Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

DerekDuval
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet mar 17, 2016 11:37 am

Da li neko zna ovog novinara D.Stambolic da ga pita je li opet zvao ove u Lozani i sta oni kazu za aferu zvanu punac. Da zvanicno
znamo da li je to sve legalno(kako tvrde akteri) ili nije kako se zdravorazumski cini. Nesto bas i nemam neko povjerenje u nas
fudbalski savez i sumnjam da oni imaju petlju postupiti kako treba, pogotovo jer su za nase uslove u pitanju krupne ribe. Zato
novinari mogu biti bitan faktor u rijesavnju cijelog slucaja, naravno oni nepristrasni,profesionalni i ambiciozni. Stoga molim i
novinare ovog portala da se i oni aktivnije ukljuce u angazovanju vecih fudbalskih instanci jer je ova prica zapravo krenula od vas
i nemojte je ispustati mogla bi vas i vas portal proslaviti.

Nevjerovatno je to kako mi svi razlicito vidimo jednu fudbalsku utakmicu. Pod ovo svi ne mislim samo na nas navijace Zelje nego
globalno svaki covjek vidi stvari razlicito i svako je djelimicno upravu. Zato kazu da stari lisac Van Gal na svakoj utakmici ima
rasporedjene ljude po svim tribinama,koji na kraju neovisno jedan od drugog podnose izvjestaj.Na osnovu toga on donosi
konacni sud o necemu ili nekome.Bez obzira na trenutne rezultate covjek je jedan od najvecih trenera svih vremena i nije slucajna
niti beskorisna ni jedna metoda koju on koristi. Mozda ce nekome zvucati glupo ovo sto cu sada reci, ali kada pisete ove analize pisite to onako kako ste vi zaista vidjeli,a ne da to bude uglavnom potpuno slaganje sa onim prvim koji je nesto napisao. Ako ste planirali nesto
analizirati onda to napisite prije nego sto procitate druge analize. Da ne citamo jedno te isto iz posta u post,kazem ne vidimo mi
svi stvari jednako to prosto nije moguce.Naravno sve ovo treba raditi kroz normalnu raspravu i sa dosta ukusa.

Osvrnuo bih se na igru debitanta u nasem timu Mirze Halvadzica. Odmah da kazem jako sam zadovoljan onim sto sam vidio.
Vjerovatno ima onih koji se nece sloziti,ali to je normalno.Za nekih pola sata na terenu, uz vjerovatno veliku tremu i pritisak koji
je imao kao debitant,on je pokazao puno vise od onoga sto sam ocekivao. Odmah u prvom kontaktu s loptom je napravio odlicnu sansu
Djermanovicu. Pored brzine koja je fascinantna zaista, momak se nevjerovatno dobro otkriva,i da je imao malo srece mozda se mogao
upisati u strijelce. Ide odmah prema sesnestercu,trazi loptu,trazi igru i sansu sto je za svaku pohvalu.Nekako me podsjeca na
Viscu samo sto je ljevak. Imao je i par gresaka, duel igra mu ocigledno nije jaca strana bas kao i desna noga,ali to se da popraviti
kod nekoga ko je jako mlad. Moram naglasiti da je spasio mozda cist pogodak kada je presjekao jednu povratnu loptu negdje na jedanaest
metara.Sve u svemu dobra prestava za jednog debitanta, vidi se da je veliki talenat.

Ajzea
Kontakt:

čet mar 17, 2016 11:42 am

Sve ste rekli, ja bih samo zelio naglasiti da sam na jugu konačno primijetio onaj pozitivni najboj i atmosferu, nasmijana lica svuda oko nas gdje je jasno vidljivo da smo mi jedno, da je Zeljo naš a mi Zeljini. Sve je to bilo, nakon one tragedije na stadionu, na silu.. Bez nekog zara, samo da se odradi utakmica i to bi bilo to.. Ono jučer, to je ono pravo. U nekim momentima sam ostao više fasciniran no protiv Širokog.

Okolele
Kontakt:

čet mar 17, 2016 11:47 am

Sta sad ocekivati od bihaćkog šarlatana.. :?
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

danano005
Kontakt:

čet mar 17, 2016 11:49 am

slika

Poslano sa mog GT-S7580 koristeći Tapatalk

delinjo
Kontakt:

čet mar 17, 2016 11:57 am

DerekDuval je napisao/la:Da li neko zna ovog novinara D.Stambolic da ga pita je li opet zvao ove u Lozani i sta oni kazu za aferu zvanu punac. Da zvanicno
znamo da li je to sve legalno(kako tvrde akteri) ili nije kako se zdravorazumski cini. Nesto bas i nemam neko povjerenje u nas
fudbalski savez i sumnjam da oni imaju petlju postupiti kako treba, pogotovo jer su za nase uslove u pitanju krupne ribe. Zato
novinari mogu biti bitan faktor u rijesavnju cijelog slucaja, naravno oni nepristrasni,profesionalni i ambiciozni. Stoga molim i
novinare ovog portala da se i oni aktivnije ukljuce u angazovanju vecih fudbalskih instanci jer je ova prica zapravo krenula od vas
i nemojte je ispustati mogla bi vas i vas portal proslaviti.

Nevjerovatno je to kako mi svi razlicito vidimo jednu fudbalsku utakmicu. Pod ovo svi ne mislim samo na nas navijace Zelje nego
globalno svaki covjek vidi stvari razlicito i svako je djelimicno upravu. Zato kazu da stari lisac Van Gal na svakoj utakmici ima
rasporedjene ljude po svim tribinama,koji na kraju neovisno jedan od drugog podnose izvjestaj.Na osnovu toga on donosi
konacni sud o necemu ili nekome.Bez obzira na trenutne rezultate covjek je jedan od najvecih trenera svih vremena i nije slucajna
niti beskorisna ni jedna metoda koju on koristi. Mozda ce nekome zvucati glupo ovo sto cu sada reci, ali kada pisete ove analize pisite to onako kako ste vi zaista vidjeli,a ne da to bude uglavnom potpuno slaganje sa onim prvim koji je nesto napisao. Ako ste planirali nesto
analizirati onda to napisite prije nego sto procitate druge analize. Da ne citamo jedno te isto iz posta u post,kazem ne vidimo mi
svi stvari jednako to prosto nije moguce.Naravno sve ovo treba raditi kroz normalnu raspravu i sa dosta ukusa.

Osvrnuo bih se na igru debitanta u nasem timu Mirze Halvadzica. Odmah da kazem jako sam zadovoljan onim sto sam vidio.
Vjerovatno ima onih koji se nece sloziti,ali to je normalno.Za nekih pola sata na terenu, uz vjerovatno veliku tremu i pritisak koji
je imao kao debitant,on je pokazao puno vise od onoga sto sam ocekivao. Odmah u prvom kontaktu s loptom je napravio odlicnu sansu
Djermanovicu. Pored brzine koja je fascinantna zaista, momak se nevjerovatno dobro otkriva,i da je imao malo srece mozda se mogao
upisati u strijelce. Ide odmah prema sesnestercu,trazi loptu,trazi igru i sansu sto je za svaku pohvalu.Nekako me podsjeca na
Viscu samo sto je ljevak. Imao je i par gresaka, duel igra mu ocigledno nije jaca strana bas kao i desna noga,ali to se da popraviti
kod nekoga ko je jako mlad. Moram naglasiti da je spasio mozda cist pogodak kada je presjekao jednu povratnu loptu negdje na jedanaest
metara.Sve u svemu dobra prestava za jednog debitanta, vidi se da je veliki talenat.
Kod Mirze mi se upravo to svidjelo sto odmah ide u gol bez razmisljanja...odmah ide jedan na jedan ...nije alibi igrac to mi se svidja :D :D
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

FKZ1921
Kontakt:

čet mar 17, 2016 11:58 am

Okolele je napisao/la:Sta sad ocekivati od bihaćkog šarlatana.. :?
Ništa, jebajiga...
Najbolje bi bilo kad bi mogli ne pominjati ga.

DR.HOUSE
Kontakt:

čet mar 17, 2016 12:00 pm

http://fkzeljeznicar.ba/uputstva-uplaci ... icu/19064/" onclick="window.open(this.href);return false;
Mi smo Željini-Željo je naš
🫡🫡

teteac8684
Kontakt:

čet mar 17, 2016 12:01 pm

Sudeći po onom iz Zenice prošlo kolo, čak bi mogli i imati super suđenje :lol: :zeljeznicar1:

Plavi orkestar
Kontakt:

čet mar 17, 2016 12:07 pm

Minjore je napisao/la:Izgleda da je preminuo bivsi igrac Zelje, Zoran Paprica..
Zao mi Zoke ako je istina.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Brkoo
Kontakt:

čet mar 17, 2016 12:15 pm

Rodom s mejtaša je napisao/la:Bi Virtualka što da ne. Volio bih vidjeti jednog zvjer štopera i jednu zvjer desetku jer Bekrija nije budućnost - mora tu biti vrhunska rotacija. Vidio si jučer nema Bekrije - nema ništa. Blagoje nije taj kalibar. Ma ustvari nije bitna pozicija već par igrača koji odskaču i koji mogu napšraviti prevagu u jakim utakmicama. Recimo protiv Širokog potez utakmice je bilo ono probijanje Siniše onom levatu kroz noge i svi smo ostali paf - ja se ne sjačam kad sam ono vidio na Grbavici, a onakve stvari kvalitetnim igračima su manje više normala tj kad ide 1 na 1 ne možeš ga zaustaviti nema šanse. Dakle, par zvijeri koji prave višak pa sad više nije bitno je li bek, cener, krilo ili špic. Znam takvi koštaju prilično, ali onda se može govoriti o nekoj dominaciji. Ovako sve je u pet deka - Veca odbrani ćudo i ti nakon toga povedeš iz briljantnog poteza. Da su oni poveli ode tekma u drugom pravcu. Dakle, neizvjesno i svašta treba da ti s poklopi.
U potpunosti se slažem sa tobom..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Velahalve
Kontakt:

čet mar 17, 2016 12:16 pm

Ne preostaje nam još ništa drugo, nego ko može 30 KM u džep i uplatiti za stolicu. :zeljeznicar1:

tm8782
Kontakt:

čet mar 17, 2016 12:31 pm

Fkt ko može nek uplati, ja sam trenutno...ali biće bolje.
Dijasporo na vas najviše računam, a ima nas...Sad ću ja ovim svojim preko fb da pošaljem ovo nek imaju u vidu...
Ovo je važan trenutak u historiji Kluba. Tribinu ne grade pojedinci. Tribinu gradi porodica Željo. Gradnja tribine neće biti po modelu javno privatnog partnerstva niti po modelu koncsesije. To će ... podrazumijevati vlasništvo Kluba nad tribinom

cala
Kontakt:

čet mar 17, 2016 12:33 pm

Ma skupit cu pare i u klub, mrsko mi se peglat sa uplatnicom.

avlami97
Kontakt:

čet mar 17, 2016 12:50 pm

Jakupović :rofl1:
Trehnućemo Slobodu. Kvalitet će doći do izražaja. Hebo Jakupovića. :zeljeznicar1:
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

ChWilla
Kontakt:

čet mar 17, 2016 12:51 pm

ako će šuft jakupović suditi po direktivi, mislim i ja da je mnogo vjerovatnije da je to direktiva u korist zrinjskog.

halvadžić...ima eksploziju, start iz mjesta rijedak za naše uslove, i šut i dribling lijevom. potencijal je velik, nije slučajno doveden, ali puno mora raditi na svojim manama. prije svega duelu i desnoj nozi. i on bi sigurno bio bolji na kontre nego što je bio juče na njihovu postavljenu (usprkos negativnom rezultatu) odbranu. u ovom momentu nije za većih utakmica. ali je vrlo intrigantan.
gradi željo boli te *****

diego1921
Kontakt:

čet mar 17, 2016 12:55 pm

ChWilla je napisao/la:ako će šuft jakupović suditi po direktivi, mislim i ja da je mnogo vjerovatnije da je to direktiva u korist zrinjskog.

halvadžić...ima eksploziju, start iz mjesta rijedak za naše uslove, i šut i dribling lijevom. potencijal je velik, nije slučajno doveden, ali puno mora raditi na svojim manama. prije svega duelu i desnoj nozi. i on bi sigurno bio bolji na kontre nego što je bio juče na njihovu postavljenu (usprkos negativnom rezultatu) odbranu. u ovom momentu nije za većih utakmica. ali je vrlo intrigantan.
Ovo si dobro objasnio i da jos dodam da je bolje po desnoj strani da igra,mislim da bi se bolje snasao! :shisha:

Eisenbahner1921
Kontakt:

čet mar 17, 2016 12:56 pm

phpBB [video]

OK!
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

sergejevic

čet mar 17, 2016 1:03 pm

Zanimljivo da je ubjedljivo najbolja nasa utakmica bila ona sa Sirokim. Nismo prestali igrati lopte poslije vodstva i to nam treba biti putokaz kako dalje. Mladost, pa sada i Borac poveli smo i onda prestanemo igrati, nesto peljamo, ne znamo sta cemo s loptom, s protivnicke polovine vracamo nazad. Moze nam se to obiti o glavu kada bude najgore. Eto, Mladost npr. vodis 2-0 i bezveze iz prekida primis gol i onda strah do kraja utakmice. Nikad ne znas kada moze neka frljoka uci i odose bodovi. Slicno i sinoc s Borcem. Napomenuo sam utkamicu sa Sirokim jer smo imali nekoliko odlicnih kontri pri rezultatu 1-0 i konstatno smo prijetili protivniku. Ako se vec zelimo povuci nazad i igrati sigurno moramo onda imati dosta brze napade pri oduzetoj lopti, moramo ici u tu tranziciju i traziti gol iz kontre, jer ako ne prijetis protivniku oni bivaju sve opusteniji i opasniji po nas gol. Kada ti njima zaprijetis iz kotre pa vide da mogu lagano jos neki primiti s vise straha napadaju i ne ulaze u rizik da olako izgube loptu.

Cinjenica je da ova ekipa jos uvijek trazi sebe, uigravaju se, navikaju jedan na drugog, na trenera, na sistem opcenito. Ogromna je stvar imati sve pobjede, a tek su poceli igrati skupa. To znaci da ce vremenom sve ovo izgledati bolje i nadam se da su ovi padovi u igri samo dio tog privikavanja na trenerove zamisli i da se tu pomalo izgube u postavci i da to nije nesto sto ce nas pratiti duze vrijeme. Svidja mi se sto igramo poprilicno agresivno, jako na loptu, dosta udvajamo i uspjevamo oduzimati lopte, ali opet se vracamo na dio ranije gdje po oduzetoj lopti sve to ide jako sporo, a moze se iskorisiti mnogo bolje. Primjer su nasa oba gola jucer. Uspjeli smo pritiskom oduzeti loptu, jednom istrcali strasnu kontru poslije osvojene lopte na centru, a drugi put poslije pritiska Blagojevica na protivnickoj polovini. Mislim da je o tome Edis govorio i da je to ono sto zeli da gleda. Neke elemente vec usvajamo, ali jos je mnogo stvari koji treba popraviti.

Velike pohvale za oba Stevanovica, uklopili su se fenomenalno u ovaj sistem i jasno je da su to ciljana pojacanja, a ne samo onako reda radi da se popuni. Pisao sam jos prije pocetka priprema da sve lici na to da cemo imati na krilima dva igraca koja pokrivaju sve bocne pozicije i to se vidi na terenu. Od dva Stevanovica ne zna se jasno koji je bek, a koji krilo, jer su obojica i jedno i drugo. Kao zuce trce na svaku loptu, jako, agresivno, a kada uzmemo loptu ispaljuju se naprijed jedan pored drugog. Mnogo, mnogo posla odrade obojica i mislim da smo mirni na desnoj strani dugo vremena, jer je tu jos i Memija, koji takodjer igra i naprijed i nazad. Slicno je i na drugoj strani sa Stanicem na krilu, koji je takodjer i bek i dosta pomaze nazad.

Sto se tice sinocnje utakmice pametno smo odradili. Nije bilo mnogo duela, bez kartona, odmorili smo neke igrace, neke isprobali i mozemo biti zadovoljni. Samo, eto, ta zamjerka za opustanje pri vodstvu i neko povlacenje nazad. Mada, vjerujem da cemo i to ispravljati kako sezona bude odmicala.

irfo

čet mar 17, 2016 1:03 pm

Ono sto mene raduje je da su skoro svi igraci bolji iz utakmice u utakmicu, vidi se napredak i da btw. juce zola nekoliko fantasticnih dugih pasova :zeljeznicar1:

MU'MIN T.M.
Kontakt:

čet mar 17, 2016 1:30 pm

1.Kjosevski
2.S.Stevanović 3.Bogičević 4.Hodžurda 5.Stanić/Kramarić
6.Blagojević 7.Zahirović
9.M.Stevanović 8.Memija
10.Bekrić
11.Lendrić

Nešto ovako na Tušnju izvesti ?

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 15 gostiju.

Prijava