republika je odlcian lik znam ga licno ali malo je pristrasan ,da ane kazem da lupa po pitanju ove djece ,moram ga postovati stariji jeBrkoo je napisao/la: ↑pet jan 13, 2017 11:38 pm@Republika, Mozes li mi navesti primjere djece koja su odavde direktno iz omladinskog pogona bilo kojeg kluba iz BiH, otisla u neki klub u inostranstvu i sad igraju neku zapazeniju ulogu u svojoj ekipi?
Da sam talentovani junior, trudio bih se i radio na sebi puno. Onda bi vjerovatno i trener iz seniorske ekipe to primjetio i dao mi sansu. Onda bih ja jos vise radio, radio, radio i vjerovatno zauzeo mjesto u prvoj postavi. Nakon toga bih radio na tome da budem vazan faktor u svojoj ekipi i da prekucam ligu i tek onda bih nakon toga razmisljao o inostranstvu. Ovako ja razmisljam i mislim da bi ovako trebao da razmislja svaki mladi igrac, korak po korak..
Dzeko je samo izuzetak, nikako pravilo. Dzeko sa svojim stavom i voljom, da je iz Ruande uspio bi, a ne iz ove zemlje, koja kakva god da je, opet je u Europi.Republika je napisao/la: ↑pet jan 13, 2017 11:58 pmJa sam rekao da se većina neće složiti sa mnomUzmi samo primjer Džeke koji je na vakat otišao i sve ti je jasno. Isto tako uzmi kontraprimjer evo iz Željezničara. Kakve i kolike su šanse Ajdina Mujagića da zaigra u trenutnom sastavu Slavke Petrovića? Minimalne gotovo nikakve, ganaj se rezultat, ekipa je i više nego dobro popunjena prema naprijed i nema zakona/odluke/akta NFS BiH koja bi 'tjerala' trenera da mora na terenu biti 2,3 ili 5 igrača.
To naravno nije nikakvo pravilo, ali je evidentno da imamo problema sa razvojem igrača između 16 godina pa do ulaska u prvi tim na području cijele države i pitane je generalno kakva im je perspektiva.
Opet ću ponoviti moje mišljenje, nakon što sam ispratio jedno šest generacija dječaka koji su bili ultra talenti a danas ih nema nigdje u fudbalu uopšte
Ti odgovorio samo što tebi odgovarastorm_raider je napisao/la: ↑sub jan 14, 2017 12:07 amDzeko je samo izuzetak, nikako pravilo. Dzeko sa svojim stavom i voljom, da je iz Ruande uspio bi, a ne iz ove zemlje, koja kakva god da je, opet je u Europi.Republika je napisao/la: ↑pet jan 13, 2017 11:58 pmJa sam rekao da se većina neće složiti sa mnomUzmi samo primjer Džeke koji je na vakat otišao i sve ti je jasno. Isto tako uzmi kontraprimjer evo iz Željezničara. Kakve i kolike su šanse Ajdina Mujagića da zaigra u trenutnom sastavu Slavke Petrovića? Minimalne gotovo nikakve, ganaj se rezultat, ekipa je i više nego dobro popunjena prema naprijed i nema zakona/odluke/akta NFS BiH koja bi 'tjerala' trenera da mora na terenu biti 2,3 ili 5 igrača.
To naravno nije nikakvo pravilo, ali je evidentno da imamo problema sa razvojem igrača između 16 godina pa do ulaska u prvi tim na području cijele države i pitane je generalno kakva im je perspektiva.
Opet ću ponoviti moje mišljenje, nakon što sam ispratio jedno šest generacija dječaka koji su bili ultra talenti a danas ih nema nigdje u fudbalu uopšte
Kod nas je najveci problem sto mislimo da nigdje nema talenta, nego samo u Bosni. Naravno da bi u inostranstvu imali bolje uslove za treniranje, ali to im nece nadoknaditi neke druge, i to bitnije stvari kao sto su uklapanje, mentalitet itd. I vec u startu njihove karijere van BiH to ih toliko moze oboriti na zemlju pa tako propadne i taj talenat sto imaju.Republika je napisao/la: ↑pet jan 13, 2017 11:58 pmJa sam rekao da se većina neće složiti sa mnomUzmi samo primjer Džeke koji je na vakat otišao i sve ti je jasno. Isto tako uzmi kontraprimjer evo iz Željezničara. Kakve i kolike su šanse Ajdina Mujagića da zaigra u trenutnom sastavu Slavke Petrovića? Minimalne gotovo nikakve, ganaj se rezultat, ekipa je i više nego dobro popunjena prema naprijed i nema zakona/odluke/akta NFS BiH koja bi 'tjerala' trenera da mora na terenu biti 2,3 ili 5 igrača.
Nikolic je stari lisac i naravno da je odigrao dobro kada je ulazio, donio nam je direktno i indirektno pobjede. Nego kazem da sumnjam da bi Beganovic nesto puno losije odigrao...ali dobro si, kad rece da ne moze istrcat kontru, a tek usao, sjetim se odmah i nije mi dobro
pa ja se slazem da bi u svakoj generaciji trebao biti mozda jedan igrac koji bi se gurao ...to mi je ok...ali zavisi od talenta...evo imas one generacije koje je zvezda ljetos 8 0 poibjedila...nema tu igraca brate ni na silu...djabaRepublika je napisao/la: ↑sub jan 14, 2017 12:00 am@delinjo ne kontam ja da je njih pet ili sedam ali ih je sasvim dovoljno da se na njima gradi budućnost i da kroz dvije godine ili tri maksimalno imaš nevjerovatan potencijal. Ako ćemo pravo nisu igrači ponikli na Grbavici i djeca prosuli bobe i odlazak u Evropu, ali da ne idemo daleko...![]()
Dzeko ima oko 40 nastupa za prvi tim Zelje i da Amar Osim nije dobio otkaz, on bi i dalje forsirao Dzeku. Sto se tice Mujagica on nema ni blizu talenat koji je imao npr. Hodzic, nema to veze sa rezultatom. Kvalitetnog mladog igraca ce svaki trener forsirati. Sad u Zelji trenutno nema mladog igraca kojeg mozes forsirati, jedino mozda Zeric(ne racunam Memiju i Kjosevskog). Ne moze Slavko sad ubacivati npr. jednog Mujagica ispred Lendrica. Mislim teoretski moze ali ce rezultat ispastati. Tim mladim bi dosla dobro neka posudba gdje bi stalno igrali i mozda pokazali tu da zasluzuju igrati za Zelju..Republika je napisao/la: ↑pet jan 13, 2017 11:58 pmJa sam rekao da se većina neće složiti sa mnomUzmi samo primjer Džeke koji je na vakat otišao i sve ti je jasno. Isto tako uzmi kontraprimjer evo iz Željezničara. Kakve i kolike su šanse Ajdina Mujagića da zaigra u trenutnom sastavu Slavke Petrovića? Minimalne gotovo nikakve, ganaj se rezultat, ekipa je i više nego dobro popunjena prema naprijed i nema zakona/odluke/akta NFS BiH koja bi 'tjerala' trenera da mora na terenu biti 2,3 ili 5 igrača.