Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

storm_raider
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jan 04, 2017 11:13 am

Kako mi kazu, sa Ticom se to sve jako popravilo. Znam da ima ovdje roditelja cija djeca treniraju u Zelji, pa neka napisu. Ja ne znam direktno je li bolja situacija sada ili je prije bila, znam samo price koje ne uzimam kao cinjenice.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Rodom s mejtaša
Kontakt:

sri jan 04, 2017 11:17 am

storm_raider je napisao/la:Ma i Amar je nebrojeno puta pricao kako su roditelji najvece zlo kada je razvitak djeteta u sportu u pitanju. Svi misle da znaju najbolje i zele najbolje, ali obicno to nije ono najbolje za dijete. Trener je pedagog i on zna zasto dijete treba da igra i kako da se ponasa na terenu. Trener nije samo trener, vec i ucitelj, drugi otac.
To je u teoriji tako, ali da vidiš u praksi. Sam sam sebe ufatio par puta pa kasnije ne mogu da vjerujem da sam se toliko usplahirio. Mora čovjek dobro biti hladne glave. Raja generalno teško živi i to je srž svih problema. Učini se raji da u djetetu ima izlaz iz svih problema, a onda se ne biraju sredstva. Klubovi bi morali zabraniti roditeljima da prisustvuju utakmicima i treninzima, ali nema tu zajedničkog stava i onda bi roditelji upisivali djecu tamo gdje im puštaju da budu prisutni. A opet to prisustvo roditelja pravi promet gazdi balona/sale jer znaš kako je čejf kad se zavališ u kafanu s pogledom na teren i piješ kafu, zapališ i gledaš svog momčinu kako igra. Svega je tu smješano. Moraš baš biti veliki klub da bi ovo svrzino kolo raščistio. U Dinamu recimo nedaju roditeljima pristup treninzima (barem za neka godišta) itd. Evo recimo naši već ne igraju po razno-raznim turnirima već sam čak čuo da traže da im se plate neki troškovi. To je već nivo, ali te može odvesti u samoizolaciju jer teško je biti trendsetter u ovakvoj prašumi raznoraznih škola fudbala. Itd. itd. uglavnom složena problematika i trebat će puno vremena de se sve posloži, da se prevaziđu neke dječije bolesti, onda naš ćudan mentalitet i tako to.

delinjo
Kontakt:

sri jan 04, 2017 11:20 am

Rodom s mejtaša je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:Ma i Amar je nebrojeno puta pricao kako su roditelji najvece zlo kada je razvitak djeteta u sportu u pitanju. Svi misle da znaju najbolje i zele najbolje, ali obicno to nije ono najbolje za dijete. Trener je pedagog i on zna zasto dijete treba da igra i kako da se ponasa na terenu. Trener nije samo trener, vec i ucitelj, drugi otac.
To je u teoriji tako, ali da vidiš u praksi. Sam sam sebe ufatio par puta pa kasnije ne mogu da vjerujem da sam se toliko usplahirio. Mora čovjek dobro biti hladne glave. Raja generalno teško živi i to je srž svih problema. Učini se raji da u djetetu ima izlaz iz svih problema, a onda se ne biraju sredstva. Klubovi bi morali zabraniti roditeljima da prisustvuju utakmicima i treninzima, ali nema tu zajedničkog stava i onda bi roditelji upisivali djecu tamo gdje im puštaju da budu prisutni. A opet to prisustvo roditelja pravi promet gazdi balona/sale jer znaš kako je čejf kad se zavališ u kafanu s pogledom na teren i piješ kafu, zapališ i gledaš svog momčinu kako igra. Svega je tu smješano. Moraš baš biti veliki klub da bi ovo svrzino kolo raščistio. U Dinamu recimo nedaju roditeljima pristup treninzima (barem za neka godišta) itd. Evo recimo naši već ne igraju po razno-raznim turnirima već sam čak čuo da traže da im se plate neki troškovi. To je već nivo, ali te može odvsti u samoizolaciju jer teško je biti trendsetter u ovakvoj prašumi raznoraznih škola fudbala. Itd. itd. uglavnom složena problematika i trebat će puno vremena de se sve posloži, da se prevaziđu neke dječije bolesti, onda naš ćudan mentalitet i tako to.
sve dok se placaju clanarine to ni jedan Tica niti bilo koji drugi covjek na svijetu ne moze iskorijeniti da se razumijemo...kad dodjemo na taj nivo da nasi idu i skupljaju talentovanu djecu i placaju stipendije,skolovanje tada nece biti tih stvari,a sve dok se bude clanarina placala od toga nista ...i to je to....e sad kako fukcionisati a da ne uzimas pare za clanarinu nema sanse previse smo sirotinjska drzava pa samim tim i klub je takav jbg....ali to je jedini izlaz iz problema sve ostalo nema Tice koji to moze rijesiti..
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Rodom s mejtaša
Kontakt:

sri jan 04, 2017 11:25 am

storm_raider je napisao/la:Kako mi kazu, sa Ticom se to sve jako popravilo. Znam da ima ovdje roditelja cija djeca treniraju u Zelji, pa neka napisu. Ja ne znam direktno je li bolja situacija sada ili je prije bila, znam samo price koje ne uzimam kao cinjenice.
Jedini izlaz je u nekoj eksternoj da kažem evaluaciji. Jer gledaj, malo je realnih i objektivnih ljudi kad mu je dijete u pitanju. Naletićeš na nekog koji kaže ne valja ovo ništa, prije je bilo bolje. A šta je, ma nema mu mali ulogu koju je imao ranije i onda se širi ta priča. Naletićeš na drugog kojem je sve super jer mu je malom super itd. Znači treba doći do nekih objektivnih, vanjskih, nezavisnih pokazatelja, a ne mišljena roditelja i djece koja se sve osim ovo što sam upravo naveo. Ako se sječam dok je bio Kostić i onaj njegov pomočnik, bila je ta neka priča da će doći nakav frajko s vana da uradi tu evaluaciju. Ne spominje se to više, a mislim da je šteta. Vani su to ljudi rješili i treba se pokušati približiti tim standardima i usvajati ih.

storm_raider
Kontakt:

sri jan 04, 2017 11:26 am

Rodom s mejtaša je napisao/la:
To je u teoriji tako, ali da vidiš u praksi. Sam sam sebe ufatio par puta pa kasnije ne mogu da vjerujem da sam se toliko usplahirio. Mora čovjek dobro biti hladne glave. Raja generalno teško živi i to je srž svih problema. Učini se raji da u djetetu ima izlaz iz svih problema, a onda se ne biraju sredstva. Klubovi bi morali zabraniti roditeljima da prisustvuju utakmicima i treninzima, ali nema tu zajedničkog stava i onda bi roditelji upisivali djecu tamo gdje im puštaju da budu prisutni. A opet to prisustvo roditelja pravi promet gazdi balona/sale jer znaš kako je čejf kad se zavališ u kafanu s pogledom na teren i piješ kafu, zapališ i gledaš svog momčinu kako igra. Svega je tu smješano. Moraš baš biti veliki klub da bi ovo svrzino kolo raščistio. U Dinamu recimo nedaju roditeljima pristup treninzima (barem za neka godišta) itd. Evo recimo naši već ne igraju po razno-raznim turnirima već sam čak čuo da traže da im se plate neki troškovi. To je već nivo, ali te može odvesti u samoizolaciju jer teško je biti trendsetter u ovakvoj prašumi raznoraznih škola fudbala. Itd. itd. uglavnom složena problematika i trebat će puno vremena de se sve posloži, da se prevaziđu neke dječije bolesti, onda naš ćudan mentalitet i tako to.
Ma to je sigurno tako. Jako cesto roditelji izlaz iz neke situacije bas vide preko djeteta i onda njemu/njoj stave ogroman teret na ledja. Svi misle da je bas njihov sin buduci Dzeko. A to nije bas tako. Sa druge strane, ima i uspjesnih roditelja koji pokusavaju da neke svoje licne komplekse preko sporta da manifestuju preko djeteta. Pa tjeraju dijete da trenira sport koji ono ne voli. Jako je tesko naci neki balans, a opet cesto je i roditelju jako je tesko povjeriti svoje dijete nekom treneru.

boccaccio
Kontakt:

sri jan 04, 2017 11:29 am

Tesko je to sve u danasnje vrijeme ukomponovati oko djece. Ranije je to bilo lakse. Danas se po omladinskim pogonima vrti sve i svasta. Ima dosta privatnih skola koje imaju dogovore sa nekim regionalnim ekipama. Roditelji odmah tu vide sansu. Sve oci su zadnjih godina zagledane u omladinske pogone, medijski su ta djeca eksponiranija, napravio se takav slijed da u nasoj drzavi a i mnogo sire, neki igrac moze da se proda samo dok je iznimno mlad, pa se ogranicenja u godinama smanje do tog nivoa da igraci i ne docekaju seniorski fudbal, ako su talenti odmah ima zainteresovanih klubova okolo, koji nude sve i svasta. Posljedicno dolaze i menadzeri, roditelji podignu ocekivanja, pocinju pritisci sa svih strana,napakuje se i neki tekst u medijima, a najvise nahebe bas to dijete. Jer se to dijete ne pita nizasta, ni sta zeli, ni gdje zeli, nego guraj, guraj, da se ambicije svih onih okolo poklope.
To je otprilike sada tako, i bilo koji omladinski pogon, pa i nas, mora naci pravi modus da bi se te stvari smanjile na najmanji moguci nivo, da klub moze da zastiti i sebe i svoj rad, kao i da prizemlji roditelje u svojim ambicijama, te da puste dijete da radi u miru, odvojeno od medija, menadzera, da se posveti radu i da pokusa da dodje u fazu da postane senior.
U Zelji su se mnoge stvari desile u omladinskom pogonu zadnjih mjeseci, mnoge promjene i prilicno veliki napredak u samom ustrojstvu citavog sistema, naravno da ima i da ce biti uvijek propusta, no ono sto je bilo ranije i ovo sto imamo danas u pogonu je neuporedivo bolje, citav jedan sistem je uvezan, zna se ko sta radi, sve se prati, igraci imaju svoje kartone, njihov rad se biljezi, napredak se uporedjuje, treneri imaju bolje uslove za rad, bolju komunikaciju, pripreme su vec organizovane i za njih, biljeze se i rezultati koji su dobri i ovim tempom kroz neko vrijeme i kroz daljnji napredak, trebalo bi tu biti dobrih rezultata za sam klub. Pojedinci odlaze, eto kao ovaj mali, ali pojedinci i dolaze iz drugih sredina, vodi se racuna, prate se mladi igraci sa strana, do sada je najbolja komunikacija izmedju omladinskog pogona i prvog tima, ja bih rekao ikada, prilagodjavaju se neke stvari prvom timu i potrebama i vizijama, i sve nekako izgleda puno bolje u odnosu na prethodne periode. Ima tu jos masa problema, pogotovo sa najmladjim uzrastima, ali ce se i to prevazici vrlo brzo. Ne mislim da je problem ako neki roditelj ima neke druge ambicije pa povede svoje dijete u skladu sa tim ambicijama u neku drugu skolu. Taj djecak moze biti izgubljen za nas, naravno da to treba svesti na minimum, no ovo je podneblje puno fudbalskih dijamanata i treba se raditi na tome da se ti dijamanti na vrijeme prepoznaju i izbruse kako treba, kako bi cinili dio svijetle Zeljine buducnosti. To zahtjeva puno rada, veliku strucnost i nos za takve stvari.

Rodom s mejtaša
Kontakt:

sri jan 04, 2017 11:34 am

Danas ti i trener može biti svako. Gore je cirkusijada na polaganju za one licence. Čim se plaća, a plaća se, niko ne pada. Poklanjaju se bodovi, prepisuje se itd. Baš moraš biti duduk da padneš. Ja i ti sad da odemo gore i platimo dobili bi licencu ko halva. Sad u gradu imaš sigurno hiljadu i po djece od 8-9 godina koja treniraju. Daj Bože da za desetak od njih iko čuje tj. da naprave kakve karijere barem u BiH. I što "preživi" (sve Scile i Haribde - roditelja, menadžera i trenera) tamo do neke 14-15 uništi nesportski život. Koke i provod. A Moke je još dodao i to da se ....

Elegant
Kontakt:

sri jan 04, 2017 11:49 am

Eno sad i Igor Crnov demantuje poveznicu sa nama, u narednim danima ide jos narucenih clanaka o igracima koje je Zeljo kontaktirao a oni traze inostrani angazman.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

vrbanjusa
Kontakt:

sri jan 04, 2017 11:51 am

Ja pouzdano znam (vratilo mi se malo pamćenja @tm8782 :ganja: ) da su mnoge stvari u OP poboljšane od dolaska Tice pa na ovamo. Mnogi "talovi" su prekinuti. Međutim i dalje ima problema u samoj organizaciji, da li nasljeđenih javašluka ili novonastalih ne znam, ali sam ubjeđen da će se sve to riješiti u skorijoj budućnosti. Odlsaci djece ne moraju biti striktno vezani za probleme u OP, mogu ali ne moraju. Ima tu jako puno faktora koji odlučuju da li će dijete ostati ili otići u neku školu fudbala. Puno je ishitrenih odluka kod roditelja, puno tvrdoglavosti kod trenera a jako malo normalne komunikacije.
Ja imam iskustvo i sa OP našeg kluba i sa privatnom školom fudbala. Ne bih sudio šta je bolje, dobro je oboje, samo kad se normalno komunicira i normalno ponaša. U školi fudbala gdje trenira moj sin prisustvo roditelja na treninzima nije dozvoljeno. Na grupu od 25 djece uvjek su prisutna 4 trenera. Djeca na trening i sa treninga idu pjevajući, meni je to za sada dovoljan znak da rade pošteno i korektno.
Sa druge strane pokušavam da razumijem neke roditelje koji misle da imaju novog Džeku u kući i da razmišljaju totalno nerealno. Jbg roditelji. Kad je u pitanju tvoje dijete onda većina nas nije racionalna, koliko god se trudili.

P.S. Za one koji pitaju što nismo u Želji da odmah dam odgovor, Željo ne prima još uvjek ova godišta, prijatelji mi drže tu školu fudbala, bliže mi nego Grbavica :D . Ali doći ćemo i mi aBd :ganja:
21 10 4

Petrović Slavko

boccaccio
Kontakt:

sri jan 04, 2017 11:55 am

Rodom s mejtaša je napisao/la:Danas ti i trener može biti svako. Gore je cirkusijada na polaganju za one licence. Čim se plaća, a plaća se, niko ne pada. Poklanjaju se bodovi, prepisuje se itd. Baš moraš biti duduk da padneš. Ja i ti sad da odemo gore i platimo dobili bi licencu ko halva. Sad u gradu imaš sigurno hiljadu i po djece od 8-9 godina koja treniraju. Daj Bože da za desetak od njih iko čuje tj. da naprave kakve karijere barem u BiH. I što "preživi" (sve Scile i Haribde - roditelja, menadžera i trenera) tamo do neke 14-15 uništi nesportski život. Koke i provod. A Moke je još dodao i to da se ....
To je tacno. Medjutim treba dobro voditi racuna i ko ti je zaposlen u pogonu. Radi se evaluacija trenera. Dakle, neupitno je da se licenca prakticno kupi, odlusa se tu neki semestar, radi se nesto i prakticno, ali u biti se dobije licenca. Nije licenca kao takva uopste problem. Trener na terenu treba prakticno da pokaze djeci i pedagoske mjere, ali svakako i one funkcionalne treninge u kojima ce ta djeca da imaju rezultate i da napreduju. To je najvaznije. Ako imas u pogonu trenere koji pracenjem i evaluacijom imaju napredak kroz vrijeme, kako oni, tako kroz kartone i djeca koje oni vode, onda je to dobro ulaganje u buducnost, a licenca je popratna pojava koju svaki trener mora da ima za neke svoje ambicije i buduci rad, kao diploma u nekom skolovanju. Cuo sam nedavno da je nas klub spreman pomoci trenerima finansijski u licenciranju, s tim da se klub zastiti i da ne moze jedan trener na kojeg klub racuna tek tako otici iz kluba, vjerovatno kroz neke klauzule. Tako da i trener u klubu zna da klub prati njegov rad, da ulaze u njega, samim tim i cijeni to sto trener radi, a na treneru je da kroz svoj rad opravda ocekivanja.
Kada se tako stvari namjeste, dobijas nivo profesionalizma gdje su svi zadovoljni, a kada je tako, onda dijete kao dijete ne pati, nego napreduje u svom radu. Nema isfrustriranih trenera, to se iskljucuje, dobijas prave pedagoge koji s osmijehom moraju doci na trening i koji moraju dati maksimum prema svojoj grupi djece, moraju dati maksimum prema klubu , pisati izvjestaje, voditi evidencije, evaluirati svako dijete u svojoj grupi, i tako ostaje trag trenerovog rada. Kroz to, klub sada ima uvid u sve, i u rad trenera, i u napredak svakog djeteta, u rezultat ekipe i kroz saradnju sa prvim timom i sefom strucnog staba, zajednicki se procjenjuje potreba za prvi tim, kvalitet jednog omladinca ne procjenjuje samo jedan trener, nego citava ekipa strucnih ljudi i naravno time se smanjuje mogucnost greske, malverzacija i bilo kojih slicnih rabota. Doslo je u nasem pogonu i do promjene trenerskog osoblja, mozda ce toga biti jos u buducnosti, ali sada se sve zna sta ko treba, a to je najvaznije kada se uspostavlja jedan sistem rada. U takvom sistemu svako ce gledati da unaprijedi prvenstveno sebe,da bi pokazao klubu da njegov rad vrijedi, a posljedicno su i djeca zadovoljna, roditelji takodjer, jer se vidi jedan drugaciji rad, vidi se paznja, vidi se dobra selekcija, i vidi se smanjenje bilo kakve mogucnosti za neke malverzacije. Posebno jer se vise ne radi sa kešom, Zasticeno je svako ulaganje roditelja. Bilo kakva spoznaja o nekom uzimanju love sa strane je naravno neprihvatljiva i to bi bio otkaz.
Ranije je bilo sve suprotno od ovoga. Radilo se sve i svasta. To je bio dernek na terenu, treneri su bili bog i batina, a djeca su , sto je najzalosnije, dolazila pognute glave na trening, kao po kazni. To se iz korijena mijenja. Svakako da treba vremena da se usavrsi sve to i da neko nezadovoljstvo i danas mozda postoji, ali se samo u ovih par mjeseci desila prava revolucija u nasem omladinskom pogonu.

mula
Kontakt:

sri jan 04, 2017 11:57 am

Ma kakav Crnov?
Ako se dovede igrač, biće to pojačanje. On kad se nije mogao nametnuti u prvih 11 u posranom ŠB, šta će kod nas.
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

Choks
Kontakt:

sri jan 04, 2017 11:58 am

Kad se sjetim kako je Said Behram ekstra igrao u mladjim kategorijama , i to na poziciji lijevog krila bas harao , i ode u Reading , sada u Luksemburgu u nekoj ekipi .

storm_raider
Kontakt:

sri jan 04, 2017 11:58 am

To jako raduje @boccaccio. Jesi li upucen u Ticin rad i njegov odnos sa roditeljima?

boccaccio
Kontakt:

sri jan 04, 2017 12:15 pm

storm_raider je napisao/la:To jako raduje @boccaccio. Jesi li upucen u Ticin rad i njegov odnos sa roditeljima?
Nisam upucen u odnos sa roditeljima. To samo po sebi i po njegovom dolasku mora izaci na veci , zapravo mnogo veci nivo. To se sada zahtjeva od njega kao jedan od glavnih zadataka, jer su roditelji ustvari glavni partner omladinskog pogona. Oni placaju da njihova djeca izgrade osnovna fudbalska znanja i imaju sva prava da traze uvid u rad i ponasanje svog djeteta na treningu, i naravno sve sto ih zanima vezano za omladinski pogon. Tica je tu duzan da uspostavi sistem koji ce biti drugaciji od ranijeg. Roditelji vise nemaju pravo da ganjaju privatno trenere, vec postoji nacin kako doci do informacija, Sve mora biti zvanicno i od strane kluba i od strane roditelja. Pravila su se promijenila i ona mogu ici samo u korist roditeljima, i u korist ljudima koji rade sa djecom. To je osnova dobre komunikacije.

Sto se tiče samog rada Seje Tice, to je covjek koji radi od jutra do mraka. Fanatik u svom poslu sa ogromnom kolicinom energije i znanja. Imao je jako dobra iskustva vani, u arapskim zemljama, gdje je imao zadatak prakticno da podigne omladinske pogone u klubovima u kojima je radio. Cim je ostao dvadesetak godina tamo, znaci da je bio izuzetno cijenjen, a mi mozemo da se sjetimo i njegovog rada prije tog perioda kada je bio u Zelji. Napravio je fantasticne rezultate, donio prvi trofej u BiH sa juniorima Zelje poslije rata u grad Sarajevo od svih timskih ekipa koje postoje. Njegov rad je strucan i vrlo temeljit. Na dugorocno, mislim da je klub postigao pun pogodak angazovanjem ovog covjeka. On je upoznat sa svim prilikama i desavanjima u proslom periodu, dobio je svoje zadatke i namjera mu je da napravi omladinski pogon koji ce davati odlicne rezultate. Vrijeme ce pokazati da li ce to uspjeti, ali vec u prvim mjesecima svog rada, omladinski pogon je poprimio sasvim drugaciji izgled i dobio sasvim novu funkcionalnost, koja bi trebala dati odlicne rezultate. Nije muhanat, nije tvrdoglav, radi posteno i svi pod njim ce garantovano raditi posteno svoj posao.

Pinkii
Kontakt:

sri jan 04, 2017 12:17 pm

http://fudbal-manija.com/2017/01/04/jam ... -grbavici/" target="_blank

Sent from my GT-I9060I using Tapatalk
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

Vrag

sri jan 04, 2017 12:20 pm

mula je napisao/la:Ma kakav Crnov?
Ako se dovede igrač, biće to pojačanje. On kad se nije mogao nametnuti u prvih 11 u posranom ŠB, šta će kod nas.
Nije on los, ali nam ne treba ludjak u ekipi. Dosta ih je bilo
Zakaric bi mozda bio najbolja opcija

Hare79
Kontakt:

sri jan 04, 2017 1:13 pm

Mogu da potvrdim da je Tica stručan, častan i fanatik fudbala. Imao sam priliku da treniram kod njega prije nekih 20ak godina. Mogu da kažem da je bio dosta strog na treninzima, ali i pravedan, znao je da ne prelazi granicu strogoće niti zajebancije kada je ponekad bilo opušteno. Baš onako mjera, imao je autoritet, ali se znao i našaliti kad treba. Vjerovatno se u posljednjih 20 godina rada u inostranstvu dodatno izgradio. Ako mu ljudi ostave prostora da OP ustroji kako treba, sigurno će to i uspjeti. A koliko sam tad mogao upratiti, nije bio čovjek od nekih talova. Čini mi se da je više gurao igrače koji nisu imali dobru zaleđinu a trudili se na treningu. To vjerovatno ima veze i s njegovim djetinstvom, al to je druga priča...

storm_raider
Kontakt:

sri jan 04, 2017 1:18 pm

Hare79 je napisao/la:Mogu da potvrdim da je Tica stručan, častan i fanatik fudbala. Imao sam priliku da treniram kod njega prije nekih 20ak godina. Mogu da kažem da je bio dosta strog na treninzima, ali i pravedan, znao je da ne prelazi granicu strogoće niti zajebancije kada je ponekad bilo opušteno. Baš onako mjera, imao je autoritet, ali se znao i našaliti kad treba. Vjerovatno se u posljednjih 20 godina rada u inostranstvu dodatno izgradio. Ako mu ljudi ostave prostora da OP ustroji kako treba, sigurno će to i uspjeti. A koliko sam tad mogao upratiti, nije bio čovjek od nekih talova. Čini mi se da je više gurao igrače koji nisu imali dobru zaleđinu a trudili se na treningu. To vjerovatno ima veze i s njegovim djetinstvom, al to je druga priča...
Hvala. Napisi nesto vise o njemu ako znas, a imam osjecaj da znas, ako nije problem naravno. Sve nas interesuju ljudi koji sa djecom rade.

sajo10
Kontakt:

sri jan 04, 2017 1:27 pm

Jamace ne prdi bezveze... Volio bi i ja sa Lisom Ann ali nemoze :D hahah

damirfile
Kontakt:

sri jan 04, 2017 1:28 pm

Stigla mješalica na istok

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

Prijava