Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Okolele
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri mar 21, 2018 10:01 pm

Vranješ,Graovac,Ubiparip..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri mar 21, 2018 10:08 pm

Brkoo je napisao/la:Jedna ideja mi se vec odavno mota po glavi a nikako da je napisem ovdje na forumu.

Radi se o sljedecem, nakon zavrsetka sezone, odmah je najavljena rekonstrukcija terena i sad ne znam koliko ce otprilike biti potrebno da se to zavrsi. U slucaju da se zavrsi brze od onoga sto ocekujemo sta mislite da na tom novom terenu se organizuje utakmica u kojoj bi nastupili nekadasnji fudbaleri naseg kluba. Da se napravi spektakl prije evropskih utakmica, da to bude okupljanje Plave porodice sa svih strana svijeta. Cijena karte da bude simbolicna i da ide ili za nas omladinski pogon ili u humanitarne svrhe.

Zamislite sa jedne strane na golu Cobo ili Skrba a sa druge Kruzik ili Zeljko Pavlovic pa Biscevic, Pehlivanovic, Zubanovic, Bazdarevic, Muharemovic, Sabanadzovic(senior), Gredic, Mulalic, Fatic, Mulaosmanovic, Adzem, Alihodzic, Amar Osim itd. Obavezno poslati auto u Crnu Goru po Vasiliju Ciku Radovica da prisustvuje ovom dogadjaju. Branislav Berjan i Odovic moraju biti tu. Edina Bahtica natjerati da dodje, da ne bi mi isli ficom do Australije po njega. Haris Skoro isto mora doci, kao i Nikola Nikic, a volio bih da Nidzo zabije gol pa da se prolama Grbavicom kao nekada Nikolaaa Nikolaaa i onda da ga Ivica posalje na tribine :D Ivica Osim trener jednoj ekipi a Miso Smajlovic drugoj. Najgore je ovako nabrajati imena jer uvijek nekoga zaboravis, ovi sto sam ih zaboravio nek mi oproste, nije namjerno jer vas ima bas mnogo.

Zamislite jos sportklub prenosi tu tekmu, dole Muhamed Bikic pored terena sa mikrofonom u ruci, najavljuje jednog po jednog igraca i sve te ljude koji su ostavili neki trag u nasem klubu, a navijaci svrsavaju od uzbudjenja, atmosfera kao da je finale lige sampiona.

Poslije tekme obavijest da ubrzo krece gradnja krova na istocnoj tribini i onda nasmijani svi kod Seje na rucak ili veceru i nastavak druzenja Zeljovaca..

:zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Ovo bi bilo mjera :)

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

Omar500
Moderator
Kontakt:

sri mar 21, 2018 10:20 pm

Po trenutnoj formi, to su Vranjes, Stevanovic i Ubiparip. Blagojevic je odlican, u staru formu se vraca Zakaric, a Graovac je standardno dobar. Vedran je u padu forme, nesiguran je kod visokih lopti, ali po utakmici spasi barem jedan cist gol.
Vranjes je instant pojacanje, sto bi se reklo kapitalac. Na njega i njegovo proigravanje nismo trebali cekati. I jos cemo do njega dobrih stvari vidjeti. Stevanovic igra najbolji fudbal kako je u Zelji. Nazad nikad bolji, uvijek na mjestu, zna se ukljuciti i naprijed i sto je najbitnije, konstantno dobar. Ubiparipov ucinak na igru se najbolje vidi kada on izadje iz igre. Nema tog presinga na protivnicke igrace te tog ogromnog radijusa kretanja po terenu koje Kajkut realno ne moze ispratiti, niti je ikada mogao. Druga je tipa napadaca. Volio bih da je bolji egzekutor, ali sta je tu je.
Blagojevic, kada pored sebe ima trkaca u vidu Hajdara ili malog Sabana koji odlicno otvara prostor, fenomenalno se krece, je drugi igrac. Od njega mnoge stvari krecu, a u defanzivi zna biti odlican sa more presjecenih lopti na koje nekada i ne obratimo paznju. Ima svoje zute minute, ali igrac koji ubjedljivo najvise uzima odgovornosti i najvise riskira. On mora igrati s jednim od njih dvojice u paru, a naprijed neka igra Vranjes ili Ramovic od prve minute. Bit ce i onaj nezgodni kup, tu cemo morati rotirati. Hajdarevic zna pasti tokom utakmice, ali momak ponudi novu dimenziju naseg veznog reda, jedan novi ritam, ide na svaku loptu, borben je. Normalno je da ce grijesiti. I Saban ce preuzeti vremenom, kako zavrsi reprezentativne obaveze i kako bude jos kup dosao, njegov dio minutaze. Oni ce se rotirati

Ne dopada mi se sto je Zec otpao iz svih opcija, sto se na Crnova jos ne racuna i pitanje je uopste hoce li moci pruziti dobre partije. Zera tek treba da dobije priliku nakon lakse povrede, sada je sve okej. Nisam ocekivao da ce opet Zajmovic upasti u prvu postavu, ali dobro. Na tom lijevom krilu smo nekonkretni, mada Zajmovic nije toliko los, ali nije za svakog protivnika. Zec je bas proigrao krajem prosle polusezone i zato mi je krivo sto se ovo desilo. Zakaric desno je neizostavan, ali vecinom ga je pozeljno mijenjati oko 60-70 minute.

Mehremic me razocarao. U Krupi se dalo nagovijestiti da je mozda slabiji nazad, ali naprijed je bio opasan i strasno konkretan. Kasnije se izgubio ofanzivni potencijal ,a nazad ga pretrcava ko stigne. Upucuje strasno nelogicne okomite pasove koji idu u noge protivnika, ne prebacuje se tako igra. To je par puta uradio, strasno nelogicno. Bogicevic je odigrao dobro protiv Zrinjskog do onog trenutka, ali meni bi igrao Kemo. Ako nista, Kemo mora igrati kup, bez obzira ko ce biti protivnik, jer Bogicevic mora odmarati. Bogicevic zna unositi nervozu u ekipu, a i kikser je. Njemu je potrebno odmora s vremena na vrijeme, ali se ja slazem da imamo definisan stoperski duo, jer kada smo pocetkom sezone previse mijenjali zbog suspenzija, vidjela se nesigurnost.

Uglavnom, Vranjes, Stevanovic i Ubiparip po nekoj formi, iako bi volio da je Ubiparip opasniji po gol.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

kAtzie
Kontakt:

sri mar 21, 2018 10:40 pm

Oduzmite im bodove da, mi koji nismo smogli snage, izvjestaj pogledamo. :ganja:
Tamo su slike djetinjstva moga, tamo je sve sto je moje.

LARSSON
Kontakt:

sri mar 21, 2018 11:04 pm

BHDragons
Kontakt:

sri mar 21, 2018 11:19 pm

:klanjase2: :klanjase2: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

Omar500
Moderator
Kontakt:

sri mar 21, 2018 11:29 pm

LARS1921 je napisao/la:
sri mar 21, 2018 11:04 pm
http://lopta.ba/vijest.php?id=28

slika
Auu, nije sala :titula:
Nadam se da ce zadrzati statistiku do kraja sezone, jer to je najbitnije, s tim dolazimo do zeljenog cilja. Dobro je sto imamo najvise osvojenih bodova u direktnim okrsajima sa ekipama iz Lige za prvaka. Najbitnije je po meni dobiti u cetiri utakmice Radnika i Krupu. Zrinjski je vec izgubio dva boda protiv Radnika, a moguce je da ce jos. Naravno, bit ce to strasno tesko za izvesti, ali ako zelimo titulu...
Sljedece dvije tekme sest boba!

Praise the sun \[T]/

LARSSON
Kontakt:

sri mar 21, 2018 11:31 pm

Da smo dobili Zrinjskog, u međusobnim duelima ekipa u LZP, mi bi imali 28 bodova, a zrinjski koji je drugi 18, kao i Široki. Sarajevo i Radnik po 13. Krupa 10.

storm_raider
Kontakt:

sri mar 21, 2018 11:34 pm

Pa ne mozete Amara staviti nikako u ovu jednacinu. Pogledajte Amarov broj utakmica, i recimo Kosticev.

Ado u poredjenju sa ostalima (izuzimam Amara) je neprikosnoven i svu mogucu podrsku mora imati!!
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Daris_
Kontakt:

sri mar 21, 2018 11:39 pm

Leti solidno ovo vrijeme...evo ova sedmica pri kraju :P

LARSSON
Kontakt:

sri mar 21, 2018 11:39 pm

Otvorena tema za tipovanje 1. kolo lige prognozera.

Zapad - viewtopic.php?f=79&t=670
Istok - viewtopic.php?f=79&t=671

Imate vremena sedmicu i po

Elegant
Kontakt:

sri mar 21, 2018 11:42 pm

Spoiler:
slika
slika
:rofl:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Charlie Sheen
Kontakt:

sri mar 21, 2018 11:45 pm

phpBB [video]

Omar500
Moderator
Kontakt:

sri mar 21, 2018 11:48 pm

phpBB [video]

Jos jedna legendarna :zeljeznicar1:

Praise the sun \[T]/

Charlie Sheen
Kontakt:

sri mar 21, 2018 11:51 pm

Poslije Zrinjskog ogadio mi se fudbal sad psujem reprezentaciju,Prosineckog i jebenu pauzu.

Amidza
Kontakt:

čet mar 22, 2018 12:04 am

Spoiler:
slika
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Daris_
Kontakt:

čet mar 22, 2018 12:10 am

Evo kazu da se ocekuje drakonska kazna za Sliskovica..i da ce odluka biti donijeta tek za 20-tak dana hahahaha.,..smijesno,,i evo vec se ne spominje oduzimanje bodova nikako..tako da to mozemo okaciti macku o rep...samo se spominje kazna licno njemu..a i vala 20 dana je puno..bit ce tu prostora za mutne radnje...retardi ne znam sta imaju cekati toliko..imaju sve crno na bijelo...smijesno je sve ovo ali hajd

igla
Kontakt:

čet mar 22, 2018 12:23 am

Ma ne očekujte ništa više od još 1 utakmice i još 500 KM. Ne mogu mu ni dati kaznu za ponavljanje jer mu prva nije bila ni izrečena dok je radio stvari za drugu. Razlog tome je ažurnost saveza.

exbabilon
Kontakt:

čet mar 22, 2018 12:24 am

Nama se na poluvremenu utakmice moze odrzati telefonska sjednica i suspendovati sudija vec za drugo poluvrijeme, al ova odluka mora cekati mjesec dana. Pa nek je donesu kad prvenstvo zavrsi, sta fali.

Svakako im ne bi oduzeli bodove, to je smijesno.

damirfile
Kontakt:

čet mar 22, 2018 12:33 am

Ovo što rade je očito i svima jasno osim onih koji mrze klub ili zazmire jer se ne radi o njihovom klubu.
Naša je sreća što u ligi ima krupa i radnik. Tu se ulaže privatni kapital ozbiljni novci koje brus i ovi lopovi ne mogu namiriti. Odnosno ne mogu kupiti utakmicu jer su sirotinja za ove. Dokaz je njihovi rezultati protiv krupe i radnika. I prošle god im krstajic nije htio dati ali to uradi savez preko sudije.
Nemamo se šta plašiti ovih nesretnika jer smo bolji. Desila nam se sportska nesreća. Oni narednu mogu dobiti zbog kvaliteta bolji su od širokog. Ali nas krupu ili radnik ne mogu. Tu će kiksati bar dva puta i mi smo prvaci. Ovo što Slišković priča je malo i da sebe pokrije. Pa on u zadnje tri utakmice je osvojio 3 boda (borac,radnik,željo), da je izgubio ljuljala bi se opasno stolica.
Vjerujte nimalo se ne sikiram šta će biti na kraju. Titula je naša.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 9 gostiju.

Prijava