Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri mar 23, 2016 12:55 pm

dell21 je napisao/la:
Ajzea je napisao/la:U međuvremenu, u FK Zeljezničar.
https://www.facebook.com/fkzeljeznicar/ ... =2&theater" onclick="window.open(this.href);return false; :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2:
Ne mogu fb otvoriti na poslu sam, može da napišeš o čemu je riječ.
Omladinac i polaznik Zeljine skole fudbala donirao ustedjevinu za 10 stolica :klanjase2:

DR.HOUSE
Kontakt:

sri mar 23, 2016 12:58 pm

:klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :zeljeznicar1: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :palacgore: :pljesak: :pljesak: :pljesak: :pljesak:
Mi smo Željini-Željo je naš
🫡🫡

Kapiten
Kontakt:

sri mar 23, 2016 1:02 pm

Svaka cast malom :pljesak: :pljesak: :klanjase2: :klanjase2:

Udruzenje 1921, po ko zna koji put, :klanjase2: :klanjase2:

:zeljeznicar1:

PORODICA
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

Okolele
Kontakt:

sri mar 23, 2016 1:04 pm

Svaka čast malac..Osigurati ga do kraja života..

Udruzenje 1921

http://1921.ba/obavijest-udruzenje-1921 ... avicu-1757" onclick="window.open(this.href);return false;
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Plavi orkestar
Kontakt:

sri mar 23, 2016 1:08 pm

Rodom s mejtaša je napisao/la:
flux je napisao/la:
Rodom s mejtaša je napisao/la:Ma ništa se nije ćuditi od kluba koji je cijeli pobjegao iz grada po kojem je dobio ime i to u trenutku kad je tom istom gradu možda (nakon Eugena Savojskog) bilo najteže u njegov istoriji dugoj preko 550 godina. Pa ima li to igdje u svijetu? Ili kluba na čijim članskim je prije rata (sječaju se starija raja) pisalo "mrzim te Željo". Ali jeb.at ih nego me zanima slijedeće:

u emisiji na bht-u neki dan kad je onaj Pilav bio, isti reče da će u aprilu najkasnije u maju biti poznata odluka Saveza po pitanju formata takmičenja za slijedeću sezonu. Nisam upratio je li se naš klub zvanično oglasio za koju smo varijantu?
Kolio sam ja upratio, zvanicno nista nema. Siljak je rekao da cemo i mi, kao i vecina klubova, biti za trokruzni sistem koji ke predlozio savez. E sad, nesto se povlacilo da bi taj trokruzni trebao izgledati na sljedeci nacin: Prvi i drugio di se zrijeba kao i do sada, s tim sto bi nakon drugog kruga ponovo bilo zrijebanje, a prvih sest kubova na tabeli bi bili u blagoj prednosti jer bi igrali utakmicu vise na svom terenu.

Dakle, realno je da budemo medju prvih sest i imamo tu blagu prednost igranja utakmicu vise na Grbavici.

S tim sto bi se moglo potrefiti da s konama, listicom i ostalima odigramo dvije od tri na strani, ali eto svi znamo da je proljece nase tako da je svejedno :D
Bez veze sistem. Ja koliko znam nema tu nikakvog više žrijebanja jer ima tačno utvrđen sistem ko koga dočekuje, a ko kome ide. Recimo prvi sigurno dočekuje drugog jer mu je ta kao nagrada što je bio prvi itd. itd.
Budalaština prava. Ja da se pitam ja bih ovako (kopirat ću sa jedne druge teme gdje sam već to napisao):

Ako ste slušali stavove klubova - većina ih je za trokružni. Razlog im je kao bit će regularnije. Namještalo se i puštalo vazda i sad će kome god ne bude trebalo kakav god da je sistem. Trokružni u startu nije u redu i niko to ja mislim više ne igra. Najbolje je kao što većina kažete, podjeli ligu popola nakon 22 kola i udri pa ko koga. Mini liga za prvaka bi sigurno bila interesentna i sa minimum štimanja jer sigurno tri mjesta, a nerijetko i četiri vode u Evropu i svako ima šansu da se doizbori za nešto.
Mini liga za opstanak bi sigurno bila interesantna jer vremenom neće biti kanti koje nakon pola prvenstva već ispadaju. Po meni bi bilo dobro kao što imaju neke lige (recimo Njemačka, Holandija, Belgija itd.) da recimo 9. i 10. igraju playout sa drugoplasiranim iz drugih liga. E to bio onda bio rat jer svako bi želio da izbjegne playout jer onda nije isto biti 9. ili 8. Osim toga, i druge lige bi bile intersantnije jer bi bila borba i za drugo mjesto obzirom da daje šansu da uđeš u prvu ligu.
Ne branim Savez jer kakva šuma takvi i zečevi. Klubovi su šuma i tu ima svakakve mrake, a to se onda reflektuje i na Savez. Da je klubovima regularnost i neizvjesnost u prvom planu ne bi Savez imao kud. Ima masa načina da se popravi regularnost. Znam da je smješna lova, ali i ova linearna podjela love od sponzora lige (BH Telecom) je smješna. I tu bi se moglo malo rangirati tipa nećeš dogodine dobiti istu lovu ako si 6. ili 8. Itd Itd.
Odlicno razmišljanje sa odlicnim prijedlozima.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Rodom s mejtaša
Kontakt:

sri mar 23, 2016 1:17 pm

Okolele je napisao/la:Svaka čast malac..Osigurati ga do kraja života..

Udruzenje 1921

http://1921.ba/obavijest-udruzenje-1921 ... avicu-1757" onclick="window.open(this.href);return false;
Osim Uprave ovi ljudi su nešto najbolje što nam se desilo u posljednje vrijeme. Svaka čast majstori.

voltriz
Kontakt:

sri mar 23, 2016 1:18 pm

Evo i ja ugrabi vremena pa da se upisem.

slika

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri mar 23, 2016 1:23 pm

Svaka cast svima. Zanima mr hocel se moci uclaniti u udruzenje, neke clanske kartice i ti fazoni ...
Željezničar ante portas !

cala
Kontakt:

sri mar 23, 2016 1:36 pm

Treba nam udruzenje premijetligasa. Treba nam tijelo koje ce se boriti za ravnopravnost svih klubova u ligi. Bez tog tijela savez odlucuje o sudbini klubova a cesto i u ime klubova. Zato ce nam i biti trokruzni sistem koji je najgore moguce rjesenje, zato i imamo mizerne sponzorske ugovore (BH Telecom)...

dell21
Kontakt:

sri mar 23, 2016 1:40 pm

Pa ima li ijedna liga sa trokruznim sistemom, meni ni jedna ne pada na pamet :roll:

Hadzijalagic
Kontakt:

sri mar 23, 2016 1:42 pm

Igralo se ja mislim u Hrvatskoj jednu sezonu posle cega je liga smanjena na deset klubova i od tada se igra cetverokruzno.. Vjerovatno se trokruzno nigdje u svijetu ne igra i zbog toga ce se kod nas igrati jer je kod nas po pravilu sve naopako..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

ChWilla
Kontakt:

sri mar 23, 2016 1:51 pm

tako nekako, to su otprilike ti presudni razlozi :rofl1:
gradi željo boli te *****

Leon_Professional
Kontakt:

sri mar 23, 2016 1:56 pm

Liga za opstanak i za prvaka po njihovoj prici ne bi valjala zbog namjestanja. Posto ce onaj 1. u ligi za opstanak imati najvise bodova i "osiguran" opstanak, mogao bi prodavati meceve ovim ispod.

dell21
Kontakt:

sri mar 23, 2016 1:57 pm

Onda četverokružno a smanjiti broj utakmica u kupu.

Hadzijalagic
Kontakt:

sri mar 23, 2016 2:06 pm

dell21 je napisao/la:Onda četverokružno a smanjiti broj utakmica u kupu.
Posle sledece sezone smanjiti ligu na deset i igrati cetverokruzno.. Prije toga natjerati prvoligase da poboljsaju terene i skratiti zimsku pauzu bar za mjesec dana.. Uslovniji je bio februar za igru nego mart i nema nikakvog razloga da pauza traje tri mjeseca.
Leon_Professional je napisao/la:Liga za opstanak i za prvaka po njihovoj prici ne bi valjala zbog namjestanja. Posto ce onaj 1. u ligi za opstanak imati najvise bodova i "osiguran" opstanak, mogao bi prodavati meceve ovim ispod.
Ako im je to neko zvanicno objasnjenje onda je poprilicno glupo jer se stimanje ne moze sprijeciti bez obzira na format takmicenja.. Uvijek ce biti 3-4 kluba u nekoj sigurnoj zoni, bez ambicija za nesto vise koji ce moci "davati" bodove.. Protiv stimanja se bori istragama i kaznama a ne formatom takmicenja.
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Rodom s mejtaša
Kontakt:

sri mar 23, 2016 2:12 pm

Leon_Professional je napisao/la:Liga za opstanak i za prvaka po njihovoj prici ne bi valjala zbog namjestanja. Posto ce onaj 1. u ligi za opstanak imati najvise bodova i "osiguran" opstanak, mogao bi prodavati meceve ovim ispod.
Onaj ko ima osiguran opstanak će teoretski vazda prodavati kakav god je sistem. Zato su mnoge pametne lige napravile sistem takav da ima što manje mjesta koja su "sigurna". Recimo meni su najfascinantnije lige tipa druge španske i druge talijanske. Uzet ću za primjer drugu špansku. Tu ulaze prve dvije sigurno, a 3. , 4. , 5. i 6. igraju play off i pobjednik ulazi u prvu ligu kao treći novi kolačić (pored ona prva dva tima). S druge strane, zadnja četiri ispadaju. Vjerujte, pošto pratim tu ligu vlada prava gužvara. Ekipa ako poveže 4-5 pobjeda odmah je u borbi za play off, a ako uveže 4-5 poraza odmah je u opasnosti da ne završi na zadnja 4 mjesta. Ludara prava. U talijana čak osam prvih ekipa (prva dva ulaze odmah) ima šansu da uđe u prvu ligu. Itd. itd. Na tom fonu meni je idealno za ligu 12 ono što sam napisao par postova ranije.
Naravno, čim prije ligu smanjiti na 10 klubova i igrati četverokružno, ali opet osim zadnje dvije koje ispadaju sigurno, napraviti play out za 7. i 8. ekipu sa drugoplasiranim iz drugih liga. Vidjeli bi ludare.

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

sri mar 23, 2016 2:18 pm

@Ipe rodjendan je i Dzenisu, nemojte forsirati ove nove igrace prije Zeljine djece, red je i njemu da se cestita :roll:

CARSONIO
Kontakt:

sri mar 23, 2016 2:56 pm

Minjore je napisao/la:
dell21 je napisao/la:
Ajzea je napisao/la:U međuvremenu, u FK Zeljezničar.
https://www.facebook.com/fkzeljeznicar/ ... =2&theater" onclick="window.open(this.href);return false; :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2:
Ne mogu fb otvoriti na poslu sam, može da napišeš o čemu je riječ.
Omladinac i polaznik Zeljine skole fudbala donirao ustedjevinu za 10 stolica :klanjase2:
Vjerujte mi da mi je srce kao trebevic kad vidim ovo. MOSA LJOZE

Okolele
Kontakt:

sri mar 23, 2016 3:00 pm

Partner FK Željezničar, PAK Centar (NovaVita), uplatio je novčana sredstva za kupovinu deset stolica.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Elegant
Kontakt:

sri mar 23, 2016 3:23 pm

Kako je ovo krenulo sigurno ce ova akicja za stolice proci, cak ce ostati i viska novca ili stolica.

Samo da ovi radovi krenu na vrijeme jer ima dosta posla, valjda cekaju povoljnije vrijeme evo danas pade i snijeg. :cry:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

Prijava