Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

damirfile
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri avg 23, 2017 10:10 am

LARS1921 je napisao/la:
sri avg 23, 2017 9:23 am
slika
slika
Objasni.

ellaxaz
Kontakt:

sri avg 23, 2017 10:11 am

:lol: :lol: :lol:
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Budi Željo
Kontakt:

sri avg 23, 2017 10:14 am

U dvije godine tri puta iskarasmo kinesku prčiju. Kad smo već kod derbija statistika nekih, zanima me da li neko može izvući kakva je statistika Amara na derbijima total i odvojeno prvi i drugi mandat. Hvala
Za mene si uvijek najbolji 1921!!!!

LARSSON
Kontakt:

sri avg 23, 2017 10:17 am

Budi Željo je napisao/la:
U dvije godine tri puta iskarasmo kinesku prčiju. Kad smo već kod derbija statistika nekih, zanima me da li neko može izvući kakva je statistika Amara na derbijima total i odvojeno prvi i drugi mandat. Hvala
Prvi mandat

3-3-1

Drugi mandat

1-5-2

Tako bi trebalo, prema jovanovoj statistici

Mirek11
Kontakt:

sri avg 23, 2017 10:18 am

Zadnja izmjena: Mirek11, dana/u sri avg 23, 2017 10:21 am, ukupno mijenjano 1 put.
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

sri avg 23, 2017 10:21 am

LGBT sa tribina prelazi u klub , horde zla su zadovoljene.

Model1964

damirfile je napisao/la:
sri avg 23, 2017 10:10 am
LARS1921 je napisao/la:
sri avg 23, 2017 9:23 am
slika
slika
Objasni.
GS :DD:
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

pile87
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri avg 23, 2017 10:29 am

ponosannavas je napisao/la:
sri avg 23, 2017 9:51 am
pile87 je napisao/la:
sri avg 23, 2017 9:36 am
Baš tako. Nikakvo opravdanje za ovo nemaju. Sve je meni jasno za ulaganja i sl. TO ja stalno drobim i branim, ali da se ne može dovesti pet-deset igrača u ove dvije selekcije koji su potencijali i da im se obezbjede uslovi to ne razumijem. TO je osnova. Pa nas su spasila naša djeca i ovi transferi. Za pet godina možemo doći u situaciju da u tri godine imamo samo dvojicu da prodamo ili da ih gurnemo u prvi tim. Jučer sam još više poludio kad sam saznao da su nam pitari i iz ovih generacija što su igrale protiv Zvezde ukrali nekoliko djece. Znači meni fan shop i sl stvari koje neki ovdje spominju uopšte nisu bitne na trenutno om nivou razvoja kluba, ali ovo, ovo je jako jako bitno. Za ovo bi meni svi koji su vezani za omladinski pogon, a i Ćenan ako se pita za to, letili iz ovih stopa. Baš sam ljut bio jučer. Usrali su mi se u ćeif pobjede na derbiju. I onda uđem ovdje i vidim šegačina prema pitarima nešto raspadaju se i sl. Vjerujte mi da neće ako je istina ovo da su posvetili pažnju oml pogonu.

@pile znam ja da bude u repki djece koja to ne zaslužuju i sl, ali ja sam ti naveo našu djecu koja su bila potencijali i svi su prošli kroz repke. Što znači da nas ne zakidaju. Možda su zakinuli jedno ili dva djeteta i to iz razloga što je bilo pet naših pa nisu šestog zvali koji je relno po kvaliteti među 20 a ne među 11 bio. Hoću da kažem da bi sada pozvali trojicu da vrijede, a ne jednoga. Evo ovi pioniri izgledaju bolje nego kadeti pa ima ih i više u repki, ali kaže frajer nije to to kao što je bilo. BOlji mali pitari. Nemoj mi molim te ovo braniti. Osjetljiv sam pravo na ovo.
Ma ne branim, djeca se saltaju tamo vamo. Nisu oni posvetili pažnju djeci više nego ih menadzeri vodaju, prešao je je i jedan od najperspektivnih mladih od pitara nama. Meni je zao onog malca mislim da se zvao Rijad Masala kako sam čuo nije više kod nas. Ali ne može se ni reci da nam je sve u najboljem redu u omladinskom pogonu. Isto tako do izlaska u seniore može se dosta toga promijeniti.

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk
I za menadžere sam drobio isto ovdje ako se sjećaš. Evo pokazalo se sa Zubanom. DObri odnosi sa njim i svi potpisaše i Žera i Mujaga opet. Zuban je naš a mi se nešto svađali jer misle raja može se prodati za deset miliona neko odavde. Bitno je imati naše menadžere koji kupe djecu i dovode ih nama. DObro nama dobro menadžerima. Djeca potpisju za nas i kupimo kajmak. Djeca ta moraju dobiti šansu u prvom timu jer vrijede. Pričamo o talentima stvarnim a ne ublehama. Nije valjda i Rijad njima otišao? MOže se promijeniti do seniora svašta ali dovodiš se u situaciju da se cjenkaš i da djeca dižu cijene i da se prepucavamo. TO šteti djeci. Ali i da dijete zaovli klub i raju tamo kod pitara i da ga onda nikako ne možeš vratiti. Dijete se veže i za trenera. Zato ljudi iz sporta bivši igrači ne prebacuju djecu tamo kao npr ovaj Vedin Musić. Zna Vedo šta znači stabilnost i šta znači odrastati u stabilnoj sredini gdje si svoj na svom, a ne seljakati dijete. Ali Vedi pare nisu prioritet. Isto je i sa Šabanadžovićem. Mogao ga je Refik davno poslati negdje u Milan u oml pogon, ali nije. TO treba da nam je referenca za budućnost. Da su nam oni primjer kad pričamo sa roditeljima. Ali i da zbrinemo roditelje koji nemaju banke a ne da ih pustimo. Nezgodno je roditeljima da sami kažu da nemaju para. To se mora prepoznati. Mora to raditi čovjek koji zna.
Odnosi kluba i Zubana nisu problem vec dugo, nisu nikad ni bili vec dugo se radi na sto boljoj saradnji. Samo su neznalice potencirali tu pricu, na koju im se i Zuban smije.
Masala nije kod pitara ali je otisao kako sam cuo. Roditeljima necemo ugoditi ni da smo Real.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Budi Željo
Kontakt:

sri avg 23, 2017 10:30 am

LARS1921 je napisao/la:
sri avg 23, 2017 10:17 am
Budi Željo je napisao/la:
Prvi mandat

3-3-1

Drugi mandat

1-5-2

Tako bi trebalo, prema jovanovoj statistici
Hvala ti, znači procentualno gledano:
27%pobjeda
53%nerješenih
20% poraza
Za mene si uvijek najbolji 1921!!!!

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri avg 23, 2017 10:33 am

sri avg 23, 2017 9:51 am
pile87 je napisao/la:
sri avg 23, 2017 9:36 am
Baš tako. Nikakvo opravdanje za ovo nemaju. Sve je meni jasno za ulaganja i sl. TO ja stalno drobim i branim, ali da se ne može dovesti pet-deset igrača u ove dvije selekcije koji su potencijali i da im se obezbjede uslovi to ne razumijem. TO je osnova. Pa nas su spasila naša djeca i ovi transferi. Za pet godina možemo doći u situaciju da u tri godine imamo samo dvojicu da prodamo ili da ih gurnemo u prvi tim. Jučer sam još više poludio kad sam saznao da su nam pitari i iz ovih generacija što su igrale protiv Zvezde ukrali nekoliko djece. Znači meni fan shop i sl stvari koje neki ovdje spominju uopšte nisu bitne na trenutno om nivou razvoja kluba, ali ovo, ovo je jako jako bitno. Za ovo bi meni svi koji su vezani za omladinski pogon, a i Ćenan ako se pita za to, letili iz ovih stopa. Baš sam ljut bio jučer. Usrali su mi se u ćeif pobjede na derbiju. I onda uđem ovdje i vidim šegačina prema pitarima nešto raspadaju se i sl. Vjerujte mi da neće ako je istina ovo da su posvetili pažnju oml pogonu.

@pile znam ja da bude u repki djece koja to ne zaslužuju i sl, ali ja sam ti naveo našu djecu koja su bila potencijali i svi su prošli kroz repke. Što znači da nas ne zakidaju. Možda su zakinuli jedno ili dva djeteta i to iz razloga što je bilo pet naših pa nisu šestog zvali koji je relno po kvaliteti među 20 a ne među 11 bio. Hoću da kažem da bi sada pozvali trojicu da vrijede, a ne jednoga. Evo ovi pioniri izgledaju bolje nego kadeti pa ima ih i više u repki, ali kaže frajer nije to to kao što je bilo. BOlji mali pitari. Nemoj mi molim te ovo braniti. Osjetljiv sam pravo na ovo.
Ma ne branim, djeca se saltaju tamo vamo. Nisu oni posvetili pažnju djeci više nego ih menadzeri vodaju, prešao je je i jedan od najperspektivnih mladih od pitara nama. Meni je zao onog malca mislim da se zvao Rijad Masala kako sam čuo nije više kod nas. Ali ne može se ni reci da nam je sve u najboljem redu u omladinskom pogonu. Isto tako do izlaska u seniore može se dosta toga promijeniti.

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk
I za menadžere sam drobio isto ovdje ako se sjećaš. Evo pokazalo se sa Zubanom. DObri odnosi sa njim i svi potpisaše i Žera i Mujaga opet. Zuban je naš a mi se nešto svađali jer misle raja može se prodati za deset miliona neko odavde. Bitno je imati naše menadžere koji kupe djecu i dovode ih nama. DObro nama dobro menadžerima. Djeca potpisju za nas i kupimo kajmak. Djeca ta moraju dobiti šansu u prvom timu jer vrijede. Pričamo o talentima stvarnim a ne ublehama. Nije valjda i Rijad njima otišao? MOže se promijeniti do seniora svašta ali dovodiš se u situaciju da se cjenkaš i da djeca dižu cijene i da se prepucavamo. TO šteti djeci. Ali i da dijete zaovli klub i raju tamo kod pitara i da ga onda nikako ne možeš vratiti. Dijete se veže i za trenera. Zato ljudi iz sporta bivši igrači ne prebacuju djecu tamo kao npr ovaj Vedin Musić. Zna Vedo šta znači stabilnost i šta znači odrastati u stabilnoj sredini gdje si svoj na svom, a ne seljakati dijete. Ali Vedi pare nisu prioritet. Isto je i sa Šabanadžovićem. Mogao ga je Refik davno poslati negdje u Milan u oml pogon, ali nije. TO treba da nam je referenca za budućnost. Da su nam oni primjer kad pričamo sa roditeljima. Ali i da zbrinemo roditelje koji nemaju banke a ne da ih pustimo. Nezgodno je roditeljima da sami kažu da nemaju para. To se mora prepoznati. Mora to raditi čovjek koji zna.
Steta za Rijada ako je tacno. Jel se zna gdje je otisao? Gdje god da je, nisam ni mislio da bi ga mogli zadrzati hahahaha.
Ne znam, tesko je imati neku konstantnost uspjeha u OP pod svim ovim okolnostima koje su se pojavile ili masovno prosirile u zadnje vrijeme. Prije toga i nije bilo toliko pa se moglo raditi. Danas je izgleda djeci, a i roditeljima, svejedno jel Zenica ili Sarajevo, ili mozda Zagreb ili Beograd. Svejedno im je jel Zeljeznicar ili Sarajevo jer vec od prvog dodira s loptom mastaju o Realu i Barceloni. Izgubljen je taj neki osjecaj vrijednosti, ne samo među mlađim generacijama nego i u prvom timu. Jedino ga jos navijaci imaju.

Meni je sad i razumljivo sto su nam kadeti slabiji. U redu je to sto govorite, treba dovoditi igrace redovno i u svaku selekciju a ne samo od najmlađih. Ali ne tako davno se potpisao ugovor sa dosta juniora. Neki od njih su mogli igrati jos jednu ili dvije godine za juniore ali odluceno je da im se pruzi prilika u prvom timu. Neko je to morao nadoknaditi pa vidimo sad u juniorima dosta imena koji jos mogu igrati i za u17. Uz sve ovo, sa tim masovnim menađerskim ugovorima i odlascima potpuno je razumljivo da dođe generacija koja nije toliko talentovana kao prethodna. To nam se desavalo i prosle dvije godine kad je bilo talenta ali nije bilo nekog ko bi mogao uskociti odma jer ih je dosta iz te generacije vec ranije ubaceno u prvi tim i kasnije prodano. Uz to, i ovi koji su ubaceni nisu ni dobili priliku da se dokazu i da sazrijevaju i to nam se ne bi smjelo ponoviti.
Kad vec OP poredimo sa komsijama, kod njih se izgleda radi drugacije. Oni odlicno rade sto se tice selektovanja i dovođenja igraca sa strane u mlađe generacije, a dosta losije rade na njihovom unapređivanju. Dosta puta se desilo da nekog mlađeg na silu gurnu u prvi tim i onda se ne snađe i vrati se u juniore sa motivom na nuli ili ga prodaju. Onda se desi da im svaka malo ozbiljnija ekipa juniora uvali 4 gola. Dobri su kad ih tek dovedu ali svaku sljedecu stepenicu su losiji, tj stagniraju. Nisu oni nista bolji od nas sto se tice "izvoza", istina je da su se Catakovic i Kapic na vrijeme izvukli jer su vidili da ne ide.

Na kraju, meni je bitnije kako ce se raditi sa njima, nikad nije bilo da najtalentovaniji mora postati fudbaler. Vjerujem da ce i Odovic dosta utjecati na buduce generacije.
Opet da ponovim, ne opravdavam nikog i uvijek treba traziti igrace po cijeloj BiH, ali je realno i da nam se ovo desi jer nema ni 2 mjeseca otkad su juniori prebaceni u prvi tim.

I da pitam usput, ko je to pojacanje za stucni stab o kojem se pricalo, koji bi trebao doci ove sedmice?

black64
Kontakt:

sri avg 23, 2017 10:36 am

Minjore je napisao/la:
LGBT sa tribina prelazi u klub , horde zla su zadovoljene.
Zadnja recenica trenera komsinica u svlacionici,pred pocetak svake naredne utakmice:GOSPODO IGRACI,AKO NE POBJEDITE DANAS ,HEBACU VAS,AL BUKVALNO.Znaci il trci il vazelin pripremi :karanje: :karanje: :karanje:

nookey
Kontakt:

sri avg 23, 2017 10:38 am

Mirek11 je napisao/la:
sri avg 23, 2017 10:18 am
https://www.facebook.com/fkzeljeznicar/ ... I&fref=nf
Hajmo danas podrška igračima!
idemo svi,svi u nama gori želja sva

ChWilla
Kontakt:

sri avg 23, 2017 10:39 am

za tog mašala reče čovjek u kafani u dinamo...bio je i minjore :DD:
gradi željo boli te *****

LARSSON
Kontakt:

sri avg 23, 2017 10:43 am

ChWilla je napisao/la:
Jedan od ovih je :D

slika

Hurmasica
Kontakt:

sri avg 23, 2017 10:45 am

Čuči, drugi s desna.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Plava Porodica
Kontakt:

sri avg 23, 2017 10:51 am

Otkud ovo za trening?
To nešto specijalno ili onako se potpaljuje atmosfera pred široki
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

za_zivot_cijeli
Kontakt:

sri avg 23, 2017 10:53 am

Rijad je otisao u Academicu ako se ne varam. mislim da postoji i neki dogovor sa Dinamom.
u svakom slucaju da je i kod nas, takvog talenta niko u BiH ne moze zadrzati. vjerujem da nakon osnovne skole on ide vani....
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Plava Porodica
Kontakt:

sri avg 23, 2017 11:08 am

Dovest ćemo ga mi nazad kad napuni 18. :kafa:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Model1964

sri avg 23, 2017 11:12 am

ChWilla je napisao/la:
Ja mu želim blistavu rarijeru
Pa da se naslušam na HTVu i RTVS i TVSLO
Mašala, Mašala, Mašala :rofl:
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

ChWilla
Kontakt:

sri avg 23, 2017 11:12 am

o bože :rofl:
gradi željo boli te *****

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 6 gostiju.

Prijava