Vidiš, vrlo moguće da je i to jedan od razloga. Nisam uopće razmišljao kako bi bilo npr. momku od 20ak godina biti prvi igrač u posljednjih isto toliko godina koji je na takav način došao u Želju.
Vidiš, vrlo moguće da je i to jedan od razloga. Nisam uopće razmišljao kako bi bilo npr. momku od 20ak godina biti prvi igrač u posljednjih isto toliko godina koji je na takav način došao u Želju.
2 gola i 11 asistencija za 30 kola i on poslije svega treba da mi bude neko na cije ime cu ja svršavati.Za razliku od nekih ovdje ja sam nekad gledao pravog Zelju sa znalcima u ekipi a ne ove pokušaje od igraca.I jest Miri medju ovima penzionerima bio problem biti iznad njih,vidjet cemo hoce li i u Grckoj drugoj ligi moci izboriti mjesto u prvih 11.storm_raider je napisao/la: ↑ned maj 28, 2017 12:24 amKako ce Miro imati ucinak kao Krizman? Nije zabio vise golova, a trebao je, ali je zato namjestio jako mnogo golova. Dao ili namjestio 16 golova, je apsolutno svejedno, kada je i dalje to 16 golova u mrezi.Plavi orkestar je napisao/la: ↑ned maj 28, 2017 12:06 amOno što je zabio Lendra i ono što je trebo a nije je za mene prosjek koji nije za Zelje.Miro kojeg okivate u zvijezde ima ucinak kao Krizman koji je odigrao 5-6 utakmica a uz sve to ispo šupak a Kjosevski kojeg i ne mogu porediti sa ovom dvojicom jer je neko ko je ponikao u Zelji i koji sigurno voli Zelju moze proci iako mislim da je Bobic bolji golman od njega.
Sve to stoji, ali ovo vise nije ta liga, niti je to ta zemlja, a pogotovo nije taj kvalitet fudbala, tako da se ne moze porediti. Niko nije birao kada ce se roditi i za ovu "noviju" generaciju, ovo je "pravi Zeljo" prijatelju. Da se razumijemo, Miro nije u Zelji postao ovako dobar, bio je on i prije toga dobar. Kod nas je vratio formu. Sam si rekao, penzioneri, da nisu bili takvi "penzioneri" bilo bi tu jos asistencija. Vjerovatno duplo. E da je fulao golove i da nema tu mirnocu pri zavrsnici, to je istina. To na kraju krajeva kaze i svaki ozbiljniji skaut kada komentarise njegove karakteristike. Brz, startan, dobar osjecaj za prostor, solidna tehnika, fali mu mirnoca pri zavrsnici. Ukratko. Nije poenta samo sto je on nas najbolji igrac ove sezone, on je i istinski profesionalac. Mozda i jedini takav u ekipi.Plavi orkestar je napisao/la: ↑ned maj 28, 2017 12:32 am2 gola i 11 asistencija za 30 kola i on poslije svega treba da mi bude neko na cije ime cu ja svršavati.Za razliku od nekih ovdje ja sam nekad gledao pravog Zelju sa znalcima u ekipi a ne ove pokušaje od igraca.I jest Miri medju ovima penzionerima bio problem biti iznad njih,vidjet cemo hoce li i u Grckoj drugoj ligi moci izboriti mjesto u prvih 11.storm_raider je napisao/la: ↑ned maj 28, 2017 12:24 amKako ce Miro imati ucinak kao Krizman? Nije zabio vise golova, a trebao je, ali je zato namjestio jako mnogo golova. Dao ili namjestio 16 golova, je apsolutno svejedno, kada je i dalje to 16 golova u mrezi.Plavi orkestar je napisao/la: ↑ned maj 28, 2017 12:06 am
Ono što je zabio Lendra i ono što je trebo a nije je za mene prosjek koji nije za Zelje.Miro kojeg okivate u zvijezde ima ucinak kao Krizman koji je odigrao 5-6 utakmica a uz sve to ispo šupak a Kjosevski kojeg i ne mogu porediti sa ovom dvojicom jer je neko ko je ponikao u Zelji i koji sigurno voli Zelju moze proci iako mislim da je Bobic bolji golman od njega.
Pogresno gledas Ivana i cijelu situaciju oko njega. Pogledaj malo sire, a to sire je nasa igra, kretanje nasih veznjaka, bekova, odnosno cijele ekipe. Kako neko ocekuje da ce se Ivan vidjeti ja terenu ako se kontantno salju visoke lopte na njega dok je on okruzen za 10-20 centimetara vecim stoperima? Kako ce se vidjeti ako ne dobija lopte u prostor izmedju stopera gdje bi njegova brzina i "brze noge" dosle do izrazaja? Pada mi na pamet gol protiv Olimpika u drugom kolu a i na Grbavici. Svaki pas i centarsut koji je njemu iole odgovaro je bio sansa ili gol. To su brzo pasovi u prostor ili poluvisoki centarsutevi negdje u "medjuprostor" gdje se on ubaci. Primjer Sloboda prvi gol ja otvaranju istoka, gol protiv Sirokog nakon Sinisine asistencije prosle sezone. To su neke situacije iz glave. Na nasu i njegovu zalost, takvih lopti nema ili su pravo rijetke.Plava Porodica je napisao/la:Za Miru je vec druga prica. Ono sto Ivanu zamjeram je to sto 5.utakmica zabija pa ga 5.nema bukvalno. A Miro je konstanta, pa i kad je losiji trudi se nudi se, trci ko navijen, dok Ivan kad nije u toj nekoj njegovoj ludackoj formi, jednostavno nije na terenu.. U redu ne ide ga gol, ali covjeka nema da suradjuje sa ekipom,da im spusta lopte, da ih proigrava, da se razigrava, da prodje nekog igraca i napravi visak. On je nevjerovatan golgeter ali nista vise ali apsolutno nista vise nema fudbalski. Ponajmanje mozga. I zato nije uspio, niti ce uspjeti. Nazalost zaskripao je opet kad je najpotrebniji,iako nas je sam doveo u ovu situaciju.
Zeljo ne moze biti "krivi"Zeljo je uvjek Zeljo.Miro je došao kod nas iz druge Grcke lige u kojoj nije igrao nego je grijao klupu tako da ti ona gore konstatacija ne stoji da je prije Zelje bio dobar.Slazem se da je medju ovim penzionerima najviše pokazao i bio jedan od najkorisnijih igraca ali se ne mogu sloziti da je on neko kome trebamo hvalospjeve ovdje mjesecima pisati.Pisao bih mu i ja da je na Koševu uzeo loptu,predriblao tri igraca i zabio ili ne na Koševu u Krupi recimo.I nemora znaciti da su u Zelji bili samo znalci prije rata,bilo ih je i poslije rata kojima Miro kopacke nebi mogao cistiti pa ih niko u zvijezde ne okiva kao što sad Miru okivaju.Treba imati mjeru.storm_raider je napisao/la: ↑ned maj 28, 2017 12:44 amSve to stoji, ali ovo vise nije ta liga, niti je to ta zemlja, a pogotovo nije taj kvalitet fudbala, tako da se ne moze porediti. Niko nije birao kada ce se roditi i za ovu "noviju" generaciju, ovo je "pravi Zeljo" prijatelju. Da se razumijemo, Miro nije u Zelji postao ovako dobar, bio je on i prije toga dobar. Kod nas je vratio formu. Sam si rekao, penzioneri, da nisu bili takvi "penzioneri" bilo bi tu jos asistencija. Vjerovatno duplo. E da je fulao golove i da nema tu mirnocu pri zavrsnici, to je istina. To na kraju krajeva kaze i svaki ozbiljniji skaut kada komentarise njegove karakteristike. Brz, startan, dobar osjecaj za prostor, solidna tehnika, fali mu mirnoca pri zavrsnici. Ukratko. Nije poenta samo sto je on nas najbolji igrac ove sezone, on je i istinski profesionalac. Mozda i jedini takav u ekipi.Plavi orkestar je napisao/la: ↑ned maj 28, 2017 12:32 am2 gola i 11 asistencija za 30 kola i on poslije svega treba da mi bude neko na cije ime cu ja svršavati.Za razliku od nekih ovdje ja sam nekad gledao pravog Zelju sa znalcima u ekipi a ne ove pokušaje od igraca.I jest Miri medju ovima penzionerima bio problem biti iznad njih,vidjet cemo hoce li i u Grckoj drugoj ligi moci izboriti mjesto u prvih 11.storm_raider je napisao/la: ↑ned maj 28, 2017 12:24 am
Kako ce Miro imati ucinak kao Krizman? Nije zabio vise golova, a trebao je, ali je zato namjestio jako mnogo golova. Dao ili namjestio 16 golova, je apsolutno svejedno, kada je i dalje to 16 golova u mrezi.
Jes odvratan ovaj likPinkii je napisao/la:Ako ne bude moglo normalno sutra u Mostaru ide ponovo jedan penal u 90 minuti.
E yebiga, nemoj ni ti sad pretjerivati. Eto nece biti Mire koji ga ne zna zabiti, bice neki drugi i sigurno ce imati bolju statistiku.
Poucen prijasnjim iskustvima sto se tice povratnika, ozbiljno bih razmislio cak i o Dzeki.