ceze je napisao/la: ↑sub maj 20, 2017 1:36 pmMa neka popusti ko god samo da popusti.storm_raider je napisao/la: ↑sub maj 20, 2017 1:25 pmSamo i ja se slazem sa Amarom da ce neko morati popustiti i volio bih da to budu bas nasi. Ebes ovakav sarajevski derbi. Prava slika i prilika poslijeratnog Sarajeva. Mene cudi sto se i dosta pismene, normalne raje zapalilo, a Boga mi svi smo krivi. Kao sto smo svi krivi sto su se ponovo pojavili stolovi u Strosi, sto KK Bosna zivi od par entuzijasta i sto bi Ceca napunila Kosevo, a prije mjesec dana manje - vise jedna hiljadu ljudi se skupi na zajednickom koncertu Pilota i Crvene Jabuke u Domu Mladih.
Ovo je lakrdija teška, ne mogu otići na utakmicu ko normalan čovjek, da kupim kartu i uđem na tribinu, već moram maksuz otići po kartu kilometrima daleko od stadiona, dati ličnu, proći kordone, kontrole, i ući na tribinu ne na mjesto gdje hoću već gdje mi oni kažu i gledati tribine koje izgedati smiješno, tampon zona, navijači, tampon zona, navijači...
Lakše, bolje i jednostavnije je bilo doći navijačima SCG u utakmici najvećeg rizika od kad postoji fudbal u ovoj državi.
I ne mislim da naši uopće mogu puno popustiti, stadion je takav kakav jest i organizacija takve utakmice je veoma zahtjevna.
Mogu poskidati stolice i tako im dati par stotina karata više ili eventualno jedan mali sektor na istoku i to je to. Ono što oni žele je skoro 50% kapaciteta dvije najbolje tribine na stadionu (sa tampon zonama). To nema nikakvog rezona.
Ali nebitno je to sad, važna utakmica je pred nama.
Ne znam kako ce i sta ce, ali ovo sve ne ide u prilog ni fudbalu, ni navijacima kojih je u vecini, ni ovom gradu, ni ljudima koji zive ovdje, nikome. Ponovo podjele, ponovo zidovi i to na najgorem, mikro nivou. I sta covjek da uradi? Da ode odavde? Samo slijep covjek ne vidi da je ova zemlja podijeljena jos davno u praksi. Zeljo je nesto posebno i nesto sto se zivi. Usudio bih se reci posljedji romantik u ovoj bari punoj krokodila. Sreca je nasa sto su neki ljudi koji vole klub, ali isto tako bitno i veoma obrazovani i posteni, na pravim mjestima u klubu. Da toga nije bilo, bojim se da bi nas cekala ista sudbina kao i komsije. A nije da u par navrata malo nije falilo da dobijemo naseg "Tana". Ne znam, nisam pametan.
Igraj Zeljo, ljubavi moja prva!