Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

SWRA_1921
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri mar 23, 2016 7:55 pm

Sta ti je pesimisto, ne lupaj ziv bio...

Sent from my PadFone 2 using Tapatalk

FKZ1921
Kontakt:

sri mar 23, 2016 8:08 pm

Malo nas zbunjuje ovo oko istoka...da pokušam pojasniti.
Prva opcija je bila sa se u sklopu ispunjavanja uvjeta za Europu radi i istok.Kako? Da se na postojeće stanje postavi čelična konstrukcija i na nju oko 1200 stolica.
Treba znati da je sve ovo što se radi i sto ce se raditi privremenog karaktera i da sve ide aut kad se bude gradio novi stadion.
Obzirom da istok nije uvjet za Evropu o njemu se počelo razmišljati malo drugačije. Kako? Da se ide na varijantu da se uradi nešto, onoliko koliko bude para,ali da se ide na opciju da se to što se sad uradi, može iskoristiti u situaciji kad se bude gradio stadion.A šta je to? To je da se ukloni postojeće stanje i da se iz temelja krene nastavak na sjever. Uradilo bi se toliko koliko se mogne izfinancirati...tri reda stepenica,četiri,pet...ne znam,i da se na taj dio postave stolice. Kad se bude gradio stadion,nastavila bi se dizati tribina do visine sjevera kako je inače i planirano. Dakle, u ovom slučaju bi se potpuno iskoristilo sve ono što bi se sad ulagalo u istok. E sad...ovo bi se radilo vjerovatno nakon završetka ovih radova koji se moraju uraditi zbog Evrope. I zbog rokova a i zbog para. Tek kad se ovaj obavezni dio uradi znace se sta je para ostalo, čime se raspolaže i koliko će moći uraditi.
Eto...bacam se da nam je malo jasnije. Ovo je ideja,možda će još u nekim segmentima evoluirati, ali ćemo u svakom slučaju imati vrlo brzo informacije iz kluba.

DerekDuval
Kontakt:

sri mar 23, 2016 8:11 pm

Pravila se nova tribina ili novi stadion od temelja,na njemu lokomotiva mora da ima svoje mjesto. Mjesto treba da bude tako da
tokom televizijskog prenosa bode oci svakom tv gledaocu. Jer lokomotiva je simbol,lokomotiva je bila na prvim dresovima,
lokomotiva nas je sve povezala da budemo dio svega ovoga,lokomotiva je Zeljo a Zeljo lokomotiva i to nesmijemo nikada zaboraviti.

Funkcija koju je ona dobila njenom popravkom je zaista jedinstvena u svijetu fudbala, a upravo ta funkcija sve nas u toku svake
utakmice podsjeca sta smo, ko smo i zbog cega smo tu.

Jedna od najljepsih slika koje sam vidio zadnjih godina vezanih za nas klub je slika onog djecaka koji je bio Zeljin masinovodja
na jednoj od utakmica prosle polusezone.Mozda da neko prenese ljudima u klubu ideju da djeca budu ta koja ce u pratnji svojih
roditelja biti masinovodje svaku utakmicu.Da to bude tradicija bas kao sto djeca dohvacaju lopte, pa ce se neko od njih prisjecati
i pricati svojoj djeci kako je bas on bio masinovodja kada je Zeljo pobjedio ovoga ili onoga. Bice aBd puno velikih utakmica i kao
sto se Buki sjeca da je dohvacao lopte Manceu neki novi Buki za 20 godina ce se sjecati da je bio masinovodja kada je Zeljo igrao
prvu evropsku utakmicu na Grbavici,nakon nevjerovatne akcije navijaca da se zapravo omoguci i osposobi stadion za igranje takvih
utakmica.

Zivim u nadi da ce djeci za 20 godina buti cudno i nestvarno da je Zeljo docekivao Ferencvaros,Standard ili Njukastl na Kosevu a ne
na Grbavici. Zivim u nadi da neki komentator u utakmici lige sampiona, prenese gledocima negdje daleko od Bosne,da zvuk koji su
upravo culi dolazi od lokomotive koja se nalazi na stadionu,a klub koji je upravo postigao gol ima takvu tradiciju prilikom postizanja
svakog pogotka i da objasni simboliku svega toga. Zamisljam kako bi to meni da sam stranac zvucalo nestvarno. Zbog svega ovoga
lokomotiva treba da ima funkciju kakvu ima danas i zbog svega ovoga ne bi je trebali sklanjati sa stadiona nikad.
To je moje misljenje.

Mnogi se mozda nece sloziti sa mnom, ali sad da dodje neko sa 300 miliona eura i kaze pravim vam stadion iz temelja za te pare,
uz uslov da na njemu ne bude lokomotiva, ja bih mu rekao fala tebi jarane idi odakle si dosao. Bez lokomotive nas stadion bi
izgledao poput mnogih drugih,a mi kao klub nismo niti mozemo biti jedan od mnogih niti smo to ikada bili, a ni nas stadion nakon
svega sta je prezivio nije obican fudbalski stadion. Puna je Evropa stadiona koji su kostali stotine miliona eura i oni svi
(barem meni) izgledaju isto. S druge strane malo je onih koji imaju nesto tako dragocjeno sto ih izdvaja i cini jedinstvenim.

FKZ1921
Kontakt:

sri mar 23, 2016 8:11 pm

Čuj bacam se... Nadam se. Nekad je ovaj autocoreckt baš čudo.

Leon_Professional
Kontakt:

sri mar 23, 2016 8:13 pm

Hvala na pojasnjenju. U tom periodu bi mogao leći neki GS pa da se to odradi sto bolje. Znaci prioritet je ovo za Evropu pa onda ide istok. Super razmisljanje uprave jer sta se sad uradi bit ce od koristi za novi stadion. :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

Okolele
Kontakt:

sri mar 23, 2016 8:14 pm

FKZ1921 je napisao/la:Čuj bacam se... Nadam se. Nekad je ovaj autocoreckt baš čudo.
:rofl1: :mrgreen:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

ChWilla
Kontakt:

sri mar 23, 2016 8:24 pm

nemoj se bacati, nije jedina :ganja:
gradi željo boli te *****

Djulaga_
Kontakt:

sri mar 23, 2016 8:26 pm

Imao bih jedan prijedlog za ljude koji rade zvanicnu internet stranicu FK.Zeljeznicar da ubace rubriku zutih kartona.
Da znamo kojim igracim prijeti suspenzija, jer je prosto nemoguce naci statisku premijer lige?!
"Sa Željom sam se dogovorio u dvije minute.Jedva čekam obući dres najboljeg kluba u Bosni i Hercegovini.Velika čast i obaveza prema upravi, treneru i naravno navijačima.Uvjeren sam da ću im uzvratiti na ukazanom povjerenju" ; Ivan Lendrić

Model1964

sri mar 23, 2016 8:26 pm

DerekDuval je napisao/la:Pravila se nova tribina ili novi stadion od temelja,na njemu lokomotiva mora da ima svoje mjesto. Mjesto treba da bude tako da
tokom televizijskog prenosa bode oci svakom tv gledaocu. Jer lokomotiva je simbol,lokomotiva je bila na prvim dresovima,
lokomotiva nas je sve povezala da budemo dio svega ovoga,lokomotiva je Zeljo a Zeljo lokomotiva i to nesmijemo nikada zaboraviti.

Funkcija koju je ona dobila njenom popravkom je zaista jedinstvena u svijetu fudbala, a upravo ta funkcija sve nas u toku svake

Jedna od najljepsih slika koje sam vidio zadnjih godina vezanih za nas klub je slika onog djecaka koji je bio Zeljin masinovodja
na jednoj od utakmica prosle polusezone.Mozda da neko prenese ljudima u klubu ideju da djeca budu ta koja ce u pratnji svojih
roditelja biti masinovodje svaku utakmicu.Da to bude tradicija bas kao sto djeca dohvacaju lopte, pa ce se neko od njih prisjecati
i pricati svojoj djeci kako je bas on bio masinovodja kada je Zeljo pobjedio ovoga ili onoga. Bice aBd puno velikih utakmica i kao
sto se Buki sjeca da je dohvacao lopte Manceu neki novi Buki za 20 godina ce se sjecati da je bio masinovodja kada je Zeljo igrao
prvu evropsku utakmicu na Grbavici,nakon nevjerovatne akcije navijaca da se zapravo omoguci i osposobi stadion za igranje takvih
utakmica.

Zivim u nadi da ce djeci za 20 godina buti cudno i nestvarno da je Zeljo docekivao Ferencvaros,Standard ili Njukastl na Kosevu a ne
na Grbavici. Zivim u nadi da neki komentator u utakmici lige sampiona, prenese gledocima negdje daleko od Bosne,da zvuk koji su
upravo culi dolazi od lokomotive koja se nalazi na stadionu,a klub koji je upravo postigao gol ima takvu tradiciju prilikom postizanja
svakog pogotka i da objasni simboliku svega toga. Zamisljam kako bi to meni da sam stranac zvucalo nestvarno. Zbog svega ovoga
lokomotiva treba da ima funkciju kakvu ima danas i zbog svega ovoga ne bi je trebali sklanjati sa stadiona nikad.
To je moje misljenje.

Mnogi se mozda nece sloziti sa mnom, ali sad da dodje neko sa 300 miliona eura i kaze pravim vam stadion iz temelja za te pare,
uz uslov da na njemu ne bude lokomotiva, ja bih mu rekao fala tebi jarane idi odakle si dosao. Bez lokomotive nas stadion bi
izgledao poput mnogih drugih,a mi kao klub nismo niti mozemo biti jedan od mnogih niti smo to ikada bili, a ni nas stadion nakon
svega sta je prezivio nije obican fudbalski stadion. Puna je Evropa stadiona koji su kostali stotine miliona eura i oni svi
(barem meni) izgledaju isto. S druge strane malo je onih koji imaju nesto tako dragocjeno sto ih izdvaja i cini jedinstvenim.
SVE SI REKAO :palacgore: :palacgore: :palacgore: :palacgore:
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Hadzijalagic
Kontakt:

sri mar 23, 2016 8:29 pm

Meni sad nista nije jasno :mrgreen: Hoce li biti ikakav istok za evropu ili nece?
FKZ1921 je napisao/la:Malo nas zbunjuje ovo oko istoka...da pokušam pojasniti.
Prva opcija je bila sa se u sklopu ispunjavanja uvjeta za Europu radi i istok.Kako? Da se na postojeće stanje postavi čelična konstrukcija i na nju oko 1200 stolica.
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Grbavica
Kontakt:

sri mar 23, 2016 8:30 pm

ChWilla je napisao/la:nemoj se bacati, nije jedina :ganja:
slika
Ko nas je kleo, nije dangubio.

ChWilla
Kontakt:

sri mar 23, 2016 8:31 pm

"svjedok". novi fahrin kandidat za ministra saobraćaja jer je dautbašić pod optužnicom...
gradi željo boli te *****

Kapiten
Kontakt:

sri mar 23, 2016 8:35 pm

Djulaga_ je napisao/la:Imao bih jedan prijedlog za ljude koji rade zvanicnu internet stranicu FK.Zeljeznicar da ubace rubriku zutih kartona.
Da znamo kojim igracim prijeti suspenzija, jer je prosto nemoguce naci statisku premijer lige?!
imas temu na ovom nasem podforumu, @jovanmaksimovic to sve uredno vodi i biljezi :D

11 igraca nam je pred suspenzijom :r
jovanmaksimovic je napisao/la:Prije 23.kola (Olimpik Sarajevo)

lista igraca sa zutim kartonima:

pet zutih (jedan do suspenzije):
Memija, Beganović, Bogičević

cetiri zuta (dva do suspenzije):
-

tri zuta:
Stanić (pauzira protiv Olimpika)

dva zuta (jedan do suspenzije):
Hasanović, Kosorić, Blagojević, Bogdanović, S.Stevanović, Hodžurda, M.Stevanović, Kjosevski

jedan zuti (dva do suspenzije):
E.Sadiković, D.Sadiković, Tiago, Kramarić

11 igraca su pred suspenzijom!!! Moramo se paziti da svi budu spremni za utakmicu protiv Sarajeva i Zrinjskog, znaci sto vise igraca treba da odradi suspenziju u naredne tri utakmice!!!
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

Hurmasica
Kontakt:

sri mar 23, 2016 8:40 pm

Probati nekako očistiti ove kartone do derbija i završnice prvenstva, barem ovi bitniji igrači.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Tryg
Kontakt:

sri mar 23, 2016 8:42 pm

Grbavica je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:nemoj se bacati, nije jedina :ganja:
slika

uzimam kesu, uzimam papir :rofl: bacam se :rofl:
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

Rodom s mejtaša
Kontakt:

sri mar 23, 2016 8:42 pm

DerekDuval je napisao/la:Pravila se nova tribina ili novi stadion od temelja,na njemu lokomotiva mora da ima svoje mjesto. Mjesto treba da bude tako da

utakmica.

To je moje misljenje.

Baš umiješ. Rekao si baš sve ono što većina nas osjeća na tu temu. Malo je takvih. Ima jedan, ali je malo hasta. Svaka čast.

Hurmasica
Kontakt:

sri mar 23, 2016 8:53 pm

Bravo Derek :palacgore: :zeljeznicar1:

Ide vlak....
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

delinjo
Kontakt:

sri mar 23, 2016 9:01 pm

ma lokotivi bi idealno mjesto na jugu bilo ...ta simbolika gdje su najvaterniji navijaci :D :D
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Veteran1965
Kontakt:

sri mar 23, 2016 9:03 pm

FKZ1921 je napisao/la:Malo nas zbunjuje ovo oko istoka...da pokušam pojasniti.
Treba znati da je sve ovo što se radi i sto ce se raditi privremenog karaktera i da sve ide aut kad se bude gradio novi stadion.
Obzirom da istok nije uvjet za Evropu o njemu se počelo razmišljati malo drugačije. Kako? Da se ide na varijantu da se uradi nešto, onoliko koliko bude para,ali da se ide na opciju da se to što se sad uradi, može iskoristiti u situaciji kad se bude gradio stadion.A šta je to? To je da se ukloni postojeće stanje i da se iz temelja krene nastavak na sjever. Uradilo bi se toliko koliko se mogne izfinancirati...tri reda stepenica,četiri,pet...ne znam,i da se na taj dio postave stolice. Kad se bude gradio stadion,nastavila bi se dizati tribina do visine sjevera kako je inače i planirano. Dakle, u ovom slučaju bi se potpuno iskoristilo sve ono što bi se sad ulagalo u istok. E sad...ovo bi se radilo vjerovatno nakon završetka ovih radova koji se moraju uraditi zbog Evrope. I zbog rokova a i zbog para. Tek kad se ovaj obavezni dio uradi znace se sta je para ostalo, čime se raspolaže i koliko će moći uraditi.
Eto...bacam se da nam je malo jasnije. Ovo je ideja,možda će još u nekim segmentima evoluirati, ali ćemo u svakom slučaju imati vrlo brzo informacije iz kluba.
Ma sjajno!!! To je to i baš tako treba. Vidi se da imamo upravu kluba koja zna šta SVI MANIJACI i navijači Želje misle i osjećaju...Godinama pričamo da smo kamen po kamen slagali do sada bi imali izgrađen taj istok, a možda i cijeli stadion. Možda nisam realan, ali moglo bi se sa ovim projektom istoka ići i prema savezu, UEFI, nekim firmama vani, možda se neko i upeca....pokušati uključiti Švabu malo ako je moguće, nema niko nogometnih veza kao on...Izuzetno ozbiljno i profesionalno izgleda kada prezentiraš projekat, u kojem jasno komuniciraš koliki je tvoj budget, kakav ti je akcioni plan, očekivana realizacija, koji su mogući benefiti i sl. Pošteno i transparentno...
Jbg ne znam da li se radi na tome, ali imamo velikih imena ove igre kojim je plavi dres i Dolina Ćupova izuzetno pomogla u karijeri, i koji su prve korake napravili na šljaci naše svetinje....Švabo, Meša, Šaban, Mario Stanić, Radmilo Mihajlović, Žvaka, Haris Škoro...pa Džeko naš.....svi nam sada trebaju kao nikad!!!!
Ne mislim da se ne radi na tome, ali ovo je sada obzirom na sva nogometna dešavanja u državi " ILI JESI ILI NISI" ne smijemo što bi treneri rekli " ispustiti inicijativu sada". Moramo ovo svi zajedno do kraja izgurati....
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Model1964

sri mar 23, 2016 9:03 pm

Sinoč smo se razpisali o doživotnom mandatu ovoj upravi. Razumijem slobodankinog :) :) i njegove istomišljenike. Ova uprava radi velike stvari, barem mi se tako čini. Život me je od velikog optimiste pretvorio u umjerenog pesimistu :) . Ova dešavanja oko anamo onih razbojnika me tjeraju na oprez u vezi sa našom upravom. Sjećamo se kako su bili euforični, kako su se zafurali.... A sada ludilo, prijetnje, krađe, štimanje...
Poslije svih ovih lijepih stvari oko Želje, uhvati me strah da se ovo može i nama dogoditi. Isti grad, isti mentalitet. Onda tješim sebe da je naš mentalni sklop diametralno suprotan od njihovog. Crv sumnje i dalje vrti :) . I dobro je da vrti. Danas na poslu pripremajuči neke akte pade mi na pamet zanimljiva ideja. Za svaku pohvalu je ova transparentnost uprave. Problem je u tome da su to njihovi podatci, da mogu pisati šta hoče (ne kažem da to rade). Uprava ako želi da se nametne kao poštena i dosljedna morala bi za svaku kalendarsku godinu imati reviziju nezavisne revizijske kuče. Taj izvještaj javno objaviti u cjelini ne u fragmentima. Takva praksa bi kupila povjerenje navijača a moguči ulagači bi dobili jasan signal da se radi o pouzdanom parteru. Sada slijedi pitanje... ko to još radi? Večina velikih klubova koji nsu u vlasništvu jednog lica :)
Ove ideje oko VIP lože su fenomenalne! Prošle godine sam bio sretnik u VIP loži Chelsea-ja na zadnjoj tekmi na Stamford Bridgeu. Niko od poslovnih ljudi nije gledao tekmu nego razgovarao o poslu. Napucane hostese su djelile brošure sa mogučnostima saradnje sa klubom. Kada sam prelistao vidio sam da se sa klubom može sarađivati od sportske opreme do ulaganja u brodogradnju. Naravno cijena godišnje karte ( nema karte za pojedinačne tekme) za VIP ložu je sa puno nula i meni nepoznata, jer sam dobio od firme sa kojom surađujemo. Pojedinac, ma ko da je, nemere :) biti vlasnik godišnje karte za VIP ložu, samo firma. Firme imaju zakupljeno po 10 i više mjesta i po potrebi djele poslovnim partnerima. Genijalno da ti na noge dođu ljudi od business-a a ne lolalni pljuvači.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 4 gosta.

Prijava