Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

PratimsamoPlave
Status: Offline

Re: RE: Re: FK Željezničar

sub nov 11, 2017 1:40 pm

LeBlue je napisao/la:Sto mu nije Dinamo dalo zagarantovanu minutazu nego ga vratili da igra sa mladima.
Dinamo mu je dao uslove koje mu mi vjerovatno ne bi dali sa 5 godina ugovora.
Nije isto, to ti je ko da kadet Slavije dodje kod nas i krene traziti uvjete kao u Slaviji . Nema logike nas porediti.U Dinamu da ne uspije sljedeca stanica je neki manji klub , a u najgorem slucaju kod nas da se vrati. ( primjer Krpica, Bekica) . A tamo znas da se racuna na OP , a kod nas zavisi imamoli ili ne para.
Tako da i dalje mislim da nismo bili u stanju u toj mjeri dizati nos . Al glupo je raspravljat sad bilo pa proslo.
Roditelje mu i razumijem, on kao dijete se slabo tu pita.
I kada dodju losi rezultati, budala ova nece prestat da te prati!

Dzezvar
Kontakt:

Re: FK Željezničar

sub nov 11, 2017 1:41 pm

Plava Porodica je napisao/la:
sub nov 11, 2017 1:27 pm
Da hoće babuku izabrati za selektora , kad već nema uslova da bude u klubu na bilo kojoj funkciji.
A samim stavljanjem njega na tu poziciju, itekako bi Željo imao koristi a vjerujem i reprezentativni fudbal na Grbavici.
I ono, najbitnije, koji bi to mudonja nam ponovo crto linije?
Ima uslove samo ocigledno da nece....
I yebo ga on vise.. .
Nece frajer da radi u.klubu i kraj....
Yebo klub ako ovisi samo o jednom covjeku i ako ke samo on garant uspjeha....treba nas odmah ugasiti....
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

LeBlue
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sub nov 11, 2017 1:44 pm

PratimsamoPlave je napisao/la:
sub nov 11, 2017 1:40 pm
LeBlue je napisao/la:Sto mu nije Dinamo dalo zagarantovanu minutazu nego ga vratili da igra sa mladima.
Dinamo mu je dao uslove koje mu mi vjerovatno ne bi dali sa 5 godina ugovora.
Nije isto, to ti je ko da kadet Slavije dodje kod nas i krene traziti uvjete kao u Slaviji . Nema logike nas porediti.U Dinamu da ne uspije sljedeca stanica je neki manji klub , a u najgorem slucaju kod nas da se vrati. ( primjer Krpica, Bekica) . A tamo znas da se racuna na OP , a kod nas zavisi imamoli ili ne para.
Tako da i dalje mislim da nismo bili u stanju u toj mjeri dizati nos . Al glupo je raspravljat sad bilo pa proslo.
Roditelje mu i razumijem, on kao dijete se slabo tu pita.
Kako onda ostalim mladim igracima nesmeta potpisati ugovor? U tom momentu kad je Gojak igrao a i sada u ovoj generaciji svi su potpisali. Ima isto i nesto sto se zove karakter.

LeBlue
Kontakt:

sub nov 11, 2017 1:53 pm

Izlija je napisao/la:
sub nov 11, 2017 1:38 pm
Kod nas još uvijek preovladava degradirani oblik starinskog fudbalskog mentaliteta a to fudbal današnjice ne toleriše a ono šta će fudbal budućnosti donjeti bi nas moglo skroz potisnuti iz svijeta fudbala ako nešto ne promjenimo. Imamo genetsku predispoziciju za jako solidnu bazu sportskog kapaciteta generalno ali nas mentalitet koči da taj potencijal pretočimo u vrijednost.
100%. Cijene se pogresne stvari, gleda se ko postigne gol, ko uradi fintu, dribling, umjesto ko je odgovorio zadatku i trcao za ekipu. Kad postignes gol ili nesto uradis na momenat mahala te velica da si novi Dzeko. Momak se umisli pa ga nigdje nema.

PratimsamoPlave

Re: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

sub nov 11, 2017 1:58 pm

Vrag je napisao/la:
PratimsamoPlave je napisao/la:
sub nov 11, 2017 11:56 am
Vrag je napisao/la:Vise sam misljenja da mladi igrac treba zasluziti tih 30 min.. On kada ima zagarantovano mjesto njegov sami pristup utakmici i treningu je drugaciji.
Ne slazem se sa tim . Mladom igracu treba dati do znanja da ce igrati . Da zna.da se racuna njega , da bude svjestan da nosi igru Zeljecnicara. Jer suludo je ocekivati da ce treningom biti bolji od polovnjaka . Mora igrati bez obzira na greske . Ni Menalo u Sirokom nije igra uvijek ovaki. Sjeti se Bajica dok je cekao da dobije priliku pored Selimovica i ostalih bio je talasika. Tek kad je ostao polusezonu igrao konstanto , postao je to sto je postao .
Na nacin "cekanja" dobijas Beganovica koji ceka da se isfula Kokot,Stokic,Tiago pa da bi ga pomjerili na Amf , na krila. Ili Memija koji je zbog Sinise sklonjen sa desnog beka. I imas igraca koji se opusti, i ne napraduje .
Gojak je za mene greska, bez obzira koliko ja volio Amara i mislim da se morao naci nacin da ovaj ostane . Ali ne vrijedi ici u proslost .
Samim potpisivanjem ugovora znaci da racunas na njega, a njegovo je da se on izbori za tih 30 min. Ne mislim u smislu da se takmici sa Blagojevicem, ali treba da poakze da zeli igrati. Recimo da smo ima li Gojaka i Amira potpisano. Jedan ceska jajca, a drugi grize na trennigu. Gdje je tu pravda ? Mladom igracu pred potpis se samo moze jedna stvar obecati, a to je da ce imati minutazu, a kolika ce ona biti sve ovisi od njega.

Kod tih pobrojanih je drugi problem, oni su svi dobili priliku i dok je bio pravi trener oni su i igrali. Memiju i Bajica Adzem stavio na prave pozicije i dobili smo 2 velika pojacanja. Odovic Beganovica na pravu poziciju i jos jedan obecavajuci igrac. Beganovica i Memiju su ubili losi treneri. Da je Amar ostao vjerovatno bi Bajic i danas bio lijevo krilo.
Ne znam bas . Bilo je primjera , gdje su ugovori potpisani a igraci nisu minute odigrali . Tako da ako si trebao uvjerit roditelje da ce igrati pristat . Jer svakako znas da je talenag strasan kao i Amir. Kazem jebi ga sad, steta zbog Zelje.
Za ostatak posta se slazem.
Samo bi dodao i pritisak od nas , **** ti nas kad smo Memiji svaku gresku brojali a konkurencija mu perfeektna bila, Beganovic spor i otpisan od navjjaca jer nije istrco kontru na derbiju , a prosli derbi Kajkut bar tri kontre i 100% sanse upropastio niko nista.
Zato svi moramo zajedno uprava,trener, navijaci da stojimo iza njih,i da pojacanja nece tako lako dobiti priliku dok ne budu bas bolji .
I kada dodju losi rezultati, budala ova nece prestat da te prati!

Brkoo
Kontakt:

sub nov 11, 2017 2:20 pm

Memija sa pocetka seniorske karijere kad kida, kad je gladan uspjeha i Memija nakon toga kad od 10 centarsuteva svih 10 zavrsi na tribinama, kad je bezvoljan itd su dva razlicita igraca. Prvog ce svaki navijac podrzati, kao sto podrzavamo i juniore sad, a drugog nece jer se povlaci ko slina po terenu. Zasto mu niko nije brojao greske kad je ginuo na terenu? U tome je bit..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

LeBlue
Kontakt:

sub nov 11, 2017 2:44 pm

Brkoo je napisao/la:
Memija sa pocetka seniorske karijere kad kida, kad je gladan uspjeha i Memija nakon toga kad od 10 centarsuteva svih 10 zavrsi na tribinama, kad je bezvoljan itd su dva razlicita igraca. Prvog ce svaki navijac podrzati, kao sto podrzavamo i juniore sad, a drugog nece jer se povlaci ko slina po terenu. Zasto mu niko nije brojao greske kad je ginuo na terenu? U tome je bit..
Ono sto je ocigledno jeste da Memija poslije samo godinu dana u drugoj ligi Danske izgleda preporodjeno. Fizicka sprema na nivou. Kako stvari sad stoje igrati ce u prvoj ligi sledece godine. Petrovic ne racuna na njega, a zelja mu bila Todorovic iz Slobode koji uopste nije bolji igrac od Memije a igraju istu poziciju. Do cega je to stvarno neznam. Izgleda da moramo vise raditi sa igracima na spremi.

heisenberg
Kontakt:

sub nov 11, 2017 2:54 pm

Zna li neko da li imamo neki procenat od slj transfera Visce?? Ovo imamo sigurno koliko ja znam:

Dzeko 3,5 %
Hadziahmetovic 20%
Memija 20%
Bajic 4%
Hodzic 4%
Zadnja izmjena: heisenberg, dana/u sub nov 11, 2017 2:59 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Vrag

sub nov 11, 2017 2:58 pm

Dzeko je blize 3% nego 4%, a Bajic bi trebao imati vise(mislim da se broji do 21 godine provedene u klubu?)
Od Visce skoro pa nista mozda 1 %

Veteran1965
Kontakt:

sub nov 11, 2017 3:10 pm

LeBlue je napisao/la:
Brkoo je napisao/la:
Ono sto je ocigledno jeste da Memija poslije samo godinu dana u drugoj ligi Danske izgleda preporodjeno. Fizicka sprema na nivou. Kako stvari sad stoje igrati ce u prvoj ligi sledece godine. Petrovic ne racuna na njega, a zelja mu bila Todorovic iz Slobode koji uopste nije bolji igrac od Memije a igraju istu poziciju. Do cega je to stvarno neznam. Izgleda da moramo vise raditi sa igracima na spremi.
Najveći problem prvenstveno mladih, ali i ostalih nogometaša je psihološke prirode. Konkretno Kerim. Kada se sjetim probijanja i trke protiv Olimpika, kad aje počinjao, i nekih utakmica kod Slavka, razlika drastična. NA samom početku, kao generacija upali u prvu ekipu on, Baja, Mire, Dženis,Dado svi ko jedan, znaju se, željni dokazivanja, igre, golova pobjeda. Zato je i Europa sjajno odrađena, i njihova igr aje bila fakat bez primjedbe. Klučni momenat je početak priče o transferima, i odlascima. Onog momenta kada su Baja i Mire otišli, potpisali ugovore, i umjeste 500 km počeli mjesečno zarađivati 50.000 km, a Kerim i Dženis su ostali, oni su bili gotovi. Psihički. Dodaj još na to da je Memija kod Edisa igro svašta nešto, a Dženis nije bio ni na klupi, dobiješ mlade, talentovane, nadarene momke, da su propali skroz. Nisu oni mogli iz glave izbiti ovu dvojicu. Priča se da je Slavko faktički "otjerao" Kerima, ali niko ne spominje da su i on i njegovi roditelji maksimalno forsirali da se ide. I neka je otišao. Jeste da smo mi malo uzeli, ali ko zna možda bi propao skroz kao Dženis (na žalost) i ne bi uzeli ništa. Ko zna? Gore je upao u jedan (iako drugoligaški) pravi zapadni bekurpulozni sistem, trening, ishrana, sportski život (u Danskoj još nije stiglo cuclanje crijeva) i na momku se vidi nakon 9 mjeseci drastična promjena. Kerim može, i napredovaće i on dalje vidjećete. Na žalost za Dženisa ( i Dadu zaboravih) nema neke šanse..
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Brkoo
Kontakt:

sub nov 11, 2017 3:44 pm

LeBlue je napisao/la:
Brkoo je napisao/la:
Mene najvise nervira to sto igraci nece da shvate da je sve do njih. Mi cemo diskutovati za godinu-dvije ovako i o Mujagicu koji nikakve ambicije nema, Zeljo je vrh u njegovoj karijeri. Vazno mu je samo da se vodi kao nas igrac jer tako malkice lakse mozes zbariti neku djevojku. Mi cemo diskutovati da li je moglo biti nesto od njega dok se on redovno opija, i zivi kako zivi. Od kadeta do danas nije sekunde jedne napredovao, sve sto je postigao je postigao zbog svoje konstitucije, zbog toga sto je fizicki prije sazrio od svojih vrsnjaka i zbog toga u omladinskim kategorijama dominira a u seniorima ne moze meda..

Ista stvar i sa Zericem, koji je jako talentovan ali nimalo ne radi na sebi, vaznije ici po nargilama nego raditi na sebi, napredovati u nekom segmentu, itd. Istina je da se malo trgnuo, tu mislim na voljni momenat ali mora jos dosta dosta trenirati i raditi na sebi da bi nesto napravio u karijeri.

Da li bi Dzeko napravio ovakvu karijeru da se opijao, isao na nargile, jeo buhtle poslije treninga itd, ili iza tog uspjeha stoji mukotrpan rad, pun odricanja. Kad to, ti mladi igraci shvate onda ce biti dobro i njima a i klubu..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

shzna
Kontakt:

sub nov 11, 2017 3:56 pm

Nesto kontam, mi smo svaki derbi u novembru izgubili, neka me neko demantuje ako grijesim?
1987

LARSSON
Kontakt:

sub nov 11, 2017 3:58 pm

shzna je napisao/la:
Nesto kontam, mi smo svaki derbi u novembru izgubili, neka me neko demantuje ako grijesim?
11. novembar 2001. 2:2
8. novembar 2008. 0:0
5. novembar 2011. 1:0

shzna
Kontakt:

sub nov 11, 2017 4:03 pm

LARS1921 je napisao/la:
shzna je napisao/la:
A ostali mecevi?
1987

LARSSON
Kontakt:

sub nov 11, 2017 4:07 pm

shzna je napisao/la:
sub nov 11, 2017 4:03 pm
LARS1921 je napisao/la:
shzna je napisao/la:
A ostali mecevi?
viewtopic.php?f=70&t=314

shzna
Kontakt:

sub nov 11, 2017 4:20 pm

Po jovanu, ako sam dobro upratio posto sam na brzinu, u novembru nam je skor 6-7-6, sto i nije toliko negativno koliko sam ocekivao da jeste.
1987

Plava Porodica
Kontakt:

sub nov 11, 2017 4:30 pm

Yebo li te onaj forum..
ZABOLI NAS ***** ZA NJIH
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Dzezvar
Kontakt:

sub nov 11, 2017 4:31 pm

Ma yebat ih....tamo pisu dva lika a ostatak su dezurni novinari u redakciji sa nekoliko nickova....

Eno storma prozivaju da im je rekao da su cetnici.....
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Leon_Professional
Kontakt:

sub nov 11, 2017 4:38 pm

Hajmo moderacija, pocnite raditi sto ste rekli, tj. da ce biti banovi kad se spomenu oni.
Nista protiv momka ali mora se pocet kaznjavat pa ce mozda i prestati takva prica.
Ili ipak zivite jedni od drugih.

damirfile
Kontakt:

sub nov 11, 2017 5:28 pm

Derbi po snijegu jedva cekam heeh

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

Prijava