Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Hadzijalagic
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto apr 12, 2016 2:12 pm

Problematicna je i pekara kao i cevabdzinica do nje jer je na isti nacin prostor nadogradjen.. I onaj novi prostor kod ulaza na istok je slican ali on bar nije s prednje strane i ne smeta toliko..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

MrRiccoli
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

uto apr 12, 2016 2:15 pm

Hrasno1921' je napisao/la:Postavljate stvari pogresno ....

Prvo Zeljo nikome ne moze smanjivati povrsinu poslovnog prostora, sto ugovorom, a i sto bi onda iznacilo manje kvadrata - manje prihoda, sa druge strane jedini problematicni poslovni prostor jeste prednji dio buregdzinice i nijedan vise, sto ce se rijesiti izgradnjom ove juzne longitudinale, sto Zeljo opet nema nista s tim vec direkcija za izgradnju KS, dok je doticnom opstina dala dozvulu da se prosiri, i on godinama taj dio placa opstini a ne Zelji, sto je sasvim normalno.
Neki poslovni prostori su u vlasnistvu kluba, neki u vlasnistvu sportskog drustva a neki imaju privatne vlasnike, jer su prodati u periodu 2006.-2008. to najvise oni u vlasnistvu kluba, na cemu se treba zahvaliti tadasnjem rukovodstvu, jasno je da klub ipak ima nekih 50% prostora u svom vlasnistvu, 20% sportsko drustvo, a nekih 30 % pripada privatnim licima.

Jbg daleko idemo od teme, uglavnom ovo ustakljavanje ako se desi bio bi pun pogodak iz mnogo razloga, prvo izgleda radi i same estetike, a onda bi i sve llicilo pravi stadion, i sam istok kada se izgradi bit ce pun pogodak, jer gradnjom istoka na sve ce se paziti, nece se nista ostavljati za radove nekada ubudcnosti, pa tako i radovi ustakljivanja, za koje sigurno znam da postoji plan da ce se upravo na tome raditi, samo je pitanje kada
E sad je bitno koji su poslovni u vlasnistvu Zelje jesu ki to oni dole udarni ili oni na spratu. Znam da smo svake godine od rente imali nekih 220.000 KM svake godine sto ce reci da bagra nije prodala poslovne imali bi barem 300.000 i nekamo mislim da ti koji su prodavali da su prodali one udarnije i gdje je kirija bolja

Sent from my C5303 using Tapatalk

rios
Kontakt:

uto apr 12, 2016 2:20 pm

Ako ne Sead onda mozda Izet Hajrovic!? :mrgreen: :mrgreen: :ganja:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!!

Miralem Pjanic !!

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Charlie Sheen
Kontakt:

uto apr 12, 2016 2:20 pm

rios je napisao/la:Ako ne Sead onda mozda Izet Hajrovic!? :mrgreen: :mrgreen: :ganja:
moze za klupe

Grbavica
Kontakt:

uto apr 12, 2016 2:22 pm

Nešto gledam po ovom transfermarktu i upratih da je Olimpija iz Ljubljane prodala nekakvog Nigerijca za 5 miliona € :r :shock: :o A bio kod njih jednu poluseznu i u 21 utakmici zabio 8 golova i imao 8 asistencija. Jjebo te život Baja imo 15 golova i 9 asistencija u 28 utakmica i ode za 500 milja.
http://www.transfermarkt.com/ezekiel-he ... ler/242724" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Hrasno1921'

uto apr 12, 2016 2:22 pm

MrRiccoli je napisao/la:
Hrasno1921' je napisao/la:Postavljate stvari pogresno ....

Prvo Zeljo nikome ne moze smanjivati povrsinu poslovnog prostora, sto ugovorom, a i sto bi onda iznacilo manje kvadrata - manje prihoda, sa druge strane jedini problematicni poslovni prostor jeste prednji dio buregdzinice i nijedan vise, sto ce se rijesiti izgradnjom ove juzne longitudinale, sto Zeljo opet nema nista s tim vec direkcija za izgradnju KS, dok je doticnom opstina dala dozvulu da se prosiri, i on godinama taj dio placa opstini a ne Zelji, sto je sasvim normalno.
Neki poslovni prostori su u vlasnistvu kluba, neki u vlasnistvu sportskog drustva a neki imaju privatne vlasnike, jer su prodati u periodu 2006.-2008. to najvise oni u vlasnistvu kluba, na cemu se treba zahvaliti tadasnjem rukovodstvu, jasno je da klub ipak ima nekih 50% prostora u svom vlasnistvu, 20% sportsko drustvo, a nekih 30 % pripada privatnim licima.

Jbg daleko idemo od teme, uglavnom ovo ustakljavanje ako se desi bio bi pun pogodak iz mnogo razloga, prvo izgleda radi i same estetike, a onda bi i sve llicilo pravi stadion, i sam istok kada se izgradi bit ce pun pogodak, jer gradnjom istoka na sve ce se paziti, nece se nista ostavljati za radove nekada ubudcnosti, pa tako i radovi ustakljivanja, za koje sigurno znam da postoji plan da ce se upravo na tome raditi, samo je pitanje kada
E sad je bitno koji su poslovni u vlasnistvu Zelje jesu ki to oni dole udarni ili oni na spratu. Znam da smo svake godine od rente imali nekih 220.000 KM svake godine sto ce reci da bagra nije prodala poslovne imali bi barem 300.000 i nekamo mislim da ti koji su prodavali da su prodali one udarnije i gdje je kirija bolja

Eh to fakat ne znam, iskrenos e nadam da ce se neko javiti ko zna odgovor na to pitanje, jer i mene zivo to interesuje, jer prije svega klub kao i sportsko drustvo su udruzenja gradjana i to bi se trebalo znati, ako nista koje je cije, i ako smatram da finansijski dio ne treba iznositi u javnost, odnosno onaj dio koliko ko uzima, na ime rentanja.
Rentanje poslovnih prostora je u 2012. donijelo 273.000 KM
Plaćaju li zakupci svoje obaveze?

– Zakupci svoje poslovne prostore plaćaju, s tim da je gornji dio, uslovno rečeno, devastiran i te prostorije se ni ne izdaju. Što se tiče donjeg dijela, 90% zakupaca uredno izmiruje obaveze, a ovih preostalih 10% uz kašnjenje, ali izmiruju.
http://fkzeljeznicar.ba/intervju-sa-pre ... -dio/7752/
1921' :zeljeznicar1:

KOLDZO LOPOVE !!!!! J**** TI SVE !!!

damirfile
Kontakt:

uto apr 12, 2016 2:25 pm

Grbavica je napisao/la:Nešto gledam po ovom transfermarktu i upratih da je Olimpija iz Ljubljane prodala nekakvog Nigerijca za 5 miliona € :r :shock: :o A bio kod njih jednu poluseznu i u 21 utakmici zabio 8 golova i imao 8 asistencija. Jjebo te život Baja imo 15 golova i 9 asistencija u 28 utakmica i ode za 500 milja.
http://www.transfermarkt.com/ezekiel-he ... ler/242724" onclick="window.open(this.href);return false;

Daleko smo mi od tog nivoa, ma predaleko.

rios
Kontakt:

uto apr 12, 2016 2:26 pm

Charlie Sheen je napisao/la:
rios je napisao/la:Ako ne Sead onda mozda Izet Hajrovic!? :mrgreen: :mrgreen: :ganja:
moze za klupe
E jbg sad druze.. :mrgreen:

Al da se pustimo zezancije, kontam cijeli dan evo kako sutra uci u utakmicu :?: Nama treba pobjeda bez primljenog gola,oni dolaze upravo po taj jedan gol i imaju ekipu definitivno koja do njega moze doci.Kako sad ostvariti prvo a izbjeci drugo!?
Nekako je ocekivati da sad uloge budu obrnute u odnosu na onu ligasku utakmicu iz Tuzle,mi cemo uzeti loptu u svoj posjed a oni vrebati neku sansu iz kontre i polukontre,takodjer i iz prekida.Cini mi se da su na Kosevu sva 3 gola dali na ove nacine.
Rizik u predaji lopte mora biti minimalan kad smo mi u pitanju,ne forisarati neka rizicna i teska dodavanja,graditi strpljivo svoje napade.I ovdje bih naveo primjer sa Koseva,ako se ne varam 2 gola su pala nakon netacnih pasova,jedan jeste sigurno i to bas onaj prvi cini mi se.Nas defanzivni blok na sredini mora postojati,opet mozda zalijepiti Zahu na Zebu da mu oteza svaki prijem i predaju lopte.Ocekujem da ce oni opet zatvoriti nasu desnu stranu koja bolje fercera od lijeve,sto opet znaci da ce Memija-Kramaric-Stanic ( ko vec bude igrao ) morati preuzeti vise inicijtive,u tom slucaju tesko da bi oni kvalitetno mogli braniti obje strane.
U Tuzli smo im najopasnije situacije,ukljucujici i akciju nakon koje je pao gol,napravili kroz sredinu.Vidjet cemo kako ce se postaviti na nasa krila,mozda opet tu bude dobitna kombinacija preko Bekrica i Blagojevica uz ulazak krila malo u sredinu pa da se napravi nesto.
Elem,raspisah se a ne znam hoce li iko i procitati ovo :mrgreen: Jedva cekam fakat utakmicu sutra aBd,bice to spektakl pravi. :zeljeznicar1:
Zadnja izmjena: rios, dana/u uto apr 12, 2016 2:56 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!!

Miralem Pjanic !!

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Grbavica
Kontakt:

uto apr 12, 2016 2:29 pm

damirfile je napisao/la:
Grbavica je napisao/la:Nešto gledam po ovom transfermarktu i upratih da je Olimpija iz Ljubljane prodala nekakvog Nigerijca za 5 miliona € :r :shock: :o A bio kod njih jednu poluseznu i u 21 utakmici zabio 8 golova i imao 8 asistencija. Jjebo te život Baja imo 15 golova i 9 asistencija u 28 utakmica i ode za 500 milja.

Daleko smo mi od tog nivoa, ma predaleko.
Upravo tako. I treba nam puuuuno puuuno rada, truda, uspjeha da dođemo na taj nivo.
Zimus prodali tri napadača i najbolje je prošo Đermanović, on je u Želju došo. Ostala dvojica su otišli u nekakav Basel i Lokomotiv iz Moskve :ganja:
Ko nas je kleo, nije dangubio.

addyno1
Kontakt:

uto apr 12, 2016 2:38 pm

MrRiccoli je napisao/la:
addyno1 je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Kada krece izgradnja ove ceste, valjda ce i sa time poceti iseljavanje ovih firmi iz poslovnih prostora.

@Dolina jesi siguran da ce to sve biti Zeljino ?
nisu sve zeljini prostori na sjeveru niti ce biti ukoliko ih nekad klub ne otkupi. sto se tice ovih nadogradjivanih dijelova (kao sto je buregdzinica) to je opstina davala dozvole. na sjeveru ima prostora koji pripadaju SD i Violina ima svoj prostor 1/1 koji mu je dodijelio SD kao zahvala jer im je nekad nasao dosta sponzorskih ugovora. bitnije je da se sad sredi situacija oko istoka i da se istok zavrsi, a onda jug...sminkanje okolo se radi na kraju svega i ne bi ja to kao prioritet uzimao sad. a na kraju krajeva gradnjom ceste nestace sve to dogradjeno. a cesta ce se raditi vrlo brzo.
I nadam se da ce na istoku biti poslovni prostori koji ce se izdavati i od kojih ce klub imati koristi

koliko se sjecam nekada je bio plan da se klupski prostori svi stave ispod juga, a sve radi toga sto bi zapad, istok i sjever bili atraktivniji za izdavanje poslovnih prostora. da li je to novim projektima promijenjeno ne znam

Plava Porodica
Kontakt:

uto apr 12, 2016 2:52 pm

Nikad dočekat utakmicu.. :r
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

likusa
Kontakt:

uto apr 12, 2016 2:56 pm

Imam najjaceg direktora :rofl: Dobih sutra slobodan dan :pljesak:
Željeznicar za život cijeli !

Tryg
Kontakt:

uto apr 12, 2016 2:57 pm

Rodom s mejtaša je napisao/la:
Tryg je napisao/la:Mejtas pritisni ovdje kad udjes na zenin fb.

https://www.facebook.com/fkzeljeznicar/?fref=ts" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja i šta onda?
Pa zar nisi htio da gledas sta objavljuje klub preko fb?
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

Eisenbahner1921
Kontakt:

uto apr 12, 2016 3:12 pm

@Grbavica
Dvojica najboljih napadača - Henty u Lokomotiv za 5 mil €, a Šporar u Basel za 3 mil €. Još treba naglasiti da su prvog kupili iz Milana za 150.000 €, što za balkanske uvjete nisu ni male pare.
Već par godina aktivno pratim slovenski nogomet. Kvalitetom smo tu negdje. Mislim da bi svaki naš predstavnik u Europi izbacio bilo kog njihovog, osim naravno Maribora koji je druga priča (i Olimpije ove godine, ali o tome ne želim prije nego što ih ne vidim na djelu). U Sloveniji se igra četverokružno, 10 klubova. Nikad nema puno klubova koji su baš loši, nekad 1-2, ali da im se dese slučajevi kao kod nas ove godine Velež rijetko kad. Posjećenost im je bila prije kao na jednoj običnoj utakmici Želje, oko 2000-3000 na 5 stadiona (Maribor je izvlačio prosjek),a sad puno veća. Stadioni su im klasa za naše, počev od terena. Tu se ogleda najveća njihova prednost. Pa jebote svi su im travnjaci milina za oči. Ako padne kiša, favoriti se ne pitaju hoće li moći igrati lopte. Daleko od toga da su engleske kvalitete, ali za Balkan su savršeni. Infrastruktura je dostojna klubova, uvjete na stadionima u Ljubljani, Mariboru, Celju, Kopru, Lendavi, itd. bi poželjela većina klubova u PLBiH. Ove godine im je liga puno zanimljiva, na početku su bila 4 kluba u vrhu, a sada se to svelo na borbu vječitih rivala iz Ljubljane i Maribora. Sve u svemu, za zemlju u kojoj nogomet nije toliko popularan kao kod nas, liga je perfektna. Dodajmo tome Maribor koji je bacio jako svjetlo na Sloveniju dobrim nastupima u EL i LP, nešto o čemu naši klubovi ni sanjati ne mogu.
Zašto ovo sve navodim? Zato što je tamo neka Olimpija za koju raja zna zbog susreta sa ŠB u Europi(izuzev starije raje koja je žarila i palila po ex-yu stadionima) prodala dva svoja najbolja igrača 8 mil €, a mi jednog najvećih dragulja ove lige prodamo za pola milijuna. Dodajmo da Olimpija ima bogatog vlasnika i stabilnost, te da njihova liga nema afera Punac, preskok i sl. sasvim je jasno zašto kupci prije gledaju u Sloveniju i neku tamo Olimpiju, Koper, Domžale i ostale klubove nego nas. Uzmimo u obzir da im reprezentacije loše stoje od naših, mislim da je ovo dobar odgovor onima koji se žale zašto prodajemo igrače za male pare.
ALI AKO OVAKO NASTAVIMO, NA DOBROM SMO PUTU DA POSTANEMO BH MARIBOR (kojeg ne volim, ali dobar su primjer :mrgreen: ) I DA KONAČNO I MI UZIMAMO MILIJUNE NA NAŠE DRAGULJE, SAMO STRPLJENJA I POVJERENJA!
VTŽ!
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

kontranogama
Kontakt:

uto apr 12, 2016 3:23 pm

Ovo za Slobodu i premije. Pa mora tako, ne igraju oni tako cesto u 1/2 kupa. Drugo smo mi, mislim cak da su i ovi novi igraci koji nisu nasa djeca skontali sta je ustvari ZELJO, ne treba njima premijama mahat ispred nosa borit ce se oni onako kako im Edis naredi. Malo je ko od njih igrao u ovako specificnom klubu, mozda Ivan jer i BILI su nesto poput nas. Znaju oni da nece rijesit zivotno pitanje igrajuci na Grbavici al' ce jednom moci reci da su igrali za pravi klub koji ima svasta nesto sto drugi mogu samo sanjati. Nije nasa igra nesto blistava al brate svako vidi da se svi trude koliko mogu. Ja moram ponovo da pohvalim upravu sto je nas mentalitet digla ponovo na onaj nivo na kojem svi mi Zeljovci treba da budemo uvijek. Nazalost bili je u skoroj historiji takvih kojima ovo sveto ime nije nista znacilo. Fala Bogu pa se sad samo prisjecamo tih vremena. Ne cemo mi jos dugo zaigrati grupnu fazu ali brate sa ovakvmi resursima koje imamo mi pravimo mnogo vise nego bi iko. Prema tome nek Kamijondzija obecava sta hoce ja vjerujem u nase momke.
.... A ONDA SU BAGERI ODNIJELI STARI ISTOK A VRAG ODNIO SALU...

Timscho
Kontakt:

uto apr 12, 2016 3:24 pm

kad je trening?

unaprijed hvala!
svojim snagama na svojoj zemlji

ChWilla
Kontakt:

uto apr 12, 2016 3:30 pm

kontranogama je napisao/la:Ovo za Slobodu i premije. Pa mora tako, ne igraju oni tako cesto u 1/2 kupa. Drugo smo mi, mislim cak da su i ovi novi igraci koji nisu nasa djeca skontali sta je ustvari ZELJO, ne treba njima premijama mahat ispred nosa borit ce se oni onako kako im Edis naredi. Malo je ko od njih igrao u ovako specificnom klubu, mozda Ivan jer i BILI su nesto poput nas. Znaju oni da nece rijesit zivotno pitanje igrajuci na Grbavici al' ce jednom moci reci da su igrali za pravi klub koji ima svasta nesto sto drugi mogu samo sanjati. Nije nasa igra nesto blistava al brate svako vidi da se svi trude koliko mogu. Ja moram ponovo da pohvalim upravu sto je nas mentalitet digla ponovo na onaj nivo na kojem svi mi Zeljovci treba da budemo uvijek. Nazalost bili je u skoroj historiji takvih kojima ovo sveto ime nije nista znacilo. Fala Bogu pa se sad samo prisjecamo tih vremena. Ne cemo mi jos dugo zaigrati grupnu fazu ali brate sa ovakvmi resursima koje imamo mi pravimo mnogo vise nego bi iko. Prema tome nek Kamijondzija obecava sta hoce ja vjerujem u nase momke.
ne znam...ali ne vjerujem da će i u nas premije za prolaz biti manje. samo što se to tako ne priča. ali duša frajeru spomenuti 20 hiljada očito :ganja:
gradi željo boli te *****

nookey
Kontakt:

uto apr 12, 2016 3:32 pm

Timscho je napisao/la:kad je trening?

unaprijed hvala!
i mene zanima

Model1964

uto apr 12, 2016 3:33 pm

Eisenbahner1921 je napisao/la:@Grbavica
Dvojica najboljih napadača - Henty u Lokomotiv za 5 mil €, a Šporar u Basel za 3 mil €. Još treba naglasiti da su prvog kupili iz Milana za 150.000 €, što za balkanske uvjete nisu ni male pare.
Već par godina aktivno pratim slovenski nogomet. Kvalitetom smo tu negdje. Mislim da bi svaki naš predstavnik u Europi izbacio bilo kog njihovog, osim naravno Maribora koji je druga priča (i Olimpije ove godine, ali o tome ne želim prije nego što ih ne vidim na djelu). U Sloveniji se igra četverokružno, 10 klubova. Nikad nema puno klubova koji su baš loši, nekad 1-2, ali da im se dese slučajevi kao kod nas ove godine Velež rijetko kad. Posjećenost im je bila prije kao na jednoj običnoj utakmici Želje, oko 2000-3000 na 5 stadiona (Maribor je izvlačio prosjek),a sad puno veća. Stadioni su im klasa za naše, počev od terena. Tu se ogleda najveća njihova prednost. Pa jebote svi su im travnjaci milina za oči. Ako padne kiša, favoriti se ne pitaju hoće li moći igrati lopte. Daleko od toga da su engleske kvalitete, ali za Balkan su savršeni. Infrastruktura je dostojna klubova, uvjete na stadionima u Ljubljani, Mariboru, Celju, Kopru, Lendavi, itd. bi poželjela većina klubova u PLBiH. Ove godine im je liga puno zanimljiva, na početku su bila 4 kluba u vrhu, a sada se to svelo na borbu vječitih rivala iz Ljubljane i Maribora. Sve u svemu, za zemlju u kojoj nogomet nije toliko popularan kao kod nas, liga je perfektna. Dodajmo tome Maribor koji je bacio jako svjetlo na Sloveniju dobrim nastupima u EL i LP, nešto o čemu naši klubovi ni sanjati ne mogu.
Zašto ovo sve navodim? Zato što je tamo neka Olimpija za koju raja zna zbog susreta sa ŠB u Europi(izuzev starije raje koja je žarila i palila po ex-yu stadionima) prodala dva svoja najbolja igrača 8 mil €, a mi jednog najvećih dragulja ove lige prodamo za pola milijuna. Dodajmo da Olimpija ima bogatog vlasnika i stabilnost, te da njihova liga nema afera Punac, preskok i sl. sasvim je jasno zašto kupci prije gledaju u Sloveniju i neku tamo Olimpiju, Koper, Domžale i ostale klubove nego nas. Uzmimo u obzir da im reprezentacije loše stoje od naših, mislim da je ovo dobar odgovor onima koji se žale zašto prodajemo igrače za male pare.
ALI AKO OVAKO NASTAVIMO, NA DOBROM SMO PUTU DA POSTANEMO BH MARIBOR (kojeg ne volim, ali dobar su primjer :mrgreen: ) I DA KONAČNO I MI UZIMAMO MILIJUNE NA NAŠE DRAGULJE, SAMO STRPLJENJA I POVJERENJA!
VTŽ!
:palacgore: :palacgore:

Misimoviću ¨!
ZAGANJAJ IBRAHIMIJA, PUKLO SA ZAHOVIČEM. DOVEDIGA, SLOBODAN JE. TO NAM JE CENER ZA EVROPU
Zadnja izmjena: Model1964, dana/u uto apr 12, 2016 3:37 pm, ukupno mijenjano 1 put.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Izlija
Moderator
Kontakt:

uto apr 12, 2016 3:36 pm

Hajmo mi sutra premirati klub sa jedno 40-50 hiljada i ispratiti slane uz bosnu plačući. Ko ima godišnju a može da izdvoji nek kupi kartu.
イビチャ・オシム

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

Prijava