Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

MATORI
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet mar 25, 2016 9:58 am

Model1964 je napisao/la:
dell21 je napisao/la:
LARSSON je napisao/la:I Nikola Nikić je vodio RS, Grahovac igrao, pa sad treba za repku etc
ali ovaj mali nije krivac, več Alija i balice kada se Dejton podpisao. Masu neukog svijta su pustili na drugoj strani bez ikakve pomoči.
To nije tema ove priče.

Samo si u pravu za ovo da nije tema...
Sve ostalo oko Dejtona veze nemaš i šuti o tome!
Jesi li ti u Minkernu bio 92-95.?
Isto kao ti su govorili oni prvoborci iz Zapadne Evrope iz tog perioda.
Šuti o tome da dalje ne nastavim - jer kako kažeš NIJE TEMA...
A o onom malom - vidi se da je glup.
A glupi igrači nam vala ne trebaju

Izlija
Moderator
Kontakt:

pet mar 25, 2016 10:01 am

FKZ1921 je napisao/la:
Djulaga_ je napisao/la:
diego1921 je napisao/la:
Ako svi nastavimo ovom uzlaznom putanjom, od uprave, igrača do navijača objektivno je za očekivati bolje igre u Evropi nakon prve sezone lige 12. Do tada sve što se odradi u Evropi je OK.
イビチャ・オシム

Hadzijalagic
Kontakt:

pet mar 25, 2016 10:07 am

ceze je napisao/la:
Mirek11 je napisao/la: Procitao sam brate ali po meni je to prevelika razlika (10puta vise? )kada uzmemo da Split ima manje stanovnika od Sarajeva a citava zupanija (koja uglavnom navija za bile) ne toliko vise od naseg kantona. Mi stalno ponavljamo da nas ima dosta i u drugim gradovima itd.
Svjestan sam i drugih faktora koji idu njima u prilog ali ja nisam rekao da mi trebamo imati taj broj, rekao sam da nas treba biti minimum 5000 clanova.
Stalno ponavljamo da nas ima dosta i u drugim gradovima, ali šta klub radi da bi učlanio ljude iz drugih gradova osim što je uveo online članstvo? Ništa. Ovo nije kritika nikome nego činjenica, ima daleko važnijih stvari od toga u ovom trenutku.
Šta Hajduk radi, ima akcije, organizacije, podružnice u desetinama gradova Hrvatske i BiH, ja sam siguran da oni imaju članova u BiH više nego Željo. Da živiš u Livnu, Vitezu, Posušju, Sisku, Vukovaru ili šta ja znam, odeš i učlaniš se u Hajduk na potpuno isti način na koji se ti i ja učlanismo u Želju. A to neko ko živi u Konjicu ili Brezi ne može a da ne dođe u Sarajevo maksuz.
Uz to, nije ti baš najbolja brojka ljudi koje smatraš za bazu navijača Hajduka, to nije samo Split i županija, to je bukvalno cijela Dalmacija ili pola Hrvatske, dobar dio Hercegovine, dosta ljudi u centralnoj Bosni i jaka dijaspora od Australije do Irske.

Da ne govorimo o tome na koji način oni doživljavaju Hajduk i šta im on znači, te šta znači njihovo a šta naše članstvo, po statutima su to dvije dosta različite stvari i to je ono što je u svemu ovome najvažnije. Ukratko, jer sam već odužio više nego što je potrebno, od ove godine se novac od članarina vodi kao pozajmica koju Hajduk nikada neće vratiti nego je pretvoriti u dionice čiji će vlasnik biti udruga Naš Hajduk, tako da oni na taj način ne samo da finansijski pomažu klubu već i ga, laički rečeno, kupuju nazad.

Vjeruj mi na riječ, ova brojka je odlična i ja bih bio zadovoljan da ovako ostane, mada kako stvari stoje i ona će biti viša, jer je ovo prva godina, tačnije prvih nekoliko mjeseci da se ozbiljno pristupilo članstvu i svemu što je vezano za članstvo. Mi trebamo gledati samo nas, našu okolinu i sve ono što je direktno vezano za Želju, ostalo je nebitno.

Pisao sam o ovome nekoliko puta i vjerujem da sam dosadan, ali ovo poređenje sa Hajdukom me uvijek navuče. :mrgreen:
Online uclanjenje je sasvim dovoljno svakome ko ima zelju i mogucnosti da se uclani.. Internet je dostupan u svakom cosku ove drzave i svak se moze uclaniti i sto se toga tice niko nema opravdanje.. Na facebook-u 175000 "fanova" a u praksi 3200 clanova.. Na zalost mi kao navijaci kao i navijaci bilo kog kluba sa ovih prostora se ne mozemo porediti sa navijacima Hajduka.. Hajduk je dole vise od religije i nacije za stotine hiljada ljudi dok je nas mozda nekoliko hiljada takvih slicnih.. Vecina nas se aktivira samo kada je to "in".. Da ljetos nije bilo uspjesne evrope i zimus svih ovih pozitivnih aktivnosti kluba mi bi bili na cifri od 1000-1500 clanova..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

delinjo
Kontakt:

pet mar 25, 2016 10:08 am

Mirek11 je napisao/la:
delinjo je napisao/la:
ceze je napisao/la: Stalno ponavljamo da nas ima dosta i u drugim gradovima, ali šta klub radi da bi učlanio ljude iz drugih gradova osim što je uveo online članstvo? Ništa. Ovo nije kritika nikome nego činjenica, ima daleko važnijih stvari od toga u ovom trenutku.
Šta Hajduk radi, ima akcije, organizacije, podružnice u desetinama gradova Hrvatske i BiH, ja sam siguran da oni imaju članova u BiH više nego Željo. Da živiš u Livnu, Vitezu, Posušju, Sisku, Vukovaru ili šta ja znam, odeš i učlaniš se u Hajduk na potpuno isti način na koji se ti i ja učlanismo u Želju. A to neko ko živi u Konjicu ili Brezi ne može a da ne dođe u Sarajevo maksuz.
Uz to, nije ti baš najbolja brojka ljudi koje smatraš za bazu navijača Hajduka, to nije samo Split i županija, to je bukvalno cijela Dalmacija ili pola Hrvatske, dobar dio Hercegovine, dosta ljudi u centralnoj Bosni i jaka dijaspora od Australije do Irske.

Da ne govorimo o tome na koji način oni doživljavaju Hajduk i šta im on znači, te šta znači njihovo a šta naše članstvo, po statutima su to dvije dosta različite stvari i to je ono što je u svemu ovome najvažnije. Ukratko, jer sam već odužio više nego što je potrebno, od ove godine se novac od članarina vodi kao pozajmica koju Hajduk nikada neće vratiti nego je pretvoriti u dionice čiji će vlasnik biti udruga Naš Hajduk, tako da oni na taj način ne samo da finansijski pomažu klubu već i ga, laički rečeno, kupuju nazad.

Vjeruj mi na riječ, ova brojka je odlična i ja bih bio zadovoljan da ovako ostane, mada kako stvari stoje i ona će biti viša, jer je ovo prva godina, tačnije prvih nekoliko mjeseci da se ozbiljno pristupilo članstvu i svemu što je vezano za članstvo. Mi trebamo gledati samo nas, našu okolinu i sve ono što je direktno vezano za Želju, ostalo je nebitno.

Pisao sam o ovome nekoliko puta i vjerujem da sam dosadan, ali ovo poređenje sa Hajdukom me uvijek navuče. :mrgreen:
o tome ja pricam...neki momci nisu bili upoznati najbolje pa su poredili pa sam zato napisao da to nisu dvije iste situacije cak ni slicne ..
Slazem se da trebamo gledati samo nas a ja sam ovo napisao u nadi da ce se klub jos aktivnije vec na ljeto i narednom periodu pozabaviti ovim pitanjem. Po meni je ipak 5000 clanova neki minimum.
Mislim da nije problem i da imamo navijaca u dosta gradova BiH koji bi se aktivirali po pitanju clanstva u svojim sredinama. A samo uplacivanje je omuguceno na sve nacine.
Naravno sve to klub treba inicirati a mogu organizovati i sami npr. kada ekipa ide na gostovanja a obicno je to dan ranije, druzenje, fotografisanje sa igracima i naravno upis u clanstvo. Mozda cak ukljuciti i prodaju artikala iz fan shopa.
Ima puno nacina za dodatnu promociju kluba van Sarajeva od koje se moze imati koristi. Npr. u ljetnom period organizovati testno npr. u Brckom, Konjicu, Bihacu... nesto kao mini kamp za djecu, gdje bi djeca trenirala sa nasim trenerima, kupila dres, dobila clansku i za najbolje nagrada dolazak na evropsku utakmicu ili derbi ili ako je bas talenat odmah u nasu skolu ( po nekoj prihvatljivoj cijeni, to rade mnogi klubovi). Ugodno sa korisnim, skautiras djecu, promovises klub i nesto zaradis.
Mozda me malo ponijela euforija ali sta cu :), znam da ima trenutno bitnijih stvari, imamo i dugova ali je uvijek dobro imati odredene vizije, ciljeve koje te tjeraju da budes jos bolji. Nema stajanja :zeljeznicar1:
tu se apsolutno slazem sa tobom !!!
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

delinjo
Kontakt:

pet mar 25, 2016 10:11 am

mamaSmurf je napisao/la:slika
Poslalo dijete para da mati sebi nešto kupi, ja malo doturih i evo stolice za tri sadašnja člana i, budućeg, četvrtog koji treba da donese na svijet petog. Pa vi računajte :) Baš zapetljah!
Kaže dečko u klubu, nema pojma kako će stići ovolike zahvalnice poslati.

Sent from my E6553 using Tapatalk
svaka ti cast :palacgore: :palacgore:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

delinjo
Kontakt:

pet mar 25, 2016 10:16 am

FKZ1921 je napisao/la:
Djulaga_ je napisao/la:
diego1921 je napisao/la:Do juce smo svrsavali na neke igrace iz lige,danas prica da trebamo ganjati nivo Lendrica i Zahirovica,i ja se slazem s tim,samo to puno kosta,a niko ne misli o tome,a uvjek mozes imati tu fulu,kao sto su kone imale !!
Ja bi volio da se bacimo na trziste u Srbiji,da nafatamo jos jednog Sinisu ili Blagojevica,presretan bi bio !! :zeljeznicar1:
Sve sto je dobro to i kosta.
Ne znam koliko su cifre ali se isplatilo. Samo s rizikom mozes napraviti neki uspjeh.
Nama se rizik dobro isplatio, ali je taj rizik bio s reprezentativcima a tu nema puno fule.
Svakako da treba skautirati, ima dobrih igraca poput Blagojevica i Ivana, ali tu su fule puno realnije.
Ovo je najjaca ekipa Zelje od 2000 god po mom misljenju.
Isto tako ovo je ekipa koja moze napraviti veliki iskorak u evropi, ako je IZBORIMO :P
Nemamo za sad nikakvih argumenata da kažemo da je ovo najjača ekipa Želje od 2000.g
A posebno nemamo argumenata da kažemo da ova ekipa može napraviti bilo kakav iskorak,a kamo li veliki iskorak u Evropi.
Dakle,za sad,nikakvih argumenata nemamo i ne vidim razloga da to na taj način gledamo.
Od ove ekipe nismo vidjeli puno. Ok,dobili smo svih 6 utakmica,to je super...Ali realno,u svih 6 utakmica imali smo ukupno možda 90 min dobre igre(znači da smo samo15% vremena provedenom na terenu igrali sobro).To nije dovoljno ni za šta od ovog o čemu se piše.
Eh sad...Ima za sve objasnjenje:nova ekipa,veliki zaostatak koji ti stalno visi nad glavom i govori da nesta moraš,loši tereni koji ne odgovaraju ekipama koje igraju....I sve to stoji.Ali u konačnici imaš prilično skromnu igru.
S druge strane,realno je očekivati da se i igra popravlja.Ali to je nešto što tek treba da se desi. Da li će, vidjećemo.
Šta je poenta? Loptu na zemlju.
Vidi,neko govori o iskoraku u Evropi... o kakvom iskoraku pričamo a ne znamo da li će ova ekipa uopće imati priliku igrati evropu. Zbog toga nije ispravno na taj način ni razmišljati ni pisati. To naprosto nije prirodni slijed stvari.
Prirodni slijed je da sad pricamo o tome može li ova ekipa izboriti evropu. A u tom kontekstu gledaš uvijek prvu prepreku koja ti je na putu.
odlican post!!! da nas sve malo ovo spusti na zemlju ovaj tvoj post treba procitati kad god nas opali euforija :palacgore:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

ChWilla
Kontakt:

pet mar 25, 2016 10:23 am

po imenima i njihovim referencama ovo je najjači skup igrača iza rata i ja to odgovorno tvrdim. ekipa još nije, k'o kad je skupljena prije dva mjeseca, ali ako se nastavi pravilno raditi nema razloga ne bude.
gradi željo boli te *****

proces
Kontakt:

pet mar 25, 2016 10:28 am

Slazem se u potpunosti sa gore navedenim....mislim da je jasno svima da se ide korak po korak....slijedece sto mi mozemo uraditi jeste fenomenalna posjeta na utakmici sa olimpic(k)om
Za kog' navijas ?
Pa za Z E LJ E Z N I C A R !!!

Okolele
Kontakt:

pet mar 25, 2016 10:51 am

Firma Saraj inženjering slavi 20 godina postojanja, te je tom prilikom uplatila novčana sredstva za kupovinu 20 stolica.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Ajzea
Kontakt:

pet mar 25, 2016 10:54 am

mamaSmurf je napisao/la:slika
Poslalo dijete para da mati sebi nešto kupi, ja malo doturih i evo stolice za tri sadašnja člana i, budućeg, četvrtog koji treba da donese na svijet petog. Pa vi računajte :) Baš zapetljah!
Kaže dečko u klubu, nema pojma kako će stići ovolike zahvalnice poslati.

Sent from my E6553 using Tapatalk
Svaka čast mama. :klanjase2:

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pet mar 25, 2016 10:58 am

Ajzea, špopitša
Željezničar ante portas !

terabajt
Kontakt:

pet mar 25, 2016 10:58 am

Kad će klub izaći sa cifrom koliko nam treba para za renoviranje odnosno šta se sve planira uraditi na istoku. Svaki dan očekujem da li je došlo do promjene plana za istok :ganja:

exbabilon
Kontakt:

pet mar 25, 2016 10:59 am

I ja cekam neke nove informacije iz kluba. Koliko smo skupili, koliko nam fali, kakvi su planovi, dokle su radovi... a do tad raja nek uplacuje, nece bit viska kako god okrenes.

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

pet mar 25, 2016 11:04 am

sto bi rekao dominic torreto: "I dont have friends, I have family." tako se osjecam kad vidim kako napredujemo iz dana u dan... :zeljeznicar1:
100/94/37/34 - i to je to!

SarajlijaTM
Kontakt:

pet mar 25, 2016 11:07 am

terabajt je napisao/la:Kad će klub izaći sa cifrom koliko nam treba para za renoviranje odnosno šta se sve planira uraditi na istoku. Svaki dan očekujem da li je došlo do promjene plana za istok :ganja:
Ne vjerujem da ce doci do neke velike promjene,jer se ne isplati,zbog nekog plana pravljenja nove tribine za par godina.
Eventualno,bar kako ja mislim da bi istok mogao imati i vise stolica,s obzirom na to koliko se raje odazvalo akciji.
Ali da ostaje uredjenje betona,kao nekad juga i zeljezna tribina iznad,kao nastavak,to ostaje sigurno.
Ja bih licno dodao stolice na dio ispod juga prema istoku i na jugoistok i to je to.

BTW. ovo za hajduk,pa ljudi za njih navija citava dalmacija skoro,vjerovatno,veliki broj hercegovaca,koji ce kupiti sve sto je kroatsko,pa makar to bio krac od hajduka sa sarom... Naravno,opsta materijalna situacija kod tih ljudi je mnogo bolja nego kod nas,tako da i to igra ulogu.
A mi sa 4000 clanskih koje se obnavljaju svake godine,a ne ko anamo oni da ih samo stamppaju za redom smo u super situaciji.
Za Želju se ne navija,Željo se VOLI !!!

Model1964

pet mar 25, 2016 11:20 am

Rodom s mejtaša je napisao/la:
delinjo je napisao/la:nazalost nikad necemo saznati koja ekipa bi bila bolja vjerovatno ona sa Ivicom Osim na celu ali fudbal se puno promjenio...previse je usporen fudbal bio prije ali doduse kakva nam je liga ni ovaj nije puno brzi :D :D
delinjo je napisao/la:nazalost nikad necemo saznati koja ekipa bi bila bolja vjerovatno ona sa Ivicom Osim na celu ali fudbal se puno promjenio...previse je usporen fudbal bio prije ali doduse kakva nam je liga ni ovaj nije puno brzi :D :D
Šta je ba usporeno bilo. Imaš na YT Željo - Videoton pa da vidiš usporenosti. Ova sad ekipa ne da ne bi imala šanse nego se ne bi s loptom sastala. Meša, Oda, Hare, Fićo, Žvaka, Šaban, Mihajlo i ostali bi je ovim sad čuvali 10 minuta ako treba. Ljudi moji osim Čipeta, Taše i Baneta to su sve igrači koji su imali nastupe za bivšu reprezentaciju. Niste izgleda svjesni kakav je to nivo bio. Željo je tad bio vrhunska ekipa kojoj je samo falila šira klupa i jedan vrhunski stoper tipa Škije ili Hadžije i malo bolji golman od Mace da se prošeta ligom kao Ribarevi atomski momci. Ja ne znam bili uzeli Kup UEFA, ali sam ubjeđen da na Grbavici ne bi zijanili od Reala. Na jugu preko 15000 hiljada ledi krv u žilama kad zaori. Ko je jednom taj huk čuo nije više isti bio.
Jamak na Šabana, Zola nas Mešu :) , Bekrič da prođe Čipeta i Stveo Žvaku ili Baneta :lol: Onaj huk Željo sa dugim e i o se čuo do Kaknja.
Čast ovoj djeci što od usta odvajaju i žive za jug ali onaj jug je ludilo bio. Ja se duboko nadam da če se ponoviti vrlo brzo ista slika.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Okolele
Kontakt:

pet mar 25, 2016 11:32 am

Željezničar ima svoje navijače i u Zenici. RM Company doo Zenica je podržala projekat evropske Grbavice, te je uplatila novčani iznos za pet stolica.

Nista Čelik samo Željo.. :zeljeznicar1:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Rodom s mejtaša
Kontakt:

pet mar 25, 2016 11:33 am

Ma Gepek bi se ovdje duplih kruna naosvajo, a da ne pričamo o nama iz 80-tih nema smisla jer nije uopšte isti red veličine.

Rodom s mejtaša
Kontakt:

pet mar 25, 2016 11:34 am

Model1964 je napisao/la:
Rodom s mejtaša je napisao/la:
Šta je ba usporeno bilo. Imaš na YT Željo - Videoton pa da vidiš usporenosti. Ova sad ekipa ne da ne bi imala šanse nego se ne bi s loptom sastala. Meša, Oda, Hare, Fićo, Žvaka, Šaban, Mihajlo i ostali bi je ovim sad čuvali 10 minuta ako treba. Ljudi moji osim Čipeta, Taše i Baneta to su sve igrači koji su imali nastupe za bivšu reprezentaciju. Niste izgleda svjesni kakav je to nivo bio. Željo je tad bio vrhunska ekipa kojoj je samo falila šira klupa i jedan vrhunski stoper tipa Škije ili Hadžije i malo bolji golman od Mace da se prošeta ligom kao Ribarevi atomski momci. Ja ne znam bili uzeli Kup UEFA, ali sam ubjeđen da na Grbavici ne bi zijanili od Reala. Na jugu preko 15000 hiljada ledi krv u žilama kad zaori. Ko je jednom taj huk čuo nije više isti bio.
Jamak na Šabana, Zola nas Mešu :) , Bekrič da prođe Čipeta i Stveo Žvaku ili Baneta :lol: Onaj huk Željo sa dugim e i o se čuo do Kaknja.
Čast ovoj djeci što od usta odvajaju i žive za jug ali onaj jug je ludilo bio. Ja se duboko nadam da če se ponoviti vrlo brzo ista slika.
Ma koće Banaeta proć. Je li Paja (onakva igračina) pokušo pa mu ovaj slomi nogu.

Model1964

pet mar 25, 2016 11:37 am

I zapuco u reklame više puta :lol:
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Prijava