čet nov 30, 2017 9:43 pm
Ofanzivni trio Ubiparip - Ramovic - Zakaric nas je preporodio. Zec stvara ogromne probleme protivnickim odbranama, iako cesto zabrlja u zavrsnici. Dosta se trudi u ofanzivi, presingu, tako da je njegov ucinak okej. Nemamo bolje lijevo krilo.
Sabanadzovic i Hajdarevic su vec ozbiljni vezni igraci i ne daje im se minutaza tek tako. Blagojevic puno bolje igra, iako me nervira kako nekad zna nonsalantno iznositi loptu. Kada prodje, to je super, a kada ne...
Odbrana nam je granitna, iako i tu imamo problema. Ali, Adzem je nasao napokon stoperski dvojac, pa tako ne mijenjamo svaku utakmicu odbranu. Iako krpimo sa bekovima, tu se nekako snalazimo. Mislim da bi bilo optimalno da se osvjezimo, da li iz OP-a ili pojacanjem na zimu na te pozicije.
Uglavnom, u pravom sistemu, gdje se zna ko sta radi, i slabiji igraci dodju do izrazaja. Mi sada kombinujemo, vezemo, idemo i kroz sredinu. Kada nabijamo lopte, nije napamet, vecinom zuje tu Ramovic i Ubiparip sa krilima da prihvate loptu. Iznimno smo pozrtvovani u odbrani i sredini terena kada se branimo, nema izgubljenih lopti. Kondiciono se vidi napredak. Napada se sada i preko lijeve strane. Stvarno vidim dosta pomaka, pogotovo sto sam bio strasno razocaran nakon utakmice protiv Viteza. Adzem je uvidio mnoge stvari i shvatio koja je nasa najjaca postava. Dobro je imati Kajkuta, Zebu i ostale sa klupe, tesko i mozes imati bolje igrace. Fino je danas Kajkut zadrzao loptu po strani i pametno vratio Sabanadzovicu. To je iskustvo koje dobro dodje.
Adzem je takticki nadmudrio Husrefa i ponistio pitare u derbiju i samo tri dana kasnije ekipu, koja je emotivno ispraznjena, spremio za veoma bitnu utakmicu u sezoni, gdje smo dobili Sirokog. Jesu bili bez par igraca, ali sigurno maksimalno motivisani i zeljni pobjede. Mora se uzeti u obzir da su jaka domacinska ekipa i da imamo losu tradiciju u utakmicama protiv njih.
Adzem je i fenomenalno postavio utakmicu protiv Borca. Nije se srljalo, nije se imalo sta ni vidjeti, ali smo cekali iskusno gresku domacih i uzeli tri boda, nakon dugo vremena iz BL-a.
Puna podrska Adzemu. Bit ce on na jos teskih ispita, a mi moramo biti tu da podrzimo ekipu u sezoni koja dosta obecava. Adzem je to zasluzio svojim radom. Bit ce zanimljivo vidjeti kako ce rotirati ekipu u sljedece tri utakmice, jer je to sigurno zahtjevno, koliko god da smo mi se kondiciono pojacali.
Uglavnom, impresioniran sam ovim fudbalskim predstavama. Adzeme, svaka cast danas za izmjene, osjetio je da se Siroki moze pobijediti i to je i uradio! Mnogi bi cuvali nulu do kraja utakmice.
Volim te Zeljo!
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!
Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk
Praise the sun \[T]/
What can change the nature of a man?