Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

1987
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet jan 05, 2017 2:13 pm

Pinkii je napisao/la:Eno i Seferovic mozda ide.
otisao je vec sa rusmirom

boccaccio
Kontakt:

čet jan 05, 2017 2:13 pm

Jaozinho22 je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Hajde da gledamo jos dalje u buducnost, sta cemo za sezonu 2017/18 ? Recimo da ovu sezonu izborimo europu, hocemo li kasnije tokom ljeta prodati neke igrace (moguce), neki ce nas napustiti radi isteka ugovora (nece htjeti produziti), pa onda se opet krpiti-pojacavati za narednu sezonu ?

Hocemo li mi ikada moci zadrzati jednu ekipu kvalitetnih igraca na okupu duze od jedne sezone, to je ono sto je Slavko govorio da se napravi kontinuitet pa se onda za dvije godine moze pricati o nekom iskoraku u ligi ali i u europi.
Realno je da prodamo Lendru za nekih 300.000 kako se navodi da ima klausulu,Vecu za nekih 200.000 i Memiju za 200+ zavisi sve kako bude igrao,to je nekih 1.400.000 KM što kad sagledamo uopće nije loše.
Ljetos nam se vraća Dado znači da ćemo imat 4 desetke,dvije su suvišne u ovom sistemu ili će Žeru gurat desno a kutarisat se nekog od ove trojice... Ovo ostalo pitaj Boga kako će izgledat.
Svi ovi igraci koje si nabrojao, imaju otprilike i neku takvu cijenu. I to bi bila neka zelja vjerovatno, ako bi se desila neka ponuda. U ovom trenutku svi ti nabrojani igraci vrijede 0 KM. Iz cistog razloga jer nedostaje ponuda za njih. Mozda ce biti lakse na ljeto, jer se vise otvara trziste, rijetko ko ce uzeti npr golmana na zimskom roku, osim ako bas ne gori tom nekom klubu. Ali svejedno, jako je tesko prodati igraca iako nase trzisne vrijednosti nisu ni blizu neke postene potraznje i vrijednosti koju bolje lige nose, pa cak i u nasoj regiji, gdje igrac slicnih kvaliteta vrijedi bar tri puta vise nego ove cijene. Dakle nista bolji igrac npr u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, ce kostati na trzistu mnogo vise.Istina i bolje su placeni. Vrijednovanje liga je takvo, i bilo bi logicno da se onda potencijalni kupci okrenu nama i uzmu jeftinije igrace koji su slicnih karakteristika u kvalitetu. Ali to se ne desava cesto, i trziste to vjerovatno mnogo drugacije gleda. A igraca ovakvog potencijala kojeg mi imamo u timu, i ne samo mi , nego cijela nasa liga, je citavo obilje, od ceske, slovacke, madjarske, regionalnih zemalja, grcke, rumunije, holandije, belgije, austrije.....treba neko bas dobro da se zagleda u Kjosevskog, pa da kaze, hocu da ga kupim. Cak ni za Stevanovica nema ponuda. Niko nije trazen. Mi mozemo da kazemo da imamo potencijal u Memiji, jer je mlad, jer je motoricki za nasu ligu izvrstan, moze da napreduje, mladi je reprezentativac, i tako...cinjenica je da u svijetu ima milion takvih Memija. To je to.

Jedino sto bi nas kao klub moglo tu izdvojiti je rezultat i igranje u evropi. Znaci, osvojimo titulu, igramo ligu prvaka, minimum je evropa svake godine, tu se igraci postavljaju u izlog.
Tu je sad ono drugo pitanje, kako zadrzati igrace ako hocemo da napredujemo i da imamo kontinuitet. To je prica koja zahtijjeva drugu analizu. Svakako i da je pozeljno da uvijek imamo respektabilan tim, koji se ne bi puno mijenjao, nego cak redovno i nadogradjivao sa igracem ili dva po sezoni, gdje bi se bas onda rezultatski vidio pravi napredak.
U ovim okolnostima to bi islo tesko, gotovo nemoguce , bar trenutno. Ono sto klubu, bar po mom misljenju treba, je redovna prodaja jednog do dva igraca godisnje, kontinuirano, kako bi se generisao novac i od toga zivjelo, da bi se klub nalazio u stabilnoj finansijskoj sredini. Kroz to, uvoditi mladi igracki kadar, kvalitetan mladi kadar, i ponekog iskusnog dovoditi. Strateski tu treba imati sto manje fula, imati srece u par sezona prodati neke igrace, pronaci stabilnost i postati samoodrziv, kroz daljnje povecanje sponzorstva, povecanje broja navijaca po utakmicama. Ova tribina koja se gradi je veliki dobitak za buducnost, jer ce generisati odredjene godisnje dobitke, i kroz raju i kroz poslovne prostore, koji ce klubu davati jos vecu stabilnost.
Tek poslije nekoliko godina da se ovako radi, uz konstantnu proizvodnju mladih igraca i dovodjenja mladih potencijala iz okoline, plus poneki iskusan provjeren igrac, i redovnu prodaju na godisnjem nivou jednog ili dva igraca, pa uz konstantu igranja u evropi, sa povecanjem sponzora, mi bi mogli ocekivati da jednog dana prestanemo biti ovisni o moranju prodavanja igraca za bilo koju cijenu. Onda cemo moci imati nivo plata koji je veci, moci cemo zadrzati malo bolji kadar, a prodati tek po nekoj cijeni koja bi za ove prostore bila dosta veca.

Ovo je neko sumiranje mog razmisljanja, a ne mora znaciti da sam uopste u pravu. No za ovako nesto je potrebno nekoliko godina. Zato mislim da je tribina koja se radi u ovom trenutku najveca dobit za klub i za bolju buducnost. Gradjenje infrastrukture podize nivo razmisljanja i obicnog navijaca, stvara se mnogo bolja slika u javnosti i prave se bolji parametri za bolje poslovanje kluba. Jos kad je sve transparentno, to zaista privlaci paznju svih onih od kojih se to i prizeljkuje. Teska je situacija u ovom trenutku jer je klub uzeo prevelik zalogaj da mora sve odjednom da radi. Jer rezultat je zaista na moranje. Okliznuli smo se i nismo otisli u evropu, sto je minimum minimuma za Zelju, ako misli poslovati dobro i da raste kao klub. To vise ne smije da se desi. Ni pod kojim uslovom. Zato nama svasta nesto treba. Razapeti smo tribinom, igrackim kadrom, trazenjem trofeja, i velika je sreca sto su navijaci prepoznali svu tu silnu ambiciju. U ambicijama i u radu se desavaju greske, mogli smo vidjeti i nestrpljenje naseg kluba u proteklom periodu, kada su cinili sve da probaju da se naravi trenutno i rezultat, jer je rezultat jedino sto fali, a to je za navijaca najvaznija stavka. I to se sada dovodi u jednu problematiku, da se zuri sa svim segmentima. Naporan je to rad. A trebace i srece. Sa svim ispunjenim ciljevima i da nas malo sreca i posluzi, uz dobar rad, opet ce nam trebati nekoliko godina da postanemo sami svoji vladari kada je igracko trziste u pitanju i kontinuitet u igrackom kadru koji bi davao uspjeh redovno uz napredovanje u evropskim takmicenjima.

Jaozinho22

čet jan 05, 2017 2:23 pm

Boccaccio druže,nabrojao sam ove koji su nam u izlogu šta god da bude....Ne možemo Bekrića il Zebu prodat dok drugi mladi nisu dobili šansu,ovo nam je što imamo i trebamo maximalno iskoristit. Ako Miro potpiše novi ugovor onda bi mogli ići i do 2.000.000 KM....To bi nam bilo beton ali o tom po tom.... To da nema ponuda u jednu ruku me raduje ali isti taj Menaf može Miru odvest u Partizan gdje će dobit 10,000 evra mjesečno bez problema dok kod nas te pare ne može dobit....Što ti kažeš bitno je prodavati dvojicu godišnje,da smo nastavili praksom Amira i Baje sad ne bi bilo strepnje imao bi dva kapitalca koja mogu ić za opet milion ili više KM nebitno ali desilo se što se desilo bitno je da ne ponavljamo greške.
Sefer je u Kini kao što sam i naveo prije par dana,razlozi odlaska su prije svega interesantni, ;)
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Pinkii
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

čet jan 05, 2017 2:27 pm

Jaozinho22 je napisao/la:Boccaccio druže,nabrojao sam ove koji su nam u izlogu šta god da bude....Ne možemo Bekrića il Zebu prodat dok drugi mladi nisu dobili šansu,ovo nam je što imamo i trebamo maximalno iskoristit. Ako Miro potpiše novi ugovor onda bi mogli ići i do 2.000.000 KM....To bi nam bilo beton ali o tom po tom.... To da nema ponuda u jednu ruku me raduje ali isti taj Menaf može Miru odvest u Partizan gdje će dobit 10,000 evra mjesečno bez problema dok kod nas te pare ne može dobit....Što ti kažeš bitno je prodavati dvojicu godišnje,da smo nastavili praksom Amira i Baje sad ne bi bilo strepnje imao bi dva kapitalca koja mogu ić za opet milion ili više KM nebitno ali desilo se što se desilo bitno je da ne ponavljamo greške.
Sefer je u Kini kao što sam i naveo prije par dana,razlozi odlaska su prije svega interesantni, ;)
A razlozi su ?
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

boccaccio
Kontakt:

čet jan 05, 2017 2:37 pm

Jaozinho22 je napisao/la:Boccaccio druže,nabrojao sam ove koji su nam u izlogu šta god da bude....Ne možemo Bekrića il Zebu prodat dok drugi mladi nisu dobili šansu,ovo nam je što imamo i trebamo maximalno iskoristit. Ako Miro potpiše novi ugovor onda bi mogli ići i do 2.000.000 KM....To bi nam bilo beton ali o tom po tom.... To da nema ponuda u jednu ruku me raduje ali isti taj Menaf može Miru odvest u Partizan gdje će dobit 10,000 evra mjesečno bez problema dok kod nas te pare ne može dobit....Što ti kažeš bitno je prodavati dvojicu godišnje,da smo nastavili praksom Amira i Baje sad ne bi bilo strepnje imao bi dva kapitalca koja mogu ić za opet milion ili više KM nebitno ali desilo se što se desilo bitno je da ne ponavljamo greške.
Ja sam se samo malo nadovezao na temu, nije ovo moje bilo nikakva replika, citirao sam te jer sam nadovezao svoje razmisljanje. Tacno je ovo sto si rekao da bi Menaf mogao naci i dobar ti je primjer Partizana recimo. Ali taj Partizan nece dati 200 milja za Stevanovica. Platu i angazman ce mu dati eventualno samo ako je slobodan igrac. Tu je taj problem. Igrac koji je pod ugovorom s nama je neinteresantan drugima. Bar tako sada izgleda. Neupitno je da bi i Lendric i Memija i Stevanovic i dosta drugih igraca pronaslo neki angazman negdje u nekoj zemlji, pa makar i egzoticno, sa dosta boljim uslovima, ali kao slobodni igraci. Oni imaju tako svoju vrijednost i generalno vrijednost dok su u ovom klubu, koja se cijeni kod nas i pod kojim uslovima bi klub bio zadovoljan da oni ostvare taj angazman. Ali ako te niko nece dok si pod ugovorom, prakticno vrijedis 0 KM. Bar ja to tako vidim. Na cijeni si samo u svom klubu, cim te niko ne trazi, onda nemas cijenu. Mada smo mi kao klub najbolje i prosli generalno sa prodajama igraca. Tesko je svakako prodati igraca. Nije to samo tako, istaknemo cijenu, i dolaze kupci. Zapravo, za takvo nesto potreban je klupski rezultat. Kad budemo u evropi, kad budemo osvajali titule. Onda neko i pogleda na tebe.

Reha1921
Kontakt:

čet jan 05, 2017 2:51 pm

Stoper tuzlanske Slobode Ivan Kostić, nalazi se već duže vremena na meti Željezničara. U klubu s Grbavice nisu još uvijek odustali od dovođenja srbijanskog defanzivca, iako je Kostić pod ugovorom sa “Crveno-crnim”.

Kontaktirali smo i Vladu Jagodića, a trener Slobode razočaran je politikom Željezničara.

“To što radi Željezničar je u najmanju ruku deguntatntno. Isto kao da ja želim da dovedem Miroslava Stevanovića. Gadi mi se sve ovo što Željo radi, to što vrbuje protivničke igrače. Uzeli su Bobića, Željo bi Veselinovića, Kostića… Ivan je pod ugovorom sa Slobodom i ja ga očekujem na prozivci. Uostalom, bio sam prisutan na sastanku kada je Kostić dogovorio produženje ugovora”, rekao je za “Sportske.ba trener tuzlanske Slobode, Vlado Jagodić.Vlado skini se sa aparata znamo da ti je krivo sto nikad nisi niti ces biti trener najveceg kluba u drzavi.

boccaccio
Kontakt:

čet jan 05, 2017 2:54 pm

Vlado je bas isfrustriran sa nama :D .

AsharaK
Administrator
Kontakt:

čet jan 05, 2017 2:54 pm

Ahahahahahhaha ja lika
Željezničar ante portas !

Hurmasica
Kontakt:

čet jan 05, 2017 2:56 pm

:rofl1: :rofl1:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

ChWilla
Kontakt:

čet jan 05, 2017 3:01 pm

i šta treba moj vlado, da je u 2017. godini svejedno plaćaš li doprinose ili ne, mogu li ljudi ovjeriti knjižicu, radiš li na crno zaobilazeći blokade računa...pa bilo je do prije tri-četiri godine, dosta više. bi l' ti da ti dijete tako radi...
gradi željo boli te *****

pile87
Kontakt:

čet jan 05, 2017 3:02 pm

boccaccio je napisao/la:Vlado je bas isfrustriran sa nama :D .
Nek se koprca taman i ne doveli Kostica :rofl:
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

storm_raider
Kontakt:

čet jan 05, 2017 3:03 pm

Po meni, najbitnije je pojacati strucni stab. Ne bih volio da Slavko pomisli da moze sve sam.

Vladu sam smatrao dosta ozbiljnijim likom, ovo je vec degutantno.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

boccaccio
Kontakt:

čet jan 05, 2017 3:07 pm

storm_raider je napisao/la:Po meni, najbitnije je pojacati strucni stab. Ne bih volio da Slavko pomisli da moze sve sam.

Slazem se za strucni stab. Vise pari ociju, mnogo bolje vidi. Volio bih da mu se neko dodijeli.

Omar500
Moderator
Kontakt:

čet jan 05, 2017 3:09 pm

I volio bih normalnog trenera golmana :D
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Whisperer

čet jan 05, 2017 3:14 pm

storm_raider je napisao/la:Po meni, najbitnije je pojacati strucni stab. Ne bih volio da Slavko pomisli da moze sve sam.

Nebi bilo lose pridodat mu Adzema il adina mulaosmanovica .. Stose tice ljevog krila Nasi su ozbiljno zaigrzli za zakrica blizu nam je jer vani mu je propalo a pitanje gdje li ce ako grjesim storme ispravi me ?
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Elegant
Kontakt:

čet jan 05, 2017 3:20 pm

Jaozinho22 je napisao/la:Sefer je u Kini kao što sam i naveo prije par dana,razlozi odlaska su prije svega interesantni, ;)
Koji su razlozi ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

KrajPrice
Kontakt:

čet jan 05, 2017 3:31 pm

ima li neko info da li se sta radilo zadnjih dana na stadionu?
Godine zivota svoga tebi dao sam! :zeljeznicar1:

Brkoo
Kontakt:

čet jan 05, 2017 3:35 pm

Mislim da je razlog sto Seferovic ide taj sto Slavko zeli da on radi sve oko kondicije igraca a drugi moguci razlog odlaska Seferovica je novac.
Slavki treba pojacati strucni stab, ili dovesti nekoga koga on hoce ili nekog trenera iz omladinskog pogona dodati u strucni stab.
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Eisenbahner1921
Kontakt:

čet jan 05, 2017 3:50 pm

Kad je došao Slavko kod nas, u prvim intervjuima je izjavio da se on voli brinuti o kondiciji igrača i da njemu ne treba kondicioni trener da se brine o tome.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Whisperer

čet jan 05, 2017 3:50 pm

KrajPrice je napisao/la:ima li neko info da li se sta radilo zadnjih dana na stadionu?
Vrte se radnici na Grbavici ali snijeg je sigurno usporio radove jer nije isto raditi po ovom snijegu.. Ako ko ima kakvu sliku nek bac ..

Nego, brate, imal tog igraca nekog :P ?

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 10 gostiju.

Prijava