uto apr 18, 2017 2:01 pm
Pratio sam dešvanja i rasprave ali evo nađoh vremena da i ja dam svoj sud.
Prvo rasprava se vodila oko cilja jel ispunjen ili je to titula. Kad je Slavko došao cilj je bio Evropa. On je ispunjen. Sad nam je cilj dupla jer se tako razvila situacija. Ovi što nedaju reći da je cilj dupla ustvari se boje da će neko Slavku napadati ako ne ostvari to. Mislim da je Slavko već do sada zaradio povjerenje i sljedeće godine i u Evropi i da ne uzme nijedan trofej.
Slavko pravi itekako dobre temelje za budućnost, ali vremena mu treba da na svim pozicijama dovede i zadrži igrače koji mu trebaju. On je sad stavio RAdinovića iz jednog jedinog razloga a to je što mu je trebao neko brži u sredini, jer su i Marković I Zeba spori. Zbog Zebe su i Blagoja i Uglješa rijetko išli naprijed jer sa izgubljenom loptom Duljeviću ostaje puno prostora. Uglješa je solidno odradio zadaću. Mogao je bolje ali mislim da on ima malo psihički problem, ali kvalitet uopšte nije upitan. Igrali smo dovoljno ofanzivno ali ipak oprezno. Slavko je dobro planirao da osvježi ekipu u drugom i to je dobro išlo. Pitari su počeli padati, ali onda dolazi Kerla i glupost. Znao sam da neće ni oni nama zabiti jer su nas ko stisli ali to je bilo jalovo, bez ikakvog pravog pritiska jer nisu imali kuveta. Ovdje sam vidio da je ipak SLavko dobro pripremio ekipu. Pitarska priča da nemaju rotacije je šuplja, tj opravdanje za lošije rezultate ako dođu. Na onu njihovu prvu postavu imaju još Kadušić, Ivetić, Rustemović, Radovac , Said, Lelić, Amer Bekić, Balić, Kovačević tj sve igrači koji su imali zapaženu minutažu u SArajevu, a Lelić je bio glavni igrač Olimpica. NIšta to nije lošija klupa od naše genrealno. Sarajevo uopšte nije bezveze i moram vam priznati da sam zadovoljan jer sam vidio da smo ipak kao tim boblji od njih. nama je u ovim derbijima najveći nedostatak Zeba. Fali nam tu neko brži. Zeba donosi prevagu u ovim malim tekmama, ali ovdje je spor. Onda kad presječemo loptu nemamo tranzicije jer Zebu odmah stignu. Prije je on i to mogao kad je liga bila lošija, ali sad se brže igra. Međutim ZEba nam treba za ove nazovi lakše tekme, gdje nekad ni brzina nije presudna nego iskustvo i pamet. U ostalim segmentima i ocjenama igrača se slažem sa većinom.
Ovo oko termina tekmi je vrlo jednostavno. Zimi je nedjelja poslijepodne idealan termin. Ljeti su to subota (ako mora) izmedju 6-7 ili nedjelja (prioritet) iza sedam. Mrsko mi objašnjavati što jer sam to nekoliko puta pisao. Cijene nisu presudne, ali treba napraviti kategorizaciju karata i tribina da je svima pristupačno, ali osnova privlačenja većeg broja gledalaca na male tekme je članstvo kroz koje pravimo trend odlaska na tekmi i na tekmi spektakl i sadržaji koji nisu vezani za samu utakmicu. Onda će raja te trebe izvoditi i na tekmu. Mislim da naši idu u tom smjeru, ali ne može sve odjednom. Strpljenja ljudi. Prvo da stadion napravimo.