Omar500 je napisao/la: ↑čet jul 06, 2017 11:42 pm
Evo i Omce,
malo sam izbacen iz stroja zbog pokidanih ligamenata, pa me nema bas toliko na forumu. Ponekad nesto procitam i to je to.
Svaka cast Manijacima, svaka cast ekipi na prolazu. Imamo dosta rupa, to mnogi vide i ne treba biti previse pametan da bi se sve to uocilo. Svidjaju mi se Zakaric i Zec, prvi se odlicno gradi, postigao nevjerovatnu golcinu, drugi brz, uporan, slabiji u zavrsnici, ali mislim da bi mogao nadoci. Zasmeta mi nekad sto Zec gleda samo u lptu kao Salah npr, pa ne vidi slobodne igrace kojima moze dodati loptu.
Zeba ima tih majstorskih pasova, ali nedovoljno dab i se zbog toga drzao 80 minuta. Bude li on protiv AIK-a igrao, mi ga pusimo par razlike. Mozda ne kuci zbog atmosfere, ali u gostima sigurno. Igrac manje u veznom redu. Opet nam znaju 3-4 igraca biti u 10 metara i ako se izgubi lopta, automatski se otvara sansa za protivnika, a oni svi ispadaju. To je katastrofa i mora se rijesiti. dbrani se mroa reci da ispcua loptu i da se ne gradi bespotrebno, bolje je izbaci u aut, nego da poklanjamo dzaba gol.
Strasno raduje zadnjih 15 minuta, vidi se da mozemo kad hocemo. Previse smo nervozni i fali igraca koji ce povuci loptu u veznom redu, koji ce na nju stati i odigrati koji dupli pas. To smo radili pred kraj i ubili smo ih, nisu nam nista mogli. Dosta je tu pomogao Nikolic.
Apsolutno mi se svidja ideja sa Zericem i Ramovicem u prvih 11, iza njih Blagojevic. Definitivno to mozemo igrati protiv 'slabijih' ekipa u ligi. Lendric nevjerovatan golgeter, kad je primio onu loptu ja sam rekao 'ma ne moze on zabiti kad je van 16, nije njegov fah' , ali kako me demantova momak, zavukao je majstorski. Vedran je okej, samo pod pritiskom zna lose ispucati loptu. Dosta na njega zna uticati nestabilna odbrana.
Za ligu obavezno igrati sa vise igraca, a ne sa istih 11. Zeba nije nedodirljiv, on ne moze i cisto se nadam da nece vise imati toliko udjela u igri. Bogicevic isto. Bez obzira na topovski udar Bogija i sjajnu aisstenciju Zebe, oni tokom sezone moraju biti igraci sa klupe.
Ne znam da li Nikolic, Zajmovic i Beganovic mogu iznijeti sezonu na plecima, jer je Lendric odlican egzekutor, ali mislim da bi im se mogla dati sansa. Bitnije je dovesti jos jednog beka i eventualno kapitalca veznjaka, mada bi ja apsolutno gurao Sabanadzovica i Hajdarevica. Markovic je takodjer igrac manje i nikakva prevaga sa klupe.
Steta sto propustam utakmicu protiv AIK-a, sreca pa ce biti prenos. Volim te Zeljo!
I kakva promjena trenera, budimo ozbiljni. Ovo je okej za ligu, samo Slavko mora rijesiti situaciju sa Zebom, Bogicevicem i da se dovede fin lijevi bek, a u medjuvremenu da se na desnom isprofilira neko od juniora tokom sezone. Siroki ce biti veoma dobar ove sezone, imaju odlicnog strucnjaka, dobre i mlade igrace, Zrinjski prolazi kroz transformaciju, doveli su par stvarno dobrih mladih igraca, Borac ce biti okej ekipa, Sarajevo je uvijek u vrhu, Mladost srcana sa Mulalicem, Sloboda neugodna, Krupa i Radnik ce pkazati da li mogu ostati na nivou kao sto sudo sada, mada predvidjam sredinu tabele. Ocekuje nas veoma zanimljiva sezona.
Ocekujem neke promjene do AIK-a. Steta za Lendrica, vjerovatno ode, na lijevom beku mora neko drugi igrait, Stana nije lijevi bek, a nadam se da ce Zeric ili Ramovic uletiti u prvih 11. Uz pun stadion izvuci fin rezultat, ne predavati se unaprijed. Jaka su ekipa, ali mozemo se kuci nadigravati, a na gostovanju, sto bi Vugdalic rekao, malo Bog malo mi hahaha