Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Brkoo
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet apr 15, 2016 7:31 pm

addyno1 je napisao/la:
Brkoo je napisao/la:Da li ja jedini mislim da trebamo dovesti dva lijeva beka npr. Kvesu i Burekovica i rijesiti tu poziciju napokon da ne moram gledati Stanica kako krpi tu poziciju. Mirko je , defanzivno onako vise los nego dobar, ofanzivno isto onako, vidjeli smo da ima jak sut i odlican centarsut ali dzaba ti to kad rijetko prelazis na protivnicku polovinu , bolji od Mladenovica generalno ali mislim da ni on nije kvalitet za nas klub, plus je stranac.
Pored lijevog beka potrebno nam je jedno ili dva kvalitetna lijeva krila tako da rijesimo tu lijevu stranu na duzi period. Sto se tice odbrane treba nam i kvalitetan stoper, ili bolji od Kosorica ili neko njegovog kvaliteta. Napad smo rijesili dolaskom Pozdera. U proslom transfer roku doveli smo dva ista tipa igraca Zolotica i Zahirovica, misljenja sam da nam je potreban jos jedan kvalitetan igrac u sredini, mozda neki ofanzivni vezni.

Sto se tice odlazaka mislim da cemo se zahvaliti Turkovicu, Enisu Sadikovicu, Mailsonu, Mirku, mozda cak i Tiagu jer Edis nije bio uopste zadovoljan njegovim zalaganjem na treninzima prije ove povrede, a da ce se prodati najvjerovatnije Memija. Ne znam sta ce biti sa Halvadzicem, mislim da se on vrijedi malo istrpiti jer posjeduje talenat..

Pred nama je utakmica sa Travnikom i o tome samo razmisljam, strah me ove utakmice, najteze su ove utakmice u kojima si vec upisao bodove. Travnik dolazi oslabljen jer nece igrati njihov kapiten i igrac koji kod njih drzi sredinu terena. Kvalitetniji smo dosta ali to moramo pokazati na terenu.. :zeljeznicar1:
Zolu ne racunaj, on je na posudbi. Ne znam sto ste svi protiv Enisa, on je bas vojnik kluba i igra sve sto mu se kaze. Kad god je igrao u sredini sto inace igra, odigrao je korektno.
Vjeruj mi da mi je Enis drag, ali kao fudbaler nema mjesta u Zelji, ni on a ni Turkovic, ako tezimo ka tome da smo ozbiljan klub u svakom segmentu. Koliko mi god bili dragi Turkovic i on jer su Zeljovci pravi, ipak mi je klub vazniji od njih i svakog drugog pojedinca. U profesionalizmu nema mjesta emocijama..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

fcz
Kontakt:

pet apr 15, 2016 7:39 pm

baxuz87 je napisao/la:Atmosfera među igračima je odlična, svako ko kaže drugačije-laže. :zeljeznicar1:

Vidimo se sutra na punoj Grbavici!

EDIT: Amar ima dobar ugovor u Kataru i nema logike da digne sidro..
...koji istice na ljeto.

A sto se tice Enisa, u potpunosti se slazem s ovim sto je rekao addyno1, momak je svaku utakmicu koju je igrao na makar priblizno svojoj poziciji odradio vrlo zadovoljavajuce. Jako upotrebljiv igrac, pogotovo za neke "tvrdje", defanzivnije varijante sa zgusnutom sredinom.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Hrasno1921'

pet apr 15, 2016 7:50 pm

Dobivamo novi tunel i komplet nove klupe - sjedista za rezervne igrace, nesto slicno pouput onih sa Bilinog, uglavnom nece biti Recaro ne nadajte se :karanje:
1921' :zeljeznicar1:

KOLDZO LOPOVE !!!!! J**** TI SVE !!!

addyno1
Kontakt:

pet apr 15, 2016 7:51 pm

Brkoo je napisao/la:
addyno1 je napisao/la:
Brkoo je napisao/la:Da li ja jedini mislim da trebamo dovesti dva lijeva beka npr. Kvesu i Burekovica i rijesiti tu poziciju napokon da ne moram gledati Stanica kako krpi tu poziciju. Mirko je , defanzivno onako vise los nego dobar, ofanzivno isto onako, vidjeli smo da ima jak sut i odlican centarsut ali dzaba ti to kad rijetko prelazis na protivnicku polovinu , bolji od Mladenovica generalno ali mislim da ni on nije kvalitet za nas klub, plus je stranac.
Pored lijevog beka potrebno nam je jedno ili dva kvalitetna lijeva krila tako da rijesimo tu lijevu stranu na duzi period. Sto se tice odbrane treba nam i kvalitetan stoper, ili bolji od Kosorica ili neko njegovog kvaliteta. Napad smo rijesili dolaskom Pozdera. U proslom transfer roku doveli smo dva ista tipa igraca Zolotica i Zahirovica, misljenja sam da nam je potreban jos jedan kvalitetan igrac u sredini, mozda neki ofanzivni vezni.

Sto se tice odlazaka mislim da cemo se zahvaliti Turkovicu, Enisu Sadikovicu, Mailsonu, Mirku, mozda cak i Tiagu jer Edis nije bio uopste zadovoljan njegovim zalaganjem na treninzima prije ove povrede, a da ce se prodati najvjerovatnije Memija. Ne znam sta ce biti sa Halvadzicem, mislim da se on vrijedi malo istrpiti jer posjeduje talenat..

Pred nama je utakmica sa Travnikom i o tome samo razmisljam, strah me ove utakmice, najteze su ove utakmice u kojima si vec upisao bodove. Travnik dolazi oslabljen jer nece igrati njihov kapiten i igrac koji kod njih drzi sredinu terena. Kvalitetniji smo dosta ali to moramo pokazati na terenu.. :zeljeznicar1:
Zolu ne racunaj, on je na posudbi. Ne znam sto ste svi protiv Enisa, on je bas vojnik kluba i igra sve sto mu se kaze. Kad god je igrao u sredini sto inace igra, odigrao je korektno.
Vjeruj mi da mi je Enis drag, ali kao fudbaler nema mjesta u Zelji, ni on a ni Turkovic, ako tezimo ka tome da smo ozbiljan klub u svakom segmentu. Koliko mi god bili dragi Turkovic i on jer su Zeljovci pravi, ipak mi je klub vazniji od njih i svakog drugog pojedinca. U profesionalizmu nema mjesta emocijama..
po tome nije ni stanic, hodzurda, i jos desetak njih najmanje

Hurmasica
Kontakt:

pet apr 15, 2016 7:52 pm

Željino dijete, Amir Hadžiahmetović, odlučio je podržati projekat izgradnje evropske Grbavice te je uplatio sredstva za kupovinu 10 stolica.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Jaozinho22

pet apr 15, 2016 7:52 pm

Ne znam vala šta da kažem za Enisa,kada ga gledam na treningu uvijek je jedan od boljih u onoj slabijoj ekipi,konstantno se trudi i dokazuje pa sam ga znao vidjet i da je ljut kad mu ne dodaju loptu u prostor ili nešto....
Što se tiče Burekovića šteta je što smo odustali mada ovi ljudi u klubu imaju moje puno povjerenje i da sad sve rastjeraju i krenu ispočetka vjerovao bi im jer je ŽELJO UVIJEK ISPRED IGRAČA I TAKO ĆE I OSTAT.
Što se tiče sutrašnje utakmice pola foruma je po kafanama a pola evo ovdje mrlja nešto uključujući i mene :ganja:
Golman je Veca,odbrana Mirko,Hodza,Aco,Shorty,Zaha i Enis su u sredini krila Stana i Halvadžić a možda će Sablja i Lendru lijevo gurnut a u špic Beganovića 8-) i desetka Tuce koji će htjeti da popravi loš utisak od srijede.
Imam osjećaj da će ova utakmica biti kao i ona protiv Viteza kad smo ih mlatnuli s dječurlijom :ganja: :ganja:
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Timscho
Kontakt:

pet apr 15, 2016 7:58 pm

Hurmasica je napisao/la:Je li bio neko na treningu danas?
Trening je danas bio zatvoren za javnost.

Mailson je protiv Mladosti na Grbavici ušao u igru u 66-oj minuti kod rezultata 2:1

Halvadžić je protiv Borca na Grbavici ušao u igru u 62-oj minuti kod rezultata 1:0
svojim snagama na svojoj zemlji

exbabilon
Kontakt:

pet apr 15, 2016 8:03 pm

Edis danas rece da nije koga imao uvesti u igru, a na klupi se iz nepoznatih razloga nisu nasli Mailson i Halvadzic. Ako je Lendric bolje rjesenje na krilu od obojice onda nesto tu po meni ne stima...

zeka_tm87
Kontakt:

pet apr 15, 2016 8:06 pm

ma nevjerujem da ce se prodati Halvadjija i Mailson jer se oni nebi ni dovodili da se u njima nije vidio neki potencijal jer mi nismo toliko financijski jaki da mozemo bacati pare tako naddam se da ce uskoro i oni dobivati odredjenu minutazu.

Elegant
Kontakt:

pet apr 15, 2016 8:08 pm

Hrasno1921' je napisao/la:Dobivamo novi tunel i komplet nove klupe - sjedista za rezervne igrace, nesto slicno pouput onih sa Bilinog, uglavnom nece biti Recaro ne nadajte se :karanje:
Ima domacih firmi vrhunski prave te stvari, tako da nema sta da kukamo za renomiranim sranjima.

U svakom slucaju poboljsanje, uprava radi sjajan posao. :palacgore:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Plava Porodica
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pet apr 15, 2016 8:11 pm

MrRiccoli je napisao/la:
addyno1 je napisao/la:
starigrad je napisao/la:
tebi hvala na informaciji, ali bih, ipak, volio cuti nesto vise o tome od struke.

nadovezat cu se i na post o mogucem povratku kvese. to bi bilo odlicno i time bi se rjesilo mnogo toga.
struka trazi lijevog beka, lijevo krilo, stopera boljeg ili u rangu s kosoricem i špica sidraša. eto nadjen je špic i potpisao je, ostaju ove tri ostale pozicije. takodjer je sigurno da cemo se rijesiti 4-5 igraca.
to ti je 100 % stav struke.
Ma sto se tice beka samo vratiti kvesu

Sent from my C5303 using Tapatalk
@addyno hvala na informaciji,to je ono što me radije,da struka već ima jasan plan dovesti kvalitetnije igrače na poziccijama na kojim smo "desetkovani"Tiago ako bude onaj stari,mogao bi biti jako koristan i dalje po lijevoj strani.Za Kvesu bi bilo fenomenalno kada bi ilakve šanse postojale da se vrate,a čim ga spominješ vjerujem da postoje.Sidraša smo dobili,jedna nova varijanta napadača,i znači još štoper u rangu Ace,ili čak jos bolji.Po tome bi definitivno imali i neprelaznu odbranu,i nadam se da će biti mlađi.Uz to dovesti lijevo krilo,da bude u rotaciji sa Tiagom,i ja vjerujem da ćemo imati ekipu sa glavom i repom,kao što rekoh na veće domete.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

diego1921
Kontakt:

pet apr 15, 2016 8:13 pm

exbabilon je napisao/la:Edis danas rece da nije koga imao uvesti u igru, a na klupi se iz nepoznatih razloga nisu nasli Mailson i Halvadzic. Ako je Lendric bolje rjesenje na krilu od obojice onda nesto tu po meni ne stima...
Ja se samo nadam da ga vise necemo gledati na krilu,zna se gdje mu je mjesto,nema mi logike najvise se potrosi od svih igraca,onda ga prebace na krilo,a tu je uvjek potreban svjez igrac koji ce napraviti visak.Ne znam jel neko primjetio da Memija prije svake tekme centrira lijevom nogom i to ne radi lose,a na tekmi je uopste ne koristi,treba pokusati pa makar svaku nabio preko tribine..Halvadzica sutra ocekujem na desnoj strani a Mailsona na lijevoj,jedan nek pocne,drugi nek udje u 2 pol :shisha:

Plava Porodica
Kontakt:

pet apr 15, 2016 8:14 pm

Amire,majstore naš,hvala ti! Pa i dalje pljujte.. :klanjase2: :klanjase2:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

dell21
Kontakt:

pet apr 15, 2016 8:19 pm

Hvala amire :zeljeznicar1:

Plava Porodica
Kontakt:

pet apr 15, 2016 8:23 pm

I još jedna stvar, samo da zamolim one koji imalo poštuju Južnu tribinu,koji su nekada i stajali na istoj,da sutra dođu na svetu stranu.Meni prvom sutra će biti najteže gledati utakmicu,neće biti one pozitivne atmosfere,zato nisam želio subotu kao termin.Svašta se prošlo u zadnjih godinu dana,a dolaze bolji dani.Treba ispoštovati one momke koji su ovo ponovo i nanovo gradili,rasute komade u cjelinu sastavljali.A svi mi znamo koliko podrška naša Želji treba.I uvijek će biti sa one strane,gdje stojimo već 29.godina.
SUTRA KO GOD IMA GODIŠNJU,GRATIS KARTU,NEBITNO,KUPITE KARTU,OVO ŠTO JE DANAS UPRAVA URADILA PO TOM PITANJU ME NATJERALO DA SUZU PUSTIM VJERUJTE.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Okolele
Kontakt:

pet apr 15, 2016 8:30 pm

slika
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Pele1921
Kontakt:

pet apr 15, 2016 8:41 pm

Glede priče Spars-Željo.
Nisam siguran da je ovo baš dobra ideja - ne zarad SD Željezničar nego radi Sparsa.
Realno, trenutno u državi nema kluba koji radi bolje sa djecom od njih, a kad se uplete "halaša" kakva je u SD...

:zeljeznicar1:
Zadnja izmjena: Pele1921, dana/u pet apr 15, 2016 8:50 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Avanes
Kontakt:

pet apr 15, 2016 8:41 pm

Možda je ipak bolja varijanta da se i pored ove inicijative od strane uprave, koja je stvarno da se naježiš, bude štand za prikupljanje priloga za Mirzinu porodicu.

Bolje je da ljudi koji imaju godišnju ubace tih 5KM u tu kutiju nego da kupe kartu i da Mirzina porodica dobije 1KM od toga.
Mirsad Siljak: "Te osobe koje su preko dvadeset, da su i preko cetrdeset godina u ovome klubu, njih nije lijepo vidjeti a ne komunicirati sa njima."

Hrasno1921'

pet apr 15, 2016 8:48 pm

Avanes je napisao/la:Možda je ipak bolja varijanta da se i pored ove inicijative od strane uprave, koja je stvarno da se najžiš, bude štand za prikupljanje priloga za Mirzinu porodicu.

Bolje je da ljudi koji imaju godišnju ubace tih 5KM u tu kutiju nego da kupe kartu i da Mirzina porodica dobije 1KM od toga.
NE.

Iz nekoliko razloga, jer se ne skuplja humanitarna ili pomoc za nekoga (malo ruzno zvuci) vec je to vise znak paznje od strane kluba zajedno sa navijacima, i mene bi ljutilo da je drugacije.
Rahmetli Mirza je bio vrijedan momak, radio je i izdrzavao majku i sestru, ovo je mali znak paznje kluba i navijaca, svakako da ce se opet skupiti milja - dvije, tako da nema potrebe za nekim standovima i prikupljanje priloga, a i nije ok.
1921' :zeljeznicar1:

KOLDZO LOPOVE !!!!! J**** TI SVE !!!

Leon_Professional
Kontakt:

pet apr 15, 2016 9:07 pm

slika

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

Prijava