Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Elegant
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet maj 18, 2017 7:14 pm

Ja mislim da on ostaje sa sljedecu sezonu.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Pinkii
Kontakt:

čet maj 18, 2017 7:26 pm

Rustemovic i Crnkic vjerovatno propustaju derbi jer su ih napali navijaci pa im dali slobodne dane.
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

Grbavica
Kontakt:

čet maj 18, 2017 7:28 pm

Amidza je napisao/la:
čet maj 18, 2017 7:04 pm
Grbavica je napisao/la:
čet maj 18, 2017 6:31 pm
Amidza je napisao/la:
čet maj 18, 2017 6:19 pm
Ne bih sad da sirim neku negativu i defetizam, ali ako bi se Vecu tako brzo pustilo (sad ili iduce godine), kao i po obicaju za male pare, bio bih debelo, debelo razocaran radom uprave. Momku je 21 godina, to je za golmana ne mlado, nego je dijete fakticki...

Praksi prodavanja nasih igraca tako rano se jednostavno mora stati u kraj. Pogledajte kakve ugovore sa mladim igracima ima jedna Krupa i Radnik. Ljudi ovdje imaju obicaj spominjat nekakav Dinamo i to, ali ne trebamo ic dalje od Radnika i Krupe. Znaci ako mogu oni mozemo i mi. Samo treba naci nacin.

pita se i igrač nešto
Naravno, i ne tvrdim da ne pita. Samo, ispade da se klub ne pita haman nikako. To se vidi po desetinama mladih koji su otisli za male do nikakve pare. Vidi se i po tome sto mladi u nekoj Krupi imaju duze ugovore nego ovi nasi. Zasto Krupa to moze uraditi, a mi ne?

Ne kazem, treba i mlade ispostovat. Dati im da igraju, obezbijedit im novac. Nedopustivo je da polovnjak iz CG ili Srbije ima visestruko veca primanja od nekog naseg omladinca na kojem se nekad mogu uzeti velike pare. Mladi su investicija, a polovnjaci samo trosak.

Ja shvatam da to sve treba ispregovarati, zavrsiti da mladi igrac ostane, ponudit mu neki novac, shvatam i igrace koji zele da idu i napreduju, osiguraju neki normalan zivot sebi ALI ne treba ni amnestirati klub u ovoj situaciji.

Vrijeme je da se opredijelimo; jesmo li fudbalski klub ili skola fudbala.
Nema tu nikakve i nekakve pare. Igrači idu za onoliko koliko neko ponudi za njih. Vrlo jednostavno, ti možeš sad Lendrića cijeniti 7 miliona, ali ćeš ga prodati za onoliko koliko ti neko ponudi +/- 100 hiljada. Takav renome lige, takav renome reprezentacije, nisi u poziciji da ti nešto zahtjevaš. Ali opet na kraju krajeva, klub se pita i odlučuje o svemu sve dok igrač ima ugovor. Da se ne pita, Lendić bi od februara bio stanovnik Kine. Isto tako bitno je i šta misli igrač. Ako igrač Želi da ide, zasitio se, dobio bolju ponudu fudbalski, dobio bolju ponudu finansijski, (a obično je i jedno i drugo u istoj) treba ga pustiti. Ne za kilu brašna i litar ulja, ali za neku razumnu cifru. Doduše, ne može se ni ta cifra generalno postavljati, jer ni vi igrači nisu isti, jer ne može biti ista minimalna cijena Amiru i Dženisu naprimjer (ništa protiv Dženisa), ili Baji i Mujagiću. Odbijanjem takve ponude gdje bi se igrač prije svega obezbjedio finansijski, a i debelo napredovao igrački dobijaš kontraefekt i na kraju nit' imaš pare, nit' igrača. Mislim da bi i Bajić bio takav da je ostao još sezonu kod nas, a sad je odveo svoj klub u finale kupa Turske i zabio 16 golova u ligi.

Ko od igrača na kojim možemo zaraditi ima kratak ugovor osim Miroslava? U Krupi ljudi igraju za iste pare ko neki naš junior, par igrača u vrh glave prebaci milju dvije. I normalno da je lakše garantovati taj ugovor kad nisu neke velike pare u pitanju, pa ako igrača prodaš dalje i čvakneš nešto dobar si, ako ne, yebei ga, nisi puno donji.

Ovo oko "polovnjaka" se slažem. Klubu ne trebaju igrači koji su minimalno kvalitetniji od nekog našeg omladinca, a drastično skuplji. Trebaju nam igrači koji su prije svega kvalitetni, da ti mladi igrači nauče nešto od njih, i da kad ta djeca zablokiraju, povuku i za njih. A svaki mladi igrač oscilira, to je neminovno.
Vrijeme je da se opredijelimo; jesmo li fudbalski klub ili skola fudbala.
Fudbalski klub Željezničar dosta zavisi od prodaje igrača. Ti mladi igrači donose finansijsku korist, koju mi ničim ne možemo nadoknaditi. Kad budemo imali 10 hiljada članskih, minimalno 5 hiljada godišnjih, fine prihode od fan šopa, dobre pare od evrope, e tada ćeš moći odbiti 500 hiljada eura za nekoga.
Svi bi mi da prodajemo igrače za milion, ali ne možeš kad imaš 2 uslovna terena u državi, mlade selekcije malo bljesnu pa onda dobiju po nosu, mlada reprezentacija prošle kvalifikacije 1 bod osvojila čini mi se, evropski uspjesi 0. Ali, sa nekim sistemskim radom, ulaganjima, može se očekivati nešto u budućnosti. Dug je to put.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

LARSSON
Kontakt:

čet maj 18, 2017 7:30 pm

Pinkii je napisao/la:
Rustemovic i Crnkic vjerovatno propustaju derbi jer su ih napali navijaci pa im dali slobodne dane.slika slika
A ovi su im ostali igrači veliki šupci, trebaju se solidarisati i bojkotovati utakmicu

cikazubo
Kontakt:

čet maj 18, 2017 7:40 pm

LARS1921 je napisao/la:
Pinkii je napisao/la:
Rustemovic i Crnkic vjerovatno propustaju derbi jer su ih napali navijaci pa im dali slobodne dane.slika slika
A ovi su im ostali igrači veliki šupci, trebaju se solidarisati i bojkotovati utakmicu
:lol:
Al ovo stvarno prelazi sve granice, Crnkiću dolaze prijetnje smrću a Rustemoviću žena trudna i oni nju prepadaju i prijete, stvarno nema smisla, gdje je tu razum i sport na kraju krajeva.
Jest off ali sinoć stvarno užasna dešavanja, od navijača Širokog do ovog kod pitara, savez i klubovi će naravno šutiti, što zbog politike, kriminala, ili straha od šakice navijača, cirkus PLBiH..

Grb1
Kontakt:

čet maj 18, 2017 7:41 pm

Goodison je pravo bogastvo ovoga foruma.. Svaka cast majstore..

GAZI GAZI GAZI PITARE

Brkoo
Kontakt:

čet maj 18, 2017 7:42 pm

Koji su to mladi otisli za male pare? Koje desetine mladih? Otisli su neki poput Gojaka ili Hajradinovica jer su iskoristili rupe u zakonu, i to nije samo nas nego je to globalni problem jer igrac sa 16 godina moze preci u drugi klub ili "oprati papire" kao sto je Gojak uradio. Svi ostali nisu napravili nista specijalno sto se tice fudbala.

Krupa treba da nam bude primjer? Pogledajte na kojoj su poziciji na tabeli sa tim igracima, klub bez rezultatskog imperativa a siguran sam da ce ih vecina kvalitetnih igraca napustiti u ovom prijelaznom roku.

Slozio bih se da se treba jos vise ulagati u omladinski pogon. Samo talentovani mladi igraci mogu igrati za prvi tim, a nikako igraci poput Dzenisa Beganovica ili slicni takvi koje ce neko gurati samo zato sto su Zeljovci. Sljedece sezone zelim minutazu za Sabanadzovica, makar i minimalnu, polako ga uvoditi u seniorski fudbal, ima tu jos par bas talenata poput Sabanadzovica. Da ne spominjem minutazu za Osmankovica i Zerica..

Praksa dovodjenja polovnjaka bi trebala da se prekine. Ili dovedi bas pojacanje ili nemoj dovoditi igraca. Vec sam ranije objasnjavao kako bi zelio da izgleda Zeljo u blizoj buducnosti. Znaci 6 top stranih igraca koji su bas prevage i igraci koji prave razliku u nasu korist, na to dodati dva nasa kvalitetna iskusnija igraca i ostalo talentovani juniori. Uvjeren sam da bi to bila ekipa za neku grupnu fazu. Dug i tezak je put do toga.

Trenutno smo nedefinisani, puno polovnjaka i domacih i stranih a malo igraca koji prave razliku, u biti 4-5 igraca u citavom trenutnom rosteru koje bih zelio gledati i u sezonama koje su pred nama, a vec se za njih trojcu mahala da idu, a od dvojce bi trebali nesto i zaraditi..
Tezak je posao pred Slavkom..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Plava Porodica
Kontakt:

čet maj 18, 2017 7:47 pm

Mislim da bi najbolja opcija lijevo bio Musa.. Zakaric na mrvama spava, a Crnov tanko bas.
Treba nam brzine na polukontre, on je najblizi onome sto Duljevic radi za njih, tj. otvara brzu tranziciju na nepostavljenu odbranu.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Grbavica
Kontakt:

čet maj 18, 2017 7:52 pm

musa u 90% situacija ne zna jel došo ili je pošo

LARSSON
Kontakt:

čet maj 18, 2017 7:53 pm

Grbavica je napisao/la:
čet maj 18, 2017 7:52 pm
musa u 90% situacija ne zna jel došo ili je pošo
a u ostalih 10% jel pošo il je došo :lol:

ne meći slavko zakarića izginućemo svi

Plava Porodica
Kontakt:

čet maj 18, 2017 7:54 pm

A eto Crnov i Goran znaju.. Malo realnosti jbg.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Grbavica
Kontakt:

a što je najtužnije i takav je konkretniji od zakarića jadnog

crnov je naša najbolja opcija na krilu.

cikazubo
Kontakt:

čet maj 18, 2017 8:01 pm

Grbavica je napisao/la:
a što je najtužnije i takav je konkretniji od zakarića jadnog

crnov je naša najbolja opcija na krilu.
Jest najbolja opcija al za jedno poluvrijeme.

Plava Porodica
Kontakt:

čet maj 18, 2017 8:02 pm

Grizman je Ronaldo za sve ove :D
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Ivicahuljev
Kontakt:

čet maj 18, 2017 8:11 pm

cikazubo je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:
Pinkii je napisao/la:
Al ovo stvarno prelazi sve granice, Crnkiću dolaze prijetnje smrću a Rustemoviću žena trudna i oni nju prepadaju i prijete, stvarno nema smisla, gdje je tu razum i sport na kraju krajeva.
Jest off ali sinoć stvarno užasna dešavanja, od navijača Širokog do ovog kod pitara, savez i klubovi će naravno šutiti, što zbog politike, kriminala, ili straha od šakice navijača, cirkus PLBiH..
Rustem kad je uzeo loptu u ruke,vec je postao legenda,samo je bilo pitanje kojeg dijela grada :placeodsmijeha: nesto slicno kao melunovic :placeodsmijeha:

SanMan
Kontakt:

čet maj 18, 2017 8:14 pm

Nikako flastera na Dulji, svakog našeg pojedinačno će više puta poslati po čevape
a znajuči naše igrače biće nisam ja kriv - njegov igrač
Moraju ga trojica jednim okom uvjek gledati, kad uzima jednog drugi je na dva metra da izbija loptu, a treći odma ruši
Jedini ko bi ga mogao stalno pratiti je MIro (brz i inteligentan) ali sumnjam, nismo reprezentacija da možemo popuniti ostala mjesta koja nam Miro pokriva

gost_manje
Kontakt:

čet maj 18, 2017 8:18 pm

cikazubo je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:
Pinkii je napisao/la:
Ja sam se itekako začudio što zapravo nije bilo tako, već danas su izašli sa saopćenjem za javnost i njihov klub u vezi tih prijetnji (koje su stvarno užasne, odvratne i zabrinjavajuće), ali i savez u vezi dešavanja na tribinama. Sad ostaje da vidimo da li će završiti na tome - a tu prvenstveno mislim da savez, kakav će potez i kakve kazne povući.
Plava Porodica je napisao/la: Mislim da bi najbolja opcija lijevo bio Musa.. Zakaric na mrvama spava, a Crnov tanko bas.
Treba nam brzine na polukontre, on je najblizi onome sto Duljevic radi za njih, tj. otvara brzu tranziciju na nepostavljenu odbranu.
Ja nekako kontam da je možda bolje Musu sačuvati da uđe u toku same utakmice, posebno zbog toga što ga možeš pred kraj staviti kao suepr ofanzivnog beka (ako ne daj Bože bude nepovoljan rezultat) ili na lijevo krilo (ako bude povoljan rezultat) gdje može jednom kontrom dovršiti utakmicu. A nisam pametan koga od početka na lijevo krilo, ispade 'od dva zla izaberi gore'. I Zakarić i Crnov znamo da su za ovu ligu fantastični igrači, ali sa trenutnom formom koja je kriminalna. Mislim da obojici samo fali da 'pročepe', npr. da je Zakarić imao malo više sreće u nekim situacijama (ako se ne varam pogodio je do sada tri puta stativu/prečku) ili da su saigrači (uglavnom Lendrić) ponekad bili malo manje sebični - sad bismo se vjerovatno kleli u njega i 'pjevali pjesmice'. :) Crnov je imao jedno fantastično poluvrijeme, ostalo što je odigrao uglavnom sivilo uz možda potez-dva po utakmici gdje pokaže da ga možda 'vrijedi malo istrpiti' (kako mi to volimo reći).

gavran
Kontakt:

čet maj 18, 2017 8:24 pm

BabOsim je napisao/la:
čet maj 18, 2017 5:12 pm
https://www.klix.ba/sport/nogomet/zeba- ... /170518066 jel ovo Gavran u pozadini?
:placeodsmijeha: :placeodsmijeha: :placeodsmijeha:
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

Vrag

čet maj 18, 2017 8:26 pm

BabOsim je napisao/la:
čet maj 18, 2017 7:12 pm
Ukoliko nam titula izmakne (ne daj bože, kuc od stol, pu pu pu) da li Slavko zaslužuje jos jedan mandat? Priznajem da smo igrački veoma limitirani, ali pravdati se na tome ne možemo jer su svi ostali jednaki ili čak i gori od nas.
Tesko pitanje. Jedini razlog zasto bi bio za njegov odlazak je sto je Amar slobodan. Jer to je opet neki upgrade. Ali realno sto je trazio to je dobio, sto je od njega zatrazeno to je i ispunio.

Bosnia

čet maj 18, 2017 8:40 pm

U slucaju da postoji ikakva sansa da nam Amar bude trener ja bih se zahvalio bilo kojem trenutnom sefu strucnog staba.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.

Prijava