tu i tamo je napisao/la:Vidim nekima je zao sto nam igraci premladi idu, prije i nego daju znacajan doprinos nama i prije nego dostignu vecu cijenu..
Ali ja mislim da to i nije neka steta jer mi njih niti mozemo zadrzati niti bi trebali u ovakvoj situaciji.
Svjedoci smo unazad desetak godina da svaki nas igrac koji je dobio ponudu bilo kojeg kluba iz vana naglo postane manje zainteresovan za PL BiH, primjera je stotinu, stotinu ne mogu sad detaljno ali od Cocalica, Svrake,Kerle, pa i Bekrica,Kvesic (prije povrijede) Ara, pa i Djelmic mada nije mu mjesto na ovom spisku, pa do neke djece iz prvog tima ali i iz omladinskog pogona tipa Hajradinovica(mislim?)
Ne mogu sad pisati sve...
Svi ti igraci imaju zajednicko da su zadnji period proveden u klubu imali vise ponuda na stolu i da su se umislili da su prerasli Zelju.
Svaka cast njima, recimo Kerli i Svraki, ali kada su culi da se za njih raspituju klubovi tipa K'lautern vise to nisu bili ti igraci, koji su zalaganjem se izdvajali, jos kad su Svraku prebacili na lijevo krilo
Nema od takvih igraca vise nista, malo je profesionalaca koji znaju prelomiti u glavi sta je ispravno i pravilno a sta ne.
Valjda je sto sto im se cijeli zivot govori svugdje je bolje nego ovdje... I sto realno vise misle na egzistenciju nego na karijeru...
Pa kad dobijes ponudu od recimo 10 000 -20 000€ mjesecno plus bonusi na tri godine, vise zaboravis na karijeru i na Zelju, nema veze sto je to Izraelska ili Madjarska liga, Azerbejdjan, Iran...
Tu nasim ljudima prica prestaje, znaci, uzet cu pare, obezbijedit se... Gotovo!
¿¿?Mozda se moglo malo rizikovati, ostati u Zelji, napraviti nesto sa Zeljom, pa otici u Europu, mozda u Holandiju,Poljsku, Cvajtu, pa i Bundesligu ili Italiju ali ko ce ganjati karijeru i snove... vazno je uzeti pola miliona za tri -cetiri godine i kupit mercedesa da dusmani crknu.
A vazda se moze vratiti u premijer ligu BiH u svaki klub.
E toga kad se mi rijesimo onda mozemo pricati o ne-prodavanju igraca koji nesto vrijedi.
I vidi se trenutno napredak, ali daleko od toga da smo se toga rijesili.. Tako da igrac cim dobije ponudu mi smo vec u problemu. Bar je tako do sad bilo, ali vidimo da se vremena mijenjaju