Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

storm_raider
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub sep 09, 2017 11:13 pm

ChWilla je napisao/la:
sub sep 09, 2017 11:02 pm
sve to još ima da se pregleda. e kad se pregleda, i dijete može vidjeti da je ono onda "prijepoljac napolje" pisao isti lik koji je kasnije bio hrasno1921...samo je "prijepoljac" postao "lažni hadžija".

a taj čovjek je vlasnik firme ss u registru.
I Siljak je bio neko ko je 'krao pare' koliko me sjecanje sluzi.

@reks1 :palacgore:
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

ChWilla
Kontakt:

sub sep 09, 2017 11:23 pm

gredić je prvi prestao trošiti pare koje nisu zarađene ili za koje se bar pouzdano ne zna da će se zaraditi, a ne ako ovo i ono...mislim da je najtačnije tako reći. a to je revolucionaran korak kad cijelo poslijeratno vrijeme živiš na dođem ti, i u najboljim i u najgorim danima.
gradi željo boli te *****

Model1964

sub sep 09, 2017 11:44 pm

I onda kažu Model vakav, nakav :ganja:
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Brkoo
Kontakt:

sub sep 09, 2017 11:53 pm

ChWilla je napisao/la:
sub sep 09, 2017 11:02 pm
sve to još ima da se pregleda. e kad se pregleda, i dijete može vidjeti da je ono onda "prijepoljac napolje" pisao isti lik koji je kasnije bio hrasno1921...samo je "prijepoljac" postao "lažni hadžija".

To je to..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

LARSSON
Kontakt:

ned sep 10, 2017 12:02 am

Post sa jednog drugog foruma, nije pisano za našu ligu, ali se uklapa 101% :lol:

slika

Klasična postavka JSL bednog izgovora za fudbalski tim koji se često zamaskira imenima tipa Javor, Mladost, Radnik...

Počnimo od mesta između stativa koje čuva Rupa. Ne rupa u Ljutice Bogdana 1a, ne rupa u zidu, rupa u glavi i slično, već rupa u svakom mogućem fudbalskom smislu. Igrač koji ne zna da doda u radijusu većem od pet metara, ne zna da ispuca loptu sem preko tribine (koje je u JSl lako prebaciti jer je, osim na dva stadiona, visoka četiri i po metra u proseku) i ne zna da uhvati loptu sem ako se ne kreće. Prima mali broj golova jer suparničke Bandere ne umeju da ih savladaju, ali nemojte to da vas zavara.

Stub odbrane čine dva, a nekada i tri Drva, mada taj broj može da skoči čak i na četiri, u zavisnosti od postavke "trenera". Svako poređenje sa drvetom je namerno, jer u suštini sa ovim plemenitim stanovnikom planete Zemlje dele mnogo toga, od visine i težine preko tromosti i nepokretnosti, a svakako ne stepen korisnosti jer ne proizvode kiseonik već samo štetu. Glavna uloga Drva jeste da bije protivnika i izbacuje loptu što dalje od svog gola, najčešće glavom jer nogom ne ume.

Pored Drva odbranu čine i dva Atletičara, koji taj naziv nose zbog toga što su od strane domaćih JSL stručnjaka po pravilu i tradiciji nazivana "igračima sa odličnim fizičkim karakteristikama". Prevod na narodni jezik zvučao bi, šturo: "budale koje znaju samo da trče". Imaju jaku i nedovoljno razjašnjenu tendenciju da prebacuju tribine svojim centaršutevima, što se od strane nekih istraživača okarakterisalo kao sklonost ka američkom fudbalu, ali adekvatnih dokaza nema. Poseban kuriozitet je što obično igraju bolje rukom nego nogom. Glavna uloga Atletičara je da trči napred-nazad i centrira loptu čim je dobije, pa šta bude, kao i da izvodi aute.

Neobičnu i misterioznu simbiozu ispred poslednje linije JSL tima čini nadaleko poznati trio (mada nekada i kvartet ili čak kvintet) pod nazivom Defanzivni blok. Čini ga najmanje tri, a najviše deset Drva koja se od onih drugih Drva iz poslednje linije razlikuju po tome što su u proseku nešto niži pa ne mogu da igraju na njihovom mestu nego moraju napred. Ljubitelji fudbala nepogrešivo nakon određenog perioda uoče tu sličnost pa posle beskonačnog broja očajnih partija iznesu briljantnu ideju da se Drva iz veznog reda pomere unazad jer bi bila odlična defanzivna Drva. Uloga je, naravno, potpuno ista sa dodatkom što im je dozvoljeno da šutiraju sa 40 i manje metara nadajući se da će dobiti penal posle tri korne.

Ostatak veznog reda čine Muve bez glave, bliski rođaci Atletičara, igrači za koje ljubitelji fudbala takođe brzo uoče da su veoma slični svojim rođacima i da bi se odlično snašli kada bi se povukli u odbranu. Muve bez glave su u suštini igrači koji u bezbroj bezuspešnih pokušaja da predriblaju protivničko Drvo ponekad to i uspeju, ali ih nakon toga najčešće zaustavi njihov vekovni protivnik - aut linija. Nije poznato zbog čega se Muve bez glave toliko plaše i bivaju dekoncentrisane u bliskom susretu sa aut i gol-aut linijama, ali su naučnici utvrdili da bi u slučaju da fudbalski teren postane beskonačan, Muve bez glave bile majstori fudbalske igre.

Na kraju možda i ključan igrač koji je često najbolji strelac tima sa 5 pogodaka na 35 utakmica, osim ako mu slavu na vrhu liste strelaca preuzme misteriozni Autogolović, ili eventualno defanzivno Drvo. Bandera je igrač koji je karijeru u većini slučajeva počeo kao defanzivno Drvo, ali mu se par puta na treningu posrećilo pa je pokazao da ume i nogom da postigne gol, stoga je trener odlučio da mu poveri sveže opran broj sa nalepljenom devetkom. Ipak, golovi nogom su potpuna retkost i dešavaju se isključivo sa bele tačke, ako pročita nameru svake autentične srpske Rupe koja se u 98.96 % slučajeva baca u svoju desnu stranu kad pokušava da odbrani penal. Posle par godina bivstvovanja po JSL njivama dobije unosan transfer u drugu turkmenistansku ligu, ako ima sreće.

Naravno, tim ne bi bio tim bez još četiri člana, a to su tri izmene i "trener". Prva od tri izmene uglavnom je "Deda", igrač od barem 36-37 godina, mada se starosna granica pomera kako rang takmičenja opada, pa smo donedavno u petom rangu imali slučaj legendarnog kapitena Brodarca od 57 ljeta. Paradoksalno, iako je deda najstariji, pa samim tim i fizički najinferiorniji igrač, obično je u fudbalskom smislu i ubedljivo najbolji. Limitira ga to što kondicije ima za maksimum 20 minuta fudbala, i to ako ne izlazi iz kruga centra sem kad izvodi prekide. Druga izmena je momak koji nema stalni nadimak, najčešći su "Boki", "Bane", "Mare" i slični nadimci koji ni po čemu ne odskaču, baš i osoba koja ih nosi. Taj igrač se ni po čemu ne izdvaja u kvalitativnom smislu od ostalih igrača, ali je u ljudskom smislu po pravilu tih, povučen i krajnje neprimetan. Šansu uvek dobije sa klupe, nikada ne uradi ništa, i nikada se ne buni zbog toga. Treća izmena je uglavnom "Mali", koji je nadimak dobio po tome što je najmlađi i najmršaviji u ekipi pa ga svi šikaniraju i šalju da im pere kopačke. Navodno je najtalentovaniji, a zapravo mu je maksimalni potencijal da postane Drvo, ako na izmaku puberteta izdžiklja i poraste još jedno 15 cm i dostigne 180, što je minimum da bi se postalo Drvo.

Čitavu bulumentu ovih kreatura predvodi "trener", koji se od trenera razlikuje po tome što nije trener, već "trener". Jednostavno, zar ne? "Trener" ima svoj karakteristični "trenerski" pečat i osnovna tri postulata:

1) Fudbal se ne igra bez bar dva zadnja vezna
2) Fudbal se ne igra sa više od jednog napadača, OSIM ako je igrao GG na kladionici a njegova Drva i Bandere nisu uspela da daju gol do 88. minuta, u tom slučaju uvodi još jednu Banderu na teren
3) Lopta brže putuje kroz vazduh nego po zemlji

Što se tiče drugih karakteristika, najupečatljivije su fizičke. Postoje dva fizička tipa "trenera". Prvi tip je debeo iliti kvalitetno uhranjen sa dobroćudnim crtama lica i kratkom HHHL majicom koja jedva pokriva naduveni stomak. Drugi tip je mršav, uglađen i zalizan, najčešće u skupom odelu od 2 400 dinara sa akcije kod Kineza, sa krajnje ozbiljnim crtama lica i mlitavom gestikulacijom. Bez obzira na njihove fizičke razlika, oba tipa su podjednako nesposobna i zalutala u fudbal.

Toliko od mene, laku noć. Jeb.em ti mater Super ligo.

godrina
Kontakt:

ned sep 10, 2017 12:07 am

hahah koji kralj, tu je to u 5 deka sa premijerom :D
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

salle86
Kontakt:

ned sep 10, 2017 12:17 am

Hahahaha oplakah
Najjača analiza koju sam ikad pročitao
Vrh
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

MrkiMedo
Kontakt:

ned sep 10, 2017 12:21 am

Ima li Radnik izostanaka sutra ?

kvalitet
Kontakt:

ned sep 10, 2017 12:39 am

LARS1921 je napisao/la:
ned sep 10, 2017 12:02 am

Pored Drva odbranu čine i dva Atletičara (...) Imaju jaku i nedovoljno razjašnjenu tendenciju da prebacuju tribine svojim centaršutevima, što se od strane nekih istraživača okarakterisalo kao sklonost ka američkom fudbalu, ali adekvatnih dokaza nema. Poseban kuriozitet je što obično igraju bolje rukom nego nogom. Glavna uloga Atletičara je da trči napred-nazad i centrira loptu čim je dobije, pa šta bude, kao i da izvodi aute.
E s ovim je prekuc'o :placeodsmijeha: :placeodsmijeha: :placeodsmijeha:
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

black64
Kontakt:

ned sep 10, 2017 12:54 am

Onako hipoteticki covjek sebi postavi pitanje,sta bi se desilo da je ostala bivsa uprava,te da ovi ljudi koji su sad u strukturama nisu tu gdje jesu.Dali bi Zeljeznicar transparentno poslovao,dali bi uposlenici od cistacice do zadnjeg igraca platu primali po zakonu sa izmirenim svim obavezama prema drzavi,dali bi obaveze prema dobavljacima i javnim preduzecima bila na vrijeme regulisana,dali bi se gradio stadion,dali bi se kvadratura poslovnih prostora povecala za 1000 m/2,dali bi se sve financijske transakcije uplacivale ziralno sa posebnim fokusom na omladinski pogon,dali bi ugostili reprezentaciju na nasem stadionu i na kraju dali bi u zadnjih par godina sa onakvim stanjem u kakvom je klub bio,a svi znamo kakva su nam dugovanja bila,dali bi bilo boljih rezultata u vidu PLBiH te Europe.Ja sam svjestan da pojedini igraci osim fudbalske karijere koju su ostvarili na srecu igrajuci u Zeljeznicaru nisu zavrsili fakultete,nemaju poslovne objekte.Takve iskreno molim da Zelju ne posmatraju kao kravu muzaru i nacin kako ce financijski sebe i svoju porodicu obezbjediti.Izrazavam duzno postovanje profesijama koje cu spomenuti pekar, lekar, apotekar, kolar, stolar,knjigovezac, staklorezac, vidar, zidar,tesar ili klesar, kovac, trovac,mlinar, vinar, veterinar, kuvar, cuvar,daktilograf i fotograf,scenograf i geograf gospodo manite se vodjenja kluba potrebni su nam skolovani menadzeri,skolovani ekonomisti te skolovani pravnici.Znam ja da je fino u mahali hvaliti se da si u upravi Zelje al brate osim hvaljenja u mahali nista dobro od vas Zeljo nema.Budite navijaci kao i armija nas slicnih vama.Nista u tome nema lose cak sta vise.Samo strucnost i skola te predan rad moze valjati i izvesti na pravi put ne samo nas klub nego citavu drzavu.

Model1964

ned sep 10, 2017 1:03 am

black64 je napisao/la:
Onako hipoteticki covjek sebi postavi pitanje,sta bi se desilo da je ostala bivsa uprava,te da ovi ljudi koji su sad u strukturama nisu tu gdje jesu.Dali bi Zeljeznicar transparentno poslovao,dali bi uposlenici od cistacice do zadnjeg igraca platu primali po zakonu sa izmirenim svim obavezama prema drzavi,dali bi obaveze prema dobavljacima i javnim preduzecima bila na vrijeme regulisana,dali bi se gradio stadion,dali bi se kvadratura poslovnih prostora povecala za 1000 m/2,dali bi se sve financijske transakcije uplacivale ziralno sa posebnim fokusom na omladinski pogon,dali bi ugostili reprezentaciju na nasem stadionu i na kraju dali bi u zadnjih par godina sa onakvim stanjem u kakvom je klub bio,a svi znamo kakva su nam dugovanja bila,dali bi bilo boljih rezultata u vidu PLBiH te Europe.Ja sam svjestan da pojedini igraci osim fudbalske karijere koju su ostvarili na srecu igrajuci u Zeljeznicaru nisu zavrsili fakultete,nemaju poslovne objekte.Takve iskreno molim da Zelju ne posmatraju kao kravu muzaru i nacin kako ce financijski sebe i svoju porodicu obezbjediti.Izrazavam duzno postovanje profesijama koje cu spomenuti pekar, lekar, apotekar, kolar, stolar,knjigovezac, staklorezac, vidar, zidar,tesar ili klesar, kovac, trovac,mlinar, vinar, veterinar, kuvar, cuvar,daktilograf i fotograf,scenograf i geograf gospodo manite se vodjenja kluba potrebni su nam skolovani menadzeri,skolovani ekonomisti te skolovani pravnici.Znam ja da je fino u mahali hvaliti se da si u upravi Zelje al brate osim hvaljenja u mahali nista dobro od vas Zeljo nema.Budite navijaci kao i armija nas slicnih vama.Nista u tome nema lose cak sta vise.Samo strucnost i skola te predan rad moze valjati i izvesti na pravi put ne samo nas klub nego citavu drzavu.
Samo Ja i Gavran imamo pravo na ovo :D
Drugi :ne:

tm8782
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned sep 10, 2017 1:04 am

ChWilla je napisao/la:sve to još ima da se pregleda. e kad se pregleda, i dijete može vidjeti da je ono onda "prijepoljac napolje" pisao isti lik koji je kasnije bio hrasno1921...samo je "prijepoljac" postao "lažni hadžija".

Malo sam bio odsutan pa nisam bio na forumu...itd. Sad otvorih i vidjeh ovaj post. Sve si dobro rekao, ukratko. Vidim da je neka rasprava o Grediću pa mi ništa nije jasno, ali nebitno. Tvoj post mi je malo 'otvorio oči', sigurno se radi o gg.ba. Mnogo toga se zna, saznalo se. Takodje to zna i većina forumaša ovdje, a ti si napisao ukratko u ovoj zadnjoj rečenici. Nemojte ljudi da budete slijepi, služe se svim i svačim ...

Sent from my thl T6S using Tapatalk

Ovo je važan trenutak u historiji Kluba. Tribinu ne grade pojedinci. Tribinu gradi porodica Željo. Gradnja tribine neće biti po modelu javno privatnog partnerstva niti po modelu koncsesije. To će ... podrazumijevati vlasništvo Kluba nad tribinom

black64
Kontakt:

ned sep 10, 2017 1:07 am

Model1964 je napisao/la:
ned sep 10, 2017 1:03 am
black64 je napisao/la:
Samo Ja i Gavran imamo pravo na ovo :D
Drugi :ne:
Izvinjavam se gavranu i tebi,drugi put cu paziti sta pisem i imati vas u vidu. :D :D :D

Model1964

ned sep 10, 2017 1:09 am

tm8782 je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:sve to još ima da se pregleda. e kad se pregleda, i dijete može vidjeti da je ono onda "prijepoljac napolje" pisao isti lik koji je kasnije bio hrasno1921...samo je "prijepoljac" postao "lažni hadžija".

Malo sam bio odsutan pa nisam bio na forumu...itd. Sad otvorih i vidjeh ovaj post. Sve si dobro rekao, ukratko. Vidim da je neka rasprava o Grediću pa mi ništa nije jasno, ali nebitno. Tvoj post mi je malo 'otvorio oči', sigurno se radi o gg.ba. Mnogo toga se zna, saznalo se. Takodje to zna i većina forumaša ovdje, a ti si napisao ukratko u ovoj zadnjoj rečenici. Nemojte ljudi da budete slijepi, služe se svim i svačim ...

Posebno su se angažirali pred skupštinu.Ja i pjan :D vidim to.

@ black64 :palacgore:
Što ti je odgojeno dIjete :D

Model1964

ned sep 10, 2017 1:14 am

:placeodsmijeha: Situacija je ozbiljna, izmice kontroli
Selo gori pa se i Acika ukljuciJo u gašenje požara :placeodsmijeha:
Bice ovo duga i burna noc :rofl:
Mirno spavajte biti nece rata :rofl:

black64
Kontakt:

ned sep 10, 2017 1:15 am

Model1964 je napisao/la:
ned sep 10, 2017 1:09 am
tm8782 je napisao/la:

Posebno su se angažirali pred skupštinu.Ja i pjan :D vidim to.

@ black64 :palacgore:
Što ti je odgojeno dIjete :D
Au sto me podmladi.Nisu me djetetom nazvali ima 30 godina,ja sto me nasmija.U svakom slucaju hvala lijepo je bar na trenutak se osjecati djetetom i to vaspitanim. :placeodsmijeha: :placeodsmijeha: :placeodsmijeha:

salle86
Kontakt:

ned sep 10, 2017 1:17 am

Izvinjavam se ali moram ovo...
spasio sam post jer sam znao kakvu će reakciju izazvati

slika

naravno da ovakva mišljenja nisu tamo dobrodošla
šta reći, koju posluku porat :D
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Edis Mulalic 1921

ned sep 10, 2017 1:19 am

Cuj njemu neko uznemirava porodicu, pa bolan raja ce se sprdat s tobom do kraja zivota na osnovu tekstova i medijskog rata kojeg vodis protiv Zelje zajedno sa tri cetiri poltrona s foruma, ***** li ti porodicu i tebi i njima.
Modus vivendi !

Model1964

ned sep 10, 2017 1:25 am

Ovo što se dogodilo nocas i danas na anamo onom pdf sam u analizi i najaviJo :D
Kada vodiš medijski rat a nemaš pojma o tome onda ti se dogodi akcija u tvojoj avliji kao što je ova pobuna tamošnjih forumaša.
Dugogodišnjoj kanti godine na svim forumima daš da vodi operacije a lažni kelner ti glavni za propagandu.....neuspijeh zagarantovan :placeodsmijeha:
Acika je svojim pojavljivanje priznao poraz :rofl: Dogorilo do nokata :placeodsmijeha:

Profesionalna znatiželja me je tjerala da budNem budan do ovijh doba :rofl:
Nije đaba bilo :rofl:

Model1964

ned sep 10, 2017 1:31 am

salle86 je napisao/la:
ned sep 10, 2017 1:17 am
Izvinjavam se ali moram ovo...
spasio sam post jer sam znao kakvu će reakciju izazvati

slika

naravno da ovakva mišljenja nisu tamo dobrodošla
šta reći, koju posluku porat :D
On lijepi neke slicice, neke mailove :D
Živo me zanima dali može dokazati pred sudom da je taj mail u slovo indentican originalu. Dali može dokazati da nije bilo* popravljanja** retuširanja *
Originalni mail nije teško dobiti ;)

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.

Prijava