Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Rambo_Amadeus
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto avg 01, 2017 1:39 am

Ali na to poziciji sigurno imas neku slobodu da pokažeš svoju strucnost / maštovitost ili šta vec. Dovedi nekog mladog, nepoznatog, iskopaj ga negdje. Potpisi neki predugovor pola godine ranije, uprati situaciju, dovedi nekog u OP... nesto skontaj ***** ga samo nek' se vidi da radis nesto.. jedino sto se moze izdvojit' od njega je Zajimovic ali evo vidimo kakav je njegov status..
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. Upravo bi to trebao biti cilj svih navijačkih grupa"

Edis Mulalic 1921

uto avg 01, 2017 1:44 am

Kad krene rezultat i trofeji prestace prica o Cenanu. Nema vise strpljenja barem kod mene jer je liga karina teska u pravom smislu te rijeci. Alkos Baka osvojio prvenstvo, ljudi prodali odnosno dzaba im otisla tri najbolja igraca, nisu nikog aman zaman doveli, gurnuli juniora Cavara, igru grade na lasti Todorovicu i Filipovicu iz Drine Zvornik. Desni bek im krampa Baric, pa jarane u kakvom smo onda mi qrcu kad su oni nedodirljivi, Siroki selendra spuca nam tricu sa igracem iz druge lige HNL koji nas isprska, otmu nam titulu jedini gori od nas kao sto sam vec rekao rupa bez dna koja je opet bila u bod razlike s nama. Znaci apsolutno nijedan jedini razlog i izlika nema za neosvajanje titule ove godine koja ti garantuje duzi ostanak u evropi po novim pravilima. Isto je rekao i Vukotic u onom intervju.
Sezona je lijepo krenula finansijski sa evropom i Lendrom jos ako "kane" od Rikija pola miliona onda je to fantasticno, ali smjenili smo trenera prije prvog kola, ponovo se pokrpili sa dedama, nastavili s pickalukom i skidanjem gaca kad neko igra nesto grublje sto je praksa iz zadnjih kola ukljucujuci sramotan derbi, "legende" i stari igraci sve to ismijavaju, djeca placu u svlacionici, ovi stariji se farbaju, Adzem osijedio, navijaci bez kompasa,dakle nije bas nesto obecavajuce no sacekajmo tek je drugo kolo, nijedan jedini razlog nema kao moguc za neuspjeh, a on je drugo mjesto i nesto nize. Dugo cekamo, konkurencija i liga su karine teske, titula je POD MORANJEM, kraj price.
Modus vivendi !

1950
Kontakt:

Vrag je napisao/la:
uto avg 01, 2017 12:57 am
cikazubo je napisao/la:
uto avg 01, 2017 12:46 am
Vrag je napisao/la:
uto avg 01, 2017 12:37 am

Koliko dugo sportski segment ne valja ?
Upravo jer ne valja imenovan je Čenan da kao prvi čovjek sportskog segmenta donese promjene, a šta je se zapravo promijenilo, u transfer politici vala ništa, ni milimetar na bolje, najbolje igrače nam Edis doveo pa smo na njima gradili budućnost kojoj pripada i ovaj SD, onda ni jednog omladinca nismo promovisali niti smo pokušali, od titule ili kupa takođe ništa, neke strategije ni na vidiku, samo polovnjaci dolaze, da bude još gore to više nisu neki solidni polovnjaci nego prekaljeni igrači na zalasku karijere koji su rezerve u drugim klubovima, treneri se i dalje mijenjaju kao na traci, šta je to Aldin uradio spektakularno od svog dolaska u Želju ?
Ako cemo tako sa Cenanom i njegovim potezima smo izborili Evropu. Možemo isto ko je postavio Cenana za SD i zasto niko nije odgovarao za proslogodisnji krah. Hervase, Pozdere itd ?
Slavko nije donio napredak i smijenjen je ako cemo tako

chile
Kontakt:

uto avg 01, 2017 1:46 am

Malo je to dovodjenje skakljivo, narocito kad si kokuz sad iz mog ugla gledanja postoji par opcija, standardna na prijedlog menagera (macak u vreci), onda probe (tu treba imati nos i znanje za procijeniti igraca u kratkom periodu) skautiranje (najbolja opcija ali smo daleko od toga) i ona nasa stara dobra da bivsi igraci predlozi momka iz svog kraja koji ima potencijala.
Sad mi se cini da mi upraznjavamo samo prvu opciju i vazda smo ga donji, mozda i grijesim ali smo svakako donji u tom segmentu.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

Edis Mulalic 1921

uto avg 01, 2017 1:57 am

Ali kakva prica Riada Bajica. Momak clan generacije 1994(supertalentovana Zeljina generacija iz koje su Veca, Hajradinovic, Hodzic, Bajic, Verimagic itd....), on tu vrlo vazna karika, ali u kadetima vec polahko prelazio na klupu, govorili mu da je spor, igrao za B juniore, nekako se ubaci i odigra dobru zadnju sezonu u juniorima. Prica dobija na znacaju kad se uzme u obzir da je kokuz( starci na minimalcu) i nikakvu podrsku nije imao s te strane. Potpisuje bukvalno zadnji dan jer Amar nije uspio da se dogovori sa nekim igracem i on ostaje kao 35830358 igrac i zamjena Bucanu, Selimovicu, Stani itdd...prva sezona on kao 16 igrac, ali se vidjelo da ima nesto i kad je po strani igrao. Pocinje druga njegova seniorska sezona, Zeljo podmladio ekipu(nestalo para nikad je mi ne bi i podmladili :D), bukvalno nemas za pojacanje inace bi dosao neki Lazar iz Ivanjice ili iz Krusevca koji je nekad igrao u Srbija u21. Nedo Turkovic taraba jedini izbor Baja i prelazi na napadaca, ostalo sve je historija s platom 800 KM i vozanjem u trolejbusu postaje prvi strijelac lige i pravi skoro milionski transfer. I taj stransfer popracen strucnim komentarima gdje se ubrajam i ja kako je spor i nejak i kako ce se vratiti do zime :D sad momak ode u Udineze za deset miliona i donese Zelji pola miliona, a prije toga skoro milion. Filmska prica meni cak bolja od one Dzekine :D Grbavica skola fudbala i tacka.
Modus vivendi !

Vrag

uto avg 01, 2017 2:14 am

1950 je napisao/la:
Vrag je napisao/la:
uto avg 01, 2017 12:57 am
cikazubo je napisao/la:
uto avg 01, 2017 12:46 am

Upravo jer ne valja imenovan je Čenan da kao prvi čovjek sportskog segmenta donese promjene, a šta je se zapravo promijenilo, u transfer politici vala ništa, ni milimetar na bolje, najbolje igrače nam Edis doveo pa smo na njima gradili budućnost kojoj pripada i ovaj SD, onda ni jednog omladinca nismo promovisali niti smo pokušali, od titule ili kupa takođe ništa, neke strategije ni na vidiku, samo polovnjaci dolaze, da bude još gore to više nisu neki solidni polovnjaci nego prekaljeni igrači na zalasku karijere koji su rezerve u drugim klubovima, treneri se i dalje mijenjaju kao na traci, šta je to Aldin uradio spektakularno od svog dolaska u Želju ?
Ako cemo tako sa Cenanom i njegovim potezima smo izborili Evropu. Možemo isto ko je postavio Cenana za SD i zasto niko nije odgovarao za proslogodisnji krah. Hervase, Pozdere itd ?
Slavko nije donio napredak i smijenjen je ako cemo tako
Donio je Evropu za koju je uprava potrosila 4 trenera i autobus igraca i nije uspjela. Slavka je doveo Cenan

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

uto avg 01, 2017 3:11 am

Bravo Riki. Cast je bilo zajedno trenirati i igrati sa tobom. Od sljake na Grbavici do Udina, bravo majstore !
A vi ostali, vidimo se u u subotu u 20:00 na Grbavici ;)

salle86
Kontakt:

uto avg 01, 2017 5:27 am

@ Edis Mulalic 1921
Ma lijepo zvuči to "Grbavica škola fudbala" ali treba malo biti i realan a to bi značilo da ovde ipak postoji talentovane djece koja su voljna i raditi, što ih onda izdigne iz prosjeka. Tako da je to više do pojedinca nego tog famoznog sistema.
Ali definitivno treba se uozbiljiti i početi ulagati u tu djecu kako bi danas sutra mi imali svake godine bar dvojicu "Bajića" i kako bi preskakali ove međufaze i igrači odma išli za ove iznose i u ove klubove.
Ja ne mogu prihvatiti da bar to ne možemo, samo treba kopirati kako drugi uspješni europski timovi rade. Kod njih postoji plan za sve živo u vezi ekipe...kod nas bojim se da je još ono ko na terminu kad se skupimo pa eto lopta i igraj. A da bi postao igrač mnogo je bitnija ona cijela sedmica "pripreme" pred utakmicu gdje sama utakmica dođe kao šlag.

I nije Bajić postao još bolji zato jer je tamo dobio 20 puta veću platu pa se na osnovu toga više trudio, već što mu je neko bukvalno nacrtao na koju nogu i u koliko da ustaje, kad da piše stojeći a kad sjedeći, šta i kad da jede, kad kolikim intenzitetom i šta da trenira, kad da liježe itd itd.
Iz ličnog iskustva znam koliko znači kad ti neko isplanira život 24/7, kod mene slučaj bio "samo" 3 mjeseca gdje sam ja ruku na srce više fušerio nego radio :) i opet je napredak bio ono baš vidljiv.
Nekako kod naših fudbalera kontam da je samo bitno da se pojave na treningu, malo odrade što trener konta da treba tih sat-dva i onda opet utakmica i to je to. Ponašaju se ko uposlenici u državnoj firmi a znamo kako se tu zapinje sa poslom hhhh.
O "životu" vode sami brigu pa zato kod 90% nema nikakvog napretka.
Nama treba stručnosti u timu, treba prije svega neko ko će napraviti (prepisati) dobar plan i reći tako se od danas radi i od danas si nogometaš 24 sata dnevno 6 dana, a taj 1 dan radi šta ti je ćeif dok ovih 6 moraš isključivo šta ti se naredi.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Plava Porodica
Kontakt:

uto avg 01, 2017 5:48 am

Sretno Baja!
Ovakve stvari me najviše obraduju.
Pošalji Džeku na aparate ove sezone!
ArenoSport uz tebe smo.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

osnovac

uto avg 01, 2017 7:04 am

Citam kako vas pljuju na onom tamo forumu i samo zato sam se i registrovao. Sramota a bio clan tog foruma kada ste otisli. Sramota.

Pisu tamo nakon svega i nikako mi nije jasno to. Razumijem neandertalca i virtuala oni su otjerani odavde ali ne shvatam ostale. Neka se stide jer suruju sa acom ponovo

Znaju i ptice na grani da je onaj hrasno clan kolektiva tog portala i da je zato samo napadao vas.
Zadnja izmjena: osnovac, dana/u uto avg 01, 2017 7:14 am, ukupno mijenjano 3 puta.

Plava Porodica
Kontakt:

uto avg 01, 2017 7:05 am

:zeljeznicar1:
Zadnja izmjena: Plava Porodica, dana/u uto avg 01, 2017 7:18 am, ukupno mijenjano 1 put.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Tryg
Kontakt:

uto avg 01, 2017 7:08 am

Meni bas u redu :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

mula
Kontakt:

uto avg 01, 2017 8:09 am

Da li će Kajkut biti u A ili B timu Želje?
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

D.B.Cooper

uto avg 01, 2017 8:21 am

Ne znam cemu toliko negativnosti o tome hoce li Kajkut doci ili ne , mi u cetvrtak igramo utakmicu sezone protiv Brage , imamo realan rezultat iz prve utakmice.

storm_raider
Kontakt:

Osmankovic potpisuje novi ugovor na 3 godine. Pojacani uslovi. Bravo!
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Kospicar
Kontakt:

uto avg 01, 2017 8:30 am

storm_raider je napisao/la:
Osmankovic potpisuje novi ugovor na 3 godine. Pojacani uslovi. Bravo!
:palacgore:
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

Velahalve
Kontakt:

uto avg 01, 2017 8:39 am

Sretno Baja, vjerujem da će ti i Udine biti samo stepenica više i da nećeš tu stati!!!

LARSSON
Kontakt:

uto avg 01, 2017 8:44 am

Taman Kemu u napad prebacit

mula
Kontakt:

uto avg 01, 2017 8:50 am

Nadam se da će tokom sezone Žerić dobijati sve više prilike da igra. Realno sad je kilometrima iznad Uglješe. Vidi se da momak zna igrati i smiren je na lopti. Sabana isto max gurati-koliko se može. Osmankovic, Ramovic,Zakarić,Kjosevski i eventualno neki bek da se izrodi iz juniorskog pogona. Na osnovu toga stekli smo uvjete da imamo dobar kostur mlade ekipe koji je pregazio sezonu igranja i u sljedecu sezonu da udemo sa tom ekipom. Zahvaliti se Zebi,Kajkutu, Stani,Uglješi Markoviću,Beganovicu. Tada smo stekli dobar temelj na kojem se može graditi jak tim.
Ove sezone sam zadovoljan sa izgrađenim jugom, promovisanjem nekoliko juniora i izborenom Evropom. Ako se kup osvoji, niko sretniji od mene!
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

LARSSON
Kontakt:

uto avg 01, 2017 9:10 am

Mini "analiza" Viteza

Igrački kadar:
Spoiler:
Boban Đerić - 23 godine, krilo/napadač
Denis Džepina
Đorđe Ćosić - 21 godina, lijevi bek
Elvis Bibić - 25 godina, desno krilo
Emir Ćutahija - 19 godina, golman
Ivan Livaja - 29 godina, desni bek, kapiten
Ivan Mamić - 26 godina, desno krilo
Ivan Stanić - 21 godina, desni bek
Ivan Tirić - 24 godine, golman
Josip Miketek - 19 godina, centralni vezni
Jurica Badrov - 18 godina, golman
Luka Miletić - 22 godine, stoper
Mahir Karić - 25 godina, centralni vezni
Marin Vranjic - 22 godine, centralni vezni
Mario Bajo
Marko Franjić - 20 godina, ofanzivni vezni
Petar Bojo - 19 godina, defanzivni vezni
Seid Zukić - 23 godine, napadac
Selmin Đogić - 20 godina, lijevo krilo
Slavko Brekalo - 27 godina, stoper
Toni Tipurić - 22 godine, lijevi bek
Zvonimir Vukoja - 20 godina, napadac

Dolasci (statistika 2016/17):
Spoiler:
Selmin Djogic- 27 nastupa 2 gola
Luka Miletic - 26 nastupa 1 gol
Seid Zukic - 31 nastup 13 golova
Emir Cutahija - 0 nastupa
Slavko Brekalo - 18 nastupa
Petar Bojo - 0 nastupa
Toni Tipuric - 0 nastupa
Djordje Cosic - 31 nastup 1 gol
Marin Vranjic - 0 nastupa
Mahir Karic -26 nastupa 5 asistencija
Zvonimir Vukoja - 1 nastup
Josip Miketek - 14 nastupa

Odlasci (statistika 2016/17):
Spoiler:
Toni Livancic - 22 nastupa 1 gol 1 asistencija
Armin Kapetan - 30 nastupa 5 golova
Nermin Varupa - 7 nastupa 1 gol i asistencija
Elvis Sadikovic - 33 nastupa 4 gola
Hrvoje Barisic - 26 nastupa 2 gola
Anel Dedic - 25 nastupa 4 gola 1 asistencija
Milan Muminovic - 28 nastupa 1 asistencija
Emir Hodzurda - 21 nastup
Damir Rasic - 26 nastupa 3 asistencije
Zoran Kokot - 28 nastupa 4 gola 3 asistencije
Namir Alispahic - 12 nastupa
Kristijan Ramljak - 3 nastupa
Vedran Vrhovac - 17 nastupa
David Nwolokor - 26 nastupa
Ekipa protiv Mladosti - 1. kolo - 1:0

slika

Ekipa protiv Krupe - 2. kolo - 1:1

slika

Otišlo im sve što je valjalo, doslo vecina ili mlado ili retardirano. Možda slabija ekipa i od GOŠKa. Realno, ovo treba pregazit ko plitak potok.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.

Prijava