Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Model1964
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri feb 01, 2017 4:37 pm

vrbanjusa je napisao/la:
sri feb 01, 2017 3:48 pm
Bez obzira na sve nedaće koje su nas potrefile ovih dana, mi smo najbolja ekipa u zemlji i uzećemo titulu.
DUPLU!
Sam se banuj sa nove funkcije :D
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

LARSSON
Kontakt:

sri feb 01, 2017 4:39 pm

slika

Charlie Sheen
Kontakt:

sri feb 01, 2017 4:39 pm

da je kako prespavati do krupe...

Veteran1965
Kontakt:

sri feb 01, 2017 4:43 pm

Ma ima malo i do očekivanja. Nestrpljivi smo i nervozni. Baterije su nam prazne. Fulili smo Europu prošle sezone, patili se skoro cijelu jesen. Slavko nas malo digao, pojačanja krenula dobro, odmah o tituli počnemo razmišljati, neki i o duploj kruni, a onda novi izazovi u igračkom kadru i belaj....nervoza na sve strane, i otvori se milion tema, priča, dilema, širina igračkog kadra, naša djeca, tribina....sve je ovo normalno, i ne razlikujemo se mnogo od sličnih navijačkih grupa i kada se malo šire čita i posmatra.
Ja sam nekako (po prvi put priznajem) uspio smanjiti emocije i doživljaje, za nijansu spustio ljestvicu, i ove godine bi samim izlazkom u Europu bio prezadovoljan. Da li bili treći, ili uzeli kup, svejedno mi je, samo da odigramo europske tekme na Grbavici, da pokažemo tu atmosferu, da dođu momci iz Copa 90 i vide najluđu atmosferu u Europi..
Naravno ne odričem se niti titule, ali mislim da nemamo "logistiku" ove godine za istu. Tu uz sva dešavanja ostadosmo najtanji...i tu vidim najveći izazov u budućnosti...
Samo 5% i ni stolice više!!!!

omladina1921zeljina
Kontakt:

sri feb 01, 2017 4:49 pm

Veteran je napisao/la:
sri feb 01, 2017 4:43 pm
Ma ima malo i do očekivanja. Nestrpljivi smo i nervozni. Baterije su nam prazne. Fulili smo Europu prošle sezone, patili se skoro cijelu jesen. Slavko nas malo digao, pojačanja krenula dobro, odmah o tituli počnemo razmišljati, neki i o duploj kruni, a onda novi izazovi u igračkom kadru i belaj....nervoza na sve strane, i otvori se milion tema, priča, dilema, širina igračkog kadra, naša djeca, tribina....sve je ovo normalno, i ne razlikujemo se mnogo od sličnih navijačkih grupa i kada se malo šire čita i posmatra.
Ja sam nekako (po prvi put priznajem) uspio smanjiti emocije i doživljaje, za nijansu spustio ljestvicu, i ove godine bi samim izlazkom u Europu bio prezadovoljan. Da li bili treći, ili uzeli kup, svejedno mi je, samo da odigramo europske tekme na Grbavici, da pokažemo tu atmosferu, da dođu momci iz Copa 90 i vide najluđu atmosferu u Europi..
Naravno ne odričem se niti titule, ali mislim da nemamo "logistiku" ove godine za istu. Tu uz sva dešavanja ostadosmo najtanji...i tu vidim najveći izazov u budućnosti...
To je to.
avanti ragazzi di buda, avanti ragazzi di pest, studenti, braccianti, operai il sole non sorge piad est!

CN 1969

LOBOTOMCI 2016

Model1964

sri feb 01, 2017 4:49 pm

Dominic je napisao/la:
sri feb 01, 2017 4:19 pm
Gile je napisao/la:
sri feb 01, 2017 4:16 pm
Pogledaj nema šanse da bude ista tribina kao sjever neko ce uzet pare
Kad dignu drugi sprat naredne sedmice sve ce ti se samo kazati. Ovako mozda izgleda da si upravu, ali pitaj ljude koji su stajali ispred i sa strane Istoka u izgradnji. Samo lakapo.
Nek pita mene koji sam gledao Sjever kako nice :)
Da bi rastao u visinu prvo moraš savladati prvu plocu. To je ono kada se popenješ stepeticama, izgleda kao balkon :lol: oTale ulaziš na trEbinu. Kade budNe ploca suha, poanta je na suha a ne izljevena ;) , onda idu stubovi koji se spajaju u vrhu sa trEbinom. Znaci nešto mora držati trEbinu iza đale da se ista nebi prevrIla skupa sa temeljima na sportsku dvoranu i crkvu.
Mislim da nakon mog elaborata nije više potrebno ici na predavanja na građevini :lol:

@LARS
jesi ovo u retrovizoru sliko :?:
Zadnja izmjena: Model1964, dana/u sri feb 01, 2017 4:53 pm, ukupno mijenjano 2 puta.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

sri feb 01, 2017 4:55 pm

1950 je napisao/la:
sri feb 01, 2017 3:15 pm
za_zivot_cijeli je napisao/la:
sri feb 01, 2017 2:59 pm
sergejevic je napisao/la:
sri feb 01, 2017 2:41 pm
Ma samo kod nas je momak od 18, 19 godina balavac koji nema sta traziti u ekipi, a ljudina od 23,24 je jos uvijek mlad i treba ga postepeno ubacivati u igru, s 32 postaje stabilan prvotimac i decko oko kojeg treba graditi igru, a s 39(Wagner) je nosioc i glavna poluga ekipe. Nije ni cudo sto smo jos samo protiv San Marina neki favoriti.
:palacgore:
bravo majstore!
zeljezo se kuje dok je vruce.

istina je da ne mogu svi omladinci steci status prvotimaca u tim godinama, ali ako svake godine nemamo barem jednog ili dvojicu onda bi se trebali zapitati sta i kako to radimo u omladinskim selekcijama.
Mislim da je suština problema to što treneri koji treniraju omladince obično ganjaju neke titule, uspjehe itd. za samopromociju. Valjda je bitno školovat igrače ali eto vidimo po primjeru Memije da to i ne ide bas tako, on je u omladinskim kategorijama bio puno pa i previse korišten i na sredini terena pa čak i u napadu jer je bio dominantan. Treneru to naravno nije smetalo i to je sve u redu ako Memija nije bio planiran da bude bek, i tu je izgubio puno pa eto i na tom njegovom famoznom centaršutu.
o tome sam pisao i ranije. nametnuti vanjski i unutrasnji pritisak uz zelju za rezultatskim uspjehom u mladjim kategorijama trenere je tjerala na selekciju igraca koji prave trenutni uspjeh, sto zbog trenutnih fizickih predispozicija momaka sto zbog 'dubokog roditeljskog djepa'. nije se puno razmisljalo o prvom timu kroz rad sa mladjim selekcijama. bili smo bez vizije, ograniceni samo na uspjehe pojedinacnih selekcija.
takvo pogresno selektiranje u mladjim selekcijama danas nam donosi manji priliv skolovanih igraca sa fudbalskom inteligencijom u prvi tim i dolazi kao dug iz proslosti.

ipak, napravili smo odredjene poteze koji jesu pretpostavka da ce u buducnosti priliv igraca u prvi tim biti daleko plodonosniji nego je to danas.
da bi bili garant umjesto pretpostavka potrebno je jos puno toga uraditi.

nazalost, strpljenja je malo. kod mene prvog.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

za_zivot_cijeli
Kontakt:

sri feb 01, 2017 5:02 pm

za mene je npr. porazna cinjenica da mi moramo kupovati stopere, golmane pa i bekove...
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Model1964

sri feb 01, 2017 5:04 pm

za_zivot_cijeli je napisao/la:
sri feb 01, 2017 5:02 pm
za mene je npr. porazna cinjenica da mi moramo kupovati stopere, golmane pa i bekove...
Imaš pravo :palacgore:
Dino Pekić ima tokarski zanat pa bi mogao za cas da napravi par komada. Jeftino i kvalitetno. Made in Željo. ;)

Elegant
Kontakt:

sri feb 01, 2017 5:13 pm

Ruska ekipa protiv koje sutra igram napisali tekst o nama http://www.kc-camapa.ru/cgi-bin/newsprn.cgi?14541

Klub se zove "Krila Sovjeta" u prevodu na nas jezik.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

diego1921
Kontakt:

sri feb 01, 2017 5:22 pm

Elegant je napisao/la:
Ruska ekipa protiv koje sutra igram napisali tekst o nama http://www.kc-camapa.ru/cgi-bin/newsprn.cgi?14541

Kerla je tu ! :D
Mogu misliti sutra derneka na forumu , ako ne odigramo dobro ! :kafa:

dimitrijevic

sri feb 01, 2017 5:23 pm

Nisam toliko zabrinut za Crnova jer je Zakaric dobar i to se vidjelo protiv Capljine.Ovi odlasci,povrede i pehovi znace samo jedno,a to je da cemo gledat Zerica,Kemu i Besirevica vise na proljeće,a to he prava prica.Znaci u kupu ne mogu igrati Crnov,Stojanovic i Kostic?
Mirza Rascic !

Elegant
Kontakt:

Pripremna je samo opusteno, dosta je negativnosti za februar.

P.S. Treca smjena betonira na istoku.

LARSSON
Kontakt:

sri feb 01, 2017 5:24 pm

dimitrijevic je napisao/la:
Nisam toliko zabrinut za Crnova jer je Zakaric dobar i to se vidjelo protiv Capljine.Ovi odlasci,povrede i pehovi znace samo jedno,a to je da cemo gledat Zerica,Kemu i Besirevica vise na proljeće,a to he prava prica.Znaci u kupu ne mogu igrati Crnov,Stojanovic i Kostic?
+ Bobić

Dominic
Kontakt:

sri feb 01, 2017 5:26 pm

Elegant je napisao/la:
Pripremna je samo opusteno, dosta je negativnosti za februar.

P.S. Treca smjena betonira na istoku.
:ganja: Upravo vidio, fakat su odlučni da ispune rokove. Bravo GP Butmir.

dimitrijevic

sri feb 01, 2017 5:27 pm

LARS1921 je napisao/la:
sri feb 01, 2017 5:24 pm
dimitrijevic je napisao/la:
+ Bobić
Opet ce Stana odigrat 15 utakmica,a sve ne može :D
Mirza Rascic !

Veteran1965
Kontakt:

sri feb 01, 2017 5:30 pm

Elegant je napisao/la:

Ovo je dobra ideja, da i mi na našoj stranici počnemo pisati tekstove o protivnicima. Bar u pripremnim tekmama, i možda u Euro takmičenjima. Sigurno koja stotina ili hiljada klikova više..
Samo 5% i ni stolice više!!!!

SirAlexFerguson
Kontakt:

sri feb 01, 2017 5:41 pm

Svi bi mi voljeli da svake godine izbacimo 2 do 3 talenta kao sto smo one godine "dobili" Amira, Bajića..
Tada nisi imao drugu opciju nego da ih bacis u vatru. Ne umanjujuci njihovo znanje i talenat, treba spomenuti Adžema pa onda Odovića i zahvaliti im, bez obzira sto bi vrlo vjerovatno prije Tomića stavili u prvih 11 da je ostao. Hvala im jer su oni napravili od njih igrace koji ce odgovoriti zadatku.
Vratimo se nazad neki period, sjeticemo se da je Amir prekucavao svakog protivnika, i onda je bio nagli pad u igri. Nije naviknut na seniorski rezim i trening koji je usudicu se reci bio i blag i kod Ode i kod Adzema.
Sjetimo se Memije koji je nesto dugo vremena bio bez pauze, normalno je da ce biti pad u igri. Mladi su to momci.
itd itd..

Kada hocemo da pricamo pricu da su kod nas igraci od 18-19 godina balavci a negdje drugo stabilni prvotimci onda se trebamo opet vratiti malo nazad i razmisliti kakve uslove imaju igraci "negdje tamo" i kakve kod nas. Od mladjih dana pa do 18-te godine kakve treninge i navike imaju "negdje tamo" a kakve kod nas. Jedno je realno, da 18.godisnjak "negdje tamo" ima 25. godina u odnosu na naseg punoljetnog clana. A mnogo je razloga.(Naravno ima i izuzetaka).

Sad kada je i Omladinska skola stala na noge i kada se uspostavlja neki sistem, tek kroz koju godinu cemo moci ubirati plodove, do tada je bitno stvoriti prvi tim sto jacim, jer kada ubacis "balavca" u takav tim i balavca koji zna kroz omladisku skolu sta tacno treba raditi na terenu, onda ces dobiti i igrača.

Steta za Crnova, ali bolje sprijeciti nego lijeciti, neka se fino oporavi, ovih par regularnih kola ga pomalo ubacivati i u vatru tek u ligi 6.

EDIT: Sto se tice Besirevica, ako je Slavko vidio da momak ne moze, lijepo je sto ga je ostavio da se misici odmore i da odrzi ovo sto je do sad "Napumpo" kod sebe. Tako se i pravi igrac, najlakse je bilo momka gurnuti da dviej odigra kao Marcelo a da u svakoj sljedecoj bude Dino Bevab. Strpljenje, strpljenje, strpljenje...
:zeljeznicar1:

Ivica Osim : " Fudbal je dio nas, dio naše radosti, ponekad i tuge."

Elegant
Kontakt:

sri feb 01, 2017 5:54 pm

Jos uvjek betoniraju na istoku.

@Grbavica jesu li ovo tvoji sa šalovanja u trecoj ?

Eisenbahner1921
Kontakt:

sri feb 01, 2017 5:57 pm

Elegant je napisao/la:
pile na aparatima :D
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 3 gosta.

Prijava