@ Edis Mulalic 1921
Ma lijepo zvuči to "Grbavica škola fudbala" ali treba malo biti i realan a to bi značilo da ovde ipak postoji talentovane djece koja su voljna i raditi, što ih onda izdigne iz prosjeka. Tako da je to više do pojedinca nego tog famoznog sistema.
Ali definitivno treba se uozbiljiti i početi ulagati u tu djecu kako bi danas sutra mi imali svake godine bar dvojicu "Bajića" i kako bi preskakali ove međufaze i igrači odma išli za ove iznose i u ove klubove.
Ja ne mogu prihvatiti da bar to ne možemo, samo treba kopirati kako drugi uspješni europski timovi rade. Kod njih postoji plan za sve živo u vezi ekipe...kod nas bojim se da je još ono ko na terminu kad se skupimo pa eto lopta i igraj. A da bi postao igrač mnogo je bitnija ona cijela sedmica "pripreme" pred utakmicu gdje sama utakmica dođe kao šlag.
I nije Bajić postao još bolji zato jer je tamo dobio 20 puta veću platu pa se na osnovu toga više trudio, već što mu je neko bukvalno nacrtao na koju nogu i u koliko da ustaje, kad da piše stojeći a kad sjedeći, šta i kad da jede, kad kolikim intenzitetom i šta da trenira, kad da liježe itd itd.
Iz ličnog iskustva znam koliko znači kad ti neko isplanira život 24/7, kod mene slučaj bio "samo" 3 mjeseca gdje sam ja ruku na srce više fušerio nego radio

i opet je napredak bio ono baš vidljiv.
Nekako kod naših fudbalera kontam da je samo bitno da se pojave na treningu, malo odrade što trener konta da treba tih sat-dva i onda opet utakmica i to je to. Ponašaju se ko uposlenici u državnoj firmi a znamo kako se tu zapinje sa poslom hhhh.
O "životu" vode sami brigu pa zato kod 90% nema nikakvog napretka.
Nama treba stručnosti u timu, treba prije svega neko ko će napraviti (prepisati) dobar plan i reći tako se od danas radi i od danas si nogometaš 24 sata dnevno 6 dana, a taj 1 dan radi šta ti je ćeif dok ovih 6 moraš isključivo šta ti se naredi.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.

🤍

🤍

🤍