Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Amidza
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned avg 06, 2017 3:54 pm

igla je napisao/la:
ned avg 06, 2017 3:50 pm
Glavni Amarov adut je bio to što ih on plaća i što im uzme od plate kako mu je kurcu cejf, a igrači bespomoćni jer 90 posto toga nemaju na papiru.
Glavni mu je adut znanje i autoritet.

I kad imas na papiru sve se da urediti nekim internim pravilnicima i davanjem slicnih instrumenata sankcije treneru u ruke. Ispade da trener jedino moze imati autoritet i kaznjavati igrace ako ih opali po dzepu, sve dok nemaju ugovor na papiru, sto je daleko od istine. Kako svaki veliki klub funkcionise onda? Pa u Europi igrac mora pazit sta stavi na Instagram, a ne nesto vise od toga.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

cikazubo
Kontakt:

ned avg 06, 2017 3:55 pm

Amar i trenutno rukovodstvo Želje neće nikad dogovoriti saradnju, Amar kao i uvijek na pitanja o povratku odgovara u svom stilu pa ti razmišljaj, al u teretani dan nakon otkaza Slavki na pitanje ima li šanse reče "ja njima ne trebam" uz onaj svoj osmijeh kiseli, a i u onom gostovanju na BHT se da kroz redove pročitati šta misli o načinu vođenja kluba na sportskom planu, Amar da je dobar s trenutnim rukovodstvom kluba bio bi na zapadu na utakmicama, pojavio bi se na skupštini kluba, bio bi blizak klubu, ne bi sjedio na vrhu sjevera sa Šerbom i Edisom, očito je da negdje nešto ne štima, šta je to vjerovatno mi obični navijači nećemo saznati..

ChWilla
Kontakt:

ned avg 06, 2017 3:56 pm

ali mi nismo funkcionisali tako kao u evropi kad smo uzimali titule, nego tako kako je on napisao.

što s ovim igračima na koje smo mi osuđeni, svakako - ima hejbet dobrih strana...
gradi željo boli te *****

Elegant
Kontakt:

igla je napisao/la:
ned avg 06, 2017 3:50 pm
Glavni Amarov adut je bio to što ih on plaća i što im uzme od plate kako mu je kurcu cejf, a igrači bespomoćni jer 90 posto toga nemaju na papiru.
Samo sto je sad sve u dinar i na papiru ovjereno, potpisano. Ali nam fali to da se kaznjavaju novcano, rade igraci sta hoce.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Amidza
Kontakt:

ned avg 06, 2017 3:57 pm

ChWilla je napisao/la:
ali mi nismo funkcionisali tako kao u evropi kad smo uzimali titule, nego tako kako je on napisao.
Nismo, ali nismo imali ni istok, pa sad imamo. Sve se da uredit dok postoji volja.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Plavi orkestar
Kontakt:

ned avg 06, 2017 3:58 pm

Amar je bio dugo u klubu i zna sve šta se i kako se radilo.Zna Amar ko se sve vrtio u i oko kluba i zašto.Zna Amar da su jedno vrijeme u klubu igrali igraci koji su bili svaciji samo ne Zeljini.Da od transfera tih igraca dosta puta Zeljo nije imao ništa a da se o njihovom odlasku ili ostanku niko u klubu cesto puta nije ni pitao.Zbog svega toga se Amar izborio da dobije funkciju menadzera kluba.Tog momenta se on pitao o transfer politici a ne neko drugi.Nece Amar,bar dok je u Zelji,dozvoliti da mu neko drugi dovodi i odvodi igrace bilo kako da se zove a da se on za to ne pita.Nebi Amar dozvolio da mu pred vazne utakmice ekipa ostane bez prvog centarfora niti bi dozvolio upravi da štiti pojedine koji krše radnu disciplinu.Amar hoce u tom segmentu slobodu.Vjerovatno da ima još stvari koje su prepreka za njegov povratak ali mislim da se sve moze rješiti i da svi budu zadovoljni.Sve je receno o sinocnoj igri,postavci pa došlo na red da naglabamo malo i o Amaru.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Amidza
Kontakt:

ned avg 06, 2017 4:00 pm

Plavi orkestar je napisao/la:
Amar je bio dugo u klubu i zna sve šta se i kako se radilo.Zna Amar ko se sve vrtio u i oko kluba i zašto.Zna Amar da su jedno vrijeme u klubu igrali igraci koji su bili svaciji samo ne Zeljini.Da od transfera tih igraca dosta puta Zeljo nije imao ništa a da se o njihovom odlasku ili ostanku niko u klubu cesto puta nije ni pitao.Zbog svega toga se Amar izborio da dobije funkciju menadzera kluba.Tog momenta se on pitao o transfer politici a ne neko drugi.Nece Amar,bar dok je u Zelji,dozvoliti da mu neko drugi dovodi i odvodi igrace bilo kako da se zove a da se on za to ne pita.Nebi Amar dozvolio da mu pred vazne utakmice ekipa ostane bez prvog centarfora niti bi dozvolio upravi da štiti pojedine koji krše radnu disciplinu.Amar hoce u tom segmentu slobodu.Vjerovatno da ima još stvari koje su prepreka za njegov povratak ali mislim da se sve moze rješiti i da svi budu zadovoljni.Sve je receno o sinocnoj igri,postavci pa došlo na red da naglabamo malo i o Amaru.
Vjerujem da je to otprilike to.

Da li ima jos nesto dublje, mozda i ima. A sta tacno, ne vjerujem da cemo ikad saznati.

igla
Kontakt:

ned avg 06, 2017 4:02 pm

Različita mišljenja, da je toliki stručnjak koliko se priča - vodio bi neki klub i za nas bi bio misaona imenica. Jednostavno je u ovoj državi, gdje je bagra glavna, on bio uvijek veća bagra od ostalih. Nije lako napraviti moderan i posložen klub, a pristupom kakav je u klubu bio UVIJEK kada je Amar bio tu, to je sve kratkog daha.

Nije ni meni drago gledati da ne možeš centra preći Vitezu, ali bar znam da ovi ljudi neće ugasit Želju i da ne piju nešto što ne mogu platiti.

Amidza
Kontakt:

ned avg 06, 2017 4:08 pm

Na ovoj stranici napisah jedan poduzi post o svim problemima (i eventualnim rjesenjima) koje nas klub ima kada se radi o samom terenu, sportu, omladinskom pogonu i svemu sto ide uz to, pa ne bih da se ponavljam: viewtopic.php?f=51&t=203&p=242236#p242236

Ukratko, sto se tice infrastrukture, administracije i svega slicnog - priblizavamo se Europi. Sto se tice terena i svega sto ima veze sa sportom - radimo krupne korake u nazad.

Na upravi je da poduzme nesto da popravi i taj drugi, najbitniji dio. To jeste dug i mukotrpan proces, ali je nesto sto ce postaviti klub na zdrave noge i osigurati mu svijetlu buducnost, u pravom smislu tih rijeci. Mi taj proces nismo ni zapoceli.

Plava Porodica
Kontakt:

ned avg 06, 2017 4:09 pm

Vi upravo radite što žele oni sa drugog foruma.
Da se prenese priča o Amaru. I sad je to mnogo glasno. I po utakmicama se sve više priča dok Amar ne dođe nema lijeka. Možda to i jeste tačno. Prvi bih ja to volio jer mislim da je jedini pencilin.
Ali neće čovjek i Bog. Tu je kraj priče.
Adžem je trener, a sinoć na utakmici sve navijači Slavke. Jesu ne pomako se. Nije ni priliku dobio već mu raja psuje.
Ljudi ba, sa ovim igračima Ferguson ne bi mogao ništa kako vam nije jasno.
Nije on pravio ekipu, niti je prošao pripreme. Ne govorim sada o njegovom znanju i autoritetu, jer ni sami ne znamo na čemu smo, ali većina mu pridodaje stvari za koje on nije kriv.
Kriv je samo što pokušava naći neku dobitnu kombinaciju koja će na nešto ličiti, sinoć je fulio ali na neku božiju sreću smo pobijedili.
Dajte podršku čovjeku, pljujte one neznalice, nesposobnjakoviće u Upravi i sportskog direktora što danas čekamo za koga se Kajkut odlučio.
Nek svi odu odmah, nek povedu i ove baletane sa sobom, pun mi ih je ku.rac.
Ili nek bar kažu šta nam je cilj i plan kluba, ovo je dno!
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

ChWilla
Kontakt:

ned avg 06, 2017 4:11 pm

igla je napisao/la:
ned avg 06, 2017 4:02 pm
Različita mišljenja, da je toliki stručnjak koliko se priča - vodio bi neki klub i za nas bi bio misaona imenica. Jednostavno je u ovoj državi, gdje je bagra glavna, on bio uvijek veća bagra od ostalih. Nije lako napraviti moderan i posložen klub, a pristupom kakav je u klubu bio UVIJEK kada je Amar bio tu, to je sve kratkog daha.

Nije ni meni drago gledati da ne možeš centra preći Vitezu, ali bar znam da ovi ljudi neće ugasit Želju i da ne piju nešto što ne mogu platiti.
recimo, ja ne mislim da se ne mogu platiti još dva dobra igrača na deficitarnim pozicijama. a mislim da to što se (još) nisu platila ide upravo na ruku onima koji bi ovim ljudima voljeli vidjeti leđa...

igla
Kontakt:

ned avg 06, 2017 4:13 pm

Slazem se, kritika stoji, poenta moje priče je da ako plate ta dva, bit će sve čisto i neće dovoditi trećeg i četvrtog kojeg će platiti neko za 5 god.

Amidza
Kontakt:

ned avg 06, 2017 4:15 pm

Logicno da svaki los potez koji ovi naprave tim drugima idu na ruku. Problem je u tome sto ih tvrdoglavo nastavljaju praviti i ne ispravljaju greske, stoga daju ovima materijala. Na kraju najvise u svemu tome ispasta i ispastace FK Zeljeznicar, to je najveca tragedija.

LAPAZ
Kontakt:

ned avg 06, 2017 4:16 pm

.Ovim prethodnim postom nisam bio ni zlonamjeran niti tjerao bilo koga, samo sam iznio svoje vidjenje u nadi da ce oni to ispraviti...Al zanimljivo kako nekad krenu razne budalastine...Valjda je to dio naseg mentaliteta pa je sve po defaultu mito i korupcija...Navest cu jedan primjer...Ti ljudi niti zive blizu stadiona ali kao navijaci su Zelje , idu na tekme s vremena na vrijeme ali su takvi da nikad nece doci na ovu tekmu protiv Viteza u ovim okolnostima...Oni nicim izazvanim navode na mlin da Sabanadzovic je tu zbog Refika , pazi molim te i poznavajuci glasacko tijelo nase drzave , mnogo njih se upeca na to....Mislite da je i Anelu lahko, u jednu ruku jeste jer ima od koga cuti dobre savjete ali u drugu ruku zeza ga to sto mu je otac neko i nesta pa je odmah tu jer ga guraju....Oni ce reci volim ja Zelju, u to ne ulazim jer ja ne mogu izmjeriti tvoju ljubav prema klubu, ali ti mogu reci da lupas gluposti , jer ako ga nisi gledao i donio svoj laicki sud da li je dobar igrac ili ne.

Roberto Baggio
Kontakt:

ned avg 06, 2017 4:24 pm

Da probam objasniti, i vama i sebi, šta me najviše zbunjuje u ovoj trenutnoj situaciji...

Uprava nas je u prethodnom periodu navikla na transparentnost, na maksimalnu otvorenost prema javnosti, na informisanje navijača o mnogim detaljima iznutra na način koji dosad nije viđen ni kod nas, ni u našoj ligi općenito. Isto tako, ova uprava nas je navikla i na visoke, najviše ambicije u svim sferama, bez obzira na to što nas nažalost još uvijek nije ubijedila da na sportskom planu zaista imaju znanje koje je neophodno da se ti ciljevi i ispune. Prije nešto više od godinu dana, vrlo detaljno nam je objašnjeno kakvo je tada bilo trenutno stanje u klubu, zašto je odlučeno da se Mulaliću da otkaz, zašto je i kako odlučeno da se onda da povjerenje Kostiću, te vrlo konkretno šta se očekuje od te sezone koja je bila pred nama. Doduše, jeste bilo naivno zalijetanje sa onom pompeznom konferencijom za medije i onakvom najavom titule, ali se zaista maksimalno radilo u tom pravcu, bez obzira što sa ove distance možemo jednostavno analizirati gdje su se ipak u svemu tome pravile greške.

Godinu poslije, drastično drugačije. Na kraju maja jednoglasna podrška za ostanak Petroviću, sredinom juna Vukotić daje jedan duži intervju za Klix i potvđuje podršku treneru, a o narednoj sezoni govori u suštini prije svega samo sa onom ustaljenom frazom da je titula uvijek cilj. U redu to, prijelazni rok počinje dobro, Evropa nije loša, ispunjeni su neki primarni ciljevi, čak se zamalo postiglo i više. To jeste solidan početak, konto sam da smo možda nešto i naučili na greškama, da ćemo napokon ući stabilniji u novu sezonu, da će se dovesti još nekoliko igrača na pozicijama koje su kritične, pa ćemo možda izbjeći neke prevelike turbulencije, s kojima smo se suočavali prethodnih dviju sezona. Međutim, u neko doba zape sa dovođenjem potrebnih pojačanja, a onda sredina jula, dan prije početka smijenjen trener, i to samo uz vrlo šturo objašnjenje na zvaničnoj stranici. Niko poslije toga ništa da nam kako treba objasni, zašto se odlučujemo sad na ovaj rizik, kad se to zapravo odlučilo da će biti smijenjen Petrović, gdje je zapelo sa prijelaznim rokom, šta se zaista očekuje od Adžema, koji je minimum koji on mora ispuniti da ne bi i on vrlo brzo fasov'o otkaz kao mnogi prije njega...

Vukotićev intervju bi bio ok, prihvatljiv uvod u novu sezonu, da se nije samo mjesec dana poslije toga, na iznenađenje svih navijača, prešlo iz jednoglasne podrške treneru u jednoglasni otkaz. Sad nam ipak trebaju neka dodatna objašnjenja. Šta se s tim čeka? Skupština? Priprema se neka nova press-konferencija? Dat će ubrzo neko opet neki duži intervju?... Jer evo opet smo u situaciji gdje govorimo za trenera da vodi ekipu koja nije njegova. A ni Petrović nije vodio svoju ekipu; Kostić je pokušao napraviti svoju, pa nije baš imao vremena da to uradi; pokušao je i Mulalić prije njega, ne znam šta da kažem za Čapljića, a ni Odović nije igra sa svojom ekipom nego je krpio neku tuđu. Pa jebote, ispade da već godinama kod nas igra nekakva tuđa, ničija ekipa, i opet sa tom ničijom ekipom ulazimo u novu sezonu...

Nek se iskreno objasni situacija, uprava je uradila fantastične stvari, progutat će raja još turbulencija ako se i dalje zna u kojem pravcu se želi ići, šta su realni ciljevi, koja su objašnjenja za stvari koje zbunjuju raju. Vjerujem da bi prihvatila raja čak i to da se kaže da para trenutno nema, da se uradilo šta se moglo sad, pa će se još malo pokušati unaprijediti na zimu. Ali objasnite šta je reć'. Ono sinoć na press-konferenciji što kaže Adžem da neće gomilati igrače, da se s nekima pregovara, da se žele prava pojačanja - to je priča koja se može pričati na početku prijelaznog roka, a u ovom trenutku nema smisla, dok naša ekipa na terenu ne liči ni na šta, u domaćoj utakmici protiv Viteza koji će se grčevito boriti za opstanak.
FK Željezničar 1921

Amidza
Kontakt:

ned avg 06, 2017 4:29 pm

Bravo Baggio, sve stoji sto govoris. Ja se mogu u zivot kladiti samo da se sazove recimo neki press, da neki interview ili objavi neki video (na 1921 tv recimo), da bi ljudi pristali na sezonu bez titule i bez icega, kad bi recimo cilj bio: Europa i promocija mladih. Samo da se javno obznani. Taj ili bilo koji drugi cilj, sistem, vizija, nesto. Samo da znamo.

Mislim da se to ne radi jer ni oni ne znaju, iskreno. Na to mi sve ide. Demagogija "mi smo veliki nama je vazda titula cilj" pali kod jako malog broja ljudi, nismo mi Sloboda.

ChWilla
Kontakt:

ned avg 06, 2017 4:30 pm

tačno tako. ranija javno i jasno saopštena odluka je promijenjena, bez očiglednih razloga, a bez objašnjenja za neke koji bi bili eventualno manje očigledni.

neroazzuro
Kontakt:

ned avg 06, 2017 4:34 pm

Plavi orkestar je napisao/la:
Nebi Amar dozvolio da mu pred vazne utakmice ekipa ostane bez prvog centarfora
Mnogi ovdje, poput tebe, izgleda ili imaju jako kratko pamćenje ili Želju prate jako kratko.
Brzo si zaboravio da je u zadnjem mandatu, recimo, Bekric posle sjajne sezone odmah prodat prije Hapoela. Ili, da mu je Nyema otišao po isteku ugovora pred, čini mi se Maribor pa Zola imao vatreno krštenje u Evropi. Ili da ga je jedan Kerla dvaput ostavljao na cjedilu pred evropu jer mu je isticao ugovor.
Ili, da se vratim još dalje, na prvi mandat kada su morali biti prodavani najbolji igrači Muratović, pa Bešlija, i sl. pred samu evropu pa moraš sa novom ekipom igrat evropu.
A zašto???
ZBOG FINANSIJSKE NEMOGUCNOSTI DA ispratiš neke stvari.
Mnogi od vas lete u nekim visinama meni potpuno nerazumljivim.
Bolan, pa mi još gradimo klub skoro iz temelja, omladinski pogon iz temelja organizujemo, tribinu gradimo. Heeeeej, sami tribinu gradimo. S druge strane svi konkurenti imaju neku vrstu pomoći, ili političke ili sudijske. Neki i jednu i drugu. I opet su pet deka s nama.
Zato vam kažem da je i ovo sad super obzirom na okolnosti. Mi ako ovako nastavimo prije ili kasnije ćemo imati potpuno zdrav i za naše uslove finansijski jak klub.
Sad, što bi neki štošta preko noći pa bi da izmisle nekog sportskog direktora (ili nazovi ga kako hoćeš), ali im ne naumpada niko osim Amara koji to neće je drugi par rukava.
Najbitnije je da se radi pošteno, iskrene namjere, a trud prije ili kasnije na naplatu.
Mada nešto nisam ni ubijeđen da ova uprava ima ikakvu poštenu alternativu, bez imalo dramatizovanja.
P.S. Halalite na podužem postu, procitace ko želi ali vjerujte da ste mi godišnji pokvarili pojedini sa kuknjavom zbog jedne je.bene utakmice, jeb.la vas utakmica. Na plaži malo uđem da vidim šta ima ono samo kuknjava.
De malo podrške i optimizma!
Forza Željo!

Hadzijalagic
Kontakt:

ned avg 06, 2017 4:37 pm

Zadnja izmjena: Hadzijalagic, dana/u ned avg 06, 2017 4:37 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Hadzijalagic
Kontakt:

ned avg 06, 2017 4:37 pm

Velika vecina nas podrzava Adzema ali dosta raje nema povjerenja u njega i podrzava ga zbog mira u kuci. Znamo svi kako smo izgubili titulu i opravdavati katastrofalnu igru istih tih igraca nema smisla i sam sebi pravi medvjedju uslugu pokusavajuci uspostaviti neki finjak odnos sa njima. Sa klosarima se samo moze klosarski i to da budes tri puta veci klosar od njih. Sliskovic nakon prve lose partije kaze da ga je stid kako su odigrali i da igraci treba da se stide a Ado nakon sramote pozove navijace da odigraju bolje ako znaju. Ne ide to nikako koliko god mi gotivili i podrzavali Adzema..

Kod Amara bi oni sinoc jos dva sata trcali posle utakmice..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.

Prijava