Da li neko zna ovog novinara D.Stambolic da ga pita je li opet zvao ove u Lozani i sta oni kazu za aferu zvanu punac. Da zvanicno
znamo da li je to sve legalno(kako tvrde akteri) ili nije kako se zdravorazumski cini. Nesto bas i nemam neko povjerenje u nas
fudbalski savez i sumnjam da oni imaju petlju postupiti kako treba, pogotovo jer su za nase uslove u pitanju krupne ribe. Zato
novinari mogu biti bitan faktor u rijesavnju cijelog slucaja, naravno oni nepristrasni,profesionalni i ambiciozni. Stoga molim i
novinare ovog portala da se i oni aktivnije ukljuce u angazovanju vecih fudbalskih instanci jer je ova prica zapravo krenula od vas
i nemojte je ispustati mogla bi vas i vas portal proslaviti.
Nevjerovatno je to kako mi svi razlicito vidimo jednu fudbalsku utakmicu. Pod ovo svi ne mislim samo na nas navijace Zelje nego
globalno svaki covjek vidi stvari razlicito i svako je djelimicno upravu. Zato kazu da stari lisac Van Gal na svakoj utakmici ima
rasporedjene ljude po svim tribinama,koji na kraju neovisno jedan od drugog podnose izvjestaj.Na osnovu toga on donosi
konacni sud o necemu ili nekome.Bez obzira na trenutne rezultate covjek je jedan od najvecih trenera svih vremena i nije slucajna
niti beskorisna ni jedna metoda koju on koristi. Mozda ce nekome zvucati glupo ovo sto cu sada reci, ali kada pisete ove analize pisite to onako kako ste vi zaista vidjeli,a ne da to bude uglavnom potpuno slaganje sa onim prvim koji je nesto napisao. Ako ste planirali nesto
analizirati onda to napisite prije nego sto procitate druge analize. Da ne citamo jedno te isto iz posta u post,kazem ne vidimo mi
svi stvari jednako to prosto nije moguce.Naravno sve ovo treba raditi kroz normalnu raspravu i sa dosta ukusa.
Osvrnuo bih se na igru debitanta u nasem timu Mirze Halvadzica. Odmah da kazem jako sam zadovoljan onim sto sam vidio.
Vjerovatno ima onih koji se nece sloziti,ali to je normalno.Za nekih pola sata na terenu, uz vjerovatno veliku tremu i pritisak koji
je imao kao debitant,on je pokazao puno vise od onoga sto sam ocekivao. Odmah u prvom kontaktu s loptom je napravio odlicnu sansu
Djermanovicu. Pored brzine koja je fascinantna zaista, momak se nevjerovatno dobro otkriva,i da je imao malo srece mozda se mogao
upisati u strijelce. Ide odmah prema sesnestercu,trazi loptu,trazi igru i sansu sto je za svaku pohvalu.Nekako me podsjeca na
Viscu samo sto je ljevak. Imao je i par gresaka, duel igra mu ocigledno nije jaca strana bas kao i desna noga,ali to se da popraviti
kod nekoga ko je jako mlad. Moram naglasiti da je spasio mozda cist pogodak kada je presjekao jednu povratnu loptu negdje na jedanaest
metara.Sve u svemu dobra prestava za jednog debitanta, vidi se da je veliki talenat.