izadje iz igre. Nema tog presinga na protivnicke igrace te tog ogromnog radijusa kretanja po terenu koje Kajkut realno ne moze ispratiti, niti je ikada mogao. Druga je tipa napadaca. Volio bih da je bolji egzekutor, ali sta je tu je.
Blagojevic, kada pored sebe ima trkaca u vidu Hajdara ili malog Sabana koji odlicno otvara prostor, fenomenalno se krece, je drugi igrac. Od njega mnoge stvari krecu, a u defanzivi zna biti odlican sa more presjecenih lopti na koje nekada i ne obratimo paznju. Ima svoje zute minute, ali igrac koji ubjedljivo najvise uzima odgovornosti i najvise riskira. On mora igrati s jednim od njih dvojice u paru, a naprijed neka igra Vranjes ili Ramovic od prve minute. Bit ce i onaj nezgodni kup, tu cemo morati rotirati. Hajdarevic zna pasti tokom utakmice, ali momak ponudi novu dimenziju naseg veznog reda, jedan novi ritam, ide na svaku loptu, borben je. Normalno je da ce grijesiti. I Saban ce preuzeti vremenom, kako zavrsi reprezentativne obaveze i kako bude jos kup dosao, njegov dio minutaze. Oni ce se rotirati
Ne dopada mi se sto je Zec otpao iz svih opcija, sto se na Crnova jos ne racuna i pitanje je uopste hoce li moci pruziti dobre partije. Zera tek treba da dobije priliku nakon lakse povrede, sada je sve okej. Nisam ocekivao da ce opet Zajmovic upasti u prvu postavu, ali dobro. Na tom lijevom krilu smo nekonkretni, mada Zajmovic nije toliko los, ali nije za svakog protivnika. Zec je bas proigrao krajem prosle polusezone i zato mi je krivo sto se ovo desilo. Zakaric desno je neizostavan, ali vecinom ga je pozeljno mijenjati oko 60-70 minute.
Mehremic me razocarao. U Krupi se dalo nagovijestiti da je mozda slabiji nazad, ali naprijed je bio opasan i strasno konkretan. Kasnije se izgubio ofanzivni potencijal ,a nazad ga pretrcava ko stigne. Upucuje strasno nelogicne okomite pasove koji idu u noge protivnika, ne prebacuje se tako igra. To je par puta uradio, strasno nelogicno. Bogicevic je odigrao dobro protiv Zrinjskog do onog trenutka, ali meni bi igrao Kemo. Ako nista, Kemo mora igrati kup, bez obzira ko ce biti protivnik, jer Bogicevic mora odmarati. Bogicevic zna unositi nervozu u ekipu, a i kikser je. Njemu je potrebno odmora s vremena na vrijeme, ali se ja slazem da imamo definisan stoperski duo, jer kada smo pocetkom sezone previse mijenjali zbog suspenzija, vidjela se nesigurnost.
Uglavnom, Vranjes, Stevanovic i Ubiparip po nekoj formi, iako bi volio da je Ubiparip opasniji po gol.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!
Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk
Praise the sun \[T]/
What can change the nature of a man?