pon mar 05, 2018 1:17 am
Da mi je neko pricao, ne bih mi vjerovao.
Imati cast da zivis u gradu gdje je Ovaj velikan, gdje si ujedno i u glavnom gradu, drzave (kakve-takve), gdje Taj gigant od Kluba ima najvecu historiju u drzavi a na balkanu, medju najvecim, gdje Klub zadnje 2-3 godine, ne lici na fudbalski klub iz BiH, NE LICI. Znam dobro kako su ljudi poceli, na sta su nailazili, koliko su kesa uzimali prethodni kao pravdanje rezija, npr za reflektore uzimali po jednoj utakmici 30 milja, a ne potrose ni 2 milje KM.. i slicne stvari koje su iza nas..
Sto ovo spominjem, pa spominjem iz razloga, da nije bilo te rupe u nasoj bliskoj hisotoriji, sad bi bili bosanski Dinamo, onaj Dinamo koji je uzeo 10 godina zaredom prvenstvo, bas taj.
Za to neko mora odgovarati.
Fudbal je.. nacin zivota, nekad vas ide cak i kad ne treba, a nekad vas ne ide a bas onda kad treba, bude nepravde dosta, i nisu uvijek najuspjesniji oni najbolji, kao i oni najneuspjesniji oni najgori.
“Fudbal se igra radi navijaca.”
Neko rece to, pa svi ponavljaju, meni izgleda da iz godine u godinu sve se manje igra zbog tog.
Mali milion primjera, al hajd.
Mnogo puta sam pravio analizu, broja stanovnika i prosjecnu posjecenost na nasem stadionu, dolazio sam uvijek do kriminalnih rezultata.
Nije mi jasno kako neko dodje od nas, u situaciju, da ne dodje ja utakmicu, opravdane stvari razumijem, neko nema, neko bolestan, neko na putu.. ne pricam o ovim koji ne mogu, neg koji mogu.
Neka suha racunica.
Cca. 400 hiljada stanovnika u KS.
Nek je lapo lapo s konama.
200 ljami.
Dakle 5% ljudi da dolazi na utakmicu, to bi bilo 10 hiljada, gdje se mi mozemo pohvalit na 2-3 utakmice u sezoni (bez evrope)
Hocu da kazem, da mi nismo svjesni sta imamo u svojoj avliji, zamislite da navijate za neki tamo klub, bez ambicija, navijaca, historije.. niceg.
Klubovi koji moraju biti svima uzor su Glasgow Rangersi, Bayern 1860 i ima njih tu par..
Za Glasgow vecina znate, a Bayern je ispao u 4. ligu, trenutno su prvi, na zadnjem gostovanju ekipi Ninberg B, bilo je 15 hiljada navijaca iz Minhena.
Svako dobro, Zeljovci!
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim