Shvatam ja vas i također sam za par izmjena u prvih jedanaest, ali ni u kom slučaju se ne smijemo opuštati jer je jedan gol Borca dovoljan za paniku, kako nas na tribinama tako i igrača na terenu te bi ujedno mogao biti dodatni podstrijek igračima Borca. Volio bih i ja da smo se iz administrativne jedinice bosanskog pašaluka vratili sa pet golova prednosti, ali nismo, i zato trebamo biti oprezni i maksimalno ozbiljno pristupiti utakmici. Shvatite već jednom da je svaka utakmica teška, da nema lakih protivnika i da ćemo rijetko kome napuniti mrezu do vrha. Uriniranje po protivnicima bilo sa prvom, bilo sa drugom ekipom, ostavite nekome kome to bolje ide a mi ćemo na svakoj ostaviti zadnji atom snage što uz kvalitet, koji definitivno posjedujemo, treba biti dovoljno da pobjeđujemo čak i kad ne igramo dobro. Naravno, očekujem i ja neke izmjene, prvenstveno igrača koji su se najviše trošili ili na kojima je vidljiv blagi umor, ali drastičnih promjena ne bi trebalo biti. Nama je svaka utakmica vazna, i u svakoj idemo na pobjedu jer smo u prvoj polusezone ispucali bonus veći nego što imamo, a rezultati istog su vidljivi i na tabeli. Evo, odgovorno tvrdim da nismo još uvijek prošli isto kao što odgovorno tvrdim da prolazimo ukoliko rezultat na poluvremenu bude glasio 1:0. Startao bih sa Đermom, Hasanovićem i mozda još jednim krilnim igračem koji nije nastupao dovoljno, to bi bilo to u vrh glave. U slučaju povoljnog rezultata, iz igre povući Bekrića, Miroslava i Jovana jer su nam prijeko potrebni za meč protiv Slobode. Ipak, ako se ne bude sve odvijalo po planu, onda moramo biti svjesni da kup ipak ima blagu prednost u odnosu na ligu.
Utakmicu smo rutinski odradili, ono što mene brine je što mi silovito krenemo naprijed i kada napravimo razliku od dva gola, nazad se povučemo te stičem dojam da igračima misli odlutaju kod zena ili djevojaka. Moraju se uozbiljiti u tim momentima, a ne da strahujemo do zadnjeg momenta. Ne zelim traziti zamjerku stvarno, zahvalan sam im na pobjedi te se nadam da će nastaviti niz i u narednim utakmicama. Naročito su me dojmili Miroslav koji je sve bolji iz utakmice u utakmicu i postoje indicije da bi mogao biti onaj pravi, Lendra koji je neumoran i koji me iz utakmice u utakmicu oduševljava i Memija koji je zasluzio da ga pohvalimo, jer je dobru utakmicu odradio. Vidim, rijetko ko ga je spomenuo što ne bi bio slučaj da je bio jedan od lošijih pojedinaca.
Navijačima svaka čast, i drago mi je što se nismo osramotili ni u ovoj utakmici. Raduje je me što je došao momenat kada mi sebe poredimo sa upravom, te se trudimo da ne razočaramo ljude koji su nam priredili sve ovo. Odličan odziv na utakmicu, podrška naravno nije izostala niti u jednom momentu.
Navijači Mladosti su pobrali naše simpatije, kada su odali počast Mirzi rahmetli i ovim putem im se zahvaljujem. Gospodski su dočekani, gospodski su ispraćeni.. Solidna su ekipa i zelim im svu sreću u nastavku, dok na ove nosense trenera njihove ekipe neću ništa posebno reći..
Ma gdje ću ja izdrzati.. J.ebo ti ja majku majčinu uhljupe..