Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Model1964
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon mar 28, 2016 10:08 pm

jovanmaksimovic je napisao/la:po meni istaknuta zeljina imena (namjerno cu izostaviti igrace, jer ih je previse za ovu listu):

1. Dimitrije Dimitrijevic
2. Milan Rajlic
3. Josko Domorocki
4. Vlatko Konjevod
5. Milan Ribar
6. Ivica Osim
7. Anto Sucic
8. Amar Osim

ove licnosti zasluzuju da im se napravi posebna prostorija, ili mali muzej za sve sto su ucinili za klub!

za igrace naravno isto, ali ta lista bi bila mnogo obuhvatnija...
Na ovom tvom spisku ima igrača :)
Fale Hamdija Omanović, Hinko Tegzeš(prvi predsjednik, čovjek koji je izganjo svu papirologiju, koji se svađao sa policijom i birokratijom KSHS jer se u papirima nije spominjala otađbina i kralj.
Što se tiče Amara :) nemere on još na ovaj spisak. Nije on još dao sve Želji :) . Dao je puno ali nji sve.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

dino lj
Kontakt:

pon mar 28, 2016 10:09 pm

storm_raider je napisao/la:Dobrodosao dino druze. Dugo te nisam vidio, a pitao sam se kako te nema ovdje. Svi koji trebaju biti tu su. Seyo rijetko pise. :psujem:
ma imao sam nekih problema,sada je sve u redu,ma pojma nisam imao da je raja presla ovamo,pozdrav svima jos jednom,drago mi je da smo svi na jednom mjestu

Southboy
Kontakt:

pon mar 28, 2016 10:16 pm

Pozdrav plavoj braci,nadam se da ima bujruma....godinama sam pratio i pisao na ss.ba forumu,mozda se neko i sjeca mog acc :mrgreen:
poslije onoga u februaru sto se desilo na onom forumu drago mi je da se raja okupila na drugom mjestu(a pogotovo sto je vecina napustila onaj forum :twisted: )

U zadnjih nekoliko dana desavaju se fine stvari oko kluba nekako i nestvarne,tako da svi trebamo uzivati a u subotu svi na isto mjesto u Dolinu čupova... :zeljeznicar1:

Ajzea
Kontakt:

pon mar 28, 2016 10:18 pm

Dobro nam došli, samo je šteta što nam se niste 2-3 dana prije priključili. Čitav ste cirkus propustili. :rofl:

terabajt
Kontakt:

pon mar 28, 2016 10:19 pm

Čudi me da željeznica nije uplatila koju stolicu ipak smo mi željezničari :ganja: :cigara:

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

pon mar 28, 2016 10:20 pm

Model1964 je napisao/la:
jovanmaksimovic je napisao/la:po meni istaknuta zeljina imena (namjerno cu izostaviti igrace, jer ih je previse za ovu listu):

1. Dimitrije Dimitrijevic
2. Milan Rajlic
3. Josko Domorocki
4. Vlatko Konjevod
5. Milan Ribar
6. Ivica Osim
7. Anto Sucic
8. Amar Osim

ove licnosti zasluzuju da im se napravi posebna prostorija, ili mali muzej za sve sto su ucinili za klub!

za igrace naravno isto, ali ta lista bi bila mnogo obuhvatnija...
Na ovom tvom spisku ima igrača :)
Fale Hamdija Omanović, Hinko Tegzeš(prvi predsjednik, čovjek koji je izganjo svu papirologiju, koji se svađao sa policijom i birokratijom KSHS jer se u papirima nije spominjala otađbina i kralj.
Što se tiče Amara :) nemere on još na ovaj spisak. Nije on još dao sve Želji :) . Dao je puno ali nji sve.
mislio sam angazman ovih ljudi dok nisu bili igraci...
ako samo nekoga zaboravio a da je dao veliki doprinost, onda svakako zasluzuje mjesto ovde... sigurno ima jos predsjednika i politicara koji su gurali zelju u neko vrijeme...

a za amara, naravno da nije gotov njegov angazman kod nas, ali ono sto je uradio je vise nego dovoljno da bude spomenut u ovom kontekstu...
100/94/37/34 - i to je to!

ceze
Kontakt:

pon mar 28, 2016 10:23 pm

Prvo i prvo, ako ćemo se porediti sa nekim uspješnim klubom iz bivše nam države neka to bude Maribor, nikako Dinamo.
Radije bih gledao onog Želju sa svojom djecom od prošle sezone svaku godinu, makar nikad ne izgradili stadion, osvojili titulu ili ušli u grupnu fazu nekog takmičenja nego nečiji privatni klub sa nezdravom atmosferom, strancima i bez navijača a sa rezultatima.

Dinamo ima dobre veze sa agentima i klubovima, solidne rezultate van Hrvatske i fantastične u Hrvatskoj (onako na papiru, u očima stranaca), imaju bar 10 europskih utakmica u kojima su im igrači u izlogu. Hrvatska i njihov fudbal kotiraju daleko bolje nego li naša reprezentacija i što je najvažnije, oni imaju jednu od najjačih fudbalskih škola u Europi. Direktor njihove omladinske škole Romeo Jozak je jedan od najvećih stručnjaka na tom polju u svijetu i čovjek kojeg je Arsenal htio dovesti kao uposlenika u klubu. Njihovi mladi igrači su odmah spremni za izazove u daleko boljim ligama i fudbalima, naši nisu, ni blizu. Primjera radi, Kovačić i Ara su isto godište, prvi je već dokazan u Hrvatskoj i Italiji, a sada se dokazuje u Realu, dok se drugi tek dokazuje u Hrvatskoj. Čisto sumnjam da je Kovačić toliko "prirodno" talentovaniji od Hodžića da Ara igra tamo gdje je ovaj počeo, ali je Kovačić sigurno bolje školovan i pripremljen za ozbiljan fudbal.

Model1964

pon mar 28, 2016 10:25 pm

Ajzea je napisao/la:Dobro nam došli, samo je šteta što nam se niste 2-3 dana prije priključili. Čitav ste cirkus propustili. :rofl:
Sada će i oni doči na svoje :) Slijedi novi BUMM
Ovaj malac, jel Hasković, što utrpa tepsijama 3kom. ode na probu u Bajern :)
Kažu duplo veča lova od Žere jer Žera nije nikad malim utrpo 3kom.

Elegant
Kontakt:

pon mar 28, 2016 10:27 pm

Ima li kakvih dojava ili eksplozija ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Leon_Professional
Kontakt:

pon mar 28, 2016 10:31 pm

Elegant je napisao/la:Ima li kakvih dojava ili eksplozija ?
Ma kud ces vise, nema smisla. :ganja: Ja i dalje ne vjerujem da se ovo se desava. :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

BHDragons
Kontakt:

pon mar 28, 2016 10:34 pm

NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

vrbanjusa
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon mar 28, 2016 10:35 pm

BHDragons je napisao/la:BOOM :klanjase2:
Nije adidas :-)
21 10 4

Petrović Slavko

BHDragons
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon mar 28, 2016 10:36 pm

vrbanjusa je napisao/la:
BHDragons je napisao/la:BOOM :klanjase2:
Nije adidas :-)
Sad će hayat :rofl1:
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

terabajt
Kontakt:

pon mar 28, 2016 10:36 pm

Nije smiješno ba :ganja:

Ajzea
Kontakt:

pon mar 28, 2016 10:37 pm

Haad će nam praviti dresove, plavo-pobojeni će biti. :kafa:

Virtu4L

pon mar 28, 2016 10:38 pm

Kad se onako hronološki sjetim šta se sve izdešavalo posljednjih godina, od Adžema, Odovića, Čapljića, sezona u kojima smo imali za cilj Evropu pa se onda borili za titulu, Gredića, pa onda bajke Ferencvaroš i doticanja dna u PL... jbt, koliko uspona i padova.... a onda ovo sad... joj Željo šta nam radiš...
"Joj ofirniji su od Maje koja je udaljena 2km od mene i zeli sex veceras.." by Minjore

vrbanjusa
Kontakt:

pon mar 28, 2016 10:38 pm

Zna @ajzea ko ce dostavljati nove dresove. Ima i sliku novog dresa.
21 10 4

Petrović Slavko

Model1964

pon mar 28, 2016 10:41 pm

ceze je napisao/la:Prvo i prvo, ako ćemo se porediti sa nekim uspješnim klubom iz bivše nam države neka to bude Maribor, nikako Dinamo.
Radije bih gledao onog Želju sa svojom djecom od prošle sezone svaku godinu, makar nikad ne izgradili stadion, osvojili titulu ili ušli u grupnu fazu nekog takmičenja nego nečiji privatni klub sa nezdravom atmosferom, strancima i bez navijača a sa rezultatima.

Dinamo ima dobre veze sa agentima i klubovima, solidne rezultate van Hrvatske i fantastične u Hrvatskoj (onako na papiru, u očima stranaca), imaju bar 10 europskih utakmica u kojima su im igrači u izlogu. Hrvatska i njihov fudbal kotiraju daleko bolje nego li naša reprezentacija i što je najvažnije, oni imaju jednu od najjačih fudbalskih škola u Europi. Direktor njihove omladinske škole Romeo Jozak je jedan od najvećih stručnjaka na tom polju u svijetu i čovjek kojeg je Arsenal htio dovesti kao uposlenika u klubu. Njihovi mladi igrači su odmah spremni za izazove u daleko boljim ligama i fudbalima, naši nisu, ni blizu. Primjera radi, Kovačić i Ara su isto godište, prvi je već dokazan u Hrvatskoj i Italiji, a sada se dokazuje u Realu, dok se drugi tek dokazuje u Hrvatskoj. Čisto sumnjam da je Kovačić toliko "prirodno" talentovaniji od Hodžića da Ara igra tamo gdje je ovaj počeo, ali je Kovačić sigurno bolje školovan i pripremljen za ozbiljan fudbal.
:palacgore:
Onog Zahoviča očima negumo vidjet ali čojk radi svjetski poso. Zašto? Postavio klub ko firmu, zaposlio mlade školovane uz par iskusnih uvezao super ekipu. Povezao se sa svim stukturama u savezu, uložio u vlastitu školu. Treneri mladih kategorija su na stalnom usavršavanju. Imaju rokove, ciljeve kad i kako neki stepen usavršavanja odraditi. Nisi odradio, vozdraa. Treneri u mlašim kategorijama nisu samo bivši igrač,i večina je mladih sa faxom koji rade po naučnim metodama a ne MENSE ČINI :) Zato jesu tu gdje jesu ;)
I ja bih radije gledo onog Želju nego da smo poput Dinama. Zato moramo večinu pažnje posetiti našoj školi, skautiranju metodama rada, mentalnom sklopu dječaka, prehrani....Samo dovoditi igrače zbog titula nije dugog vijeka. Mi moramo biti firma koja pravi visokokvalitetne proizvode po prihvatljivim cijenama(ne za male pare), prepoznatljiv brend na tržištu, Jedino tako možemo opstati i napredovati.

Za sve ovo treba vremena i krvavog rada.

avlami97
Kontakt:

pon mar 28, 2016 10:42 pm

Ovom gore spisku bih dodao ime i Envera Hadžiabdića. Kao igrač osvojio titulu 1972. godine. Bio najbolji igrač bivše Yuge na SP 1974. u Njemačkoj i 5.6.1998. (Zubandan) osvojio prvu titulu u nezavisnoj BiH. Sve sportski segment. Za sada je jedini naš igrač koji je osvojio titulu kao igrač i kao trener.

Mnogo je velikih igrača i sportskih radnika prošlo kroz Želju i kada bi izdvajali nekoga, uvijek bi nekog drugog, isto tako važnog zaboravili. Ja nikada ne bih mijenjao ime Stadionu, a mislim da ni Švabo to ne bi želio ni za života, a ni nakon toga. U to vjerujem, jer da nije tako ne bi bio ono što jeste danas, a biće i sutra.

Željo i sve oko njega je jedna "posebna priča" i u toj priči su svi prolazni, osim same "priče".
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

ChWilla
Kontakt:

pon mar 28, 2016 10:42 pm

i kad budete kupovali nove dresove na ljeto u fan shopu, 70% ide ajzei, 15 klubu i 15 fan shopu.
gradi željo boli te *****

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 5 gostiju.

Prijava