boju dao si nebu... je napisao/la: ↑uto jul 25, 2017 2:16 pm
kvalitet je napisao/la: ↑uto jul 25, 2017 2:00 pm
boju dao si nebu... je napisao/la: ↑uto jul 25, 2017 1:44 pm
Hajde samo 1-2 stvari navedi zbog cega navedeni uposlenik kluba treba dobiti otkaz...cisto da razjasnimo neke stvari. Sta to nije napravio ili je pogresno napravio?
Evo ovako. Otkad je ovdje mi nismo poštenog mladog igrača doveli, zar ne? Ljudi ga nisu viđali po utakmicama drugih timova, zar ne? Jer je prošla cijela sezona, a Slavko i on nisu uspjeli niti jednog mlađeg igrača ubaciti u prvi tim, zar ne? Jer su nam otišla dva najbolja igrača iz prošle sezone, a nije doveo dostojne zamjene, zar ne (znači, neozbiljan igrački kadar za Evropu)? Nije uspio dovesti igrače koji su nam se, bukvalno, nudili, a koji bi nam itekako bili od koristi, zar ne (Vukotić npr.)? Jer je on nadležan za dovođenje igrača, a mi sezonu dočekasmo bez pojačanja koja su nam neophodna, bar 2 ili 3, zar ne?
Eto ti malo više stvari, ako treba još više i detaljnije, nije problem. Dobro znam šta su nadležnosti sportskih direktora širom svijeta i samo prema tome ću navoditi.
Volio bih vidjeti anketu s pitanjem da li smo za odlazak Čenana. Uz odgovore, "da, s cijelom upravom", "da, samo on" itd.
Ja, ja, anketa obavezno, a prije ankete procitati nesto zanimljivo.
http://fkzeljeznicar.ba/osvrt-na-poslov ... cem/19516/
Obratiti paznju na dio teksta "sportski segment".
Evo ti jedan zanimljiv podatak sa drugog foruma:
Od 01.06.2016. došli su:
Uglješa Radinović, Adnan Šećerović,
Otkad je postavljen za glavnog skauta, došli su:
Dimitris Toskas, Matteo Boccaccini (obojica želje Kostića, posudba), Milivoje Lazić, Dino Bevab, Stevo Nikolić, Sanel Jahić, Darko Marković, Sandi Križman, Zajko Zeba, Adnan Bobić, Goran Zakarić, Ivan Crnov,
Otkad je postavljen za SD došli su:
Daniel Stojanović, Semir Kerla, Musa Muhammed (posudba), Danijel Graovac, Josip Projić, Asim Zec, Sinan Ramović, Dženan Zajmović.
22 igrača su dovedena, a od toga je njih 12 još u klubu.
Nije problem Cenan, problem je Misimovic jer je uradio za par godina ono sto neki nisu za 20.
A frajera... Meni spinovati ne možeš. Ja sam za Misimovića i ostale, ali protiv Čenana. On je, prema statutu, zadužen za sportski dio. A, svi se slažemo, sportski dio je najslabiji sektor Kluba. Znači, Čenan je najslabija karika. To logika govori. Samo ovo je dovoljno za njegov odlazak, ali hajmo dalje.
Sportski direktor je, kao što sam rekao, zadužen za sportski dio. Trenutno roster našeg kluba nije dovoljno dobar. Konkretno mi odgovori na ova pitanja:
1. Ko je doveden umjesto Lendrića?
2. Ko je doveden umjesto Stevanovića (donekle to jeste Zec, ali i nije, jer je Stevanović bio najbolji igrač lige i pojačanje na toj poziciji bi trebao biti bar jednakog kvaliteta, a objektivno Zec to nije)?
3. Kojeg mladog i perspektivnog igrača smo doveli (neko kao Višća svojevremeno)?
4. Koliko mladih igrača smo promovirali prošle sezone (Kemo i Denis su trebali davno imati ozbiljne minute).
5. Evidentno je da nam fali nekoliko igrača. Kad nas je Gotal izradio, zašto nismo imali plan b ili plan c? A bez ozbiljnog napadača smo ušli u sezonu.
6. Šta on radi u Švedskoj?
7. Na koliko utakmica Prve lige FBiH je bio? Na koliko utakmica Premijer lige?
Hajde za početak ovo.