Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Plava Porodica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet apr 20, 2017 8:33 pm

Ma muda ceska po terenu. Da je pogba nek se goni u tri lijepe.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

chile
Kontakt:

čet apr 20, 2017 8:41 pm

Niti jedan trener kod nas nema muda gurnuti mladjeg igraca u vatru ako na to nije primoran iz ovih ili onih razloga. Svi dovode iskusne igrace i na njih se oslanjaju. Jbg kod nas u ligi trenerska pozicija je vrlo klimava i do neke mjere je to razumljivo, ali isto tako je i pogubno kako za Zelju tako i za druge klubove, opcenito ligu pa i reprezentaciju.
Ja cesto potenciram da bi nekom uredbom u klubu ubacio da se sa strane igrac moze dovesti samo do 23god. osim nasih igraca koji dodju zavrsiti karijeru. Mislim da je jedini pravi put za nas napredak upravo u mladim igracima kako nasim tako i iz BiH. Vjerovatno je to malo skuplja igracka a i rizicnija, ali mora se kad tad okrenuti mladim snagama ako hocemo napredovati. Ova sezone je ocit dokaz Slavko tim igracima ispod 21 god skoro pa nije dao priliku, da ne govorimo o maloljetnim klincima. Ja se opet nadam da je sve strah i pritisak pa da ce iduce sezone okrenuti list i podmladjivati ekipu, ne moze odmah pola tima ali 1-2 itekako moze.
Kad vidim da dodje u Zelju igrac tipa Stojanovic ili Nikolic sam sebi bi muda pojeo, da su oni neka prevaga nego prosjek cak ni to. Mi trenutno imamo jednu od najstarijih ekipa, Besirevic, Zeric i Osmankovic su tu da popune broj igraca ispod 21 inace ni na klupi nebi bili, zalosno ali istinito.
Ove sezone je rezultat pod moranje i mene to tjera da vjerujem da je jedini i razlog tog guranja matoraca jer defakto je da smo predugo bez trofeja a mnogo je ulozeno/uradjeno u klub i oko kluba.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

Tryg
Kontakt:

čet apr 20, 2017 8:50 pm

Model hajd na chat trazi te jedna :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

Rambo_Amadeus
Kontakt:

čet apr 20, 2017 8:51 pm

Klubovi igraju najelitnija takmicenja pa stave dijete od 17 u prvu postavu, mi protiv Goražda jedva skupimo hrabrosti.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. Upravo bi to trebao biti cilj svih navijačkih grupa"

tm8782
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

čet apr 20, 2017 9:00 pm

Tryg je napisao/la:Model hajd na chat trazi te jedna :)

Gdje ćeš ga na chat, vidiš da hoće čovjek da vidi idejni plan, prije nego... :(

Poslano sa mog U7 PRO koristeći Tapatalk

Ovo je važan trenutak u historiji Kluba. Tribinu ne grade pojedinci. Tribinu gradi porodica Željo. Gradnja tribine neće biti po modelu javno privatnog partnerstva niti po modelu koncsesije. To će ... podrazumijevati vlasništvo Kluba nad tribinom

cikazubo
Kontakt:

čet apr 20, 2017 9:01 pm

Rambo_Amadeus je napisao/la:
čet apr 20, 2017 8:51 pm
Klubovi igraju najelitnija takmicenja pa stave dijete od 17 u prvu postavu, mi protiv Goražda jedva skupimo hrabrosti.
Igrač kao Mbape se pojavi jednom u 10 godina u ligi prvaka i sad svi bruje u regionu kako se u domaćim ligama ne guraju mladi.. Slavko je rekao, ili možeš ili ne možeš, godine nisu razlog zbog kojih ćeš odma igrati, Amir je pokazao da može i odma je igrao, a Amir se ne pojavljuje svake godine, da je tako mi bi prekucavali svake godine ligu a ova zemlja bi bila u rangu Holandije s mladim igračima..

seha
Kontakt:

čet apr 20, 2017 9:04 pm

Pa valjda je Slavko afirmiso mlade igrace u Radniku i ne libi se toga ako ima igrac kvalitet i sam je reko da u ovoj sezoni to ne zeli radit da ne nabrajamo razloge. Sacekajmo iducu sezonu pa cemo vidjet.

Vrag

čet apr 20, 2017 9:08 pm

seha je napisao/la:
Pa valjda je Slavko afirmiso mlade igrace u Radniku i ne libi se toga ako ima igrac kvalitet i sam je reko da u ovoj sezoni to ne zeli radit da ne nabrajamo razloge. Sacekajmo iducu sezonu pa cemo vidjet.

Ma nije ni to problem sacekati. Cak sto se i djeca nasa ne guraju. Meni je gore sto se ne dovode mladi igrači.
Zadnja izmjena: Vrag, dana/u čet apr 20, 2017 9:14 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Model1964

Re: RE: Re: FK Željezničar

čet apr 20, 2017 9:12 pm

tm8782 je napisao/la:
čet apr 20, 2017 9:00 pm
Tryg je napisao/la:Model hajd na chat trazi te jedna :)

Gdje ćeš ga na chat, vidiš da hoće čovjek da vidi idejni plan, prije nego... :(

Poslano sa mog U7 PRO koristeći Tapatalk
More ma.... :D
Zajebacu No1 po dugovjecnosti :ganja:
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Hadzijalagic
Kontakt:

čet apr 20, 2017 9:14 pm

Nemoj samo da ko pitari cekamo neki kiks pa da gasimo vatru idejnim za jug :rofl:
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

LAPAZ
Kontakt:

čet apr 20, 2017 9:20 pm

A kako odjednom krene neka "lavina" a neki pisu po defaultu uvijek slicno...Osvrnuo bih se na komentare jednog forumasa koji je najglasniji bio u tom fazonu da Petrovic treba malo cuti savjete gospodina Osima, sta je Zeljo i sta znaci Zeljin grb. E sad koliko me sjecanje sluzi mislim da da ni jedan nas trener poslije rata se nije vise druzio sa legendama kluba. Mnogo cesto su to neke vecere, pa Ivica dodje na trening pa tu sigurno uvijek bude savjeta zlata vrijednih. U onom klipu sto je 1921 objavio coik daje savjete Stevanovicu a da ne prica sa Petrovicem o Zeljeznicaru....Ali ko ne vidi te detalje i ova druzenja sa legendama a dodje poslije da Slavko ne zna sta je Zeljeznicar sta cu mu ja ,kao treba mu reci sta je Zeljo......bla bla... Ako mu Osim ne moze objasniti sta je Zeljo ...e ne mogu mu ni ja vala preko foruma :D

seha
Kontakt:

čet apr 20, 2017 9:25 pm

Vrag je napisao/la:
seha je napisao/la:

Ma nije ni to problem sacekati. Cak sto se i djeca nasa ne guraju. Meni je gore sto se ne dovode mladi igrači.
Kvalitetan igrac kosta, mlad kvalitetan igrac jos vise kosta.

Brkoo
Kontakt:

čet apr 20, 2017 9:31 pm

Hocemo li to opet da pisemo o nasoj djeci, da ih poredimo sa mladim igracima iz klubova koji igraju najelitnija takmicenja i koji desetine miliona ulazu u svoje omladinske pogone? Svi spominju ovog iz Monaca i njegove godine a kao da zmire na njegov kvalitet i potencijal i onda ga porede sa nasim mladim igracima.
Sto prije ljudi skontaju da je generacija(Dado, Bajic, Memija itd..) izuzetak a ne pravilo bice nam svima lakse. Da se u tom momentu potrefila ova generacija na celu sa Mujagicem, Osmankovicem itd, mi bi se za opstanak borili i pitanje je da li bi ga izborili. Tek od "nedavno" se pocelo raditi kako treba u omladinskom pogonu, i plodove takvog kvalitetnog rada tek ocekujem u buducnosti..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Bosanski lonac
Kontakt:

čet apr 20, 2017 9:37 pm

Ima li kakvih informacija o idejnom rješenju za jug?
Sa Željom do groba, života mi moga!!

godrina
Kontakt:

čet apr 20, 2017 9:39 pm

exbabilon je napisao/la:
čet apr 20, 2017 7:47 pm
Jel mi jos Jahicu uplacujemo puni iznos plate?
gdje je taj covjek, koliko kosta njegova ljubav prema Zelji ?
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

salle86
Kontakt:

čet apr 20, 2017 9:43 pm

Nama je titula cilj a otvorila se iznenada prilika da se osvoji.
Kvaliteta u juniorima nemamo da nose tim.
Po meni možda jedini koji bi mogao i u prvi tim je Kemo O. Ali bi morali imati jačeg igrača od Bogičevića da popravlja njegove greške kojih će biti. On to ne može, nekad treba neko da njega korektuje.
Znači ništa od toga.
Žerić nema šanse da isto igra. Pogotovo umjesto Zebe. Zeba grize, da igra ko ameba, da se vuče po terenu i čeka da za njega Jovan i Darko trče, igraju odbranu, a pri tome i učestvuju u napadima bilo bi nam mrka kapa. Jer oni nisu taj kvalitet da njih dvojica vrijede ko trojica drugih. Možda protiv nekih ekipa i jesu ali nama su u tim mečevima bitniji (bili) bodovi jer smo imali zaostatak, a plus se nisi smio previše trošiti. Sa njim umjesto Zebe se kockaš i umjesto (recimo) 70:30 šansi za trijumf bi imao 55:45.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Jaozinho22

čet apr 20, 2017 9:44 pm

godrina je napisao/la:
čet apr 20, 2017 9:39 pm
exbabilon je napisao/la:
čet apr 20, 2017 7:47 pm
Jel mi jos Jahicu uplacujemo puni iznos plate?
gdje je taj covjek, koliko kosta njegova ljubav prema Zelji ?
To je malo golicavo pitanje za postavit ovdje :lol:
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

chile
Kontakt:

Brkoo je napisao/la:
Hocemo li to opet da pisemo o nasoj djeci, da ih poredimo sa mladim igracima iz klubova koji igraju najelitnija takmicenja i koji desetine miliona ulazu u svoje omladinske pogone? Svi spominju ovog iz Monaca i njegove godine a kao da zmire na njegov kvalitet i potencijal i onda ga porede sa nasim mladim igracima.
Sto prije ljudi skontaju da je generacija(Dado, Bajic, Memija itd..) izuzetak a ne pravilo bice nam svima lakse. Da se u tom momentu potrefila ova generacija na celu sa Mujagicem, Osmankovicem itd, mi bi se za opstanak borili i pitanje je da li bi ga izborili. Tek od "nedavno" se pocelo raditi kako treba u omladinskom pogonu, i plodove takvog kvalitetnog rada tek ocekujem u buducnosti..
Samo cu se na ovo osvrnuti ova generacija je izuzetak samo sto je dobila priliku za razliku od drugih. Da sad izlaze iz juniora niti jedan pored mladica iz Zrinjskog koji nas pojacase nebi dobio sansu. Isto tako ni prije se nebi naigrali. Momcima se poklopilo da smo kao klub finansijski bili u qurcu i da smo bili primorani okrenuti se vlastitim snagama i baciti pricu o nasoj djeci.
U svakoj generaciji ia kvalitetnih momaka samo sto ne dobiju sansu da zaigraju, kao sto vec napisah treneri nemaju muda, njihova klupica je izuzetno klimava u ovoj ligi.
I zbog toga ce Stojanovic prije igrati nego Besirevic ili Ahmetovic prije onog klinca koji je kod kona vanserijski igrac. Ovo nije samo nas problem nego citave lige.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

Omar500
Moderator
Kontakt:

čet apr 20, 2017 9:46 pm

Problem sa svim velikim klubovima u europi je sto ne mogu gurati mlade igrace, jer je pritisak veliki, pa se treneri okrecu iskusnijim igracima. Naravno da moramo imati mjesta za par mladjih igraca, kombinacija momaka iz naseg omladinskog pogona i onih iz drugih klubova, koje bi trebali skautirati i dovoditi prije nego sto prorade, pa se onda svi pocnu za njih otimati. To je jedino ispravno. Mi smo imali nevjerovatnih turbulencija na klupi, Slavko dosao da spasava sezonu, znaci u takvim okolnostima i ne mozes bas staviti jednog Besirevica da odigra utakmicu, koji je jedva fizicki podnio pripreme. Sve u svoje vrijeme. Vidjet cemo sta ce Slavko uraditi na ljeto, ja sam za sada sa njim prezadovoljan. Naravno da ima propusta i mana, ali ovo je svemirski brod trenutno naspram sta nam se desavalo u blizoj proslosti.

Sto se Radinovica tice, svi smo ovdje kolektivno svrsavali sto je dosao, pogotovo na duzinu ugovora, koja je do 2019. ja mislim. Doveo se relativno mlad igrac, perspektivan, i vezao se dugim ugovorom. Tako da nije da se nije razmisljalo i dovodilo, ali okej, mozda nije bilo ni pravilno, a nije moglo ni doci do izrazaja sa silnim promjenama trenera.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Jaozinho22

čet apr 20, 2017 9:56 pm

chile je napisao/la:
Brkoo je napisao/la:
Samo cu se na ovo osvrnuti ova generacija je izuzetak samo sto je dobila priliku za razliku od drugih. Da sad izlaze iz juniora niti jedan pored mladica iz Zrinjskog koji nas pojacase nebi dobio sansu. Isto tako ni prije se nebi naigrali. Momcima se poklopilo da smo kao klub finansijski bili u qurcu i da smo bili primorani okrenuti se vlastitim snagama i baciti pricu o nasoj djeci.
U svakoj generaciji ia kvalitetnih momaka samo sto ne dobiju sansu da zaigraju, kao sto vec napisah treneri nemaju muda, njihova klupica je izuzetno klimava u ovoj ligi.
I zbog toga ce Stojanovic prije igrati nego Besirevic ili Ahmetovic prije onog klinca koji je kod kona vanserijski igrac. Ovo nije samo nas problem nego citave lige.
Pa neće Žera,Kemo il neko peti igrat ligu prvaka kao Mbappe,malo ti je čudno poređenje drug. Igrat će u ovoj kukuruz ligi protiv ništa boljih protivnika...I nećemo ih prodat za 100 miliona kao Monaco Mbappea,pomiješao si malo jabuke i kruške.
Ne kontam ovu zadnju rečenicu da se tek odnedavno počelo radit u OP kvalitetno,kako to onda da nam pola repke čine igrači ponikli u našem omladinskom pogonu !? A ispade da on sad ne valja. Na stranu priče o plaćanju trenera il nešto slično,igrači govore drugačije.
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

Prijava