pon mar 21, 2016 6:37 pm
Ne znam bas, meni je Hodzurda sasvim regularno odradio svoje minute. Uspjeli smo sacuvati gol u gostima lideru prvenstva, zasluge za to idu cijeloj ekipi, a posebno stoperima i Vedranu. Imao je, istina, nekoliko pogresnih pasova naprijed, ali ih je imao i Bogi, pa Aci se zna desiti. Hodzurda je odlican za treceg i cetvrtog stopera, a neke greske ce on popraviti iskustvom. Npr. ono gradjenje lopte se ne moze desiti Aci ili Bogiju jer su iskusni i znaju se postaviti, pa i procjeniti kada je bolje jednostavno nabiti loptu u aut, i Hodza ce vremenom to nauciti. Mnoge utakmice koje je on igrao mi nismo primili gol i to dovoljno govori. On je u nekim stvarima cak i bolji od Ace, recimo ono uklizavanje kada je Ahmetovic gotovo pobjegao s loptom na Bogijevoj strani, to moze stici samo igrac koji ima dug korak i logicno duge noge. Meni je on postao jako drag jer ga i nismo bas najbolje docekali kada je dolazio, a on je pokazao da se moze racunati na njega i mislim da ne treba momka gledati pod lupom, svakom se desi los potez, i Bekricu, Stevanovicu, Aci, pa i malom Vedranu. Sada je nase da li cemo im dati aplauz nakon toga, ili cemo im kao komsije Duljevicu i Radovcu psovati mater radi loseg dodavanja. To sam jucer gledao i stvarno je ruzno, bilo mi je i zao tih momaka, mada znam da smo mi daleko od toga, ali treba podrzati momke. Ne mogu tvrditi da smo najbolji, da igramo najbolje, ovo ili ono, ali tvrdim da ovi momci ginu na terenu i da daju sve od sebe, meni je to dovoljno i aplaudirati cu kad ih ne bude islo. Svi mi zajedno u ovome.