Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

gavran
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet jul 06, 2017 11:41 pm

Morzhy je napisao/la:
čet jul 06, 2017 11:39 pm
E gledaj stručnjaka što bi mijenjali trenera za iskorak...strašno. Damo njima 3 gola,2 sebi i naravno prođemo, ali ono bi mijenjalo radi iskoraka. Slavko rekao Graovcu da ih gurne u for, kao i da onaj spašava aut na sredini i spoji igrače Zete s golom?! On treba da ih u njihovoj trećoj, ili četvrtoj deceniji života uči linijama kretanja?
Lendriću...svaka čast legendo, donio si mnoštvo bodova i keša, produžio ugovor da se i tu zaradi...respect ljudino, sretno.
Ultras Željezničar...nenadjebivi, nisu prestali svih 90 minuta ni sekunde s navijanjem...strašno strašno. Ostaje žal zbog propuštene pobjede, ali šta je tu je.
A ovi što im je žao pitara...meni je žao njih, a ne pitara
meni zao dezurnih u hitnoj

pune ruke posla imaju
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

Okolele
Kontakt:

čet jul 06, 2017 11:42 pm

Dingospo

Na pitanje o njegovoj budućnosti, Lendrić je izjavio:
“Da se ne lažemo pitanje je samo vremena kada ću ja otići, tako da ne znam samo je li ovo zadnja utakmica, ako jeste onda ću otići na najbolji mogući način.”, a nakon toga dodao je:
“Volio bih se okušati u nekoj novoj sredini, to ne znači da mi je loše u Željezničaru, samo mislim da sam dao maksimum i da je vrijeme za nove izazove. Ali, opet kažem, ne znam još ništa, nisam razgovarao sa menadžerom, tako da on vjerovatno bolje zna.
Ja sam samo fokusiran na teren, mogli ste vidjeti danas, dao sam sto posto i mislim da je to najbitnije, sad je li ovo moja zadnja utakmica? Vjerovatno jeste, ali neću ništa govori, ja dok ne potpišem, ja sam igrač Željezničara i tako ću se ponašati”
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:

shzna je napisao/la:
Kcerkuuu ako dobijeeeeees zovi je Zarijaaaaaa
Nemoj Zarija. ZaJrija mi je nekako vise bosansko...

kAtzie
Kontakt:

A sta kazu, jos i svog kuhara vodili u Moldaviju :placeodsmijeha:

VOLIM TE ZELJO!
Tamo su slike djetinjstva moga, tamo je sve sto je moje.

Omar500
Moderator
Kontakt:

Evo i Omce, malo sam izbacen iz stroja zbog pokidanih ligamenata, pa me nema bas toliko na forumu. Ponekad nesto procitam i to je to.

Svaka cast Manijacima, svaka cast ekipi na prolazu. Imamo dosta rupa, to mnogi vide i ne treba biti previse pametan da bi se sve to uocilo. Svidjaju mi se Zakaric i Zec, prvi se odlicno gradi, postigao nevjerovatnu golcinu, drugi brz, uporan, slabiji u zavrsnici, ali mislim da bi mogao nadoci. Zasmeta mi nekad sto Zec gleda samo u lptu kao Salah npr, pa ne vidi slobodne igrace kojima moze dodati loptu.
Zeba ima tih majstorskih pasova, ali nedovoljno dab i se zbog toga drzao 80 minuta. Bude li on protiv AIK-a igrao, mi ga pusimo par razlike. Mozda ne kuci zbog atmosfere, ali u gostima sigurno. Igrac manje u veznom redu. Opet nam znaju 3-4 igraca biti u 10 metara i ako se izgubi lopta, automatski se otvara sansa za protivnika, a oni svi ispadaju. To je katastrofa i mora se rijesiti. dbrani se mroa reci da ispcua loptu i da se ne gradi bespotrebno, bolje je izbaci u aut, nego da poklanjamo dzaba gol.

Strasno raduje zadnjih 15 minuta, vidi se da mozemo kad hocemo. Previse smo nervozni i fali igraca koji ce povuci loptu u veznom redu, koji ce na nju stati i odigrati koji dupli pas. To smo radili pred kraj i ubili smo ih, nisu nam nista mogli. Dosta je tu pomogao Nikolic.
Apsolutno mi se svidja ideja sa Zericem i Ramovicem u prvih 11, iza njih Blagojevic. Definitivno to mozemo igrati protiv 'slabijih' ekipa u ligi. Lendric nevjerovatan golgeter, kad je primio onu loptu ja sam rekao 'ma ne moze on zabiti kad je van 16, nije njegov fah' , ali kako me demantova momak, zavukao je majstorski. Vedran je okej, samo pod pritiskom zna lose ispucati loptu. Dosta na njega zna uticati nestabilna odbrana.

Za ligu obavezno igrati sa vise igraca, a ne sa istih 11. Zeba nije nedodirljiv, on ne moze i cisto se nadam da nece vise imati toliko udjela u igri. Bogicevic isto. Bez obzira na topovski udar Bogija i sjajnu aisstenciju Zebe, oni tokom sezone moraju biti igraci sa klupe.
Ne znam da li Nikolic, Zajmovic i Beganovic mogu iznijeti sezonu na plecima, jer je Lendric odlican egzekutor, ali mislim da bi im se mogla dati sansa. Bitnije je dovesti jos jednog beka i eventualno kapitalca veznjaka, mada bi ja apsolutno gurao Sabanadzovica i Hajdarevica. Markovic je takodjer igrac manje i nikakva prevaga sa klupe.

Steta sto propustam utakmicu protiv AIK-a, sreca pa ce biti prenos. Volim te Zeljo!

I kakva promjena trenera, budimo ozbiljni. Ovo je okej za ligu, samo Slavko mora rijesiti situaciju sa Zebom, Bogicevicem i da se dovede fin lijevi bek, a u medjuvremenu da se na desnom isprofilira neko od juniora tokom sezone. Siroki ce biti veoma dobar ove sezone, imaju odlicnog strucnjaka, dobre i mlade igrace, Zrinjski prolazi kroz transformaciju, doveli su par stvarno dobrih mladih igraca, Borac ce biti okej ekipa, Sarajevo je uvijek u vrhu, Mladost srcana sa Mulalicem, Sloboda neugodna, Krupa i Radnik ce pkazati da li mogu ostati na nivou kao sto sudo sada, mada predvidjam sredinu tabele. Ocekuje nas veoma zanimljiva sezona.

Ocekujem neke promjene do AIK-a. Steta za Lendrica, vjerovatno ode, na lijevom beku mora neko drugi igrait, Stana nije lijevi bek, a nadam se da ce Zeric ili Ramovic uletiti u prvih 11. Uz pun stadion izvuci fin rezultat, ne predavati se unaprijed. Jaka su ekipa, ali mozemo se kuci nadigravati, a na gostovanju, sto bi Vugdalic rekao, malo Bog malo mi hahaha
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Hurmasica
Kontakt:

storm_raider je napisao/la:
čet jul 06, 2017 11:40 pm
Postoji sansa da Ivan odigra prvu utakmicu protiv AIK-a na Grbavici. Bilo bi lijepo, pa da ga ispratimo kako valja. Radovali smo se, nesto malo i ratovali, ali je nasa budala.
Ma može i Stevo u napad protiv AIK-a. Ako već ima ponuda neka ide i hvala mu za svaki gol u našem dresu :) :zeljeznicar1:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Reha1921
Kontakt:

čet jul 06, 2017 11:43 pm

Ja koliko znam kontaktirani su bili Krpic Adilovic i Dilaver ali nema nista od njih

reks1
Kontakt:

čet jul 06, 2017 11:45 pm

Na fajsboku sam se zapitao kako ce Kanton sad pod hitno reagovati i promijeniti kampanju u
BODRIMO PLAVE!
sda I PITARI I sbb na aparatima!

Hurmasica
Kontakt:

čet jul 06, 2017 11:46 pm

Vala Pekiću mogao si ih malo bolje uigrati. Slabo je ovo, taktika nula, ziheraški igramo :D
Spoiler:
slika

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Okolele
Kontakt:

čet jul 06, 2017 11:46 pm

Hoce li Sinan biti spreman do AIK-a da se prijavi ako moze..Mada ne vjerujem i da je spreman da bi ga Slavko ubacio u igru..90% ce biti isti sastav..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Morzhy
Kontakt:

čet jul 06, 2017 11:47 pm

gavran je napisao/la:
Morzhy je napisao/la:
E gledaj stručnjaka što bi mijenjali trenera za iskorak...strašno. Damo njima 3 gola,2 sebi i naravno prođemo, ali ono bi mijenjalo radi iskoraka. Slavko rekao Graovcu da ih gurne u for, kao i da onaj spašava aut na sredini i spoji igrače Zete s golom?! On treba da ih u njihovoj trećoj, ili četvrtoj deceniji života uči linijama kretanja?
Lendriću...svaka čast legendo, donio si mnoštvo bodova i keša, produžio ugovor da se i tu zaradi...respect ljudino, sretno.
Ultras Željezničar...nenadjebivi, nisu prestali svih 90 minuta ni sekunde s navijanjem...strašno strašno. Ostaje žal zbog propuštene pobjede, ali šta je tu je.
A ovi što im je žao pitara...meni je žao njih, a ne pitara
meni zao dezurnih u hitnoj

pune ruke posla imaju
Mogu misliti haosa na KUM-u...ahahahahahaha

Jaozinho22

čet jul 06, 2017 11:48 pm

Prošli smo što je najbitnije. 800.000 KM je naše sigurno, za dalje se idemo boriti.
Svima nam je jasno da je igra loša i da ovo nije ''to'' što nam treba i što očekujemo ali smo prošli i digli gotov milion maraka, za razliku od prošle godine.
Ovakav nam Zakarić treba i u ligi ! Ako nastavi ovako zimus odmah potpisat novi ugovor,ne smiju nam se desiti novi Miroslavi i Đelmići.
Protiv AIK.-a izać pa šta bude, lopta je okrugla igra se 11 na 11 :D !
Lendra ako ideš, a vjerovatno ideš sretno ti majstore ! Bilo je svega i svačega ali ćemo te sigurno pamtit po GOLOVIMA !
Treba se zarovit i naći nekog špica a da to ne bude ''samo da se popuni broj''
VOLIM TE ŽELJO !
Manijaci, svaka čast ! Naklon do poda.
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Leon_Professional
Kontakt:

čet jul 06, 2017 11:48 pm

LARS1921 je napisao/la:
Da li se tako potrefilo, ili Projić onako slučajno prca pitare :lol:

phpBB [video]
Kakva koincidencija, svasta.

Hajde na.prepucavanja ili opcenito i jebi te ih, ne treba se nasladjivati mnogo. Kucka je karma.

Mene vise brine nasa igra, tj.neigra. Valjda se nesto popravi, al da Bogda.

nookey
Kontakt:

čet jul 06, 2017 11:49 pm

Zarya serif mubarek olsun svim športskim prijateljima sa lavora i zelim im da jos dugo podrzavaju kockaste uz pjesmu Dno zivota!

Model1964

čet jul 06, 2017 11:49 pm

Omar500 je napisao/la:
Evo i Omce, malo sam izbacen iz stroja zbog pokidanih ligamenata, pa me nema bas toliko na forumu. Ponekad nesto procitam i to je to.

Svaka cast Manijacima, svaka cast ekipi na prolazu. Imamo dosta rupa, to mnogi vide i ne treba biti previse pametan da bi se sve to uocilo. Svidjaju mi se Zakaric i Zec, prvi se odlicno gradi, postigao nevjerovatnu golcinu, drugi brz, uporan, slabiji u zavrsnici, ali mislim da bi mogao nadoci. Zasmeta mi nekad sto Zec gleda samo u lptu kao Salah npr, pa ne vidi slobodne igrace kojima moze dodati loptu.
Zeba ima tih majstorskih pasova, ali nedovoljno dab i se zbog toga drzao 80 minuta. Bude li on protiv AIK-a igrao, mi ga pusimo par razlike. Mozda ne kuci zbog atmosfere, ali u gostima sigurno. Igrac manje u veznom redu. Opet nam znaju 3-4 igraca biti u 10 metara i ako se izgubi lopta, automatski se otvara sansa za protivnika, a oni svi ispadaju. To je katastrofa i mora se rijesiti. dbrani se mroa reci da ispcua loptu i da se ne gradi bespotrebno, bolje je izbaci u aut, nego da poklanjamo dzaba gol.

Strasno raduje zadnjih 15 minuta, vidi se da mozemo kad hocemo. Previse smo nervozni i fali igraca koji ce povuci loptu u veznom redu, koji ce na nju stati i odigrati koji dupli pas. To smo radili pred kraj i ubili smo ih, nisu nam nista mogli. Dosta je tu pomogao Nikolic.
Apsolutno mi se svidja ideja sa Zericem i Ramovicem u prvih 11, iza njih Blagojevic. Definitivno to mozemo igrati protiv 'slabijih' ekipa u ligi. Lendric nevjerovatan golgeter, kad je primio onu loptu ja sam rekao 'ma ne moze on zabiti kad je van 16, nije njegov fah' , ali kako me demantova momak, zavukao je majstorski. Vedran je okej, samo pod pritiskom zna lose ispucati loptu. Dosta na njega zna uticati nestabilna odbrana.

Za ligu obavezno igrati sa vise igraca, a ne sa istih 11. Zeba nije nedodirljiv, on ne moze i cisto se nadam da nece vise imati toliko udjela u igri. Bogicevic isto. Bez obzira na topovski udar Bogija i sjajnu aisstenciju Zebe, oni tokom sezone moraju biti igraci sa klupe.
Ne znam da li Nikolic, Zajmovic i Beganovic mogu iznijeti sezonu na plecima, jer je Lendric odlican egzekutor, ali mislim da bi im se mogla dati sansa. Bitnije je dovesti jos jednog beka i eventualno kapitalca veznjaka, mada bi ja apsolutno gurao Sabanadzovica i Hajdarevica. Markovic je takodjer igrac manje i nikakva prevaga sa klupe.

Steta sto propustam utakmicu protiv AIK-a, sreca pa ce biti prenos. Volim te Zeljo!

I kakva promjena trenera, budimo ozbiljni. Ovo je okej za ligu, samo Slavko mora rijesiti situaciju sa Zebom, Bogicevicem i da se dovede fin lijevi bek, a u medjuvremenu da se na desnom isprofilira neko od juniora tokom sezone. Siroki ce biti veoma dobar ove sezone, imaju odlicnog strucnjaka, dobre i mlade igrace, Zrinjski prolazi kroz transformaciju, doveli su par stvarno dobrih mladih igraca, Borac ce biti okej ekipa, Sarajevo je uvijek u vrhu, Mladost srcana sa Mulalicem, Sloboda neugodna, Krupa i Radnik ce pkazati da li mogu ostati na nivou kao sto sudo sada, mada predvidjam sredinu tabele. Ocekuje nas veoma zanimljiva sezona.

Ocekujem neke promjene do AIK-a. Steta za Lendrica, vjerovatno ode, na lijevom beku mora neko drugi igrait, Stana nije lijevi bek, a nadam se da ce Zeric ili Ramovic uletiti u prvih 11. Uz pun stadion izvuci fin rezultat, ne predavati se unaprijed. Jaka su ekipa, ali mozemo se kuci nadigravati, a na gostovanju, sto bi Vugdalic rekao, malo Bog malo mi hahaha
Pišeš nogama? :D
Zanimljivo :rofl:
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

LARSSON
Kontakt:

čet jul 06, 2017 11:50 pm

Meni covjek govori prije par mjeseci da je Zakarić zadovoljan ovdje, a taj i nije nas navijac, tako da ne vjerujem da bi mi bombe bacao, a nije ni pitar :D

Zakari odma 3,5 godisnji ugovor dati :kafa:

Hurmasica
Kontakt:

LARS1921 je napisao/la:
Meni covjek govori prije par mjeseci da je Zakarić zadovoljan ovdje, a taj i nije nas navijac, tako da ne vjerujem da bi mi bombe bacao, a nije ni pitar :D

Zakari odma 3,5 godisnji ugovor dati :kafa:
3,5+2

BlueSide
Kontakt:

čet jul 06, 2017 11:51 pm

Ivan i ako ne ode (nadati se) donijece nam mnogo vise para nego sto cemo dobiti od transfera...ipak je on klasa za ovu ligu a i mnoge druge
Zera je trebao uci dok smo vodili makar oko 70-te pa možda i Dino umjesto Radinovica..idealna situacija da vidimo kako to funkcionise al eto šablon je čudo
" Ako u Želji neces teziti ka izvrsnosti onda ne trebas biti u Želji "
S.M

Elegant
Kontakt:

čet jul 06, 2017 11:52 pm

Nadam se da ce upava za AIK staviti jug 5, sjever 10, istok 15, zapad 20/25.

Napunimo stadion, klub zaradi, i jos da momci na terenu obave svoje.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

SIMA_SIMAU
Kontakt:

čet jul 06, 2017 11:53 pm

Elegant je napisao/la:
čet jul 06, 2017 10:18 pm
Nasa odbrana je katastorfa !

AIK ce nas unistit.
Pa bolje da nas AIK unisti nego neki moldavci hahahaha
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.

Prijava